Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: E jbg, napadate coveka bzvz, bolje mu objasnite sta i kako...Inace, daleko od toga da ce da spali laptop, bez obzira na svo to akanje, a i zasto bi kad ima sve moguce zastite od pregrevanja i kada dostigne kriticnu temp. ugasice se i to je to... bar je zakljucio da je ultra stabilan. Malo ste preterali, nije to tako kao sto vam se cini. Evo ja cu kur.c da osecem ako mi novi laptop crkne, a njakacu ga ceo dan, pa i ako treba 10 dana sa tim stresovima. Moze slobodno opklada ko je spreman da kesne 100E, ozbiljan sam. Naravno, treba da je sve cisto od prasine i kuleri normalno rade...Pa de ces veci stres kada se otvori 10-ak zahtevnih strana u browseru i proc 5 dana zakucan na oko 100-ke...pa sta mu fali. ::
hahaha, mudro zborish Dexter013, sta je sledece ? Secem sisu za 100e ko oce obe 150e .)
:: Zao mi da za samo 100e ostanes bez kite.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: :: :: E jbg, napadate coveka bzvz, bolje mu objasnite sta i kako...Inace, daleko od toga da ce da spali laptop, bez obzira na svo to akanje, a i zasto bi kad ima sve moguce zastite od pregrevanja i kada dostigne kriticnu temp. ugasice se i to je to... bar je zakljucio da je ultra stabilan. Malo ste preterali, nije to tako kao sto vam se cini. Evo ja cu kur.c da osecem ako mi novi laptop crkne, a njakacu ga ceo dan, pa i ako treba 10 dana sa tim stresovima. Moze slobodno opklada ko je spreman da kesne 100E, ozbiljan sam. Naravno, treba da je sve cisto od prasine i kuleri normalno rade...Pa de ces veci stres kada se otvori 10-ak zahtevnih strana u browseru i proc 5 dana zakucan na oko 100-ke...pa sta mu fali. :: :: ::
druze, nisi pogresio sto si testirao tim programima, jer su oni za to i dizajnirani, s tim da nisi trebao u isto vreme da upalis oba, to nije nikako logicno, nemoj to vise da radis, slobodno testiraj, ali ne pali sve odjednom.. testiras jednom, vidis da je to to i ne palis vise ni jedan program od njih, ne bahati
Programi jesu napravljeni u odredjene namene ali ne u ove svrhe kada je rec o mobilnim komponentama! Ko je onboard grafiku przi furmarkom?To se bre jedva ohladi i fabricki osmisljenim sistemom u normalnom okruzenju prilikom 3d load rada a kamo li nehumanim furmarkom! Prime manje vise,mozda bi za mobile cpu mogao i da prodje ali i to nije nikakvo merilo da je cpu radi kako treba!
Znaci u ove svrhe,kada je rec o ovakvoj platvormi pristup testiranju je drugaciji i koriste se drugaciji testovi. Koji su to?Vec sam gore naveo...
Znaci ,ni jedan od tih programa a kamo li dva u isto vreme + sto je pod opterecenjem mogao da spali i naponsku sekciju!
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
:: druze, nisi pogresio sto si testirao tim programima, jer su oni za to i dizajnirani, s tim da nisi trebao u isto vreme da upalis oba, to nije nikako logicno, nemoj to vise da radis, slobodno testiraj, ali ne pali sve odjednom.. testiras jednom, vidis da je to to i ne palis vise ni jedan program od njih, ne bahat :: :: ::
da spali naponsku sekciju.. na laptopu..? Ne moze nista da se spali, samo se opterecuju komponente, bilo da je laptop ili desktop, uzmi primer nekog gamer laptopa kao sto je npr. izvikani Alienware ili onaj ASUS, nema razlike, nije to commodore pa da se zapali od opterecenja, ima svoje hladjenje koje uredno hladi, ispada da kad upalis program za load i opteretis laptop, on crkne, a kod desktopa druga prica.. ne mogu da verujem da toliko ljudi tvrdi jedno i to toliko odlucno kao da su to probali i spalili laptop.. ok, pogresio je sto je pokretao oba testa odjednom, ali nije to problem, vec to sto ga ljudi napadaju nikad vise u zivotu ni za zivu glavu da ne upali ni jedan test
:: Programi jesu napravljeni u odredjene namene ali ne u ove svrhe kada je rec o mobilnim komponentama :: Ko je onboard grafiku przi furmarkom?To se bre jedva ohladi i fabricki osmisljenim sistemom u normalnom okruzenju prilikom 3d load rada a kamo li nehumanim furmarkom :: Prime manje vise,mozda bi za mobile cpu mogao i da prodje ali i to nije nikakvo merilo da je cpu radi kako treba :: :: Znaci u ove svrhe,kada je rec o ovakvoj platvormi pristup testiranju je drugaciji i koriste se drugaciji testovi :: Koji su to?Vec sam gore naveo.. :: :: Znaci ,ni jedan od tih programa a kamo li dva u isto vreme + sto je pod opterecenjem mogao da spali i naponsku sekciju :: :: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: druze, nisi pogresio sto si testirao tim programima, jer su oni za to i dizajnirani, s tim da nisi trebao u isto vreme da upalis oba, to nije nikako logicno, nemoj to vise da radis, slobodno testiraj, ali ne pali sve odjednom.. testiras jednom, vidis da je to to i ne palis vise ni jedan program od njih, ne bahat :: :: :: :: :: ::
Не слушај хистеричне паничаре, и ако се догоди нешто с лаптопом, ће решимо. Очитаћемо му молитву за оздрављење, углавном, не брини. Нисмо Ми џаба ође на форуму.
@imarkovic Pricamo o normalnim laptopovima a ne o gaming sistemima koji su predodredjeni da se forsiraju vise pa su i sami sistemi hladjenja daleko bolje odradjeni.. Moze itekako da se spali,pocrka,rikne,ode u vecna lovista,drmne i sl..
Ja ga nisam napao,dao sam mu smernice kako da proveri laptop i njegovo stanje..
@Voanerges
Mislim da ce za ovaj slucaj morati da se radi egzorcizam :)
Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Ne bih bio na mestu tog laptopa,verovatno ce ljustura da mu se istopi :)
pa dobro, slazem se da na normalnom(jeftinijem) laptopu ne treba covek da se igra sa softverom u ove svrhe, to vazi i za slabiji desktop(postoji hirens bootcd za test), ali ovaj lap nije naivan, nije bas neko jeftino sranje, ako nista drugo moze da pusti bar LinX nekoliko sati pa nek ide zivot, ja ti garantujem da nista ne moze, tj. NE SME da mu se desi pod uslovom da mu nista ne fali.
:: @imarkovi :: Pricamo o normalnim laptopovima a ne o gaming sistemima koji su predodredjeni da se forsiraju vise pa su i sami sistemi hladjenja daleko bolje odradjeni. :: Moze itekako da se spali,pocrka,rikne,ode u vecna lovista,drmne i sl. :: :: Ja ga nisam napao,dao sam mu smernice kako da proveri laptop i njegovo stanje. :: :: @Voanerge :: :: Mislim da ce za ovaj slucaj morati da se radi egzorcizam : :: :: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: ::
I ja smatram da je masina ozbiljnija i da nebi trebalo ALI? LinX i desktop CPU otera u 90c + ,zamisli koliko bi tek torturisao mobile CPU? Zagrevanje???Koliko su projektovani da rade pod takvim uslovima,to je pravo pitanje?
:: pa dobro, slazem se da na normalnom(jeftinijem) laptopu ne treba covek da se igra sa softverom u ove svrhe, to vazi i za slabiji desktop(postoji hirens bootcd za test), ali ovaj lap nije naivan, nije bas neko jeftino sranje, ako nista drugo moze da pusti bar LinX nekoliko sati pa nek ide zivot, ja ti garantujem da nista ne moze, tj. NE SME da mu se desi pod uslovom da mu nista ne fali :: :: :: :: @imarkovi :: :: Pricamo o normalnim laptopovima a ne o gaming sistemima koji su predodredjeni da se forsiraju vise pa su i sami sistemi hladjenja daleko bolje odradjeni. :: :: Moze itekako da se spali,pocrka,rikne,ode u vecna lovista,drmne i sl. :: :: :: :: Ja ga nisam napao,dao sam mu smernice kako da proveri laptop i njegovo stanje. :: :: :: :: @Voanerge :: :: :: :: Mislim da ce za ovaj slucaj morati da se radi egzorcizam : :: :: :: :: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: ::
LinX otera CPU na 90c, zato sto ga klincarija klokuje, dize napon...Stavljaju pastu sa sljokicama i usput postavljaju 198+ tema kako se nanosi i kako se montira kuler, heheh, pa naravno da ce taj procesor ici 90 stepeni. Evo moj P4 2.4Ghz i PhenomII 545 i 5000+ ni u ludilu ne idu na 90. Sve fabricki...Elektronika, lemovi , chipovi...mogu da izdrz e daleko vece temperature od 90c, tako i odredjeni procesori, a ono koji nisu predvidjeni da trpe, zagasice se i gotovo. A da se nesto spali takvim testovima je smesno i nece da moze. Dolazili su mi milion laptopova, desktopoova sa zapusenim hladnjacima, FAN-ovima od prasine i nijedan nije crkao, ugasio bi se za pola cuke kada se opterete, a ne mogu da se ohlade i to je to.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ih bre sky.. 90c.. idi begaj, ne zajebavaj od ranog jutra:)
:: I ja smatram da je masina ozbiljnija i da nebi trebalo ALI :: LinX i desktop CPU otera u 90c + ,zamisli koliko bi tek torturisao mobile CPU :: Zagrevanje???Koliko su projektovani da rade pod takvim uslovima,to je pravo pitanje :: :: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: pa dobro, slazem se da na normalnom(jeftinijem) laptopu ne treba covek da se igra sa softverom u ove svrhe, to vazi i za slabiji desktop(postoji hirens bootcd za test), ali ovaj lap nije naivan, nije bas neko jeftino sranje, ako nista drugo moze da pusti bar LinX nekoliko sati pa nek ide zivot, ja ti garantujem da nista ne moze, tj. NE SME da mu se desi pod uslovom da mu nista ne fali :: :: :: :: :: :: :: @imarkovi :: :: :: Pricamo o normalnim laptopovima a ne o gaming sistemima koji su predodredjeni da se forsiraju vise pa su i sami sistemi hladjenja daleko bolje odradjeni. :: :: :: Moze itekako da se spali,pocrka,rikne,ode u vecna lovista,drmne i sl. :: :: :: :: :: :: Ja ga nisam napao,dao sam mu smernice kako da proveri laptop i njegovo stanje. :: :: :: :: :: :: @Voanerge :: :: :: :: :: :: Mislim da ce za ovaj slucaj morati da se radi egzorcizam : :: :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Mushkin Redline 16 GB/MSI GTX680 Lightning/MSI GTX 660 Ti PE/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.