Jeste `hladiša za laptop` rešenje, ali možda to nisu uobičajene
31.08.2011. 19:58
status: user broj poruka: 4228
temperature. Možda tu stvarno nešto nije u redu. Ako je laptop pod garancijom, tj, možeš da ostvariš istu - uradi backup onoga što ti je važno i servis.
savatije, reci mi kako ti rade igre u toj 1600x900 rezoluciji, jel se snalazi dobro ova gt525, u 1366x768 sam zadovoljan performansama, kako fura u toj rez? :D
Pričao sam sa njim, nema tih problema. Naravno, greje se laptop kad je u full loadu, i to sekcija tamo gde je izduvnik, ali u idle modu se ne greje uopšte, ponekad bude topao blago, ali ništa zabrinjavajuće... __________________ Scourge of PCBerza
Kaže da mu se vrlo lako ugreje taj deo kad radi nebitne stvari, kao surfovanje, bude topao. Sećam se i ja kad sam ga probao da je bio topao taj levi deo kod naslona za ruke iako ništa ozbiljno nije radjeno...
Vrlo moguće je da je HDD u tom delu mašine i da se on greje tako. Procesor i gpu su ti u gornjem delu mašine tako da nisu oni u pitanju sigurno.
Proveri temperature hdd-a kroz Speedfan. Trebale bi da budu maximum 40c... __________________ Scourge of PCBerza
Moja sugestija ti je ako možeš da reklamiraš i da doplatiš za N7110, nije mnogo skuplji. Ima veće kućište pa i ne bi trebao toliko da se greje... __________________ Scourge of PCBerza
Ne znam sta je po tebi pojam `vreo`, ali ja mogu da ti kazem da jeste blago topao ispod levog palm rest.a.. u normalnom radu je topao, a u fullu jeste neprijatan.
Jednostavno je takav, morali su negde nesto da zeznu da bi za tu cenu dobio takvu konfiguraciju.
:/ mislim da ti garancija tu ne vredi preterano.. ali probaj.
sta ce mi laptop koji ne mogu da koristim, da mi stoji u vitrini?:D
mislim mogu ja da ga koristim dok je u idle nije tako strasno ali kad ga opteretim malo vise odma se usija left palm, i onda je jako neprijatno i neugodno, znoje mi se dlanovi, tacnije dlan :D
koji trip, levi dlan mi se znoji a desni suv, uglavnom razmisljam se da ga vratim i zamenim mozda za n7110 a ako ne onda za nekog asusa ako uspem da izvucem kintu, ako budu srali probacu preko ovih inspektora i nadleznih za prava potrosaca :D
Ako ti se greje toliko da ti se znoji dlan onda nisi ni morao da postavljaš temu, to je normalna stvar kad nabiješ i7 u 15 inča jbg... To se isto dešava sa drugarovim N5110 i to je nešto sa čim moraš da živiš jbg, ili da ga vratiš ako imaš uslove... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam koristio N7110 sa i3 (sve ostalo je isto), i mogu ti reci da je bio hlad u potpunosti i dok je bio opterecen... Tako da je mozda bolje da doplatis za N7110...
Daume, druze, umorih se ponajvljajuci jedno te isto... ne greje ga i7...
deo oko intel procesora i graficke(tastatura) je skroz prijatna i pod full loadom.
dok ovaj chipset intelov (HM67) izgleda nije adekvatno hladjen a turili su ga pod palm rest, turnem im ga majci, samo me zanima da li su oni uopste istestirali te laptopove koje proizvode, bar jedan da upale i probaju kako to radi i dal to icemu valja...
znaci jos jedared, graficka i cpu su na skroz ok temperaturama cak i u loadu (80-85) Dok se stari lenovo y560 sa i3 procesorom i 5730 ( slicna grafika) grejao i do 90 stepeni, ali ja palm restu nije imao problema, jedino se deo oko kulera malo vise zagrevao i to je to, u idle modu je radio skroz ok.
ionako ne nosam laptop na daleke pute cesto ali taman sam se navikao da buljim u 15inchi, videcu sta cu uraditi, laptop mi sveobuhvatno odgovara u potpunosti, iako nije neka zver od grafike - zadovoljava moje potrebe, jedino sto se greje smrdljivi palm rest i kad je U IDLE :(
edit: ok mozda malo i7 utice na rad chipseta ali to ne bi trebalo da mi napravi ringlu od palmresta,
Btw po svim belosvetskim reviewima (koji su ocigledno sponzorisani od della u neku ruku) ni jedan ne prijavljuje da mu se greje palm rest, cak kazu da temperatura ne prelazi 31 stepen(notebookchecks)
nasao sam samo na jednom externom reviewu - cini mi se da su nemci il francuzi da su izmerili 45 stepeni na palmrestu (levom) u full loadu, sto je previse, i to sam procitao pre pola sata, da sam znao ne bi ga prihvatio u zamenu jbg...
:: Ako ti se greje toliko da ti se znoji dlan onda nisi ni morao da postavljaš temu, to je normalna stvar kad nabiješ i7 u 15 inča jbg... To se isto dešava sa drugarovim N5110 i to je nešto sa čim moraš da živiš jbg, ili da ga vratiš ako imaš uslove.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.