Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Ipod touch 2g ili 3g za video klipove?
STRANA 1 OD 1
nesacar Ipod touch 2g ili 3g za video klipove? 26.11.2011. 23:35 T40570

status: user
broj poruka: 174
Posto sam dobio novi posao nocnog cuvara, a bas i nema puno posla sem da se bleji, planiram da uzmem Ipod Touch i da preko njega povremeno pogledam po neku seriju/film. Razmisljam izmedju 2g i 3g modela od 8gb, zanima me koliko je 3g model bolji za klipove od 2g? Vidim da u sustini imaju isti ekran, i da je glavna razlika u procesoru (2g ima 620mhz a 3g 833mhz). Da li ima poente uzimati model sa jacim procesorom za ekran koji je rezolucije 480×320? Da li bih za 2g model morao da smanjujem bit rate da ne bi seckalo? Kolko bi bila bolja slika na 3g? Takodje me zanima u koji format je najbolje konvertovati? mp4? Imam ovaj Total Video Converter, vidim da on ima opciju konvertovanje na ipod. Jos jedna stvar me zanima. Da li nekako moze da se `ubaci` prevod na ipod touch kad pustim seriju ili film? Stavljao bih engleske prevode, tako da font nije bitan. Jos jedna stvar, imam neke anime crtace koji su u dual audio, zanima me da li je moguce nekako pretvoriti takav dual audio (uglavnom mkv, poneki ogm) fajl u format za ipod, a da se sacuva engleski audio? Hvala unapred
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 26.11.2011. 23:41 #380071

broj poruka: 9121
Kupi bilo koji tablet, savet juri Android jer je mnogo lakse za prevod i ostala cudesa. Sada ce masovno da krene prodaja Asus Transformera, tako da ces moci doticni da nabavis za nekih mozda 300 evra, mozda cak i manje bez docka verziju. Uzitak je mnogo boljim a i autonomija nije losija. Trebalo bi nesto da bude na benchu, tako da prati :).

Pozdrav!
markopvict ja sam svojevremeno skidao 26.11.2011. 23:43 #380072

broj poruka: 4515
mp4 ~ 400mb sa wareza.
Fina slika i zvuk.
Mada bolje onda varijanta Tablet ili Netbook...

(.)(.) + $$$ = ( • )( • )

nesacar sdf 27.11.2011. 00:12 #380081

Budzet mi je do 80e tako da nista od tableta pozz
JovanZ re 27.11.2011. 00:17 #380084

broj poruka: 3013
ipod touch druge i trece generacije od 8 giga imaju isti procesor. tek od 16 pa na vise trece generacija ima novi procesor, tako da ti je svejedno ako si se nameracio na 8 giga.

Za konverzaciju koristim handbrake, trebalo bi da konvertuje sve zivo, bar ja do sada nisam imao problema.

I kao sto je Gile rekao - Android tablet bi ti mnogo bolje odradio posao i mnogo bolje se snalazi sa ostalim fajlovima. Mozes da pustas i divX i maltene sve sto ti padne pod ruku, uz odgovarajuci plejer, naravno. I ne moras da se zezas sa iTunes-om. Pa custom ROM-ovi. I mozes da kupis memorijsku karticu koju hoces, pa da ne budes ogranicenem prostorom koji je apple odredio da imas. Milina. A ako imas neku bas povoljnu ponudu za ipod - go for it :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 27.11.2011. 00:24 #380089

broj poruka: 1872
Ne znam šta da kupiš ali mogu da ti pomognem u vezi konverzije.

- Možeš da koristiš iPod profil iz total convertera, već je podešen prema njemu, eventualno da smanjiš bitrate ako nemaš prostora, ne verujem da će 2g da secka ako na 3g radi kako treba ali i ako bude nije problem da se smanji malo bitrate što neće ni da se primeti na toj veličini ekrana i rezoluciji.

- Pošto sumnjam da plejer u ipodu podržava titlove jedino da ih ubaciš direktno na film tokom konverzije što može da se odradi s dosta programa i nije problem, mogu i naša slova.

- Ovo za dual audio naravno može, prilikom konverzije možeš da odabereš audio koji ćeš da konvertuješ a ostali otpadaju. Takođe, i ovde mogu ako treba da se izvuku titlovi iz mkv koji su obično u ass formatu i nalepe na video.
gile23 ... 27.11.2011. 00:26 #380091

Ako hoces tablet, mozes da ganjas one kineske krseve, ali ja ono ziv ne bih uzeo :(. Jedino prosvrljaj benchom tamo ih ima dosta sa nekim tabletima, pa ti mozda preporuce nesto sto valja u tom cenovnom rangu, ali iPod touch vs tablet nebo i zemlja :), ali jbg budzet je mnogo mali :(.

Pozdrav!
nesacar eds 27.11.2011. 01:01 #380097

Promena plana, ipak uzimam PSP, naso sam 2004 za 70e sto je skroz ok cena. Ista prica je u pitanju, samo sad za PSP. Takodje, da li neko zna gde mogu da nabavim av kabl za psp? Odlucio sam se za psp zato sto imam gomilu igrica, veci je ekran i nekako je udobniji za koriscenje..
Najverovatnije cu koristiti predefinisani format u Total Video Converteru za psp. Zanima me samo preko kog programa mogu da posle konverzije u mp4 `nalepim` engleski titl na film ili seriju?
nemanja21 Re: ... 27.11.2011. 01:45 #380103

broj poruka: 1227
`možda ti preporuče tablet do 80 evra na benču` pa ja stvarno ne mogu da verujem šta ti pišeš...

:: Ako hoces tablet, mozes da ganjas one kineske krseve, ali ja ono ziv ne bih uzeo :(. Jedino prosvrljaj benchom tamo ih ima dosta sa nekim tabletima, pa ti mozda preporuce nesto sto valja u tom cenovnom rangu, ali iPod touch vs tablet nebo i zemlja :), ali jbg budzet je mnogo mali :(
::
:: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 27.11.2011. 07:19 #380111

Ako tamo na forumu preko 20 clanova ima tablet, a ovde mozda 2-3 logicno je da cu da ga uputim tamo ? Ja mogu da mu preporucim tablet u cenovnom rangu par puta vecem od njegovog, tamo mozda nadje nesto polovno ?

Pozdrav!

:: `možda ti preporuče tablet do 80 evra na benču` pa ja stvarno ne mogu da verujem šta ti pišeš..
:: :: Ako hoces tablet, mozes da ganjas one kineske krseve, ali ja ono ziv ne bih uzeo :(. Jedino prosvrljaj benchom tamo ih ima dosta sa nekim tabletima, pa ti mozda preporuce nesto sto valja u tom cenovnom rangu, ali iPod touch vs tablet nebo i zemlja :), ali jbg budzet je mnogo mali :(
:: ::
:: :: Pozdrav!
nesacar dfg 27.11.2011. 11:38 #380150

Ne daju mi se tolke pare, u najekstremnijem slucaju bih uzeo lap top za 150e i cao zdravo... Al neka, ovako je bolje.
nemanja21 Re: Re: Re: ... 27.11.2011. 11:47 #380153

broj poruka: 1227
Možda da mu preporuče polovan blueberry tablet sa kojim ja bi ja jedino odmenio kamen za kupus? Kakvo nebo i zemlja, jesi li ti video nekada iPod touch pa da ga porediš sa low cost kineskim tabletima jesi čitav?

:: Ako tamo na forumu preko 20 clanova ima tablet, a ovde mozda 2-3 logicno je da cu da ga uputim tamo ? Ja mogu da mu preporucim tablet u cenovnom rangu par puta vecem od njegovog, tamo mozda nadje nesto polovno
:: Pozdrav
:: :: `možda ti preporuče tablet do 80 evra na benču` pa ja stvarno ne mogu da verujem šta ti pišeš..
:: :: :: Ako hoces tablet, mozes da ganjas one kineske krseve, ali ja ono ziv ne bih uzeo :(. Jedino prosvrljaj benchom tamo ih ima dosta sa nekim tabletima, pa ti mozda preporuce nesto sto valja u tom cenovnom rangu, ali iPod touch vs tablet nebo i zemlja :), ali jbg budzet je mnogo mali :(
:: :: ::
:: :: :: Pozdrav!
nesacar sdf 27.11.2011. 11:51 #380155

Jedino mi nije jasno zasto ovaj Total Video Converter ovoliko skrnavi zvuk? Jos stavim PSP High Quality, i on po defaultu ga spusti na 64kbps...

Tristram Re: sdf 27.11.2011. 12:42 #380170

broj poruka: 1872
Evo mogu da ti napišem kako da odradiš konverziju da puštaš na n95 u coreplayeru sa sve titlovima ako skineš MediaCoder (free).

- Kad te pita za wizard konfiguraciju na početku udari skip.
- Dole po tabovima namesti sledeće a ostalo ne diraj:
Video
- Bitrate: 512kbps
- Rate mode: constant
- Desno: Profile: baseline, Level: 2.0
Audio
- Format: LC-AAC
- Desno: Target Bitrate: 128kbps
Picture
- Resize: 320x240
- Framerate: 29.970
- Aspect Ratio: keep pixel aspect ratio
- Crop: expand to fit
Subtitle
- Font: koji ti srce ište (možeš na tabu `Time` da ideš na select da vidiš kako će da izgleda, veličina i oblik)

:: Jedino mi nije jasno zasto ovaj Total Video Converter ovoliko skrnavi zvuk? Jos stavim PSP High Quality, i on po defaultu ga spusti na 64kbps..
gile23 Re: Re: Re: Re: ... 28.11.2011. 18:51 #380503

Na taj Blueberry mogu Android aplikacije da se instaliraju. iPod Touch koji on moze da uzme nije nista narocito, naravno ni taj kineski tablet nije nista bolji, ali barem ima veci ekran ?

Pozdrav!

:: Možda da mu preporuče polovan blueberry tablet sa kojim ja bi ja jedino odmenio kamen za kupus? Kakvo nebo i zemlja, jesi li ti video nekada iPod touch pa da ga porediš sa low cost kineskim tabletima jesi čitav
:: :: Ako tamo na forumu preko 20 clanova ima tablet, a ovde mozda 2-3 logicno je da cu da ga uputim tamo ? Ja mogu da mu preporucim tablet u cenovnom rangu par puta vecem od njegovog, tamo mozda nadje nesto polovno
:: :: Pozdrav
:: :: :: `možda ti preporuče tablet do 80 evra na benču` pa ja stvarno ne mogu da verujem šta ti pišeš..
:: :: ::
:: :: :: :: Ako hoces tablet, mozes da ganjas one kineske krseve, ali ja ono ziv ne bih uzeo :(. Jedino prosvrljaj benchom tamo ih ima dosta sa nekim tabletima, pa ti mozda preporuce nesto sto valja u tom cenovnom rangu, ali iPod touch vs tablet nebo i zemlja :), ali jbg budzet je mnogo mali :(
:: :: :: ::
:: :: :: :: Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs