Tacno tih 2Gb rama u igrama ne znaci apsolutno nista....
:: @daum fini revjuovi, jedan od njih kaze bas za tastatur :: :: `Where the overall feeling of quality takes a hit is with the keyboard. There’s a massive amount of flex especially around the centre keys. When I first stabbed at the H-key I thought some part of the internal structure was missing or I’d broken it :: :: jos cu videti, ovaj k53SV nije bas skroz plastikaner, od gore je aluminium a dole je plastiaka a kako vidim i n73 je na istom principu, sad ne znam da li je konstrukcija tj skelet od plastike ili je od aluminiuma ali saznacu : :: :: @operator hhaha bas si me slatko nasmejao x :: pa jebiga druze moram da znam krajnje mogucnosti svog laptopa, dell je bukvalno GOREO pri tim benchmarkovim :: :: evo ti kompletan test koji sam uradio na tom laptopu i moje misljenje o njem :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?266945-DELL-N5110-User-Revie :: :: :: a u normalnom radu, sto puta sam napisao bio je jako topao, a u pokretanju nekih blazih igara tipa cs ili cod4 grejao se poprilicno, necu ni pominjati Bad Company 2 sta mu je uradio. :: :: :: naravno da ni jedna aplikacija nece uspeti da nategne racunar kao furmark i prime95 ali oni sluze da vidis sta ustvari tvoj racunr moze i sta sve moze da podnese, da vidis kako je stabilan i tako to, pogledaj na benchu svi tako testiraju svoje racunare, pa cak i na inostranim forumima, pogotovo ako si klokovao nesto pa da testiras kako to radi. :: :: da da video sam 12 jezgara itd, njega bi tek unistio da mu opalim furmark i prime95 . :: :: Prodajem laptop Omicro :: CPU Intel 8800 na 4.6 GHz sa 12 jezgr :: MBO Omicron FDA-7 :: RAM 1x8 GB PC 3200 DDR :: HDD 64 GB HSD + 3 TB na 10000 rp :: VGA AMD 6990 2 GB + Intel HD E :: 5x USB 3. :: HDMI 1.4a+D :: 19.5` 1920x1080@120 Hz 3 :: :: sunce ti jebem! : :: :: EDI :: Jos jedna stvar, to sto gt540m ima 2 gb rama ne znaci nista, ona ima 128bit protok i po snazi realno nije ni malo jaca od npr 9800GT koju ja imam u desktop :: :: znaci 1gb video memorije je toj kartici sasvim dovoljno, 2gb je za lozanije a drugo moze samo da steti jer ti memorijski chipovi trose energiju a nema koristi od njih : :: :: uporedi benchmark npr 3dmark 06 te kartice od 2 gb i ove od 1g :: ista stvar je i sa ostalim novijim benchmark programima, mooooooozda ima malo poboljasanje, ali neznatno . :: :: :: Dell N511 :: Intel i7 2630QM 2.00GH :: HM67 :: 6GB DDR3 1333MH :: 640GB 5200rp :: 15.6 LED HD BrightView (1366 x 768 :: nVidia GT525M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / Intel HD300 :: SRS Soun :: W7Pro :: ::
Brate nisi ti baš normalan. Pa čemu mučenje mašine sa Prime-om i Furmarkom? Jel bi trebalo tako da kola voziš u prvoj brzini na 7000 obrtaja čisto da vidiš jel motor može da izdrži?
To da se tako testira stabilnost je kompletno proseravanje, niti se tako meri šta može kompjuter da ti izdrži. Uzmi pa prospi kofu vode na njega dok se kuva u rerni, bukvalno ista stvar.
To što vrsni overclockeri tako testiraju stabilnost meni nikad neće biti jasno jer meni mašina već godinu ipo dana radi savršeno stabilno a pada u prime-u i linxu. Nisam video BSOD ili crash sistema sa ovom mašinom nikad. To je možda neka preterana stabilnost ali nema potrebe da testiraš laptop tako.
2GB video memorije može da ti posluži u igrama donekle ako ćeš u 1920x1080 da se igraš, a sem toga puno znači u radu sa video editingom, 3D programima itd...
Najbolje da pozoveš Gigatron ili PCPractic, vidiš gde ima N53/N73 pa na licu mesta probaš i pogledaš. __________________ Scourge of PCBerza
O ugibanju tastature pricam...u dve razlicite prodavnice sam probao N53SV i oba su imala taj problem, n73 nisam video uzivo, a pre 2-3 meseca kad sam uzeo DELL XPS bas sam bio zagrejan za N seriju, ali me je zvakanje tastature potpuno smorilo...
Neko je citirao testove koje je daum okacio i tamo pise da je tastatura kriticna i da kvari opsti utisak o lapu, a okacio sam i ja neke klipove usera koji su dokumentovali problem. Mozda ga ti nemas, ali mi se tu nesto bahatis kao da ja izmisljam da problem postoji, a iskusio sam ga licno, a vidim i da su drugi...
:: Ja ne znam o kome ugibanju ti prcas. Tastatura je mekanije tj nije tvrda ali nista se tu ne ugiba, mislim da se mi ne razumemo bas najbolje.Tstatura nije tvrdao stoji lako se kuca, ali o kakvom flexu proicas to ne znam :: Serija n ASUS Ltopova je sam vrh boje od toga nema sto se kvaliteta tice :: Ako izuzmemo ROG seriju AUSUova gejmerska serija to je vec nesto drugo, ti racunari su i dosta skuplji nema jeftinijeg od 1500e a da ima dijagonalu ekrana 17.3 :: :: :: :: Verujem znam jos jedno lika koji ima N53Sv i zadovoljan je...ne smetaju nam iste stvari.. :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: Ne znam , ja imam n73sv i veoma sam zadovoljan :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma jasno nekom se svidi nekom ne, ali nije tu pitanje `meka- tvrda` problem je sto se ona uvija- ima flexa, bukvalno ti radi pod prstima, a to je veoma lose i ako se to nekome svidja onda jbg :: :: :: :: :: :: :: :: Ako je namerno to izvedeno kako ti kazes, onda stvarno nemam komentara, ona dva klipa gore govore hiljadu reci.. :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam bio spreman da uzmem N53SV, ali kad sam ga video uzivo i proveo par minuta koristeci ga sve je palo u vodu.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: I n serija ima takvu tastaturu, ali ti je namerno tako izvedeno :: :: :: :: :: Nekome ce biti premekano nekome pak ok. Tastatura daleko od toga da je losa :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Video sam u radu N53 što je 15-ica, jako je kvalitetna izrada, nigde nije škrtareno na aluminijumu i kvalitetu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pogledaj neki N53 ako ti je bitna 15-ica, ali kod Asusa nema greške.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Asus K53 sam video u Gigatronu u ušću i tastatura je stvarno šit, po sredini se ugiba kompletno.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @savatije, imaš veće kućište pa ti se zato i ne greje toliko palmrest.. :: :: :: :: :: :: __________________ :: :: :: :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kako god, tebi ne odgovara i to je to.? BAhacenje je sta, slabo ti ja stojim sa tim stranim terminima
:: O ugibanju tastature pricam...u dve razlicite prodavnice sam probao N53SV i oba su imala taj problem, n73 nisam video uzivo, a pre 2-3 meseca kad sam uzeo DELL XPS bas sam bio zagrejan za N seriju, ali me je zvakanje tastature potpuno smorilo.. :: :: Neko je citirao testove koje je daum okacio i tamo pise da je tastatura kriticna i da kvari opsti utisak o lapu, a okacio sam i ja neke klipove usera koji su dokumentovali problem. Mozda ga ti nemas, ali mi se tu nesto bahatis kao da ja izmisljam da problem postoji, a iskusio sam ga licno, a vidim i da su drugi.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Es43sHg-u4U&feature=relate :: http://www.youtube.com/watch?v=xUShCJGTkFs&feature=relat :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: Ja ne znam o kome ugibanju ti prcas. Tastatura je mekanije tj nije tvrda ali nista se tu ne ugiba, mislim da se mi ne razumemo bas najbolje.Tstatura nije tvrdao stoji lako se kuca, ali o kakvom flexu proicas to ne znam :: :: Serija n ASUS Ltopova je sam vrh boje od toga nema sto se kvaliteta tice :: :: Ako izuzmemo ROG seriju AUSUova gejmerska serija to je vec nesto drugo, ti racunari su i dosta skuplji nema jeftinijeg od 1500e a da ima dijagonalu ekrana 17.3 :: :: :: :: :: :: :: Verujem znam jos jedno lika koji ima N53Sv i zadovoljan je...ne smetaju nam iste stvari.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: :: :: Ne znam , ja imam n73sv i veoma sam zadovoljan :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma jasno nekom se svidi nekom ne, ali nije tu pitanje `meka- tvrda` problem je sto se ona uvija- ima flexa, bukvalno ti radi pod prstima, a to je veoma lose i ako se to nekome svidja onda jbg :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako je namerno to izvedeno kako ti kazes, onda stvarno nemam komentara, ona dva klipa gore govore hiljadu reci.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam bio spreman da uzmem N53SV, ali kad sam ga video uzivo i proveo par minuta koristeci ga sve je palo u vodu.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I n serija ima takvu tastaturu, ali ti je namerno tako izvedeno :: :: :: :: :: :: Nekome ce biti premekano nekome pak ok. Tastatura daleko od toga da je losa :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Video sam u radu N53 što je 15-ica, jako je kvalitetna izrada, nigde nije škrtareno na aluminijumu i kvalitetu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pogledaj neki N53 ako ti je bitna 15-ica, ali kod Asusa nema greške.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Asus K53 sam video u Gigatronu u ušću i tastatura je stvarno šit, po sredini se ugiba kompletno.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @savatije, imaš veće kućište pa ti se zato i ne greje toliko palmrest.. :: :: :: :: :: :: :: __________________ :: :: :: :: :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
pa ne znam i? ja napisao pre 5 postova da nam ne smeta svima isto, ti opet vrtis neku praznu pricu. Cinjenica je da to bas i nije problem koji ti se moze svideti tj da ti ne smeta...
kad se neko bahati? pa ne znam kako da prevedem a da ti razumes, mozda kurci, to je neki priblizan izraz koji bi mozda mogao da razumes?ili ne?
Možda je do primeraka, možda i nije, ali nije neki ne znam koliki problem. Ako nekome smeta ovo, lako se sredi, ali pošto ja ne gledam u tastaturu kad kucam, ne bi mi ni smetalo ovo da kupim N73, jer je laptop fantastičan... __________________ Scourge of PCBerza
Care ne odgovarati i to je to ne mora svima da odgovara, tebi se to uvaja kazes ne valja ok slazem se, ne znam zasto imas utisak da se neko BAHATi ako iznese svoje utiske o nekom proizvodu. Misim sto to kod tebe izaziva neuroze :)
:: pa ne znam i? ja napisao pre 5 postova da nam ne smeta svima isto, ti opet vrtis neku praznu pricu. Cinjenica je da to bas i nije problem koji ti se moze svideti tj da ti ne smeta.. :: :: kad se neko bahati? pa ne znam kako da prevedem a da ti razumes, mozda kurci, to je neki priblizan izraz koji bi mozda mogao da razumes?ili ne :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: ::
Odes u radnju i vidis na licu mesta sta se to uvija koliko se uvija i dali valaj ili ne. Ja sam sa tim Ltopom prezadovoljan i mogu samo to da kazem sve na njemu leti. Sad u ima raznih misljenja, nekom se svidja nekiom ne. Odes i vidis u neku od prodavnica, to je najlakse.
ajde ja sam lud sto sam 20 minuta pustio furmark i prime :D
ajde igraj Battlefield Bad Company 2 , ukljuci aida 64 system stability monitor u pozadini i posle sat - dva ufati skrin shot temperatura i da li proc throttluje
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.