Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Procesorska trilema (X4 vs X6 vs i5)
STRANA 5 OD 5
Danijelk Re: Re: .......... 18.08.2011. 23:51 #353452

status: user
broj poruka: 1541
Stvar ukusa, al po meni ipak ASUS ispred GA...

:: Brate, ja sam mu predložio čak bolju opciju u postu #35331
:: Mojne se ljutiš
::
:: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf
:: :: 350e=i5 2500K + ASUS P8P67 Pro + 2x4Gb DDR3 1600...
:: ::
:: :: Evo, da ne razmisljas vise sta moze da se uzme za 350e. Zverina koja ce samleti sta god da joj zadas..... :
:: :: ________________________________________________________________
:: :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb
:: :: ____________________________________________
:: :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: Re: Re: .......... 18.08.2011. 23:57 #353455

broj poruka: 3519
Apsolutno da što se tiče Asus-a, posedujem ploču koju si naveo, ali Z68 ima par opcija koje nema P67, te sam mu iz tog razloga(kao isplativiju opciju) predložio GA ploču jer Asus nema ništa u rangu 120+e, a da je Z68(i bolje u odnosu na ponuđenu GA). Prosečnom korisniku te stvari nisu ni bitne, samo cena je relevantna.

CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf

:: Stvar ukusa, al po meni ipak ASUS ispred GA..
:: ________________________________________________________________
:: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb
:: ____________________________________________
:: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223
:: :: Brate, ja sam mu predložio čak bolju opciju u postu #35331
:: :: Mojne se ljutiš
:: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf
:: :: :: 350e=i5 2500K + ASUS P8P67 Pro + 2x4Gb DDR3 1600...
:: :: ::
:: :: :: Evo, da ne razmisljas vise sta moze da se uzme za 350e. Zverina koja ce samleti sta god da joj zadas..... :
:: :: :: ________________________________________________________________
:: :: :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb
:: :: :: ____________________________________________
:: :: :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem morti ? 18.08.2011. 23:58 #353456

broj poruka: 3797
koja je prva asus ploca z68 identicna kao sto smo mu predlozili ovu GA ?

Danijelk ........ 19.08.2011. 00:02 #353460

broj poruka: 1541
Pa zato mu i preporucujem ovu ASUS P8P67 Pro plocu, jeste da Z68 chipset ima neke opcije sto ovaj P67 nema (SSD kesiranje, upotreba sinhronizacije pri video transkodingu i jos ponesto...), al nista preterano bitno za korisnika koji ce najvise da se igra na masini.....

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: ........ 19.08.2011. 00:09 #353463

Nije sve tako crno na belo. Z68 je (kao što si i sam naveo poboljšanja) ipak trenutno najbolja opcija, ispeglan je čipset od svih bugova, dakle ne vidim zašto ne bi uzeo ploču koju smo mu Adzem i ja preporučili. Pogotovo, što nigde nije pomenut OC potencijal, gde Asus ima koplje više, trenutno na pomenutoj platformi.

@Adzem
Sledeća ploča koju bih iz Asus-ovog asortimana predložio je P8Z68-V.

Da se ja pitam, tj. da sam na njegovom mestu išao bih na Asus P8Z68-V PRO(kao što sam išao na PRO verziju kad je bila dostupna u vreme kad sam pakovao SB mašinu na P67), dakle logičan sled događaja.

:: Pa zato mu i preporucujem ovu ASUS P8P67 Pro plocu, jeste da Z68 chipset ima neke opcije sto ovaj P67 nema (SSD kesiranje, upotreba sinhronizacije pri video transkodingu i jos ponesto...), al nista preterano bitno za korisnika koji ce najvise da se igra na masini....
:: ________________________________________________________________
:: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb
:: ____________________________________________
:: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223
Adzem znaci 19.08.2011. 00:22 #353464

dodatnih 30e za proverenost i kvalitet..ok,to me je zanimalo..sada nesto racunam,pa on se sa budzetom uklapa i u ovu kombinaciju..na njemu je da odluci,meni je racunica jasna kao dan..

Adzem za godinu dana 19.08.2011. 00:29 #353465

mutne jos jednu gtx460 i GG..
posle nekog vremena proda ove dve gtx460 i doda neku sicu,tipa 50e i uzme neku jaku single kartu nove generacije (amd-NV) i to sve na vrhunskoj platformi..znaci sb varijanta za duze staze,a ako zeli ``instant`` veci fps u igrama onda amd varijanta + 120-130e dodavanje na graficko resenje,bas kao sto sam naveo..

Mortificat Re: za godinu dana 19.08.2011. 00:42 #353468

Plus što će imati podršku za Ivy Bridge i nove 22nm based hexa core procesore.
Kud ćeš bolje, kud ćeš lepše?

Nema poente više lupati glavu. Ponestaje nam reči. 100+ odgovora(izuzeti prepucavanja), za inteligentno biće je i više nego dovoljno.

:: mutne jos jednu gtx460 i GG.
:: posle nekog vremena proda ove dve gtx460 i doda neku sicu,tipa 50e i uzme neku jaku single kartu nove generacije (amd-NV) i to sve na vrhunskoj platformi..znaci sb varijanta za duze staze,a ako zeli ``instant`` veci fps u igrama onda amd varijanta + 120-130e dodavanje na graficko resenje,bas kao sto sam naveo.
MaliAbner Re: +1 danijel za konfu 19.08.2011. 03:27 #353481

broj poruka: 7779
@Adzem
Javi se kad budes kupovao auto, nekretninu ili tako nesto znacajnije...

Ako budes trazio savet znaj da je Ferrari najbrzi i najbolji auto...

Zivotni prostor na Dedinju je keva sve ostalo je smesno...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ali sada je situacija drugacija,covek ima citavih 350e na raspolaganju i onda ovde ljudi imaju srca da mu preporuce x6 ili taj 980 (3.7ghz) boze me sacuvaj...amd se opasnom psihologijom bavi,mislim da je sky nesto slicno pomenuo..vole izgleda ljudi da vide tih 6 jezgara ili u ovom drugom slucaju deff. takt 3.7 ghz..i to su spremni da plate isto kao 2500k (2 crvene razlika)
Adzem Re: Re: +1 danijel za konfu 19.08.2011. 04:02 #353482

kontam da je razmazeni klinac bas kao ja,roditelji mu skidaju zvezde sa neba,pa reko` sto da ne ide covek na hight-end..
wtf?
jel` sam lepo coveku predlozio dva `najbolja` izbora ?
u svakom trenutku vodeci racuna o njegovom budzetu,cemu onda tako jeftine provokacije ?
budi smeker,smisli nesto socnije(posto vidim da mu tvoj predlog neces dati)nego se bavis glupavim prepucavanjem..pozz

:: @Adze
:: Javi se kad budes kupovao auto, nekretninu ili tako nesto znacajnije..
:: Ako budes trazio savet znaj da je Ferrari najbrzi i najbolji auto..
:: Zivotni prostor na Dedinju je keva sve ostalo je smesno..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ali sada je situacija drugacija,covek ima citavih 350e na raspolaganju i onda ovde ljudi imaju srca da mu preporuce x6 ili taj 980 (3.7ghz) boze me sacuvaj...amd se opasnom psihologijom bavi,mislim da je sky nesto slicno pomenuo..vole izgleda ljudi da vide tih 6 jezgara ili u ovom drugom slucaju deff. takt 3.7 ghz..i to su spremni da plate isto kao 2500k (2 crvene razlika)
sstteeffke ... evo ... 19.08.2011. 16:38 #353580

broj poruka: 12
Najverovatnije cu ipak sacekati da se pojavi bulldozer. Mozda bude neka revolucionarna, do sada ne vidjena tehnologija. Dosta puta sam do sada pozurio sa kupovinom i onda reko: `eh da sam sacekao jos malo imao bi bolju stvar` (il bi jeftinije prosao). U najgorem slucaju bulldozer nece biti nista revolucionarno, ali moze da se desi da cene ostalih procesora padnu.

Ako pak ne budem mogao da se strpim i sacekam uzecu intela. Kao sto su rekli sky, adzem,i morti (ako sam nekog izostavio da se ne ljuti), ako vec imam novca da izdvojim zasto da ne uzmem bolje.

Jos jednom hvala svim ljudima na savetima i sto ste se iscimali da mi pomognete.

POzdrav i uzivajte!

toothless Re: ... Evo pametne odluke... 19.08.2011. 16:53 #353585

broj poruka: 3241
Jednostavno, izbaci ideju o kupovini procesora iz glave, u narednih metar-dva, baci se na plažu, pičetinu i ostalo dok je ovako lepo vreme, a kada zahladni i dođe vreme za zimovanje pored kompa, ništa te neće ugrejati bolje od novog procesora. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Naviga

:: Najverovatnije cu ipak sacekati da se pojavi bulldozer. Mozda bude neka revolucionarna, do sada ne vidjena tehnologija. Dosta puta sam do sada pozurio sa kupovinom i onda reko: `eh da sam sacekao jos malo imao bi bolju stvar` (il bi jeftinije prosao). U najgorem slucaju bulldozer nece biti nista revolucionarno, ali moze da se desi da cene ostalih procesora padnu
:: Ako pak ne budem mogao da se strpim i sacekam uzecu intela. Kao sto su rekli sky, adzem,i morti (ako sam nekog izostavio da se ne ljuti), ako vec imam novca da izdvojim zasto da ne uzmem bolje.
:: Jos jednom hvala svim ljudima na savetima i sto ste se iscimali da mi pomognete
:: POzdrav i uzivajte!
Adzem Re: Re: ... Evo pametne odluke... 19.08.2011. 17:00 #353591

odlicno! sada se bavimo drugim stvarima :)
stefke,kao sto si i sam dosao do zakljucka izlazak buldozera moze samo tebi da ide na korist..totalno te ne zanima da li ce biti revolucija ili samo prazna prica,svejedno dobijas!
znaci razumeli smo se (ipak) :)
javi sta si uradio,bice nam drago da podelimo kupovinu sa tobom!
sve najbolje..pozz

:: Jednostavno, izbaci ideju o kupovini procesora iz glave, u narednih metar-dva, baci se na plažu, pičetinu i ostalo dok je ovako lepo vreme, a kada zahladni i dođe vreme za zimovanje pored kompa, ništa te neće ugrejati bolje od novog procesora. :
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navig
:: :: Najverovatnije cu ipak sacekati da se pojavi bulldozer. Mozda bude neka revolucionarna, do sada ne vidjena tehnologija. Dosta puta sam do sada pozurio sa kupovinom i onda reko: `eh da sam sacekao jos malo imao bi bolju stvar` (il bi jeftinije prosao). U najgorem slucaju bulldozer nece biti nista revolucionarno, ali moze da se desi da cene ostalih procesora padnu
:: :: Ako pak ne budem mogao da se strpim i sacekam uzecu intela. Kao sto su rekli sky, adzem,i morti (ako sam nekog izostavio da se ne ljuti), ako vec imam novca da izdvojim zasto da ne uzmem bolje.
:: :: Jos jednom hvala svim ljudima na savetima i sto ste se iscimali da mi pomognete
:: :: POzdrav i uzivajte!
STRANA 5 OD 5
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs