Dobio sam tel iz svajcarske, odneo u servis da ga nameste, da moze na nase mreze. Lik me zavlacio 3-4 dana. Da bi na kraju rekao da ne moze nista da se uradi. Ubacio je najnoviji softver mislim od novije verzije Iphone-a itd. ( valjda to nema veze ali ne razumem se bas). Sad kad upalim tel. radi meni i sve opcije sem toga sto nema mrezu i ne moze da se zove, sms i net. Tamo gde je indikator signala za mrezu, pise searching i tako posle par minuta izbaci neku gresku, ispise da preko itunesa nesto treba da se odradi. Ako neko, bar zna da li moze da se popravi, bio bih mu zahvalan?
:: Dobio sam tel iz svajcarske, odneo u servis da ga nameste, da moze na nase mreze. Lik me zavlacio 3-4 dana. Da bi na kraju rekao da ne moze nista da se uradi. Ubacio je najnoviji softver mislim od novije verzije Iphone-a itd. ( valjda to nema veze ali ne razumem se bas). Sad kad upalim tel. radi meni i sve opcije sem toga sto nema mrezu i ne moze da se zove, sms i net. Tamo gde je indikator signala za mrezu, pise searching i tako posle par minuta izbaci neku gresku, ispise da preko itunesa nesto treba da se odradi. Ako neko, bar zna da li moze da se popravi, bio bih mu zahvalan?
Ima li jailbreak i unlock za tvoju verziju softvera. Imas gomilu tutorijala, to mozes i sam da uradis. Ako nema, onda ces da cekas dok ne izadje unlock.
Ako ti je zvekno najnoviji 5.0.1 imaš 05.16.05 baseband koji nije još uvek moguće otključati softverski... Jedino ako je kupljen na ugovor u švajcarskoj probaj da ga aktiviraš sa njihovom karticom prvo. Sledeći put bolje dođi na forum, traži pomoć ili ako već želiš preporuku servisa, a ne da nosiš kod domaćih priučenih mozgova koji su takve telefone videli samo na slikama.
idi i uclani se na isrbija.com i tamo imas sve sto te interesuje za ifonove i za jailbrake ove. Moja preporuka ti je da se vratis na verziju 3.1.3 posto se ona pokazala kao najbolja na iphonu 2g 3g i 3gs
`Tamo nekih gresaka` ima sijased. Moze sve da se odradi, ukoliko ti nije crko Baseband. Da li ti radi WI-FI? Ako ni WI-FI ne radi, onda papa. Jel se greje pozadi puno? Ako ti izbacije gresku na sred ekrana na iphone, kako treba da se odradi restore u itunes, onda je Baseband definitivno i tu popravke nema. To nije mogao lik u servisu da zezne, najverovatnije si ga takvog (pokvarenog) i dobio.
Vidis koju verziju software-a ti je ubacio odes na google i vidis kako se otkljucava.Vrlo je jednostavno...Ako slucajno nema dobro resenje za unlock te verzije software downgrade-uj ga...Obrati paznju na baseband.Znam da kod iphona 3g dizanjem software-a dizes i baseband pa posle ne radi navigacija...Ako se ne snalazis najbolje napisi verziju software i basebanda i postavicu ti kako da ga otkljucas. Pozz
Gigabyte GA EP45C DS3R,Intel E8500 4.03 Ghz,Hyper212+ ,4gb HyperX DDR3 1600mhz,MSI GTX460 Talon Hawk Attack,WD 500gb,Philips 22`...:)
...ima 4.2.1 verziju iOS-a, kao zadnju. Baseband je 06.15.00
Da bi mogao da ubacis karticu i odradis jos par stvari, moras da imas negde WiFI, da se nakacis na njega (Telekom ADSL itd... kod prijatelja). Pride, mora da ti je instalirana Cydia na telefonu.
Preko Cydie: Ides na manage, pa ubacis ovo pod sources: cydia.myrepospace.com/fernas/ cydia.hackulo.us cydia.iphonemod.com.br repo.ispazio.net cmdshift.ipwn.me/apt/ repo666.ultrasn0w.com cydia.xsellize.com
Kada sve to povuce informacije onda pod manage ides na packages, pa nadjes ovo:
Activator SBsettings Cydelete CallerID-format fix Features installous 4 Push Doctor ultrasn0w - obavezno zbog SIM kartice Winterboard - extra stvarcica - dobijas funkcije iOS4 - multitasking Wortel`s Commcenter Patch - za dobijanje mts, telenor...itd
Mislim da bas na tom basebandu ne radi navigacija! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ...ima 4.2.1 verziju iOS-a, kao zadnju :: Baseband je 06.15.0 :: :: Da bi mogao da ubacis karticu i odradis jos par stvari, moras da imas negde WiFI, da se nakacis na njega (Telekom ADSL itd... kod prijatelja). Pride, mora da ti je instalirana Cydia na telefonu :: :: Preko Cydie :: Ides na manage, pa ubacis ovo pod sources :: cydia.myrepospace.com/fernas :: cydia.hackulo.u :: cydia.iphonemod.com.b :: repo.ispazio.ne :: cmdshift.ipwn.me/apt :: repo666.ultrasn0w.co :: cydia.xsellize.co :: :: Kada sve to povuce informacije onda pod manage ides na packages, pa nadjes ovo :: :: Activato :: SBsetting :: Cydelete :: CallerID-format fi :: Feature :: installous :: Push Docto :: ultrasn0w - obavezno zbog SIM kartic :: Winterboard - extra stvarcica - dobijas funkcije iOS4 - multitaskin :: Wortel`s Commcenter Patch - za dobijanje mts, telenor...it :: :: Za sve ostalo poseti iphone srbija forum :: :: :: :: ::
@cojka032 ios5 savrseno radi na 3gs. i da se vrati na 3.1.3 ostaje mu zakljucan baseband
@vmarc moguce da mu je crkao baseband cip obzirom da nije bas objasnio najbolje, ali rekao bih da mu je nestrucni serviser jednostavno mozda i trajno zakljucao telefon.
@vladasp moze on da downgraduje softver ali baseband ostaje isti. kao sto sam rekao, ako je 5.0.1 ili 5.0 automatski je instaliran najnoviji baseband za koji nema leka ( jos uvek).
@nexus2000 baseband 06.15.00 ne dolazi ni uz jednu verziju softvera, to je stari pokusaj dev teama da zbuzde unlock preko ipad basebanda kod kojeg je prolazio AT+XAPP eksploit.
@mkukic uglavnom je tako, ali to je trenutno jedini nacin da otkljuca telefon, ako je zaista instaliran poslednji update.
Ispise: Iphone cannot make or recive calls. Restore from itunes ili tako nesto. A WIFI ne moze da se ukljuci, pise pored WIFI-a No Wi-Fi. i zatamljeno je. Telefon se ne greje. A verziju softwera ne znam gde da pogledam?
Pozdravi se sa njim. Crko Baseband. Ne krivi lika iz servisa, nije nista mogao da ucini, ni da ga pokvari ni da ga popravi...
S1000RR
:: Ispise :: Iphone cannot make or recive calls. Restore from itunes ili tako nesto. A WIFI ne moze da se ukljuci, pise pored WIFI-a No Wi-Fi. i zatamljeno je. Telefon se ne greje. A verziju softwera ne znam gde da pogledam?
@VMARC Jesi li ti siguran da lik u servisu nije mohao da sjebe nista? Verzija softvera je 4.1, a modem firmwere ne pise nista. Da li vredi ista pokusavati? Inace posle par minuta izbaci napuklu jabuku na displeju i ne moze nista da se radi 2min.
Nema nacina da korisnik pokvari Baseband, cak ni prilikom otkljucavanja ni sa jednim poznatim alatom. Baseband crkava sam od sebe. E sad, ako je radio na Svajcarskoj mrezi, onda postoji mala sansa da je Baseband crko upravo dok se serviser igrao sa njim. Ali ako je tako, onda bi taj telefon crko kod bilo koga u tom nekom trenutku. Meni sve lici an to da ga je on takvog vec dobio, pa da je mislio da je zakljucan (iphone cannot make or recive calls...)
S1000RR
:: Otišao je čip, a telefon ako je radio ranije na švajcarskoj mreži a sada ne radi fala bogu da ga je sjebo serviser. (nije sam od sebe sigurno) :: :: ::
Onda ga vrati, to ti apsolutno podleze garanciji. nema veze sto je bio u servisu. Eventualno, pre slanja, mozes ga sam zakaciti na iTunes i pustiti da se automacki apdejtuje software. Posto ti taj update verovatno nece proci (pucice na 99% kada apdejtuje baseband), takvog ga samo odneses u svicu i zamenice ti ga bez ikakvih problema.
Nov je kupljen, ali nije isproban tamo, samo je kupljen i donesen ovde. E sad ne bi bio problem da ja posaljem po rodbini da to vrate, nego ne znam da li ce mi garanciju prihvatiti?
:: Nov je kupljen, ali nije isproban tamo, samo je kupljen i donesen ovde. E sad ne bi bio problem da ja posaljem po rodbini da to vrate, nego ne znam da li ce mi garanciju prihvatiti?
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647765. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.