Baterija i iPadu starom godinu ipo dana nije ni 30% životnog veka odradila, gde lupaš stvarno te stvari. Čak iPad 1 koji sam imao od 2007-me je 5 godina držala isto baterija. __________________ Scourge of PCBerza
:: za 300 E gde je baterija odradila pola veka trajanja vrlo je diksutabilno :: :: ::
Nadam se da razumes pravo znacenje reci polovan (pola) ne znam kako si dosao do zakljucka da je polovan 30 % ,dakle Daum prevazisao si sebe :)Uzas .))) Ne filozofiraj .....
:: Baterija i iPadu starom godinu ipo dana nije ni 30% životnog veka odradila, gde lupaš stvarno te stvari. Čak iPad 1 koji sam imao od 2007-me je 5 godina držala isto baterija :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: za 300 E gde je baterija odradila pola veka trajanja vrlo je diksutabilno :: :: :: :: :: ::
Prvi tab mi je bio archos govno, drugi samsung lepse upakovano govno, market radi kad hoce secka gde ne sme i tako dalje..... Baterija katastrofa..... Ipad 3 sa wifi znaci nikad ne gasim! 15-18h zavisi koliko ga cesto uvece koristim pa je osvetljenje 0%. Sa 3D igre 10h 100% i video gledao dam 2 filma od 3h bez wifi i bilo me 50% kad sam isao u bec, tako da ipad 10h na wifi on stream youtuba preko njega i brajtnes 100% onda je 10h, al se puni jbg 6-7h
:: Nadam se da razumes pravo znacenje reci polovan (pola) ne znam kako si dosao :: do zakljucka da je polovan 30 % ,dakle Daum prevazisao si sebe :)Uzas .)) :: Ne filozofiraj .... :: :: :: Baterija i iPadu starom godinu ipo dana nije ni 30% životnog veka odradila, gde lupaš stvarno te stvari. Čak iPad 1 koji sam imao od 2007-me je 5 godina držala isto baterija :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: za 300 E gde je baterija odradila pola veka trajanja vrlo je diksutabilno :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Uvek Android - dko ne dodje neki Linux (Ubuntu izgleda prvi)
06.04.2013. 20:47
status: user broj poruka: 1408
pre ovih jabucara koji kod nas nisu ni dosli na trziste posteno.
Ja sam zadovoljan i sa vremesnim Vodeafone 10.1 tabletom za svoje potrebe. 6 sati mkv-a meni dosta. Staklo na ekranu odoleva klincu od 3+ godina. Ovo navedeno je baba roga. Review samo moze da otkrije ima li kakvih mana koje se ne vide u specifikacijama.
Ako moze da se uzme `pamet` za 50E (Dual 1.6, sa mali 400 - ili ti ini Android TV) - koliko onda kostaju baterija i ekran? Ovce su za sisanje dok ima vune. Prvi Samsung 7` je kostao 900E, a sad...
iPad sam imao u rukama i mnogo je zatvoren. Za tupave je savrsen, ali je za naprednije korisnike (koji znaju sta hoce i rade) ogranicen ko serpa...
Re: Uvek Android - dko ne dodje neki Linux (Ubuntu izgleda prvi)
06.04.2013. 20:54
status: user broj poruka: 9437
Da, tablet je inace osmisljen za programere i napredne korisnike .-) Jailbreak...? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: pre ovih jabucara koji kod nas nisu ni dosli na trziste posteno :: :: Ja sam zadovoljan i sa vremesnim Vodeafone 10.1 tabletom za svoje potrebe. 6 sati mkv-a meni dosta. Staklo na ekranu odoleva klincu od 3+ godina. Ovo navedeno je baba roga. Review samo moze da otkrije ima li kakvih mana koje se ne vide u specifikacijama :: :: Ako moze da se uzme `pamet` za 50E (Dual 1.6, sa mali 400 - ili ti ini Android TV) - koliko onda kostaju baterija i ekran? Ovce su za sisanje dok ima vune. Prvi Samsung 7` je kostao 900E, a sad.. :: :: iPad sam imao u rukama i mnogo je zatvoren. Za tupave je savrsen, ali je za naprednije korisnike (koji znaju sta hoce i rade) ogranicen ko serpa.. :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
06.04.2013. 23:51
status: user broj poruka: 939
ako moze,navedi mi neku `naprednu funkciju` koju koristis na tabletu?!
:: pre ovih jabucara koji kod nas nisu ni dosli na trziste posteno :: :: Ja sam zadovoljan i sa vremesnim Vodeafone 10.1 tabletom za svoje potrebe. 6 sati mkv-a meni dosta. Staklo na ekranu odoleva klincu od 3+ godina. Ovo navedeno je baba roga. Review samo moze da otkrije ima li kakvih mana koje se ne vide u specifikacijama :: :: Ako moze da se uzme `pamet` za 50E (Dual 1.6, sa mali 400 - ili ti ini Android TV) - koliko onda kostaju baterija i ekran? Ovce su za sisanje dok ima vune. Prvi Samsung 7` je kostao 900E, a sad.. :: :: iPad sam imao u rukama i mnogo je zatvoren. Za tupave je savrsen, ali je za naprednije korisnike (koji znaju sta hoce i rade) ogranicen ko serpa.. :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Ti baš ne gledaš gde udaraš, sad treba da gatamo šta je pisac hteo da kaže?
Dakle, 300 evra ipad kome je baterija odradila pola radnog veka. Glupost kompletna... __________________ Scourge of PCBerza
:: Nadam se da razumes pravo znacenje reci polovan (pola) ne znam kako si dosao :: do zakljucka da je polovan 30 % ,dakle Daum prevazisao si sebe :)Uzas .)) :: Ne filozofiraj .... :: :: :: Baterija i iPadu starom godinu ipo dana nije ni 30% životnog veka odradila, gde lupaš stvarno te stvari. Čak iPad 1 koji sam imao od 2007-me je 5 godina držala isto baterija :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: za 300 E gde je baterija odradila pola veka trajanja vrlo je diksutabilno :: :: :: :: :: :: :: :: ::
07.04.2013. 00:37
status: user broj poruka: 12806
:: Ako moze da se uzme `pamet` za 50E (Dual 1.6, sa mali 400 - ili ti ini Android TV) - koliko onda kostaju baterija i ekran? Ovce su za sisanje dok ima vune. Prvi Samsung 7` je kostao 900E, a sad..
Vidiš ovde se pokazuje koliko si šupalj što se tiče znanja. Ti android donglovi koriste kineske procesore koji nisu ni blizu po performansama jednog iPad 2 procesora a kamoli nečem jačem. Lepo je što se zadovoljavaš polu proizvodima ali nemamo svi klince od 3+godine,
:: iPad sam imao u rukama i mnogo je zatvoren. Za tupave je savrsen, ali je za naprednije korisnike (koji znaju sta hoce i rade) ogranicen ko serpa..
Jedino zatvoreno što imaš je razmišljanje. Za naprednije korisnike sve radi i mnogo bolje nego Android, samo je pitanje koliko si ograničen ko ta šerpa koju pominješ da se snadješ uopšte.
Šta sve čovek neće pročitati, ispade da znaš o čemu pričaš samo zbog toga što si ga držao u ruci, hahahahha!
Kad hoces da probas player - ti mu preko itunesa upload filma... pa hoces drugi da probas, a ti lepo upload ponovo istog filma tom drugom playeru... Do jabuke...
A cemu ti jos sluzi taj MOCNI cpu nego za to sto sluzi i ovaj kinez (ipad se sklapa u istoj kini, od istih malih zutih). Kad imate pare bacajte... ko sto napisah ovce su za sisanje... a ti mali donglovi imaju i mali daljinski...
Eh da. Moj Vodafone - tj ZTE ima i 3G, a i ne moram da secem karticu, a ni da ga jailbreak da radi na ovim prostorima...
A uz to novi ASUS sa TEGRA 3 dere te tablete, a i imaju bolje ideje od patent majstora. Padfone je primer dobre sprave, ali i skupe nazalost...
Jedino su im mape savrseno precizne... a update trazi novi jailbreak... a ima i kuvanih romova na tone... a i lako se pravi nalog za app store - kad izguglas uputstvo kako da zaobidjes pitanje o kreditnoj karti... A i kada ga vratis na fabricka setovanja a nemas komp u blizini veoma fino ulazi u sistem... Bas prijateljski raspolozeno za nekoga ko se razume ko marica... a ima i Srpski jezik u SIRI-ju... ah da ne zaboravim i 4*3 odnos ekrana je bas fenomenalan za gldeanje HD filmova - ima covek gde da se uhvati.... a ima i odlkicnu podrsku za SD kartice - ne mogu da se setim do kog kapaciteta...
@xenox Pa sta ako je 4:3... Mene bas nervira 16:9 na zeninom Nexus 7... i pitam se zasto nije 16:9... jer kad je portret nekako mi je uzan a kad je landcape nekako mi je nizak, pogotovu kad nesto kucas ode pola ekrana na tastaturu... Onako uzgred da li tablet mora da ima vrhunski HW u vreme izlaska da bi bio dobar... ili je optimizacija HW i SW iz raja izasla...
@metalpirat Sve u svemu @metalpirat se pita da li su toliki ljudi koji kupuju iPad bas toliko glupi da plate duplo vise para za nesto sto drugi nude po upola nizoj ceni te ima dilemu da li ce se zajebati ako kupi taj upola jeftiniji od Ipad-a...
Koliko primecujem ti si resio da ga kupis, ako je tako kupi ga i neka te sluzi kako si zamislio da treba da te sluzi... ali ako nesto ne bude onako kako si zamislio `ne okreci se sine` i ne kudi nikoga jer kranja odluka je samo tvoja i nicija vise... Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kad hoces da probas player - ti mu preko itunesa upload filma... pa hoces drugi da probas, a ti lepo upload ponovo istog filma tom drugom playeru... Do jabuke.. :: :: A cemu ti jos sluzi taj MOCNI cpu nego za to sto sluzi i ovaj kinez (ipad se sklapa u istoj kini, od istih malih zutih). Kad imate pare bacajte... ko sto napisah ovce su za sisanje... a ti mali donglovi imaju i mali daljinski.. :: :: Eh da. Moj Vodafone - tj ZTE ima i 3G, a i ne moram da secem karticu, a ni da ga jailbreak da radi na ovim prostorima... :: :: A uz to novi ASUS sa TEGRA 3 dere te tablete, a i imaju bolje ideje od patent majstora. Padfone je primer dobre sprave, ali i skupe nazalost.. :: :: Jedino su im mape savrseno precizne... a update trazi novi jailbreak... a ima i kuvanih romova na tone... a i lako se pravi nalog za app store - kad izguglas uputstvo kako da zaobidjes pitanje o kreditnoj karti... A i kada ga vratis na fabricka setovanja a nemas komp u blizini veoma fino ulazi u sistem... Bas prijateljski raspolozeno za nekoga ko se razume ko marica... a ima i Srpski jezik u SIRI-ju... ah da ne zaboravim i 4*3 odnos ekrana je bas fenomenalan za gldeanje HD filmova - ima covek gde da se uhvati.... a ima i odlkicnu podrsku za SD kartice - ne mogu da se setim do kog kapaciteta.. :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Jel se ti drogiras? Kakva tegra 3? Pa snapdragon je kida, ali ne radi se o tome imas arcos prvi na 1ghz koji je radio 4x sporije od ipada sa istim cpu da gazem istim. I koliko je tebe izasao taj zte krsh placas racun za njega? Nemas 2 fotrole da kupis, secka gde god krenes, i nemoj da serete po necemj sto ne 100e skuplje a nije za porediti. Ja istom imam 4G 21mb vuce na telenoru! Zato oladite sa kinezima vise oni vrede do 100-130e jer je koristiti ga prava muka! Ja kazem imao sam arcos i znam kolikomje sranje a zte to necu ni da komentarisem, jedina dobra stvar sto ai ga uzeo na paket pa ga placas 2god i izadje te 400e :-) A sto se tice kuvih romova oni se ubacuju kad ti tel/tab toliko dobro radi da si odusevljrn proizvodom pa resis da ga usporis :-). Sta ce mi kuvan rom kad ios radi odlicno.... Ja ne mogu da verujem da ljudi po svaki cenu lupetaji, jel znas da ipad2 kosta 240e i pojede svaki ali svaki tab pa i samsung 10.1Note
:: Kad hoces da probas player - ti mu preko itunesa upload filma... pa hoces drugi da probas, a ti lepo upload ponovo istog filma tom drugom playeru... Do jabuke.. :: :: A cemu ti jos sluzi taj MOCNI cpu nego za to sto sluzi i ovaj kinez (ipad se sklapa u istoj kini, od istih malih zutih). Kad imate pare bacajte... ko sto napisah ovce su za sisanje... a ti mali donglovi imaju i mali daljinski.. :: :: Eh da. Moj Vodafone - tj ZTE ima i 3G, a i ne moram da secem karticu, a ni da ga jailbreak da radi na ovim prostorima... :: :: A uz to novi ASUS sa TEGRA 3 dere te tablete, a i imaju bolje ideje od patent majstora. Padfone je primer dobre sprave, ali i skupe nazalost.. :: :: Jedino su im mape savrseno precizne... a update trazi novi jailbreak... a ima i kuvanih romova na tone... a i lako se pravi nalog za app store - kad izguglas uputstvo kako da zaobidjes pitanje o kreditnoj karti... A i kada ga vratis na fabricka setovanja a nemas komp u blizini veoma fino ulazi u sistem... Bas prijateljski raspolozeno za nekoga ko se razume ko marica... a ima i Srpski jezik u SIRI-ju... ah da ne zaboravim i 4*3 odnos ekrana je bas fenomenalan za gldeanje HD filmova - ima covek gde da se uhvati.... a ima i odlkicnu podrsku za SD kartice - ne mogu da se setim do kog kapaciteta.. :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Da li sam ja resio da ga pazarim ili ne to je moja stvar, ovde sam pitao za mislje i kako vam se ovo cini. Evo vec je druga strana a vi ovde pricate da li apple vredi ili ne i da on je jedini tablet koj postoji. Drugo tema nije otvorena koja je razlika izmedju andoida i IOS-a i koj je tablet bolji. Ja ovde nisam reko da su ljudi glupi, da si citao sta sam piso i sta sam pitao malo pre onda bi mi pametno odgovorio a ne bi odma davao odgovor bez procitanog pitanja.
Ako postoji IPAD novi za 300e moze i 350, a da nije mini ili Ipad 2, samo mi javi i odma cu pazariti.
Nisam ovde nikoga omalovazavao, ali jednostavno toliko bi maksimalno dao za tablet, posto ne vidim ulaganje mnogo vise u to posto meni ne treba. Ali posto sam video ovo cudo, a i moj brat od tetke je to pazario i delovao mi interesantno, pitao sam za vase misljenje.
Da li moze neka tema da se zapocne i da se o tome diskutuje, a ne da se predje apple je najbolji sve je ostalo sranje, taj isti sto pica da je apple najbolji prvi koristi win 7 ili 8. Kad tablet dostigne jacinu mog racunara i znam da sa njim mogu da otvaram raw slike da radim nesto koristno onda bi dao i 1000e ali za mail, facebook, net, muziku i tako neko zezanje ovo bi bilo idealno. Jednostavno sam hteo da znam da li ima ljudi koj su to koristili na duze staze i kako se pokazalo. Ne da pazarim nesto sto deluje ok a crkne vrlo brzo.
Naucite da pisete ovde a da se ne vredjate. Koj je marke procesor na ovom cudu niko od nas ne zna, a znamo odma da napadamo i kudimo. 70% posto od vas da je videlo ovaj uredjaj sa samsung ili apple natpisom drugacije bi pricalo. Zato batalite tu pricu sta je bolj i zasto je ovaj od ovog bolji. Ko sta voli nek izvoli.
Vase konkretno misljenje nisam dobio, dobio sam samo raspravu zasto android, zasto ios. Jedna osoba se javila da je tu marku koristila i nije bila zadovoljna. Znam i ja sta je kvalitet, da je tako otiso bi ja odma u radnju puknem 500e i pazarim ipad, sony ili asus i zavrsim posao.
Psto sam svoj budzet ogranicio, zato sto sam resio da otvorim foto studio i studio za graficki dizaj i novac ulozio u rasvetu, objektiv i jos jedan racunar, hteo sam da uzmem i jedan tablet kao prenosni urejdan i ogranicio se na 300e. Ovo je bilo interesantno pre svega zbog toga sto ima 2 giga rama, dok su ostali uredjaji dosta skuplji.
:: @metalpira :: Sve u svemu @metalpirat se pita da li su toliki ljudi koji kupuju iPad bas toliko glupi da plate duplo vise para za nesto sto drugi nude po upola nizoj ceni te ima dilemu da li ce se zajebati ako kupi taj upola jeftiniji od Ipad-a...
:: Koliko primecujem ti si resio da ga kupis, ako je tako kupi ga i neka te sluzi kako si zamislio da treba da te sluzi... ali ako nesto ne bude onako kako si zamislio `ne okreci se sine` i ne kudi nikoga jer kranja odluka je samo tvoja i nicija vise..
Da te resim muke, ne vredi tab 320e.... Ne znam gde kupujes ali u junu izlazi ipad5 i tad ce ipad3 biti 320e.... Ipad2 je bolji od svih tableta po funkcionalnosti
:: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: :: Da li sam ja resio da ga pazarim ili ne to je moja stvar, ovde sam pitao za mislje i kako vam se ovo cini. Evo vec je druga strana a vi ovde pricate da li apple vredi ili ne i da on je jedini tablet koj postoji. Drugo tema nije otvorena koja je razlika izmedju andoida i IOS-a i koj je tablet bolji. Ja ovde nisam reko da su ljudi glupi, da si citao sta sam piso i sta sam pitao malo pre onda bi mi pametno odgovorio a ne bi odma davao odgovor bez procitanog pitanja. :: :: Ako postoji IPAD novi za 300e moze i 350, a da nije mini ili Ipad 2, samo mi javi i odma cu pazariti :: :: Nisam ovde nikoga omalovazavao, ali jednostavno toliko bi maksimalno dao za tablet, posto ne vidim ulaganje mnogo vise u to posto meni ne treba. Ali posto sam video ovo cudo, a i moj brat od tetke je to pazario i delovao mi interesantno, pitao sam za vase misljenje. :: :: Da li moze neka tema da se zapocne i da se o tome diskutuje, a ne da se predje apple je najbolji sve je ostalo sranje, taj isti sto pica da je apple najbolji prvi koristi win 7 ili 8. Kad tablet dostigne jacinu mog racunara i znam da sa njim mogu da otvaram raw slike da radim nesto koristno onda bi dao i 1000e ali za mail, facebook, net, muziku i tako neko zezanje ovo bi bilo idealno. Jednostavno sam hteo da znam da li ima ljudi koj su to koristili na duze staze i kako se pokazalo. Ne da pazarim nesto sto deluje ok a crkne vrlo brzo. :: :: Naucite da pisete ovde a da se ne vredjate. Koj je marke procesor na ovom cudu niko od nas ne zna, a znamo odma da napadamo i kudimo. 70% posto od vas da je videlo ovaj uredjaj sa samsung ili apple natpisom drugacije bi pricalo. Zato batalite tu pricu sta je bolj i zasto je ovaj od ovog bolji. Ko sta voli nek izvoli. :: :: Vase konkretno misljenje nisam dobio, dobio sam samo raspravu zasto android, zasto ios. Jedna osoba se javila da je tu marku koristila i nije bila zadovoljna. Znam i ja sta je kvalitet, da je tako otiso bi ja odma u radnju puknem 500e i pazarim ipad, sony ili asus i zavrsim posao. :: :: Psto sam svoj budzet ogranicio, zato sto sam resio da otvorim foto studio i studio za graficki dizaj i novac ulozio u rasvetu, objektiv i jos jedan racunar, hteo sam da uzmem i jedan tablet kao prenosni urejdan i ogranicio se na 300e. Ovo je bilo interesantno pre svega zbog toga sto ima 2 giga rama, dok su ostali uredjaji dosta skuplji. :: :: :: @metalpira :: :: Sve u svemu @metalpirat se pita da li su toliki ljudi koji kupuju iPad bas toliko glupi da plate duplo vise para za nesto sto drugi nude po upola nizoj ceni te ima dilemu da li ce se zajebati ako kupi taj upola jeftiniji od Ipad-a... :: :: :: Koliko primecujem ti si resio da ga kupis, ako je tako kupi ga i neka te sluzi kako si zamislio da treba da te sluzi... ali ako nesto ne bude onako kako si zamislio `ne okreci se sine` i ne kudi nikoga jer kranja odluka je samo tvoja i nicija vise.. ::
Kupuj, ako vec nisi kupio. Ja to ne bih u zivotu kupio, samo zato jer sam glup (priznajem sam) i nedovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Inace je taj tablet super, kupio bih ga, samo da sam malo pametniji i da imam para za bacanje... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Bio sam u apple sotre u Becu i rekli mi ovako da to sto ima od ipad 3 je zadnje imali su samo dva modela i rekli mi da ih vise nece dobijati. I ti modeli su kostali 500e sa 32GB. Tako da malo mi to sumljivo da ce apple da snizi toliko cenu za svoje uredjaje. Ipad 5 kosta ce oko 700e kad se bude pojavio.
Ipad 2 sa 16GB kosta 380e.
Ipad mini sa 16gb kosta 450e
To su cene u becu.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Svi govore kako ne bi kupovali, a niko nema konretan razlog zasto ne bi to kupio. Sta ne valja na tom uredjaju sto ne bi ga vi kupili? Na osnovu cega ste zakljucili da ne valja. Ja nisam nista pazario, ali sam zagrejan da pazarim neki tablet. Gledam sta bi mogo da nadjem do 300e a da je pristojno.
ZTo sto je govno ne optimizovano i jebo ekran ako ne radi kako treba! Naravno da nema ipad3 nego ipad4 i kosta 500e u madjarskoj i uzmi porez i cao (kad krenes u srbiju na par dana!) ili daj 500e u becu sta ti znam....
:: Svi govore kako ne bi kupovali, a niko nema konretan razlog zasto ne bi to kupio. Sta ne valja na tom uredjaju sto ne bi ga vi kupili? Na osnovu cega ste zakljucili da ne valja. Ja nisam nista pazario, ali sam zagrejan da pazarim neki tablet. Gledam sta bi mogo da nadjem do 300e a da je pristojno. :: :: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: ::
Ja izgleda pricam kineski. Reko sam da sam zagrejan za neki tablet do 300e a ovde svi Ipad, Ipad i Ipad. Pitao sam da li neko zna gde ima ipad za 300e da nije mini ili 2 i niko mi nije nista reko.
Verujem i ja da ovo cudo nije savrseno, ali ako neko ima predlog da je ok i da vredi nek predlozi.
Ja sam prvi krenuo sa pricom za iPad. For the record, iOS prezirem 100 puta sam pizdeo i mislim da Android sije iOS svetlosnim godinama, ali sam ti opet preporucio iOS tablet, inace i sam koristim iPad 3.
Android tabletima prvo fali aplikacija, ti si naveo za sta tebi treba, ali recimo zamisli na iPad-u imas iPhoto koji obradjuje fotke u 16, to na Androidu nemas na tom nivou, mozda ima nesto ali je to daleko od ovakvog kalibra aplikacije, necu da pominjem iWork paket gde mozes da se zezas sa Excel, Word i PowerPoint fajlovima. Svi ovi app-ovi kostaju ali se mogu instalirati za dzabe kada jb uredjaj.
Naravno tu je mrtvi iOS koji ti ne daje download fajlova direktno iz Safarija vec moras da skines mutavi app, onda postojanje istog fajla na 2 mesta (u 2 app-a) i finalno najveci hit iTunes koji je takva 0 od softvera kao i onaj njegov sync da je to strasno. Sreca pa postoji Jailbreak koji napravi da iOS bude kao Android out of the box, opet taj Jailbreak-ovan iOS ima neke tripove sa vremena na vreme ali i dalje radi dobro. Zbog ovih navedenih razloga uporno pominjem da je Nexus no.1 uredjaj na svetu u pogledu telefona, a uz jos malo bolji hw i veci broj aplikacija najbolji tablet (kroz godinu dve).
Verzija Androida koju imas na tom tabletu je verovatno jedina, vecim kompanijama se manje vise jbe da update-uju Android, toj manjoj ce se jos vise jbati. Hw je jak, ali mana je u sw-u ne u hw-u.
iPad je fluidniji kao uredjaj, jedina mana koju ima je Jailbreak i to sto moras da cekas za doticni kako bi instalirao piratske aplikacije. Takodje iPad-ov 4:3 odnos je za internet idelan, filmove po mom misljenju retko ko gleda na tabletu (ja gledam samo u odsustvu racunara i kada ne znam sta drugo da radim). 16:9 odnos je los odnos iz gore pomenutih razloga.
iPad 3 imas u USA za 315$ :) u Best Buy-u.
Mane Android tableta (svih manje vise) su nedostatak aplikacija i relativno losa optimizovanost non Nexus uredjaja. Nije ni iPad savrsen pre svega zbog zatvorenog ekosistema i relativno visoke cene. Za tebe bi po meni idealan tablet bio Note 10.1 jer ima displej sa Wacom tehnologijom koji je idealan za dizajnere i crtace (256 razlicitih pritisaka moze da oseti dok iPad moze da oseti 2 do 3).
Ako hoces Android uzmi Nexus 10 ako ga ima kod nas on je trenutno najbolji Android tablet. Samo znaj da je tablet uredjaj sa kojim ces najvise vremena provoditi kada ga kupis, komp ces ukljucivati samo za ozbiljniji posao. Po meni je 9.7` tablet glomazan za stalno kretanje i sledeci moj tablet ce biti neki mini od oko 7.85` - 8` da li Android ili iOS videcemo. Takodje iPad tabeti imaju najvecu autonomiju baterije. Moj savet je ako se pak odlucis na iPad cekaj iPad 5 ili iPad mini retina pa njih pazari. Inace iPad mini retina kosta u Merkator tehnici 35000 mislim, dok su prosecne cene oko 39 000 u. WinWin-u i Gigatronu. Takodje ako uzimas iPad mislim da ne ides ispod 32 gb, mada i na 16gb moze dosta stvari da stane, ali ces se muciti.
iPad ipak mozda jeste izvan tvog planiranog izdavanja kesa, ali opet je moje misljenje da uzmes ili njega ili Nexus.
A sto se tice ozbiljnog tableta imas Surface Pro ili pak Razer Edge, ali kod njih baterije traju 4-5h. Razer Edge u full load-u izdri 1h i 10 minuta, The Verge test. I da cene su oko soma evra.
Note 10.1 mislim da kida iPad 3 u pogledu performansi, Nexus 10 tek objasnjava stvari iPad 4. Vecina mobile uredjaja imaju SOC-ove bazirane na ARM tehnologiji koja je licencirana proizvodjacima. Jedinu razliku u odnosu na defaultne arhitekture donosi Apple koji nesto modifikuje (ne radi direktno Apple vec jedna firma koju su kupili za milijardu i kusur (2 autoputa)) i nVidia sa Tegra-ma gde je neko custom GPU cudo. Koliki je to biznis govori da jedini proizvodjac LTE cipova na planeti (Qualcomm) vredi vise nego Intel, naravno Qualcomm pravi i SOC-ove (Snapdragon koji kupuju skoro svi).
Tegra 3 uber klokovana je izmedju cistokrvnog A5 soc-a, i GPU nabudzenog (duplo brzeg u pogledu GPU-a) A5X-a koji je u iPad 3. Mozda i nisam u pravu idite na geekbench sajt tamo ima brdo uredjaja testiranih sa razlicitim SOC-ovima na razlicitim frekvencijama ukljucujuci i Snapdragon, Tegre i A SOC-ove.
Apple kaze da nece doci do degradacije baterije pose 1000 punjenja, a posto je iPad 3 tek nekih godinu dana star od njegovog prvobitnog prdstavljanja, u najgorem slucaju iPad 3 star godinu dana ce imati mozda 400 ciklusa punjenja baterije max.
Daume koji je to iPad izasao 2007-me :), da nije mozda iPhone 2g :)?
Ubuntu, Mozzila i ostale gluposti su propale na pocetku pogotovu Ubuntu koji kuje na Nexus 4, lag sekunda za svaki tap dok `neoptimizovan` Android leti na istom telefonu. Samsung hoce da gura Tizen, ali ako se BB se snalazi onako, Microsoft sa sve Nokia-om koja ima super telefone sporo raste vidi se koliko je trziste jako. Btw. najoptimizovaniji sistem na trzistu nije iOS vec WP 8 gde Lumia 920 sa duplo sporijim SOC-om ne stuca nimalo, a u Sun Spider benchmarku se kolje sa iP5 koji ima duplo bolji hw. Dizajn uredjaja je na nivou, a koliko vidim novi Nokia tablet obecava u svakom pogledu. Aplikacija na marketu preko 100k i situacija se iz dana u dan poboljsava.
samo da kazem da je meni itunes genijalna stvar ! 1. Mjuza mi ima sve tagova tako da nemam problema 2. koji prozivodjac moze da ti ponudi da stavis tel na komp kazes backup sacekas oko 5min 3. Kupis nov iphone-ipad zakacis i kazes vrati taj i taj i sacekas i on vratri sve od imenika preko bookmarkova i safariju, beleski aplikacija slika :) tako da je meni ok
:) .. odlican je itunes .. ako imas para da kupuje albume ili filmove ..
2.3 - bilo koji telefon ..
metalni ... kao nadjes taj tablet za 250e i manje onda je odlicna kupovina ...
:: samo da kazem da je meni itunes genijalna stvar :: 1. Mjuza mi ima sve tagova tako da nemam problema :: 2. koji prozivodjac moze da ti ponudi da stavis tel na komp kazes backup sacekas oko 5mi :: 3. Kupis nov iphone-ipad zakacis i kazes vrati taj i taj i sacekas i on vratri sve od imenika preko bookmarkova i safariju, beleski aplikacija slika :) tako da je meni o :: :: ::
:: Kad hoces da probas player - ti mu preko itunesa upload filma... pa hoces drugi da probas, a ti lepo upload ponovo istog filma tom drugom playeru... Do jabuke..
Bravo, opet grešiš jer se vidi da nisi ga koristio. Film se samo iskopira u folder, ne treba ti itunes.
:: A cemu ti jos sluzi taj MOCNI cpu nego za to sto sluzi i ovaj kinez (ipad se sklapa u istoj kini, od istih malih zutih). Kad imate pare bacajte... ko sto napisah ovce su za sisanje... a ti mali donglovi imaju i mali daljinski..
Služi mi da imam savršeno glatko iskustvo u interfejsu, ja lag i seckanje ne tolerišem na nečemu od 400 evra.
:: Eh da. Moj Vodafone - tj ZTE ima i 3G, a i ne moram da secem karticu, a ni da ga jailbreak da radi na ovim prostorima...
Pa 3G imaš i na iPadu, ne razumem. Seckanje kartice je posao od minut, isto kao i jailbreak. Nije ti neki argument.
:: A uz to novi ASUS sa TEGRA 3 dere te tablete, a i imaju bolje ideje od patent majstora. Padfone je primer dobre sprave, ali i skupe nazalost..
Tegra 3 ne dere ništa, već dokazano mali milion puta. Dobar procesor ali ne može da se poredi sa CPU-om u iPadu 4. Ne vidim samo kako bolje ideje imaju, sad si počeo i da porediš druge proizvode a zaboravljaš da je prvi pravi komercijalni tablet bio iPad.
:: Jedino su im mape savrseno precizne... a update trazi novi jailbreak... a ima i kuvanih romova na tone... a i lako se pravi nalog za app store - kad izguglas uputstvo kako da zaobidjes pitanje o kreditnoj karti... A i kada ga vratis na fabricka setovanja a nemas komp u blizini veoma fino ulazi u sistem... Bas prijateljski raspolozeno za nekoga ko se razume ko marica... a ima i Srpski jezik u SIRI-ju... ah da ne zaboravim i 4*3 odnos ekrana je bas fenomenalan za gldeanje HD filmova - ima covek gde da se uhvati.... a ima i odlkicnu podrsku za SD kartice - ne mogu da se setim do kog kapaciteta..
Zasmejavaš me stvarno....
Imaš Google mape kao i na Androidu Svaki update ne traži jailbreak, to je do tvojih potreba da li ćeš da ga radiš Kuvani romovi ti ne trebaju jer ovde za razliku OS radi kao sat, savršeno bez potrebe za drugim romovima. Kada ga resetuješ na fabrička podešavanja ne vidim stvarno šta će ti komp za to? Kao da si se naguglao gluposti. Siri nemaš Srpski jezik ali isto tako ga nemaš ni u Google Now, troluj jače. 4:3 odnos je idealan za čitanje i web browsing, zato ga koriste i dalje, staje više informacija na ekran. HD Filmove gledam na TV-u, sorry. SD kartice nema, tačno, ali zato imaš izbor do 128gb interne memorije + cloud storage koliko hoćeš.
Lepo je što ti voliš svoj ZTE kinez ali jednog lepog dana kada budeš koristio iPad novije generacije na duže vreme promeniće ti se vid malo, do tada bih te molio da ne porediš jedan premium proizvod sa kinezom pošto očigledno ne znaš o čemu pričaš.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.