Ko je propretio temu zna da sam se nameracio da kupim Mini Pro medjutim odustao sam jer sam naisao na sledece informacije:
Mini Pro ima problem sa statickom bukom, izvor iritirajuceg zvuka je negde oko drugog mikrofona i 3,5mm dzeka. Najuocljivije je na video snimcima snimljenim telefonom jer mikrofon jasno hvata staticko `cvrchanje` `kliktanje` i `pucketanje`. Takodje se moze cuti i prilikom razgovora. Izgleda da je progresivno pa nov telefon moze ali ne mora da pokazuje znake problema na pocetku koriscenja ali mogu da se jave nakon samo 7 dana koriscenja. Na youtubu ne postoji snimak ovim telefonom a da nije zahvacen ovim problemom, postoje samo nejasni snimci snimljeni u bucnom okruzenju. Zvuk je uoscljiv na snimku snimljenom u tihoj prostoriji ili osluskivanjem samog telefona oko 3,5mm dzeka takodje u tihoj prostoriji.
Pretpostavlja se da su svi mini pro obuhvaceni ali neki korisnici jednostavno nisu primetili.
SE se uglavnom pravi lud osim par moderatora koji su izjavili da se za problem zna i se trazi resenje koje ce najverovatnije doci kao software update krajem meseca, mada ja licno mislim da je to malo sumnjivo da takav ocito hardware problem moze da se resi updateom...
Mini (ne pro) ima problema sa touch tasterima koji pocinju sami od sebe nasumicno da rade kada se telefon malo zagreje. Ne zna se koji je broj obuhvacenih telefona ali ima mnogo ljudi sa problemom uglavnom iz azije i istocne evrope.
SE kaze da je nasao resenja za problem u vidu nekakve kalibracije tastera i poceo garantni servis mini-ja u nekim zemljama. Mini je skoro dobio software update ali on izgleda nije nista resio.
Ako neko ima telefon neka ga proveri kao sto je opisano na linku:
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.