Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
GPS - Blueberry 2go600B. Potrebna pomoc
STRANA 1 OD 1
luja-88 GPS - Blueberry 2go600B. Potrebna pomoc 06.07.2010. 18:04 T27970

status: user
broj poruka: 1670
Gore pomenuti GPS uredjaj sam pre neki dan kupio burazeru.
odlican...blabla... ali nema software za navigaciju [logicno, cena sve govori ].
Juce sam ceo dan proveo isprobavajuci razne verzije garmin, igo, navigon, ali bezuspesno. Vecina ne radi zbog nekompatibilnosti sa displejem velike rezolucije a neki se ne mogu pokrenuti iz meni nepoznatih razloga.
Ono sto me sada zanima je sledece:
Ima li neko iskustva sa ovim uredjajem i ako da, koji software koristi na njemu?

Specs:
Centrality Atlas IV 533MHz
128MB RAM
6` TFT 800x480 pix
SiRF 3i GPS Reciever
Windows CE 5.00 (build 1400)

koristan link (PDF):
http://blueberry-eu.com/photo/GPS600b_productsheet.pdf?PHPSESSID=cea6e93c9be37e33e50c191b69a30d6d

Molim, bez nagadjanja.
Hvala unapred na svim odgovorima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drdddd re 06.07.2010. 23:36 #228501

broj poruka: 8

Imam ja .-) ok uređaj, koristim ga oko mesec dana,presao sam bukvalno od pirota do subotice zbog posla kojim se bavim, u prodavnici gde sam ga kupio su mi za 1200 din instalirali igo8 i dali pride karticu od 4gb,malo nekad uspori ,valjda zbog ekrana i rezolucije i ponekad mu treba i po 10ak minuta da nađe satelite ako kreće iz hladnog starta,a nekad to bude prilicno brzo...Ja sam zadovoljan,mada ovo je prva navigacija koju koristim tako da nemam sa čim da poredim...a i zgodan je kao ebook reader,osim sto baterija traje sat,dva a puni se preko usb-a dosta sporo..
luja-88 re 07.07.2010. 05:23 #228550

@drdddd
Hvala na odgovoru.

Nakon pola noci posla pronasao sam verziju iGO koja savrseno radi (posle editovanja odredjenih fajlova). Takodje sam uspeo da pronadjem nove mape istocne evrope (ukljucujuci 3D) kao i POI za iste, meni i zvuk na srpskom jeziku (mada Tamarin glas i nije bas umilan pa cu pokusati da pronadjem neki drugi ako ima ), i SpeedCam fajl cele evrope update-ovan 30.06.2010. (Sve to zauzima oko 500MB ali planiram da ubacim jos 3D vozila, skin visoke rezolucije i jos neke sitnice pa pretpostavljam da ce na kraju biti ~600MB)

Uredjaj pusta vecinu DivX video zapisa (probao oko 10-ak filmova), mada ima frame-skipping-a kada `natrci` na veci bit-rate. U svakom slucaju lep osecaj sa `velikim` ekranom za razliku od vecine GPS uredjaja.

FM Transmitter savrseno radi i nema neprijatnog sustanja cak i kada se izabere frekvencija neke radio stanice sa odlicnim signalom posto istu automatski blokira.
-Bitno: Punjac se ponasa kao antena!

Bluetooth ima Imenik, Istoriju poziva, Poruke, Fajl menadzer i klikom na jedno dugme automatski `vuce` podatke sa uparenog telefona (vazi za sve opcije osim Fajl menadzer, tu mora svaki fajl posebno).

Ja sam prezadovoljan s` obzirom na cenu od 140e a nadam se da ce i burazer biti kada danas napokon dobije rodjendanski poklon sa 5 dana zakasnjenja .

Nadam se da ce ovaj mali info/review pomoci oko odluke za eventualnu kupovinu a ukoliko nekom bude potrebna pomoc sa ovim uredjajem neka mi se slobodno obrati na e-mail. Rado cu pomoci ako budem u mogucnosti.
damircic multimedia na Blueberry 2go600B 10.07.2010. 12:59 #229358

broj poruka: 1

Interesuje me da li pri pustanju videa ide slika preko celog ekrana i kakva su iskustva sa videom, na poznatim putevima pustao bih deci crtace (verovatno nije moguce gledanja videa u pozadini sa navigacijom?).
luja-88 Sorry na malo zakasnelom odgovoru 12.07.2010. 23:10 #230079

Pri pustanju video snimaka slika NIJE prikazana preko celog ekrana vec se stalno vide komande za playback, sound... Ovo je verovatno moguce resiti instalacijom nekog drugog video player-a (mozda Windows Media Player for Windows CE ili nesto sl. Nisam trenutno u mogucnosti da isprobam posto je GPS otisao na put sa burazerom).
I nije moguce istovremeno pokretanje navigacije i bilo cega drugog (ukljucujuci pomenuti video).

edit:
Duplim klikom/dodirom se dobija slika preko celog ekrana.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs