Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Iphone 2g
STRANA 1 OD 3  
cojka032 Iphone 2g 01.04.2011. 19:11 T35021

status: user
broj poruka: 303

Uzeo sam iphone 2g pa me zanjima ako moze neko da
i da neki sajt odakle mogu da skidam neke teme za njega ili ako moze da mi kaze par dobrih aplikacija za dz. Unapred hvala . POZZ
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 01.04.2011. 19:39 #310720

broj poruka: 1276
lupi mu jailbreak.. koji fw imas ? sve ti je dzaba.. nista se ne placa..
ako nije tajna kolko gb i kolko para ? :)
http://tinyurl.com/3bnx53f
sta god ti treba pitaj..
Daum ... 01.04.2011. 20:24 #310730

broj poruka: 12807
Kroz Cydiu instaliraj Installous, to ti je sve što ti treba...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

cojka032 RE 01.04.2011. 21:19 #310742

Hvala na brzim odgovorima. Shto se tice samog telefona znam da nije na zadnjem firmware u posto sam primetio da je usporio nekih 10 - 15 % a kupio sam ga jalbrakovanog od calovog kolege tj od porodicnog prijatelja. Iphone je 2G od 16Gb i palcen je 150e.
Josh jednom hvala na brzim odgovorima.
Da neotvaram novu temu znate li da li mogu nekako da instaliram neki drugi brauzer posto mi se cini da ima mnogo brzih od safarija ( po mogucstvu mozilla firefox)
POZZ
aco Mislim da si to mnogo platio! 01.04.2011. 21:23 #310744

broj poruka: 2788
Za oko 180 mozes da uzmes 3g 16gb.
https://www.sljivovica.iz.rs

gile23 ... 01.04.2011. 21:42 #310750

broj poruka: 9121
Imao je pre par meseci 3g za 180e po oglasima, verovatno ima i sada :),...

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum .... 01.04.2011. 22:23 #310751

Lepo si se zajebao. 150 evra do 180 evra vredi 3G, a 2G vredi max 100 evra. Slaba baterija i lošiji ekran od 3G-a ima. Nisi se baš usrećio da ti kažem.

Sasa92 @Vaskev 01.04.2011. 22:43 #310754

broj poruka: 84
Na mobinlom svetu i kupujemprodajem ima da se nadju za 150e, solidno ocuvani 3g modeli. Toliko!

Snoopy- - - 01.04.2011. 22:54 #310755

broj poruka: 6083
Aj sad ga dotucite lagano svi redom, vidite da covek otrcao da nadje lika da mu vrati mobilni. To je to kad ljudi cuju iPhone i odmah se zabaguju. Ko da nema oglasa da lepo vide koje su cene. iPhone 2g je bio sranje i kada je izasao

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

ribolovac re 01.04.2011. 23:08 #310756

broj poruka: 1305
Bilo je samo pitanje trenutka kad ces to da kazes Snoopy

Scyter Re: @Vaskev 02.04.2011. 00:20 #310774

broj poruka: 8138
A otkud Vaskev u ovoj temi?

:: Na mobinlom svetu i kupujemprodajem ima da se nadju za 150e, solidno ocuvani 3g modeli. Toliko
::
repsi re 02.04.2011. 02:35 #310787

nisi tako strasno lose prosao, nije previse placen, mozda malo ali nista strasno da treba dizat paniku oko toga.
@svi
Sta bi dobio kupnjom iphone 3g modela za 180e sto nije dobio iphone 2g za 150e iz pouzdanih ruku?

@Daum
Slabija baterija? Mozes to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti?
Slabiji ekran? Mozes li to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti?

@Snoopy-
Zasto smatras da je iphone 2g bio sranje kada je izasao? Koji bi ti telefon rangirao iznad njega u tom vremenskom periodu?

Snoopy- Re: re 02.04.2011. 02:48 #310789

za bateriju:
prvo je obican a drugo 3g
Stand-by Up to 250 h Up to 300 h
Talk time Up to 8 h Up to 10 h

Ma telefon nista na sebi nije imao, neke osnovne funkcije nisu imale, jedino taj capacitive ekran sto je dobra stvar bila na njemu. Od njega je krenula ona slika gde se uporedjuje sa ciglom. Te stvari su se ispravile sa 3g, koji je mnogo bolji. Po meni prvi je sranje, ova 3 posle su dobra (van toga sto su precenjeni).

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: nisi tako strasno lose prosao, nije previse placen, mozda malo ali nista strasno da treba dizat paniku oko toga
:: @sv
:: Sta bi dobio kupnjom iphone 3g modela za 180e sto nije dobio iphone 2g za 150e iz pouzdanih ruku
:: @Dau
:: Slabija baterija? Mozes to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti
:: Slabiji ekran? Mozes li to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti
:: @Snoopy
:: Zasto smatras da je iphone 2g bio sranje kada je izasao? Koji bi ti telefon rangirao iznad njega u tom vremenskom periodu
repsi Re: Re: re 02.04.2011. 03:37 #310793

@snupi
na papiru to jeste tako, ali u praksi se bas i ne bih slozio... ne bi rekao da mi je na 3g-u drzala baterija duze od 2g-a.. cak mozda i obrnuto bilo u vecini slucajeva. Zavisi od dosta toga ali u svakom slucaju nema primetne razlike u battery life-u izmedju ta dva fona veruj mi.. ili pogledaj sta korisnici kazu/google..3rd party apps + malkice doradjen hw svedu to na vrlo slicno..
ne vidim sto si bas toliko zapeo da je 2g sranje ? :) a 3g je vec dobar kazes...a razlika gotovo da nema?! mozda neki mob koji bi stavio ispred 2g-a sredinom 2007. godine? Telefon je definitivno tada bio ispred vremena, potpuno avangardan i po meni niti jedan mobilni mu tada nije mogao prici.. to je moje subjektivno misljenje.. bas bi voleo da cujem i tvoje pa da vidimo zasto i kako :)
Koje funkcije nije imao? sve se manje vise moglo doraditi appovima za dz..bar sam ja imao sve sto mi je palo na pamet (i sto mi nije padalo na pamet). Jedino eto taj BT koji se nije snalazio sa ostatkom mobova bi mu bio kao downside..

:: za bateriju
:: prvo je obican a drugo 3
:: Stand-by Up to 250 h Up to 300
:: Talk time Up to 8 h Up to 10
:: Ma telefon nista na sebi nije imao, neke osnovne funkcije nisu imale, jedino taj capacitive ekran sto je dobra stvar bila na njemu. Od njega je krenula ona slika gde se uporedjuje sa ciglom. Te stvari su se ispravile sa 3g, koji je mnogo bolji. Po meni prvi je sranje, ova 3 posle su dobra (van toga sto su precenjeni)
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
:: :: nisi tako strasno lose prosao, nije previse placen, mozda malo ali nista strasno da treba dizat paniku oko toga
:: :: @sv
:: :: Sta bi dobio kupnjom iphone 3g modela za 180e sto nije dobio iphone 2g za 150e iz pouzdanih ruku
:: ::
:: :: @Dau
:: :: Slabija baterija? Mozes to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti
:: :: Slabiji ekran? Mozes li to nekim pouzdanim informacijama potkrepiti
:: :: @Snoopy
:: :: Zasto smatras da je iphone 2g bio sranje kada je izasao? Koji bi ti telefon rangirao iznad njega u tom vremenskom periodu
Daum .... 02.04.2011. 03:44 #310794

Ne volim bas nesto iphone, ali kad se pojavio bio je revolucija, postavio je mnoge standarde koji se danas koriste, i svi touchscreen telefoni danas i operativni sistemi za telefone mnogo toga duguju iOS-u. Samo se setite HTCa i Samsunga 2007-me. Nisu ništa živo imali pored iphone-a, a svaki sledeći touchscreen telefon je pokušavao da mu skine krunu.

Kad se samo setim da su trolovi zvali Nokiu 5800 iphone ubicom... Megafacepalm!

misa Re: .... 02.04.2011. 09:50 #310802

status: admin
broj poruka: 876

HTC i Samsung nisu imali ali zato je bio zakon Qtek Doduše, pre bi se reklo da su to bili PDA uređaji sa GSM mogućnostima ali svakako nešto mnogo bolje od klasičnih telefona u tom vremenu

:: Ne volim bas nesto iphone, ali kad se pojavio bio je revolucija, postavio je mnoge standarde koji se danas koriste, i svi touchscreen telefoni danas i operativni sistemi za telefone mnogo toga duguju iOS-u. Samo se setite HTCa i Samsunga 2007-me. Nisu ništa živo imali pored iphone-a, a svaki sledeći touchscreen telefon je pokušavao da mu skine krunu.
:: Kad se samo setim da su trolovi zvali Nokiu 5800 iphone ubicom... Megafacepalm
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1
maxxio Re: Re: Re: re 02.04.2011. 10:09 #310804

broj poruka: 665
:: @snupi
:: na papiru to jeste tako, ali u praksi se bas i ne bih slozio... ne bi rekao da mi je na 3g-u drzala baterija duze od 2g-a.. cak mozda i obrnuto bilo u vecini slucajeva. Zavisi od dosta toga ali u svakom slucaju nema primetne razlike u battery life-u izmedju ta dva fona veruj mi.. ili pogledaj sta korisnici kazu/google..3rd party apps + malkice doradjen hw svedu to na vrlo slicno.
:: ne vidim sto si bas toliko zapeo da je 2g sranje ? :) a 3g je vec dobar kazes...a razlika gotovo da nema?! mozda neki mob koji bi stavio ispred 2g-a sredinom 2007. godine? Telefon je definitivno tada bio ispred vremena, potpuno avangardan i po meni niti jedan mobilni mu tada nije mogao prici.. to je moje subjektivno misljenje.. bas bi voleo da cujem i tvoje pa da vidimo zasto i kako :
:: Koje funkcije nije imao? sve se manje vise moglo doraditi appovima za dz..bar sam ja imao sve sto mi je palo na pamet (i sto mi nije padalo na pamet). Jedino eto taj BT koji se nije snalazio sa ostatkom mobova bi mu bio kao downside.
:

Ma ne moze on da ti odgovori na ta pitanja, vidis da baljezga napamet.
`Other than the GPS and the 3G network, there is no real difference between the original iPhone and the iPhone 3G as features go.`
Nema realne razlike ni u kvalitetu ekrana, osim sto je sa fabricke strane kod 3G modela omogucena separatna zamena digitajzera.
Ja bih takodje pre uzeo dvojku od pouzdanog vlasnika koga licno poznajem, nego sumnjivi 3G preko oglasa, tim pre sto mi se daleko vise svidjaju aluminijumska ledja od plasticnih.

cicija Jao bre deco, pa vi pojma nemate ... da čika Cicija objasni: 02.04.2011. 10:50 #310808

broj poruka: 411
iPhone2 nije imao:

- 3G mrežu (sačuvaj bože pa i to nije imao u 21 veku)
- video pozive (nije ni čudo kada nije imao 3G mrežu)
- prostu COPY/PASTE opciju
- otključan Bluetooth transfer
- video snimanje
- multitasking (pazi, smartphone a nema multitasking?!?)
- USB ne podržava fajl transfer (sasmo iTunes)
- znači, vezan za PC kao kuče o lancu
- nema MMS poruke
- nema HSDPA (nije ni čudo kada nema ni 3G)
- nema GPS kao recimo Nokia N95 (iako je čak i Motorola A920 to imala 3-4 godina ranije)
- nema bre prost FILE Explorer kao svet a vadi se na smartphone
- ne radi sa office dokumentima, ne otvara pdf
- BATERIJA NE MOŽE DA SE PROMENI, zavarena ....
- sms poruke se ne mogu brisati pojedinačno
- I JOŠ JEDNO 1000 MANA KOJE SAM HVALA BOGU ZABORAVIO
- ....

jedino što je doneo novo taj iPhone je izbacivanje iz upotrebe STYLUS olovke i novi tkz. kapacitativni ekran, osetljiv na dodir a ne na pritisak, koji mnogo bolje reaguje na dodir prstima nego raniji WM i UIQ modeli (ne računajući PSION i ostale PDA aparate).
DOMAĆICE su zato najzahvalnije Apple kompaniji ... i naravno - Džej!!!

Edit: neke od ovijeh nedostataka su ispravile dodatne aplikacije (kada su se pojavile). Ali, nedovoljno brzo, jer je već model 3G pa i 3GS bio u prodaji. Prvi iPhone (kao i 3G model takodje) je čist promašaj i samo su Apple pristalice mogle tako nešto da kupe za tako visoku cenu sa takvim nedostacima. Ne shvatam kako neko danas može da kaže da 2G model valja i još da ga plati 150€ .... kukala mu majka ...

P.S. HTC je u stvari izradjivao QTEK modele telefona za neupućene (pored mnoštva drugih `brendova`). Recimo QTEK 9600 je ništa drugo do HTC Tytn i tako redom. .)

misa Re: Jao bre deco, pa vi pojma nemate ... da čika Cicija objasni: 02.04.2011. 11:40 #310815

status: admin
broj poruka: 876
Pored googla danas nije teško biti pametan. Da bih pojasnio, govorio sam o brendu a, ne o samom proizvođaču, što je opšte poznato. Znači, danas je aktuelan HTC ali u ono vreme nije već je gurao svoj brend Qtec i niko tada nije tražio da kupi HTC nego je govorio da kupi Qtec. Prilog mojim rečima neka ti budu svi referetni sajtovi, npr. gsmarena. Kod njih (ali i kod ostalih) se vodi odvojeno Qtec od HTC-a??? Izgleda da su dosta neupućeni pa im pošalji jedno pismo da im objasniš.

Inače evo većeg spiska Qtec modela sa svojim HTC imenima (to nazivi su kasnije bili aktuelni).

Qtek 8300 (HTC Tornado Tempo)
Qtek 9000 (HTC Universal)
Qtek 9100 (HTC Wizard 200)
Qtek 8200 (HTC Hurricane)
Qtek S110 (HTC Magician)
Qtek 2020i (HTC Alpine)
Qtek S100 (HTC Magician)
Qtek 8020 (HTC Feeler)
Qtek 8010 (HTC Typhoon)
Qtek 9090 (HTC Blue Angel)
Qtek 8080 (HTC Voyager)
Qtek 8060 (HTC Voyager)
Qtek 2020 (HTC Himalaya)
Qtek 2060 (HTC Himalaya)
Qtek 7070 (HTC Tanager)
Qtek 1010 / 1020 (HTC Wallaby)
Qtek S300 (HTC Muse / Melody)
Qtek 8600 (HTC Breeze 100)
Qtek 9600 (HTC Hermes 100)

:: P.S. HTC je u stvari izradjivao QTEK modele telefona za neupućene (pored mnoštva drugih `brendova`). Recimo QTEK 9600 je ništa drugo do HTC Tytn i tako redom. .
gile23 ... 02.04.2011. 12:11 #310828

Politika Apple-a je da nikada, ali nikada ne izbace kompletan proizvod, jer imaju n fanova koji su spremni da izbace kes da kupe ne jedan nego 2 nova iPhone-a, iako je razlika u odnosu na prethodni model minorna,... Apple-ove proizvode najvise prodaje reklama, retko kada su bolji od konkurencije (iPad, iMac,...).

Hvala Bogu da imaju zdravu konkurenciju, pa su sada poceli da stagniraju na trzistu mob telefona. Glavni konkurent im postaje Samsung (telefoni, tableti) imaju dobro razradjen brend koji moze da se lagano nosi sa Apple-om.

Izgleda da ce iP 5 da ima 8 mp kameru :) :

http://www.macrumors.com/2011/04/02/sony-ceo-confirms-camera-module-production-for-apple-8-megapixel-camera-on-iphone-5/

Btw. polovan Android telefon za 150-180e je barem klasu iznad prevazidjenih iP 2 i iP 3G,...

Pozdrav!
Scyter Re: ... 02.04.2011. 12:15 #310830

broj poruka: 8138
Ocigledno nikad nisi koristio iPhone cim pricas ovako nesto...

:: Btw. polovan Android telefon za 150-180e je barem klasu iznad prevazidjenih iP 2 i iP 3G,..
:: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 02.04.2011. 12:35 #310835

Hardverski prevazidjen u svakom smislu, los CPU, malo rama, losa kamera,... Ako hoces da koristis iOS u punoj snazi za male pare, onda idi na iPod Touch,...

Pozdrav!

:: Ocigledno nikad nisi koristio iPhone cim pricas ovako nesto..
:: :: Btw. polovan Android telefon za 150-180e je barem klasu iznad prevazidjenih iP 2 i iP 3G,..
:: :: Pozdrav!
Snoopy- - - 02.04.2011. 13:01 #310839

Eto imas listu ispod tvog komentara. Da mi je znati koji ti je pravi account, posto se jedino javljas kad ja pomenem iPhone. Ko da ga za vibrator koristis pa te toliko pogodi kad neko kaze nesto protiv njega.

Repsi, otprilike ovo sto cicija naveo. Bas sam bio tamo kada je izasao, i drug mog brata je odmah kupio, i secam se da nije bio ekstremno fasciniran. Sta znam..ma bole me brige :)

:: :: @snupi
:: :: na papiru to jeste tako, ali u praksi se bas i ne bih slozio... ne bi rekao da mi je na 3g-u drzala baterija duze od 2g-a.. cak mozda i obrnuto bilo u vecini slucajeva. Zavisi od dosta toga ali u svakom slucaju nema primetne razlike u battery life-u izmedju ta dva fona veruj mi.. ili pogledaj sta korisnici kazu/google..3rd party apps + malkice doradjen hw svedu to na vrlo slicno.
:: :: ne vidim sto si bas toliko zapeo da je 2g sranje ? :) a 3g je vec dobar kazes...a razlika gotovo da nema?! mozda neki mob koji bi stavio ispred 2g-a sredinom 2007. godine? Telefon je definitivno tada bio ispred vremena, potpuno avangardan i po meni niti jedan mobilni mu tada nije mogao prici.. to je moje subjektivno misljenje.. bas bi voleo da cujem i tvoje pa da vidimo zasto i kako :
:: :: Koje funkcije nije imao? sve se manje vise moglo doraditi appovima za dz..bar sam ja imao sve sto mi je palo na pamet (i sto mi nije padalo na pamet). Jedino eto taj BT koji se nije snalazio sa ostatkom mobova bi mu bio kao downside.
:: :
:: Ma ne moze on da ti odgovori na ta pitanja, vidis da baljezga napamet
:: `Other than the GPS and the 3G network, there is no real difference between the original iPhone and the iPhone 3G as features go.
:: Nema realne razlike ni u kvalitetu ekrana, osim sto je sa fabricke strane kod 3G modela omogucena separatna zamena digitajzera
:: Ja bih takodje pre uzeo dvojku od pouzdanog vlasnika koga licno poznajem, nego sumnjivi 3G preko oglasa, tim pre sto mi se daleko vise svidjaju aluminijumska ledja od plasticnih
markopvict Moj iPhone 2, burazer i dan danas koristi. 02.04.2011. 13:04 #310840

broj poruka: 4515
Mislim da ima 3-4 godine. Radi kao i prvog dana. Baterija nije mrdnula.
Otvara pdf :-)

Al 5800 ubica iPhona hahahahahahahahahaha

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.iznajmiPS3.com/

alexapi32 re 02.04.2011. 13:26 #310844

broj poruka: 158
Iphone 2g je jedan od najgorih telefona ikada napravljenih.
MSi K9N-NEO-F v2```AMD Athlon 64 X2 3800+ @2,4Ghz```ATI Radeon HD 2600XT 256Mb GDDR4 128Bit```2x1GB TakeMS 800Mhz```CGen e-6099 400W```Acer X223W-Q```A4Tech XL-740K Oscar```HDD 500GB+160GB

cojka032 RE za sve 02.04.2011. 14:36 #310858

Vrlo sam razocaran i ako sam navikao na ovom forumu da ako uzmes nesto da te ispljuju narednih 2 dana toliko da je to nemoguce.
Shto se tice telefona telefon je VRH i meni se dopada.
Razlika izmedju 2G i 3G je jedino shto 3G podrzava GPS a 2G ne i to je to.
Uzeo sam 2G posto covek nije prodavao 3G koji ima nego mi je prodao 2G koji je ocuvan toliko da kada bi ga neko od vas Pljuvaca pogledao rekao bih ` Pa ti si ovo uzeo glanc nov a ne polovan `
Shto se tice cene 150 e je po meni stvarno ok za iphone 2G a za 30 e koliko bih doplatio za 3G mogu da uzmem koju hocu navigaciju koja meni uopste netreba.
@repsi vidim da si jedan od normalnijih na ovom sajtu ( cast izuzetcima ) i ako ti bilo shta zatreba trazi mene a ne snupija i ostalu bandu koja se svadja koji je fon po njima bolji ili koja graficka je bolja ( NVIDIA vs AtiRadeon ) dok je razlika u 2 - 3 %
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs