O ovome ja pričam.Možda se razumeš u pojačala i određene računarske komponente, ali ti je znanje o pločama za ponavljanje razreda. :)
1. Ploča je dobra, čak i više od toga. 2. Kako to misliš da li će ploča moći da tera igrice?Ako misliš na grafiku, guraće heroje V i ostale zezalice opušteno.A performanse - vidiš da podržava 16gb DDr3 ram-a sa OC potencijalom, crossfire podrškom, USB 3.0 standardom, i core unlock opcijom, i još mnogo toga.I napajanje od 200w iz pentijuma 1 bi je `guralo` jer ploča skoro uopšte ne opterećuje napajanje, već procesor, grafička, i ostale komponente koje vuku dosta struje.Gile ti je rekao za USB portove, znači, ploča ti je super. Samo me brine veliki broj PCI kartica koje planiraš da ubodeš jer će ti grafička koju kasnije uzmeš pojesti ova dva PCI slota ispod prvog PCIE slota, pa ti osatje jedan PCIE i jedan PCI, koji su po tvojoj priči, nedovoljni za tvoju TV i zvučnu karticu.
i mnogi drugi pa nam nije nista... Poenta je u tome da kada se kreatin ni u kom slucaju se ne sme piti kofein. Moze doci do grcenja misica i ostecenja bubrega...
Sat pre i sat posle nebi trebalo da unosis kofein, mada to i sam znas a inace ako izuzmes kreatin i ides na bilo sta drugo(prim. N.O) kofein je u svaku ruku pozeljan.
Najbolje bi mi bilo da nadjem negde ECA ali nemere kad su nasi debili stavili efes u ilegalu, ebem ti srbiju!
@Dexter: Da ne duzim Kreatin ti sam organizam proizvodi kao i aminokiseline i sav ostali dijapazam, ali ne u dovoljnim kolicinama tako da se ovo o cemu ja i kolega diskutujemo ne zovu dzaba suplementi(aka dodatci ishrani).
Ovo je nonsense ko kuca, ne znam ko ti je to rekao ali nema ni govora o istinitosti te tvrdnje, jedino sto radi je umanjivanje dejstva kreatina,ako ga pijes u tih +-sat vremena.
Kao sto sam rekao kreatin se svakako proizvodi u organizmu sto bi znacilo d bi efekat koji si naveo bio primnjljiv i bez dodatnog unosa.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: i mnogi drugi pa nam nije nista.. :: Poenta je u tome da kada se kreatin ni u kom slucaju se ne sme piti kofein :: Moze doci do grcenja misica i ostecenja bubrega.. :: ::
:: :: :: :: i mnogi drugi pa nam nije nista.. :: Poenta je u tome da kada se kreatin ni u kom slucaju se ne sme piti kofein :: Moze doci do grcenja misica i ostecenja bubrega.. :: ::
Moju ploču u dušu znam! :) Rekoh ti već da sam prestala da pratim sve te stvari detaljno pre par godina, a sad vidim milion nekih gluposti za koje nisam čula no hvala bogu, te guglam i polako ulazim u štos zahvaljujući vama ovde na forumu. A mislila sam na grafiku ploče naravno, pošto ne mogu da nađem kako se rangira taj čip na nekoj realnoj skali. E to je nekada bilo jednostavno, mx ovaj, mx onaj, pa fx ovaj, onaj... a sad... katastrofa. Ili sam ja prosto pogubila tu nit između pre kad sam pratila i sad. :/ Jbg, besparica me smorila, pa sam prestala da pratim.
Inače... Prebaciću tv u sobu, tako da uopšte neću da se cimam oko tv kartice kasnije. Znači, u pci ide zvučna. Tako da i ako se blokira sve i svašta grafičkom i zvučnom, ostaće valjda jedan free za eventualno neki kontroler ako zatreba. (Kad smo kod toga, imam scsi kontroler na prodaju, ako nekoga zanima.)
:: O ovome ja pričam.Možda se razumeš u pojačala i određene računarske komponente, ali ti je znanje o pločama za ponavljanje razreda. : :: :: 1. Ploča je dobra, čak i više od toga :: 2. Kako to misliš da li će ploča moći da tera igrice?Ako misliš na grafiku, guraće heroje V i ostale zezalice opušteno.A performanse - vidiš da podržava 16gb DDr3 ram-a sa OC potencijalom, crossfire podrškom, USB 3.0 standardom, i core unlock opcijom, i još mnogo toga.I napajanje od 200w iz pentijuma 1 bi je `guralo` jer ploča skoro uopšte ne opterećuje napajanje, već procesor, grafička, i ostale komponente koje vuku dosta struje.Gile ti je rekao za USB portove, znači, ploča ti je super :: Samo me brine veliki broj PCI kartica koje planiraš da ubodeš jer će ti grafička koju kasnije uzmeš pojesti ova dva PCI slota ispod prvog PCIE slota, pa ti osatje jedan PCIE i jedan PCI, koji su po tvojoj priči, nedovoljni za tvoju TV i zvučnu karticu. :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: ::
OPA! Organizam ne proizvodi sam sve ak!!! Čak 11 su esencijalne!!
:: :: @Dexter: Da ne duzim Kreatin ti sam organizam proizvodi kao i aminokiseline i sav ostali dijapazam, ali ne u dovoljnim kolicinama tako da se ovo o cemu ja i kolega diskutujemo ne zovu dzaba suplementi(aka dodatci ishrani) ::
Plus sam zaboravio da napomenem da creatine monohidrat(stari) i ovaj Ph-X se razlikuju kao nebo i zemlja tako da i tu ima promena u koriscenju(ne zadrzava vodu,nema loading faze...)
Nego reci ti meni jel se ti to malo treniras???, ne vidim drugi razlog zbog cega bi znala ovako nesto.
Aaa, `creatine monohidrate`... ja pročitao u brzini `create moonshine`.
Inače, od kofeina raste rep, to svi nauče još kao mali.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Plus sam zaboravio da napomenem da creatine monohidrat(stari) i ovaj Ph-X se razlikuju kao nebo i zemlja tako da i tu ima promena u koriscenju(ne zadrzava vodu,nema loading faze... ::
Nemo sad da mesas babe i zabe!, kreatin je kreatin ali Moonshine je vec vera/religija/smer/pravac/ceznja/iskusenje/cilj/ more or less one word: Light at the end of the tunel :))))))))))))
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Aaa, `creatine monohidrate`... ja pročitao u brzini `create moonshine` :: :: Inače, od kofeina raste rep, to svi nauče još kao mali :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: Plus sam zaboravio da napomenem da creatine monohidrat(stari) i ovaj Ph-X se razlikuju kao nebo i zemlja tako da i tu ima promena u koriscenju(ne zadrzava vodu,nema loading faze... :: :: ::
Moonshine je način života. Otpor prohibiciji, društvenim normama i svim mogućim standardima pod članom 321 koji se odnose na proizvodnju prehrambenih proizvoda, alkoholnih pića, narkotika i bojnih otrova.
:: Nemo sad da mesas babe i zabe!, kreatin je kreatin ali Moonshine je vec vera/religija/smer/pravac/ceznja/iskusenje/cilj/ more or less one word: Light at the end of the tunel :))))))))))) :: ::
Kod emmija, s tim što nemaju 955 već 965, to iznosi ukupno 28.365 din.
Ako bi se kupovale pojedinačno komponente od raznih, najpovoljnijih, 25.850 din.
I sad.. Da privedemo ovo kraju.. Neću uzimati novi rezač. Ovom starom ništa ne fali, a novi su sve crni, što mi se nikako ne uklapa u sivo kućište. Znači, kad se oduzme rezač, to je 27k.
Hoću napajanje. Ispravka, hoću što TIŠE napajanje (plus dva coolera za kućište, tkđ što tiša, ako mislite da su mi potrebni odmah sad), od recimo 600W. Ta tri neka budu zbirno do 8k, tj samo napajanje ako nisu preko potrebni dodatni cooleri (s obzirom da kućište penjem na policu iznad stola).
Pa ono, uzmi sve ostalo u emmi-ju a negde drugo 955. Bacanje para ti je 965, jašta.
Već su ti za napajanje predložili onaj LC600H, za tebe dosta jako i ne diže galamu. A i jeftino je, možda ti ostane onda za neko seksije kućište, recimo CM mystique 632S ako ti je izgled baš bitan.
Ako kućište već fabrički ima neki ventilator otpozadi kod procesora a onda ti ne treba ništa više, ako nema nađi jedan. Ako si se odlučila za ono bljuberi, u njega ide devetka.
:: :: Kod emmija, s tim što nemaju 955 već 965, to iznosi ukupno 28.365 din :: :: Ako bi se kupovale pojedinačno komponente od raznih, najpovoljnijih, 25.850 din :: :: I sad.. Da privedemo ovo kraju.. Neću uzimati novi rezač. Ovom starom ništa ne fali, a novi su sve crni, što mi se nikako ne uklapa u sivo kućište. Znači, kad se oduzme rezač, to je 27k :: :: Hoću napajanje. Ispravka, hoću što TIŠE napajanje (plus dva coolera za kućište, tkđ što tiša, ako mislite da su mi potrebni odmah sad), od recimo 600W. Ta tri neka budu zbirno do 8k, tj samo napajanje ako nisu preko potrebni dodatni cooleri (s obzirom da kućište penjem na policu iznad stola).
e ne mora da znaci za kuciste tj borovnicu da ide 9, bolje neka proveri kad kupi, bivshi cimer i ortak imaju apsolutno isto kuciste samo su u jedno met`li da ide 9 sa luftom , a u drugo da ide 12 cm :/
:: Pa ono, uzmi sve ostalo u emmi-ju a negde drugo 955. Bacanje para ti je 965, jašta :: :: Već su ti za napajanje predložili onaj LC600H, za tebe dosta jako i ne diže galamu :: A i jeftino je, možda ti ostane onda za neko seksije kućište, recimo CM mystique 632S ako ti je izgled baš bitan :: :: Ako kućište već fabrički ima neki ventilator otpozadi kod procesora a onda ti ne treba ništa više, ako nema nađi jedan. Ako si se odlučila za ono bljuberi, u njega ide devetka :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Kod emmija, s tim što nemaju 955 već 965, to iznosi ukupno 28.365 din :: :: :: :: Ako bi se kupovale pojedinačno komponente od raznih, najpovoljnijih, 25.850 din :: :: :: :: I sad.. Da privedemo ovo kraju.. Neću uzimati novi rezač. Ovom starom ništa ne fali, a novi su sve crni, što mi se nikako ne uklapa u sivo kućište. Znači, kad se oduzme rezač, to je 27k :: :: :: :: Hoću napajanje. Ispravka, hoću što TIŠE napajanje (plus dva coolera za kućište, tkđ što tiša, ako mislite da su mi potrebni odmah sad), od recimo 600W. Ta tri neka budu zbirno do 8k, tj samo napajanje ako nisu preko potrebni dodatni cooleri (s obzirom da kućište penjem na policu iznad stola).
Ako je baš ono što joj se dopalo ide devetka, kupovao sam ga nekom ranije.
Ali, naravno da će prvo da proveri, meni ionako nije za verovati a osobito kad malo popijem, čisto sam napomenuo da se ne bi cimala oko mozganja koju dvanaesticu da uvali u njega jer ionako ne ide.
:: e ne mora da znaci za kuciste tj borovnicu da ide 9, bolje neka proveri kad kupi, bivshi cimer i ortak imaju apsolutno isto kuciste samo su u jedno met`li da ide 9 sa luftom , a u drugo da ide 12 cm : ::
MB Asus M4A88T-V EVO/USB3 CPU AMD Phenom™ II X4 965 DDR3 Patriot Signature CL9, PSD34G1600KH HDD SATA2 7200 1TB Samsung SpinPoint F3 HD103SJ, 32MB DVD+/-RW Samsung SH-222AB / SATA/ black, 22XDVD/12xDVD-RAM Napajanje 600W LC Power LC600H-12, V2.31 Blueberry Computer Case CN-391BKS
Onog kućišta nema. :/ Ne gine mi crno. No ovo izabrano mi je ok, a u njega mogu dva ventilatora 9ka (8ica) pozadi i 8ica sa strane.
Sve zajedno, pa i sa ventilatorima iznosi: 35.905. Hvala vam svima na pomoći! Ostalo mi je samo da razmotrim uslove kupovine, tj da vidim hoću li sve na kredit ili da uzmem 955 negde drugde, a ostatak kredit... bla bla bla.
:: Ako je baš ono što joj se dopalo ide devetka, kupovao sam ga nekom ranije :: :: Ali, naravno da će prvo da proveri, meni ionako nije za verovati a osobito kad malo popijem, čisto sam napomenuo da se ne bi cimala oko mozganja koju dvanaesticu da uvali u njega jer ionako ne ide :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: e ne mora da znaci za kuciste tj borovnicu da ide 9, bolje neka proveri kad kupi, bivshi cimer i ortak imaju apsolutno isto kuciste samo su u jedno met`li da ide 9 sa luftom , a u drugo da ide 12 cm : :: :: ::
Ostalo je ok, stim sto je izaslo: Civ 5 i HOMM 5 a uskoro i 6, The Settlers 7: Paths to a Kingdom poslednja verzija.Probaj jos i Jagged alliance 1 i 2, Fallout 1 i 2 svidece ti se, jesu stariji naslovi al su ok, inace pozz sve na Fizickoj hemiji.
obožavam jagged alliance 2!!! imam čak i original neki gold edition :) mislim da je to druga igrica ever koju sam ikada zavolela onako baš baš! prva mi je gangsters :D
Jbt ko da sam na forumu pansporta ili nekog drugog `bilderaskog foruma`,samo jos da promenite avatar i nakacite slike nekih nabildovanih tipusa (ko ne bi poverovao da su to vase slike hehehehhe :))
:: Sta je bre sastavila molim te?? :: :: :: Htela Geil na tripu od pre 5 godina da je vrh pa se odlucila za jos gore usled nedostatka prvog- o ceni Geila necu ni da krecem :: :: HDD WD treba li jos nesto ili ostatak mozes bez pomocnih tockova :: :: Rezac jos mogu da svarim ali opet jedan od najvecih krseva u ponudi,kao i sve od LG-a :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: Cekaj bre.... sta imas protiv LG optike? Ja sam na nekoliko kompova stavio LG citace a crko je samo 1 i to posle nekoliko stotina narezanih dvd.. Pioneer je taj kog mozemo da okarakterisemo kao totalni krs. ja sam bar 5 sreo koji su otegli papke. E kupih ja jednom i Asus DVD-RW kad ono bucan ko da je avion unutra.... :( Geil imam (DDR2) i sasvim se ok pokazao. Nije bas za OC ali na defaultu sve ok. Volim Samsung HDD. Dosta tisi i hladniji od WD, seagate.(Da ne pricam o seagate maxtor izdanju. Uopste mi nije jasno zasto su to proizveli kad do kontisa stigne gotovo uvek pre isteka garancije) Sto se tice ploce desavale su mi se cudne pojave. Power lampica prestaje da svetli(nije do kucista), Iako je podesen na silent mod i temp ok ventilatori su furali 100%. Sad se sve to samo od sebe resilo?!!!! Nista mi nije jasno. Takodje primetio sam da su temp ploce Gigabyte znacajno manje u odnosu na ASUS, mada moze biti da namerno stavljaju negde na hladnije mesto senzor pa time prikazuju lazno stanje. Znaci mislim da je bolja varijanta Gigabyte. MSI mrzim zbog njihovog bezobrazluka... kupio ja neku jeftiniju MSI plocu kad ono imam sta da vidim... samo jedan sata kabl. Pa bre svako zna da ti treba jedan za citac i jedan za HDD min.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.