Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
htc HD2 sad i win7 gura- boljeg telefona nema :)
STRANA 1 OD 2  
Snoopy- htc HD2 sad i win7 gura- boljeg telefona nema :) 16.01.2011. 04:00 T32746

status: user
broj poruka: 6083
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=912416

Naravno u pocetnoj fazi, ali ispeglace se to sve lepo. Rekao bih da trenutno ne postoji zanimljivij telefon na svetu, a i jedini je koji moze da koristi 3 operativna sistema. Pa bre i PC ima problema sa time :D

Salu na stranu, ja freak za telefone, menjam ih ko carape, hd2 mi je kao da sam prosle nedelje kupio. Nemam reci za ovo cudo. Ako neko proba nek javi (generalno ljudi nisu odusevljeni ovim novim sistemom na hd7 i slicnim, stvar ukusa)

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko IT narkomanija 16.01.2011. 09:11 #283690

broj poruka: 6672
Iako sam još uvek, očigledno, zavisnik od nekih vidova IT-a, srećom su me pustile mnoge stvari na koje bi se pre lepio ko` muva na designatet target, znamo već šta...
Novi telefoni, najbrži procesori, grafulje, najveći disk, RAMBUS, dual channel ram, triple channel ram, agpx8 a ne x4, 5.1 i 7.1 sistemi i ostala sranja koja su mi izmuzla pare tokom godina a ja ih neću nazvati razočarenjima već sebe blesavim što sam na to padao...
Sad, čitajući tvoje tihe patnje, lakše mi oko srceta. Pazi, šta je suština ovakvih igračaka: ista kao i kineskih igračaka u prodavnicama za malu decu: zanimljivi su onoliko dugo dok ne rasklopiš/provališ kako rade. Ako se u tom periodu ujedno i ne pokvare delomično ili skroz, dosade i uglavnom postanu nakon demistifikacije, ono što i jesu - mali uređajčići sve slabijih baterija a sve većih dimenzija, poprilično nezgodni da se zovu mobilni telefon, a u stvari zamena za nekadašnji tetris... da u trenucima dokolice skrenu pažnju sa bitnih i nebitnih stvari u životu.
No, ko može i voli (i svakako, nije glup za tehniku), bolje to nego da se drogira. Da vežba mozak i drži ga u kondiciji.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

skar cini mi se snoopy prava stvar 16.01.2011. 12:07 #283759

broj poruka: 3992
mada svi kukaju na w7,ja sam pre neki dan cackao omnia 7,i meni se bas svidja kako radi,naravno ima dosta toga da se ispegla,i ocekujem da cu i ja preci na win mobile
e sad ako cemo o zanimljivostima
pogledajmo sledece :)
http://www.youtube.com/watch?v=_AZh1X2Vj_0
http://www.youtube.com/watch?v=Ygvf1GiouCY
ima jos al nisam mogao da nadjem trenutno
gde su stavili usb ventilator na njega :) klima mobilni...

codeus .. 16.01.2011. 12:17 #283768

broj poruka: 4054

gadzeti

`a sto se ti nebi drogirao kao sva druga deca`
cicija Re: IT narkomanija 16.01.2011. 12:36 #283782

broj poruka: 411
:: ...Pazi, šta je suština ovakvih igračaka: ista kao i kineskih igračaka u prodavnicama za malu decu: zanimljivi su onoliko dugo dok ne rasklopiš/provališ kako rade. Ako se u tom periodu ujedno i ne pokvare delomično ili skroz, dosade i uglavnom postanu nakon demistifikacije, ono što i jesu ..
::
Odlična konstatacija. No, rekao bih da u slučaju `HD2` ne drži vodu. Jednostavno, ovo je prvi PDA i još PPC aparat na kome mogu da se instaliraju po želji različiti operativni sistemi, i to mu diže vrednost iznad proseka i time pobija gornje tvrdnje.
Gornji citat je zaista tačan u slučajevima tkz. `mobilne zavisnosti`, i oslikava ponajviše maniju za kupovinom svakog nadolazećeg medjumodela (koji su služili za mužu para zavisnicima od ovih vidova IT tehnike).
Recimo, kupac Nokia N95 modela, nije ima potrebe da prelazi na bilo koju Nokia N96, E60, E61, E71, 5800 na kraju krajeva pa i N97. No, mnogi su ih izmenjali redom, tvrdeći da je svaki noviji bolji od prethodnog i to samo pravdajući sebe tj. svoj uzaludo bačen novac. Verujem da znate mnoge koji vise po forumima za mob. telefone, imaju po 10000 postova, hvale se kako su neki stručnjaci, dok su u stvari baš one zavedene osobe koje su dva puta godišnje menjale smartphones iz čiste zavisnosti tj. degustirali su menije i treba im nova igračka ... Treba li spomenuti NAIVNOST takvih koji su nakon pojave iPhone pokupovali svaku rezistivnu (ekran sa mrežicom na pritisak sa početka 2000. god.) glupost u vidu Qtek 9600, HTC TytnII, Diamond, TouchPRO, HD, ... i sl. i hvalili te uredjaje kao najbolje na svetu, dok su ranije na takve PPC aparate gledali sa zgražavanjem?!? Ne znajući da je WM OS još iz 2003. god. gotovo nepromenjen i da su čak i uredjaji iz 2003. god. imali 400MHz CPU i 128MB RAM-a?

HD2 može služiti i kao samostalni navigacioni uredjaj u kolima sa WM6.5 OS-om, zahvaljujući izvanrednom softverskom GPS sistemu koji poseduje, od TomTom-a, preko Garmin-a, iGo8, Navigon, .... , ... ne, ovo nije promašaj, ovo je prva validna kupovina nakon Nokia S60v2 modela poput 6630, pa zatim Nokia N95, možda nekog PPC modela u vidu HP iPAQ, ... ako neko iole voli smartphones.
P.S. ja sam jedan od onih koji su održavali mnoge smartphones forume i imaju preko 10000 postova i znam o čemu govorim!
Mixx ... 16.01.2011. 12:43 #283789

broj poruka: 2931

http://www.youtube.com/watch?v=DbGhC47NSmY&feature=related

Snoopy- Re: cini mi se snoopy prava stvar 16.01.2011. 12:55 #283791

Ovo za tastaturu sam znao, za misa cuo, a za drugi klip mislim da ima neki slican program za kameru na s60v3 gde nesto mozes da se zaludjujes. Al nista dok se ne prikaci zamrzivac.

@mixx (i ostali)- polu sam skontao sta hoces da kazes, ali mislim da nije u skladu sa temom. Najmanji su problem telefoni sto se tice zavisnosti, dovoljno je da pomenem fb i sve je jasno. Ja sam menjao telefone jer ni jedan nije bio ono sto mi odgovara, al evo, nasao sam pepeljugu i dalje ne idem.

Dakle, poenta teme je win7 i fenomenalna mogucnost jednog MOBILNOG uredjaja da pokrene TRI razlicita sistema. Eto toliko. Da ne ulazimo u psihoanalizu, probleme mladih narastaja i ostalo.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: mada svi kukaju na w7,ja sam pre neki dan cackao omnia 7,i meni se bas svidja kako radi,naravno ima dosta toga da se ispegla,i ocekujem da cu i ja preci na win mobil
:: e sad ako cemo o zanimljivostim
:: pogledajmo sledece :
:: http://www.youtube.com/watch?v=_AZh1X2Vj_
:: http://www.youtube.com/watch?v=Ygvf1GiouC
:: ima jos al nisam mogao da nadjem trenutn
:: gde su stavili usb ventilator na njega :) klima mobilni..
codeus ... 16.01.2011. 12:55 #283792

broj poruka: 4054

`a sto se ti nebi drogirao kao sva druga deca`je VIC ako ga nisi cuo .. choose ass

skar u svakom slucaju 16.01.2011. 12:57 #283793

@cicija
ako si otvorio HD2 ocekivao si neku masinu a ne sicusnu maticnu plocicu i gomilu fletova i lepljvih traka :) a nisi se razocarao !

Ognjeni Re: htc HD2 sad i win7 gura- boljeg telefona nema :) 16.01.2011. 12:57 #283794

broj poruka: 4528
Probao sam ja snoopy, sve varijante. uzeo sam ga cim se pojavio kod nas.

Wm7 ? Zanimljiv...skroz smooth, gui prelep....ali sve je to previse pojednostavljeno . Npr odem u sms settings i imas samo report on of i sms centar od podesavanja...mislim smesno a ceo sistem je takav.

Po meni je bolji android...ima verzija koja se stavlja u ram memoriju telefona i ne postoji telefon koji brze radi od hd2 sa tim androidom. Sve je apsolutno instant + android je meni potpuniji, OS .

wm7 sad koristim i bice mi zanimljiv jos malo jer je lep gui , smooth je sve ( ubacio zilion kontakata sa slikama, skroling ide bez ikakvog stucanja..znaci odlicno sve )

Ajd uzdravlje

:: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=91241
:: Naravno u pocetnoj fazi, ali ispeglace se to sve lepo. Rekao bih da trenutno ne postoji zanimljivij telefon na svetu, a i jedini je koji moze da koristi 3 operativna sistema. Pa bre i PC ima problema sa time :
:: Salu na stranu, ja freak za telefone, menjam ih ko carape, hd2 mi je kao da sam prosle nedelje kupio. Nemam reci za ovo cudo. Ako neko proba nek javi (generalno ljudi nisu odusevljeni ovim novim sistemom na hd7 i slicnim, stvar ukusa
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Snoopy- Re: ... 16.01.2011. 12:58 #283796

Sta mislis pod ovim choose ass? NeE mi jasno. A za ovo drogiranje sam cuo, vise kao foru nego vic. Ako neko pravi razliku

:: `a sto se ti nebi drogirao kao sva druga deca`je VIC ako ga nisi cuo .. choose as
skar ognjeni 16.01.2011. 13:06 #283800

pa zar prednost jednog OS nije da je jednostavan i brz...:)
kod w7 mi se svidja sto se sa pocetnog ekrana moze pristupiti bilo cemu u telefonu,i sto je sam UI odlican i futuristicki..

raic Re: ognjeni 16.01.2011. 13:10 #283803

broj poruka: 9006
Meni se Skar čini da ti kolege s berze dibidus ogadiše android.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: pa zar prednost jednog OS nije da je jednostavan i brz...:
:: kod w7 mi se svidja sto se sa pocetnog ekrana moze pristupiti bilo cemu u telefonu,i sto je sam UI odlican i futuristicki.
Snoopy- Re: Re: htc HD2 sad i win7 gura- boljeg telefona nema :) 16.01.2011. 13:13 #283804

Cek, koristis win7 sad na hd2, ili neki telefon noviji sa fabrickim win7?
A taj android sto ide u RAM, jel to ono NAND?
Nemam sad vremena da isprobavam win7, kad budem imao par sati dokolice (za par nedelja) tad cu natenane, sad mi samo uzbudljivo :)

:: Probao sam ja snoopy, sve varijante. uzeo sam ga cim se pojavio kod nas
:: Wm7 ? Zanimljiv...skroz smooth, gui prelep....ali sve je to previse pojednostavljeno . Npr odem u sms settings i imas samo report on of i sms centar od podesavanja...mislim smesno a ceo sistem je takav
:: Po meni je bolji android...ima verzija koja se stavlja u ram memoriju telefona i ne postoji telefon koji brze radi od hd2 sa tim androidom. Sve je apsolutno instant + android je meni potpuniji, OS
:: wm7 sad koristim i bice mi zanimljiv jos malo jer je lep gui , smooth je sve ( ubacio zilion kontakata sa slikama, skroling ide bez ikakvog stucanja..znaci odlicno sve
:: Ajd uzdravlje
Ognjeni ... 16.01.2011. 13:32 #283807

@ skar... naravno ..brz i jednostavan za koriscenje a ne siromasno jednostavan u opcijama koje su ti na raspolaganju...svidja se i meni gui ali to ce da dosadi za par dana pa cu da popizdim sto nemam ni neka osnovna podesavanja kao pre.

@snoopy..da koristim trenutno hd2 sa wm7 osom a taj android nije nand nego se bootuje sam u ram memoriju svaki put (settings cuva na sd ) pa je nenormalno brz....nand (interna memorija fona ) je sporija od ram memorije.

Ajd uzdravlje

Snoopy- @O 16.01.2011. 14:03 #283815

I kazes radi ok iako je tek prva faza? Kamera? Kucanje ne laguje? Jel si sa ovog linka ubacio ili negde drugo? Ti pusti ovde link ako ti je na dohvat misha

Ognjeni Re: @O 16.01.2011. 14:42 #283835

Da bas taj sa linka, kamera jedina koja laguje...kada kliknes na app treba da prodje par sec od ucitavanja da on postane responsive, posle toga ne laguje. U svemu ostalom nema problema....zilion ogrommih slika..muzika..sve smooth skroz.

Ajd uzdravlje

:: I kazes radi ok iako je tek prva faza? Kamera? Kucanje ne laguje? Jel si sa ovog linka ubacio ili negde drugo? Ti pusti ovde link ako ti je na dohvat mish
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
Snoopy- Re: Re: @O 16.01.2011. 15:05 #283845

Uuu, extra! Sad me bas interesuje kakav je, ko da doceka da prodje ispitni rok..al da ostavimnesto da imam i tad sta da radim. Hvala na info .) (ovo je namig)

:: Da bas taj sa linka, kamera jedina koja laguje...kada kliknes na app treba da prodje par sec od ucitavanja da on postane responsive, posle toga ne laguje. U svemu ostalom nema problema....zilion ogrommih slika..muzika..sve smooth skroz
:: :: I kazes radi ok iako je tek prva faza? Kamera? Kucanje ne laguje? Jel si sa ovog linka ubacio ili negde drugo? Ti pusti ovde link ako ti je na dohvat mish
:: ::
:: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
cicija HD2 rules! 16.01.2011. 16:11 #283880

Snimanje video materijala u HD 720p sa 23 frejma nije ni tako loše, zar ne?!? Jedino smeta zaključan OS (koji treba hakovati), siromašnost u podešavanjima ovog WP7 koja je mnogo izražena, nedostatak dodatnih aplikacija,... to me je nateralo da se vratim ponovo na WM 6.5 Energy ROM!

Ognjeni Re: HD2 rules! 16.01.2011. 16:22 #283888

otkljucas ga kao i iphone i imas zilion aplikacija i novih igara..xbox live . samo prati temu( i linkove ) sa linka iz prvog posta

Ajd uzdravlje

:: Snimanje video materijala u HD 720p sa 23 frejma nije ni tako loše, zar ne?!? Jedino smeta zaključan OS (koji treba hakovati), siromašnost u podešavanjima ovog WP7 koja je mnogo izražena, nedostatak dodatnih aplikacija,... to me je nateralo da se vratim ponovo na WM 6.5 Energy ROM
Snoopy- Re: HD2 rules! 16.01.2011. 16:23 #283890

I ja koristim Energy Standard reference, da kucnem u drvo, radi kao sat. neki dobar sat. Recimo svajcarski :)

:: Snimanje video materijala u HD 720p sa 23 frejma nije ni tako loše, zar ne?!? Jedino smeta zaključan OS (koji treba hakovati), siromašnost u podešavanjima ovog WP7 koja je mnogo izražena, nedostatak dodatnih aplikacija,... to me je nateralo da se vratim ponovo na WM 6.5 Energy ROM
cicija qwe 16.01.2011. 16:26 #283892

@ognjeni: Znam druže, to sam i uradio, kako bih instalirao par osnovnih aplikacija u .xap formatu, no, valjda je trebalo da se cimam za neke kodove pozivajući direktno Microsoft predstavništva po belom svetu kako bih mogao koristiti taj xbox live, i to mi je bio smor ...
Inače, pojavile sui se mogućnosti tvikovanja reg. baze, par file managera sa copy/paste opcijama ... bar je lako ponovo ga instalirati ako se iskristališu potrebne dodatne aplikacije (fraj naravno)!
Poz

skar Re: ... 16.01.2011. 17:16 #283946

ispeglace se i to,prvo je debilno da BT ne radi,a koliko sam citao nema mass storage mod..il samo kenjaju za to...
telefoni koji pokrecu win7 su sofisticirane masine,tako da i sam OS mora,mislim trebalo bi da bude slican!

:: @ skar... naravno ..brz i jednostavan za koriscenje a ne siromasno jednostavan u opcijama koje su ti na raspolaganju...svidja se i meni gui ali to ce da dosadi za par dana pa cu da popizdim sto nemam ni neka osnovna podesavanja kao pre
:: @snoopy..da koristim trenutno hd2 sa wm7 osom a taj android nije nand nego se bootuje sam u ram memoriju svaki put (settings cuva na sd ) pa je nenormalno brz....nand (interna memorija fona ) je sporija od ram memorije
Pisko Ovo je trans spotting 16.01.2011. 19:20 #284051

broj poruka: 6672
svi su u transu, yebote!

I kome ja pričam....?

cici, isti je to q, samo malo duži i deblji, pa time nema sumnje da je bolji od prethodnih, ali je i dalje q.... nije mu veličinom i debljinom promenjena suština.
Pazi, i ja kažem da ne igram igrice više, i tako dalje i tako dalje, a onda, izađe neki npr. FarCry prvi deo, i ja padnem, i igram i igram... i tako. Samo sam zasićen više ali i dalje padam na isto samo u lepšoj ambalaži. Isto je to u suštini, samo šarenije, više se telad nadraže.... ne brini se, kad čujem da muškarca ne zanima tehnika, odmah znam da je zadrti peder u bar dva kolena iza.... to je jednostavno, nemoguće, osim za deo žena i sve pedere.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ognjeni Re: Ovo je trans spotting 16.01.2011. 20:10 #284078

hahaha....manijace ! XD

Ajd uzdravlje

:: svi su u transu, yebote
:: I kome ja pričam....
:: cici, isti je to q, samo malo duži i deblji, pa time nema sumnje da je bolji od prethodnih, ali je i dalje q.... nije mu veličinom i debljinom promenjena suština
:: Pazi, i ja kažem da ne igram igrice više, i tako dalje i tako dalje, a onda, izađe neki npr. FarCry prvi deo, i ja padnem, i igram i igram... i tako. Samo sam zasićen više ali i dalje padam na isto samo u lepšoj ambalaži. Isto je to u suštini, samo šarenije, više se telad nadraže.... ne brini se, kad čujem da muškarca ne zanima tehnika, odmah znam da je zadrti peder u bar dva kolena iza.... to je jednostavno, nemoguće, osim za deo žena i sve pedere
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
skar Re: Ovo je trans spotting 16.01.2011. 23:21 #284166

odlican
5+

:: svi su u transu, yebote
:: I kome ja pričam....
:: cici, isti je to q, samo malo duži i deblji, pa time nema sumnje da je bolji od prethodnih, ali je i dalje q.... nije mu veličinom i debljinom promenjena suština
:: Pazi, i ja kažem da ne igram igrice više, i tako dalje i tako dalje, a onda, izađe neki npr. FarCry prvi deo, i ja padnem, i igram i igram... i tako. Samo sam zasićen više ali i dalje padam na isto samo u lepšoj ambalaži. Isto je to u suštini, samo šarenije, više se telad nadraže.... ne brini se, kad čujem da muškarca ne zanima tehnika, odmah znam da je zadrti peder u bar dva kolena iza.... to je jednostavno, nemoguće, osim za deo žena i sve pedere
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs