Pronađeš tačno koji je model bluetoot kartice i onda na googlu nađeš i instaliraš.Ja imam dell 5010 i po defaultu bluetoot nije instaliran,moraš manuelno.Veb camera bi trebalo da radi.
Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu, resenje jos uvek nisam nasao. Lap top je kupljen regularno preko Pin Computersa, ima garanciju, ali uz njega nisu dosli nikakvi drajveri, ovo mi nije prvi lap top koji namestam... ali u zadnje vreme ni uz jedan koji sam namestao nisu dosli drajveri(tosiba, asus, dell, HP) Tako da se razumem u skidanje drivera i namestanje istih, ali za ovaj jos uvek nemam resenje. Kada skinem driver za bluetooth pri instalaciji mi trazi da upalim Bluetooth preko komande za wi-fi (ne logicno skroz) posto nema posebno nacrtan znak za bluetooth na tastaturi niti bilo kakvo dugmence sa strane pa pomslih da mozda nema bluetooth, po specifikaciji prodavca i po nekim forumima citam da ima, ne znam kako to da proverim.. jedino da rasklopim masinu... sto je budalastina jer je pod garancijom. Za kameru sam skinuo neku dell-ovu aplikaciju za slikanje i snimanje, medjutim kada je pokrenem kaze mi da kamera nema drivere, u device manager-u vidi kameru kao integrisana kamera driveri ok.... itd...
E ovako: kameru sam resio instalirajuci drugi program za snimanje i slikanje koji se zove `Yawcam` znaci ladno ne radi onaj dell-ov program sa njihovog sajta koji se zove DellCamCentar(on mi je prijavljivao da kamera nema instalirane drajvere). Bluetooth vidim u bios-u namesten je kao da upaljen na enabled.... Ako neko ima ideju kako da upalim Bluetooth u Win 7 64 Ultimate? Hvala.
Pogledaj u uputstvu kako se pali bluetooth, ili ima poseban taster ili Fn plus neko dugme. Jel ti pise u device mngru da imas bluetooth i da fale drajveri? Ako ima onda je BT prisutan. Ako ne uspes da uradis nista, lepo probaj driver genius kao sto sam ti rekao. Evo ti link http://goo.gl/SQAFb
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: :: :: E ovako: kameru sam resio instalirajuci drugi program za snimanje i slikanje koji se zove `Yawcam :: znaci ladno ne radi onaj dell-ov program sa njihovog sajta koji se zove DellCamCentar(on mi je prijavljivao da kamera nema instalirane drajvere) :: Bluetooth vidim u bios-u namesten je kao da upaljen na enabled... :: Ako neko ima ideju kako da upalim Bluetooth u Win 7 64 Ultimate :: Hvala.
Nije nelogično, već je čest slučaj da proizvođač preko Fn tastera isključuje oba uređaja, uključuje WiFi, odnosno BT.
Da li ti prijavljuje Other Hardware u Device Manager-u ili je pronašao BT?
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: :: Hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu, resenje jos uvek nisam nasao :: Lap top je kupljen regularno preko Pin Computersa, ima garanciju, ali uz njega nisu dosli nikakvi drajveri, ovo mi nije prvi lap top koji namestam... ali u zadnje vreme ni uz jedan koji sam namestao nisu dosli drajveri(tosiba, asus, dell, HP) Tako da se razumem u skidanje drivera i namestanje istih, ali za ovaj jos uvek nemam resenje :: Kada skinem driver za bluetooth pri instalaciji mi trazi da upalim Bluetooth preko komande za wi-fi (ne logicno skroz) posto nema posebno nacrtan znak za bluetooth na tastaturi niti bilo kakvo dugmence sa strane pa pomslih da mozda nema bluetooth, po specifikaciji prodavca i po nekim forumima citam da ima, ne znam kako to da proverim.. jedino da rasklopim masinu... sto je budalastina jer je pod garancijom. Za kameru sam skinuo neku dell-ovu aplikaciju za slikanje i snimanje, medjutim kada je pokrenem kaze mi da kamera nema drivere, u device manager-u vidi kameru kao integrisana kamera driveri ok.... itd...
Ne prijavljuje mi u Device manager-u kada palim i gasim `wi-Fi` posto je navodno u bios-u namesteno da se na taj isti taster pali i gasi zajedno wi-fi i bluetooth.
Jel` sam ja stvarno lud sa svojim pitanjem s pocetka? Zasto ne reklamiras to kad imas garanciju i zasto mu niko to ne predlozi. Sve sto postoji u specifikaciji mora da radi ili se smatra neispravnim. Zasto im ne stavis to pod nos da ti nameste? Duzni su. Zasto svi pokusavate da krpite gace kad mozete da imate nove? Iz hobija, dosade, mazohizma? Objasnite. ________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Brate, stoti put, nisu duzni jer ne dolazi sistem uz laptop, a on je ubacio krekovanu verziju, nek pokusa da im nesto kaze, jebace ga ruzno
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: Jel` sam ja stvarno lud sa svojim pitanjem s pocetka? Zasto ne reklamiras to kad imas garanciju i zasto mu niko to ne predlozi. Sve sto postoji u specifikaciji mora da radi ili se smatra neispravnim. Zasto im ne stavis to pod nos da ti nameste? Duzni su. Zasto svi pokusavate da krpite gace kad mozete da imate nove? Iz hobija, dosade, mazohizma? Objasnite :: _______________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
Drugo, nije istina. Ja sam sam kupio konfiguraciju be OS-a i dobio sve drajvere na dva cd-a. A kad sam im javio da nije vezan konektor za frontalni zvuk, ponudili su da momentalno posalju kurira da odnese komp da nameste i to i sta god hocu. I jos su mi se izvinjavali i zahvaljivali sto imam razumevanja. Nisu mi rekli `pa vi niste kupili OS, bas nas briga`.
Tako i treba, samo sto treba kupovati kod normalnih ljudi (ili barem onih kojima je stalo do ugleda) a ne kod onih drugih.
Sad ja nikad nista necu da kupim preko PIN-a zbog ovog posta a nadam se da ce svi da se prikljuce bojkotu takve idiotske politike.
Ali nazalost uvek ce neko biti prevaren sve dok ti i tebi slicni pricaju to sto pricaju. Ko zna ko si ti i zasto si na strani prevarantskih srpskih trgovaca.
Nervira me taj defetisticki stav `ja sam ovca, stojim u redu za klanje`. Nisam ja ovca. Ja sam kupac, ja sam svetinja. Ima sve da bude cakum pakum kako ja hocu, ili necu da kupim kod vas. Kupicu tamo gde treba a vi propadnite jer za bolje i niste.
Hocete da vam uz laptop od 40.000 damo jos 15 hiljada za legalni OS da biste ste se umilostivili da nam radi masina?
:: Brate, stoti put, nisu duzni jer ne dolazi sistem uz laptop, a on je ubacio krekovanu verziju, nek pokusa da im nesto kaze, jebace ga ruzn :: :: LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 :: ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Jel` sam ja stvarno lud sa svojim pitanjem s pocetka? Zasto ne reklamiras to kad imas garanciju i zasto mu niko to ne predlozi. Sve sto postoji u specifikaciji mora da radi ili se smatra neispravnim. Zasto im ne stavis to pod nos da ti nameste? Duzni su. Zasto svi pokusavate da krpite gace kad mozete da imate nove? Iz hobija, dosade, mazohizma? Objasnite :: :: _______________________________________________________ :: :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647781. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.