Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Xperia Arc S
STRANA 1 OD 1
quna Xperia Arc S 07.12.2011. 16:09 T41857

status: user
broj poruka: 1655
Vec par meseci ne mogu da se dogovorim sa sobom koji android da pazarim, nameracio sam se na neki od belih xperia (verovatno jer mi se dizajn svidja, mada mozda i neka nesvesna brend lojanost) i od mini preko mini pro i neo na kraju mi je ispala povoljna kombinacija za beli Arc S i rzmisljam da presecem iako je malo prevelik i spljosten za moj ukus.

Zanima me da li ima neko od vas ovaj model i ono sto me najvise interesuje, probao sam telefon i osetno je topao u gornjem delu pozadi (negde oko rupice za drugi mikrofon) posle svega par minuta koriscenja (muvanje po menijima i marketu), da li je to normalno i treba li da me brine?

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 07.12.2011. 16:57 #382691

broj poruka: 12807
Ako ga nabavljaš ispod 300 evra, onda donekle i vredi, ali preko toga nikako jer može da se nadje Galaxy SII za 350 koji je mnogo bolji od njega.

Grejanje zavisi od telefona do telefona, ako si Wifi koristio onda je i normalno da se ugreje malo neki deo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 07.12.2011. 17:12 #382693

Da naravno ispod 300, tacnije 280 (koliko sam izdojio za neo), sve preko 300 pa i 300 mi je previse za tel.

Ako se dobro secam samo je 3g bio upaljen i preko njega sam se muvao i skinuo po nesto sa marketa, nije trajalo ni 5min i osetio sam na prstima da telefon postaje topao. Pod slicnom pretpostavkom sam ugasio 3g ali mu se nije nesto zurilo da se ohladi. Toplota je daleko od neprijatne ali nije bilo zahtevnih igara u njemu na pr pa da probam jer me brine sta ce onda biti sa temperaturom...

Negde sam u telefonu u jednom trenutku video da pise 30 stepeni, jel to zvuci ok?

samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

Sub-Z I ja sam dugo merkao Arc... 07.12.2011. 17:14 #382695

broj poruka: 1621
ali na kraju sam se odlučio za Neo, prvenstveno zbog veličine (Arc mi je prevelik)...s obzirom na sličnu cfg, mogu ti reći da je odličan telefon, evo posle 2 meseca nemam većih zamerki. Neo se ne greje uopšte, možda malo posle 20ak minuta 3d igranja (baš tu gde si naveo, rekao bih), što je po meni normalno. Za Arc ne znam...možda tankoća ima svoju cenu...
Fiat iustitia, et pereat mundus

quna ... 07.12.2011. 17:29 #382700

Da da vec smo pricali o neo-u ako se secas, i ja sam imao taj problem velicine ali kad sam video uzivo arcS ekran me je odusevio i mislim da bih mogao da prezivim dimenzije, a kod sebe je drugar imao x10 i posle malo cackanja arc-a x10 mi je delovao skuceno, tamno i isprano, cas se covek navikne na vece i bolje :) Ali moram da priznam da neo izgleda bolje ali nemam sigurnu, a povoljnu varijantu (sa krstenom garancijom).

Kad bi se samo javio neko da potvrdi da je grejanje normalno i ne pravi probleme...

uroshnet re 07.12.2011. 17:37 #382703

broj poruka: 1033
Necu ti pomoci, ali probaj da navatas po nekim forumima odgovor za grejanje tel, imas GSM Arena, sajt na kojem ti skoro za svaki tel ima diskusija. Izmedju ostalog i ja planiram vec 4-5 meseci da pazarim Android sranjce i u obzir sam, izmedju ostalih stavio i Arc i Arc S ali su im stvarno cene ne realne...

Daum ... 07.12.2011. 19:10 #382738

broj poruka: 12807
Hmm, ako te LCD na Arcu oduševio, šta bi rekao za SuperAMOLED+...

Možda ti je bolja i zanimljivija solucija da uzmeš LG Optimus 3D, dual core je, 3D ekran ima, a ispod 300 evra može da se nadje.

Arc za tih 280 ne nudi apsolutno ništa više od Xperie Mini (sem ekrana)koja je 100 evra i više jeftinija od njega...

Primera radi i Galaxy S je jeftiniji i bolji barem zbog ekrana...

quna ... 07.12.2011. 21:14 #382761

Pa sta znam, to je vec druga kategorija koju nisam razmatrao, od onih koji mi dolaze u obzir i koje sam video arc mi je sa ekranom najbolji, ne sumnjam da ima mnogo boljih ali ih jednostavno nisam uzimao u obzir zbog performansi, cene ili dizajna.

Nisam sad ja nesto operecen previse performansama, ne bih bas sporije od ovog snapdragona i adreno205, vise mi je bitan kompletan utisak o telefonu, ako me razumes.

Sto se cena tice, pretpostavljam da pricas o cenama u oglasima, a to bih zeleo da izbegnem, najvise zbog garancije, a i petljanja sa raznoraznim tipovima, ovaj arc mogu da uzmem od ortaka uz garanciju telenora, a neoV po ovim online (koliko-toliko) validnim shopovima, ili gresim?

Biohemicar Arc S, iz licnog iskustva 08.12.2011. 09:36 #382850

broj poruka: 4
Posedujen Arc S vec mesec i po. Slicnu dilemu sam imao. Ovako, za te pare Arc S je definitivno najbolja kupovina. Sama cinjenica da ga porede sa Galaxy S II govori mnogo. Ima najjaci single core procesor na 1.4 GHz, koji se u turbo modu dize na 1.9 GHz. U radu je i najzahtevnije procese odradio lagano. Ekran je Sony bravia, koji je losiji po specifikacijam od Samsugovog Amoleda, ali dok sam ih uporedjivao nisam to uspeo da primetim golim okom. Velika prednost je sto je kamera od 8 Mpix u tamnom osvetljenju daje najbolje slike trenutno, na bilo kom telefonu, i 3D kamera koju nisam imao prilike da vidim ni na jednom drugom telefonu. Takodje poseduje dva mikrofona koji u uslovima jakog pozadinskog ozvucenja (vetar, koncert...) omogucavaju uklanjanje pozadinskog zvuka. Ima i 3D ekran. Izuzetno je spakovan, cvrst i otporan na udarce (ispadao mi je nekoliko puta, i nikakav problem nisam imao), nisam imao ni problem sa skripanjem maske.
Toliko o prednostima, sada malo o manama. Neko je pomenuo grejanje kao faktor, da istina je da se greje, ali je to maksimalna temperatura od 40-45 stepeni koja nije neprijatna (bar meni). Dalje, citao sam da mu je ekran dosta osetljiv na ostecenja pa ces morati da stavis zastitnu foliju.
Dolazi sa SE sredjenom verzijom androida 2.3, koji ima neke dodate funkcije, pa je malo pretrpaniji od Samsunga.
U svakom slucaju sve preporuke za Arc S, prosto neces pogresiti ukoliko uzmes njega ili Galaxy II, to su trentno najbolji telefoni danasnjice.
athlon87 re 08.12.2011. 12:24 #382873

broj poruka: 1133
Gde si procitao da ima turbo mod do 1.9ghz, modzda ja gresim ali to je mozda moguc overclock preko custom kernela. A i on je bar stepenik nize u odnosu na galaxy S2 a mozda i vise. Sto zbog procesora,sto zbog duplo manje ram memorije. Ni sa Lg Optimus 2X nije uporediv po brzini. Uporediv je sa Samsung galaxy S plus.

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta
MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
1TB WD
Nvidia GTX 460 768MB
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1385580

Biohemicar jos malo o Arc S-u 08.12.2011. 13:16 #382886

Kada sam kupovao telefon, na nekom forumu (stranom, ali ne mogu da se setim gde, bese ipak to pre 3 meseca) covek je izbacio specifikacije Arc S, izmedju kojih je jedna bila da u turbo modu ide na 1.9 GHz. A sto se tice overkloka, preko custom romova ljudi su ga furali na 2.0 GHz. Ne razumem samo zasto bi neko kupio Samsung Galaxy S II, da li Android 2.3.x podrzava dual core procesore? Koliko znam ne, mozda gresim ali mislim da ne. Uostalom, na prste mogu da se nabroje aplikacije koje su optimizovane za dva jezgra.
I da, to ce se desiti u buducnosti, ali ko zna o kojim modelima cemo tada pricati...
Zaboravih malopre da napisem da mu je zamerka i to sto indikatorska lampica se nalazi desno bocno pa se bas i ne vidi kada sija, i da su levo (back) i desno (settings) dugme malo blize ekranu za moj ukus, pa ponekad dok ih pritiskam zakacim ekram. Ipak sve ovo je minorno, u odnosu na prednosti ovog modela.
athlon87 re 08.12.2011. 14:44 #382901

Sada sam gledao specifikacije procesora 1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon MSM8255 Processor koji se nalazi u arc S i nema turbo mod. Onda Android 2.3.x podrzava dual core procesor. to je jedna od razlika izmedju 2.2 i 2.3 verzije. Onda arc S ima 1gb storage memorije a S2 ima 16gb. Onda arc s ima 512mb a S2 ima 1gb rama. Ako mislis da to nije bitno jer sve preko 512mb je nepotrebno. Prvo isprobaj i videces da ima velike razlike. Imao sam Lg optimus 2x sa 512 i S2 sa 1gb i velika je razlika. Po meni je Arc S slicna Desire HD po specifikacijama.

1TB WD
Nvidia GTX 460 768MB

Biohemicar .... 08.12.2011. 14:59 #382909

Mislim da se nismi razumeli, ne poricem da je Samsung Galax S II bolji telefon, sta se da zakljuciti iz gornje recenice gde sam rekao da sama cinjenica da ga porede sa Samsung Galaxy S II govori mnogo. Da sve sto si izneo je istina (hvala za ispravku za dual core procesore), ali sam zeleo da prenesem licna iskustva. Pri tome ako procitas gore quna je trazio savet za telefon ispod 300 evra, tako da Galaxy S II otpada kao resenje. Moje misljenje je da za cenu od 280 e treba da uzme Arc S i da nece pogresiti.

Pri tome telefon je po mom misljenju najelegantniji u danasnjoj ponudi high end smarphone-a (ali o ukusima ne vredi raspravljati).
athlon87 re 08.12.2011. 15:04 #382912

Ok. Onda se slazemo da ispod 300e je odlicno resenje.

1TB WD
Nvidia GTX 460 768MB

quna ... 08.12.2011. 16:29 #382931

Hvala na odgovorima, promuvao sam se i po netu i definitivno je normalno da se greje.

Mislim da je bespotebno uvlaciti SII u racunicu jer osim sto nemam taj kesh, telefon mi se ne svidja nista posebno niti su moje potrebe za prvim androidom tolike. Meni je samo bila dilema da li da uzmem neo za nekih 280 (u nekom od online shopova sa (verovatno inhouse) garancijom) ili da uzmem od coveka sa kojim se druzim svaki dan arc S iz telenora za iste pare. Najvecu dilemu je pravilo grejanje koje sam primetio.

Inace po meni telefon je vrlo elegantan posebno u beloj boji, ekran ja za ono sto sam dosad vidjao ogroman i svetao (i u poredjenju sa neo-m), interfejs klizi. To su moji najbitniji pozitivni utisci.
A negativno sta sam primetio je da je malo nezgodan za drzanje i tastere je tesko dohvatiti.
I malo je veci za moj ukus pa cu morati malo da promenim navike oko nosenja telefona.

Za kameru kazu da su slike previse kompresovane ali to je klasika za sony i kod fotoaparata. A inace sto se mene tice kameru moze i da nema uopste jer se ne odvajam od dslr-a, mada hd video moze da mi bude koristan za sprdacinu i snimanje psa.

Odoh kod ortaka na primopredaju, pa da ga malo ARChim .)

Tristram Re: ... 08.12.2011. 16:37 #382932

broj poruka: 1872
Jebote, ovih dana nazivi za seks i onaniju sve maštovitiji i maštovitiji.

::
:: Odoh kod ortaka na primopredaju, pa da ga malo ARChim .
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
Biohemicar ... 08.12.2011. 19:30 #382971

Hajde, hajde i sa srecom da ga nosis.

uroshnet Napisi koju 08.12.2011. 20:54 #382998

Rec kad ga malo izarcis, prenesi utiske da i mi znademo kaki je.
quna ... 08.12.2011. 21:18 #383004

Bilo je odlicno jer mu je bila tu i devojka .P

Uzeh i ne mogu nista pametno da kazem dok me ne prodje euforija. :)
Ono sto sam primetio posle par sati posedovanja je da uopste nije toliko glomazan, samo navika.

Opsirnije utiske kad ga malo izmucim...

uroshnet ako ako 08.12.2011. 23:07 #383023

pisi nam...
pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647765.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs