OS će da odabere drajver jer svaki hardware ima svoj jedinstveni identifikacioni kod koji figuriše u INF sajlu odgovarajućeš drajvera. Na pr: VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106 = Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller
:: A ja sve drajvere mogu da integrisem??? Tj, sve da ih bacim na disk, a OS ce odabrati sam onaj drajver koji mu je potreban???? Hvala
Ubacila sam sve drajvere i ne prijavi mi plavi ekran, vec mi sada kaze: The file ahcix64.sys could not be found. Press any key...`. Jel ovo znaci da sam bila dovoljno glupa da sve vreme pokusavam da radim sa x64 Windowsom???
ahcix86.inf poziva ahcix86.sys dok logično ahcix64.inf poziva ahcix64.sys
Da nisi slučajno pri ubacivanju drajvera odablrala 64 verziju ?
:: Ubacila sam sve drajvere i ne prijavi mi plavi ekran, vec mi sada kaze: The file ahcix64.sys could not be found. Press any key...`. Jel ovo znaci da sam bila dovoljno glupa da sve vreme pokusavam da radim sa x64 Windowsom???
Zasto se uopste mlatis sa XPom, kada taj laptop XP nikada nece iskoristiti u punom potencijalu. Koji su to programi koji rade pod XPom a ne rade pod Win 7? 90% programa koji nece da se pokrenu regularno pod Win 7, pokrenu se u Win XP compability modu. Kada sam ja uspeo da nateram Peximov FX Client SP 4 da radi pod Win 7, mislim da ne postoji program koji ne moze. Mani se corava posla, pusti Windows 7 Ultimate da se instalira, aktiviraj, apdejtuj i uzivaj.
XP na laptopu itekako ima smisla, em nećeš da ga akaš bez potrebe vizuelnim elementima (dobro, ovo i ne mora), em ti razni `inteligentni` servisi neće drljati hard i grejati procesor džabe, em još uvek u njemu duže traje baterija.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Treba mi XP zato sto poslovno koristim program koji ne radi na emulatorima, compatibility modu i slicnim stvarima, vec iskljucivo na XP SP2, pa se cimam sa tim. Na drugom laptopu imam Sedmicu i ona `works like a charm`. Sto se tice drajvera, odabrala sam sve sto sam nasla, kako se ne bih smarala sa mukotrpnim rezanjima. Ali pitanje je, ako vec Windows kaze da ne moze da nadje x64 verziju, da se mozda ne radi o 64-bitnom sistemu???
Jel si potpuno siguran u to? Moj HP Compaq nx9420 se, ovako preporodjen pod Windowsom 7, nikako sa tobom nebi slozio. Posle 4 godine se vidno UBRZAO! Ali nebih da ulazim u dalju raspravu. Poenta je da je prestala kompletna podrska za Windows XP. Ovakv proces tranzicije pamtim i kada se prelazilo sa Win 98 na XP... Isti... Svi su ga prvo izbegavali, pa su pravili Dual Boot i na kraju neminovno zavrsili na XP SP1. Dakle, samo postavljam pitanje: Zasto se curica zeza toliko dugo, sa necim sto joj ocigledno ne ide (pritom ne dovodim ni jednog trenutka njenu strucnost / sposobnost u pitanje), kada ce za par meseci neminovno morati da ugradi Win 7. A da je njen laptop pritom vrlo prilagodjen i hardwerski i softwerski neuporedivo boljem proizvodu od Win Xp... Windowsu 7.
Thats the way it is...
EDIT: A koji je to poslovni program, ako smemo da znamo? mozda ima leka...?
S1000RR
:: XP na laptopu itekako ima smisla, em nećeš da ga akaš bez potrebe vizuelnim elementima (dobro, ovo i ne mora), em ti razni `inteligentni` servisi neće drljati hard i grejati procesor džabe, em još uvek u njemu duže traje baterija :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Ja pokušah gore da ti objasnim. Dakle može fajl da se zove ahci384.sys i to ne znači da se radi o 384-bitnom winodws-u već da INF fajl traži taj fajl.
Predlog napravi jedan folder i stavi u njega fajlove: ahcix86.cat ahcix86.inf ahcix86.sys
i kada dođe vreme da integrišeš drajvere u Nlite-u, uputi ga ka ovom ahcix86.inf fajlu.
:: Treba mi XP zato sto poslovno koristim program koji ne radi na emulatorima, compatibility modu i slicnim stvarima, vec iskljucivo na XP SP2, pa se cimam sa tim. Na drugom laptopu imam Sedmicu i ona `works like a charm`. Sto se tice drajvera, odabrala sam sve sto sam nasla, kako se ne bih smarala sa mukotrpnim rezanjima. Ali pitanje je, ako vec Windows kaze da ne moze da nadje x64 verziju, da se mozda ne radi o 64-bitnom sistemu???
:: Jel si potpuno siguran u to :: Moj HP Compaq nx9420 se, ovako preporodjen pod Windowsom 7, nikako sa tobom nebi slozio. Posle 4 godine se vidno UBRZAO :: Ali nebih da ulazim u dalju raspravu. Poenta je da je prestala kompletna podrska za Windows XP. Ovakv proces tranzicije pamtim i kada se prelazilo sa Win 98 na XP... Isti... Svi su ga prvo izbegavali, pa su praili Dual Boot i na kraju neminovno zavrsili na XP SP1. :: Dakle, samo postavljam pitanje: Zasto se curica zeza toliko dugo, sa necim sto joj ocigledno ne ide (pritom ne dovodim ni jednog trenutka njenu strucnost / sposobnost u pitanje), kada ce za par meseci neminovno morati da ugradi Win 7. A da je njen laptop pritom vrlo prilagodjen i hardwerski i softwerski neuporedivo boljem proizvodu od Win Xp... Windowsu 7 ::
:: Ono sto sam skinula je ono sto je pisalo da je XP SP3. Nisam ni obracala paznju mnogo na x64 ili x32.. :: :: Sto se tice racunara, on i nije bas nesto preterano prilagodjen sedmici u smislu da AMD V140 procesor i da komp ima samo 1GB rama (763 usable)...
@Equinoxe: Pa ubacila sam sve zive drivere koje sam nasla, tu su i 32 i 64-bitni. Apsolutno sve kombinacije sa svim driverima koje ste mi slali i koje sam nasla na netu sam isprobala...
@ VMARC: Zar mi 763MB RAM-a nije premalo da bih kvalitetno radila u Sedmici??? Tj, na drugom racunaru FS Lifebook, imam 2GB RAM-a i Intel T4500 procesor, pa mi je 48% RAM-a otislo samo u tray-u...
:: @Equinoxe: Pa ubacila sam sve zive drivere koje sam nasla, tu su i 32 i 64-bitni. Apsolutno sve kombinacije sa svim driverima koje ste mi slali i koje sam nasla na netu sam isprobala.. :: :: @ VMARC: Zar mi 763MB RAM-a nije premalo da bih kvalitetno radila u Sedmici??? Tj, na drugom racunaru FS Lifebook, imam 2GB RAM-a i Intel T4500 procesor, pa mi je 48% RAM-a otislo samo u tray-u...
I ovde bi ti bilo zauzeto isto toliko... I radio bi brze nego pod XPom. uostalom probaj, pa ako ti se ne svidi, pomuci se sa tim XPom.
S1000RR
:: @ VMARC: Zar mi 763MB RAM-a nije premalo da bih kvalitetno radila u Sedmici??? Tj, na drugom racunaru FS Lifebook, imam 2GB RAM-a i Intel T4500 procesor, pa mi je 48% RAM-a otislo samo u tray-u...
Hvala svima, Win je bio x64. Integrisala sam Equinoxe-ove i Zvrndovljeve drivere (inace radi se o istom driveru, cak istoj verziji) u 32bitni WinXP koji sam skinula nocas i evo, sad instaliram programe. Hvala vam puno. Pusa
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.