Samsungova Galaksija Kec Plus S7500 i uzasan prijem Wi-Fi-ja
STRANA 1 OD 1
dbqp
Samsungova Galaksija Kec Plus S7500 i uzasan prijem Wi-Fi-ja
17.04.2013. 18:27
T52746
status: user broj poruka: 1368
Jedino kad ga primaknem na metar od rutera tek tada hvata 3 od 3, kad je kod kompa koji hvata 5 od 5 (6 metara vazdusne linije od rutera bez zidova izmedju) on je ili na 1 od 3 ili nekad retko na 2 od 3... Na terasi nema prijema (8 metara vazdusne linije ali debeli zid doduse otvorena vrata od terase :) staklena, sa ogrominm staklenim prozorom)... I gsm signal je jadan, 2 od 4, 3 od 4, u WC-u nista dok recimo telefoni od 20 evra imaju 7 od 7 uvek... Sta da radim, jel da placem, da cupam kosu (kratka je jbg nema nista od toga) il da ga drmnem par puta o zid, fon je tesko govno moram da priznam. Sutra mu budzim cyanogen 4.1.2 jelly bean ako ga ni to ne bude malo oporavilo - cena je 180 evra, fon je nov nov nov, nema 7 dana, nije iznosen iz stana pa ko oce da kupi slobodno nek pishe. Nov je 230 .) Za 5 dana pao sa 273 :) eto koliko je dobar :) A ja ga dobio za dz pa ga i prodajem za dz :)
Re: Samsungova Galaksija Kec Plus S7500 i uzasan prijem Wi-Fi-ja
17.04.2013. 19:13
status: user broj poruka: 4016
veoma je moguce da ti je zapao falican primerak, imam kolegu sa istim telefonom i radi bas koretno, probaj sa promenom SWa ali ipak nisam siguran da ces nesto dobiti po pitanju toga, mada sam primetio sa nekim 4,2,1 za moj SII da se pojacao signal za wifi ali mi je baterija trajala uzasno kratko.
:: Jedino kad ga primaknem na metar od rutera tek tada hvata 3 od 3, kad je kod kompa koji hvata 5 od 5 (6 metara vazdusne linije od rutera bez zidova izmedju) on je ili na 1 od 3 ili nekad retko na 2 od 3.. :: Na terasi nema prijema (8 metara vazdusne linije ali debeli zid doduse otvorena vrata od terase :) staklena, sa ogrominm staklenim prozorom).. :: I gsm signal je jadan, 2 od 4, 3 od 4, u WC-u nista dok recimo telefoni od 20 evra imaju 7 od 7 uvek.. :: Sta da radim, jel da placem, da cupam kosu (kratka je jbg nema nista od toga) il da ga drmnem par puta o zid, fon je tesko govno moram da priznam :: Sutra mu budzim cyanogen 4.1.2 jelly bean ako ga ni to ne bude malo oporavilo - cena je 180 evra, fon je nov nov nov, nema 7 dana, nije iznosen iz stana pa ko oce da kupi slobodno nek pishe. Nov je 230 .) Za 5 dana pao sa 273 :) eto koliko je dobar :) A ja ga dobio za dz pa ga i prodajem za dz : ::
Re: Re: Samsungova Galaksija Kec Plus S7500 i uzasan prijem Wi-Fi-ja
17.04.2013. 19:25
status: user broj poruka: 1368
Ne znam, nov je a razocaravajuce los signal i gsm i wifi... Secam se sa starom nokijom E52 jbt, hvatao sam mreze udaljene po ne znam ni ja koliko, njushila je sve, e sad to je bilo pre 2-3 god, mozhda jednostavno dolazi do zagushenja jer lupam imam u okruzenju 15-20 rutera koje mi recimo komp vidi i kontam da vazduh vishe nije chist kao pre i da dolazi do medjusobnog ometanja. Al opet komp u kome je neki tplink 550 sa 5db antenom ushravljenom u karticu nikad signal nije imao ispod 5 od 5, odnosno 4 od 5 ako stavim onu malu kilavu antenicu sa kojom je doshla wifi kartica. Najbolji je signal u sobi gde je ruter ali on jednostavno ili ima previsoke kriterujem pa treba da imas na krovu baznu stanicu ili AP nekog wifi provajdera da bi ocitavao 3 do 3. Dobro on radi i sa tackicom (najnizi prijem) al ne kapiram kako je ta antena tako loshe izvedena, sumnjam da je feler u telefonu vidim da se na mobilnom svetu zale ljudi a po drugim forumima necu ni da citam ko zna sta cu da procitam. Ukratko fontele je govno, jeste lep na oko i simpatican i brz ali je - vnugo. Povlacim ponudu za prodaju, nisam ovlascen da ga prodam .) pozz i hvala na odgovoru mr. saxija
:: veoma je moguce da ti je zapao falican primerak, imam kolegu sa istim telefonom i radi bas koretno, probaj sa promenom SWa ali ipak nisam siguran da ces nesto dobiti po pitanju toga, mada sam primetio sa nekim 4,2,1 za moj SII da se pojacao signal za wifi ali mi je baterija trajala uzasno kratko :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: Jedino kad ga primaknem na metar od rutera tek tada hvata 3 od 3, kad je kod kompa koji hvata 5 od 5 (6 metara vazdusne linije od rutera bez zidova izmedju) on je ili na 1 od 3 ili nekad retko na 2 od 3.. :: :: Na terasi nema prijema (8 metara vazdusne linije ali debeli zid doduse otvorena vrata od terase :) staklena, sa ogrominm staklenim prozorom).. :: :: I gsm signal je jadan, 2 od 4, 3 od 4, u WC-u nista dok recimo telefoni od 20 evra imaju 7 od 7 uvek.. :: :: Sta da radim, jel da placem, da cupam kosu (kratka je jbg nema nista od toga) il da ga drmnem par puta o zid, fon je tesko govno moram da priznam :: :: Sutra mu budzim cyanogen 4.1.2 jelly bean ako ga ni to ne bude malo oporavilo - cena je 180 evra, fon je nov nov nov, nema 7 dana, nije iznosen iz stana pa ko oce da kupi slobodno nek pishe. Nov je 230 .) Za 5 dana pao sa 273 :) eto koliko je dobar :) A ja ga dobio za dz pa ga i prodajem za dz : :: ::
NOT FOR SALE MATORI! .) Pise gore u mom drugom oglashavanju .) Nisam znao da Andritji imaju tako jadan prijem signala, sad kad si mi rekao ... kazem opet E52 i N78 su KIDALI kako su hvatali Wi-Fi mreze, ono fazon tipa vide nesto sto ne vidim sa 5dB antenom ili nekom vecom preko PCI Wi-Fi adaptera... Mocne su to bile igracke ali ... jbg, doshlo vreme tih pipkavih i androidnih g```vana i sta ces, pukla moja voljena i nikad prezaljena Nokia ebo je Symbian da je ebo... Sutra rekoh budzim 4.2.1 cyanogen mod pa cu da javim u ovoj temi kako stoje stvari sa svime.
:: androidi imaju krs vajfaj. ja na noutu jedva vatam mreze : :: a na nokiji n82 vatao sve ko iz picke :: :: sad kad si ga tako dobro izreklamirao sigurno ce ga neko uzeti :DDDD :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
nema to veze sa androidom da ste zivi i zrdavi, ortak uzeo neki vipdroid odavno, krs zivi od telefona, hvatao je sve zivo i mrtvo, ja imao tad HP sa win mobile 6,1 drugi ortak 3gs, pola mreza koje je lik hvatao sa tim krsom nismo ni videli, a on se kacio na njih
Ne lupaj.imao sam S2,S3, lg optimus 3d, i nema razlike u prijemu signala u odnosu na Asus-ov laptop koji imam.
Takodje imam trenutno Huawei sa 2 kartice,takodje odlican prijem signala, tako da ko god da ima problema sa signalom ima neki problem.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Sapphire 6870 @ 1ghz/1150mhz/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: androidi imaju krs vajfaj. ja na noutu jedva vatam mreze : :: a na nokiji n82 vatao sve ko iz picke :: :: sad kad si ga tako dobro izreklamirao sigurno ce ga neko uzeti :DDDD :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Imam to, evo dve crvenozute neprskane :) Ma ovo mi je poklon al opet me nervira, mada izgleda da govno samo pokazuje slab signal, evo vrti mi se neki radio preko neta vec 2 sata i nista, al zato cim izadjem na terasu 0/3 ... izgleda su mu stavili najjadniju mogucu wi-fi antenu koja postoji. Al bole me uvo dok radi posao :) sad razmisljam da zbog WhatsAppa i Vibera lagano ugasim postpaid racun, jer mahom blejim u wi-fi zonama tako da mi iskreno ne trebaju vise usrane sms poruke i jos usraniji pozivi i jos odvratniji minuti u mrezi i van mreze koje progutam za tili cas :) CAO TELENORE, VIDIMO SE SUTRA DA RASKINEMO UGOVORCIC :) .) Eto mozda i odgovora zasto stavljaju jadne wi-fi antenice u telefone - da ne uniste GSM operatere :) hehe sve ima svoje
Imam non-plus verziju i sa gingerbread 2.3.3 hvatam kroz 2 zida za tackom i jednom crtom. I to ruter koji nema spoljasnju antenu. TP-Link WR720n. Mada je odlican ruter. Nego stara zgrada, a debeli zidovi :) Old school komunizam. Cak sam i hvatao na poslu, kada izadjem napolje, kroz jedno 3 armirana betona signal naseg wi-fi, sa jedno 7-10m udaljenosti vazdusnom linijom. I to samo na tackici, znaci najslabije, ali opet radi. Cak i kad pomerim malo uhvatim i prvu liniju.
Ili imas falican primerak ili te zeza android OS. Posto cujem da neke verzije androida poboljsavaju prijem signala. A s` obzirom da kazes da ti na slabom signalu ne sljaka radio, moguce je da te OS zeza.
Prvo probaj neki custom rom, probaj cak i fabricki rom ponovo da roknes.
Da li si ti dobio nov telefon na poklon ili `polovan`? Ako je polovan, da neko vec nesto nije drkao na njemu? A jos ako je iz pecnice nasih provajdera (sim-only i ostale custom intro logo), e tu vec krece zezancija sa bagovanjem. Desava se.
Eto to ti pricam, znaci tackica ... tamo gde nokia ima dve od pet ili tri od pet on ima tackicu, tamo gde komp (desktop za wi-fi kartom sa 5 db antenom, jbg, nije bas merodavno ali ajde) ima 5 od 5 on ima 2 od 3... Bemmu misha, izlude me fon nachisto, al najgore je kad izadjes na terasu i ne daj Boze je zatvoris, bude tackica pa se izgubi pa jedan od tri... Radio uvek lepo radi, nisam se na njega zalio, hvata i sa tackicom i sa jednom i sa dve i sa tri i sa beskonacno, al zato net oce da zaglupavi i youtube kad je na slabijem prijemu, odnosno tackici. Ok, kapiram da su sve to ista g..vna i da nemam felerican telefon nego prosto oni namerno nece da stave kvalitetne wifi antene u ta sranja da ne bi ubili GSM, a mob je prvenstveno namenjen da dajes pare GSM operateru a ne internet provajderu :) Providna prica skroz, jer ti uz gorepomenuti vajber i whatsapp NEMAS potrebe da koristis klasicnu GSM vezu, GPRS i sms i pozive... Pogotovo kad pricas sa nekim napolju ko ima isto to i stedis desetine evra dnevno :)
Jedina razlika izmedju tackice i punog signala je potrosnja baterije. Jer se tu telefon cepa vise bateriju da bi mogao da odrzi signal bez ikakvog ometanja. I to nema veze sa modelom i proizvodjacem. Tako da na tackici ili na punom signalu imas skoro isti protok. Ne verujem da je u pitanju losa antena, jer uglavnom na svim telefonima ta antena je identicna. Trebalo bi da je problem sa kernelom, tj. operativnim sistemom. Vidi, udari mu neki custom Rom ili jos bolje ako imas upgrade factory rom-a, da predjes sa gingerbread na jelly bean.
Evo probah na drugom ruteru sa malom externom antenicom (ovaj potonji nema externu antenu) i Boga mi signal je neuporedivo jaci, tj. 3 od 3 (-45dBm, skoro idealno) u sobi gde je ruter a svuda po stanu 2 od 3, na terasi 1 od 3. Rekose mi u servisu da S7500 moze da radi samo do Androida 4.0.4, sa jacima ne radi kamera, trte mrte, levo desno, i jos pritom gospoda trazi crvenu da mi nabudze custom rom, a ja nit sam slep nit sam glup al jesam neupucen, zato je tu stari dobri xda forum i tamo cu valjda da iskopam ICS (4.0.4) pa cu da se malo poigram sa telefonom. Bemu misha jbg, opet ostaje stari utisak da su Nokije imale dosta bolji prijem, ali opet imale su i za Android krajnje smeshan OS Symbian, koji nije mogao da tera ni samog sebe a kamo li neku aplikaciju, bio spor, i tako dalje i tako blize. Meni i dalje u glavi stoji ono da namerno oslabljuju wi-fi antene po uredjajima (ne svi, neki proizvodjaci) da ti ne bi koristio Viber i Whatsapp i time zaobilazio GSM mrezu koja naplacuje za razliku od ovih. Ae poz i hvala na savetima i odgovorima.
:: Jedina razlika izmedju tackice i punog signala je potrosnja baterije. Jer se tu telefon cepa vise bateriju da bi mogao da odrzi signal bez ikakvog ometanja. I to nema veze sa modelom i proizvodjacem. Tako da na tackici ili na punom signalu imas skoro isti protok :: Ne verujem da je u pitanju losa antena, jer uglavnom na svim telefonima ta antena je identicna. Trebalo bi da je problem sa kernelom, tj. operativnim sistemom :: Vidi, udari mu neki custom Rom ili jos bolje ako imas upgrade factory rom-a, da predjes sa gingerbread na jelly bean. :: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp :: ::
Android OS, v2.3 (Gingerbread), upgradable to v4.1 (Jelly Bean) Ovo je konkretno za tvoj model, Galaxy Ace Plus S7500, ako vec nema zvanicnog update-a za JB, vrv ga ima na forumu. .)
Gledao 4.1 na xda forumu kaze ne radi kamera ne radi pola stvari, a ovi iz servisa kazu max moze do 4.0.4 a da pritom ne gubi funkcije... Jel ima neki domaci xda forum gde je objasnjeno na SRPSKOM step by step rootovanje i ostalo? znacilo bi mi , ne kazem da ovi na xda to nisu uradili ozbiljno al opet maternji je maternji a jengleshki je jengleshki .) Hvala mail je dbqp@mail.ru pa ako mozes da mi bacis linkove ka ROM-u ili ne znam ni ja, forumu - postu gde to radi tj. gde je objasnjeno sta gde kako i koliko...
:: Android OS, v2.3 (Gingerbread) :: upgradable to v4.1 (Jelly Bean :: Ovo je konkretno za tvoj model, Galaxy Ace Plus S7500, ako vec nema zvanicnog update-a za JB, vrv ga ima na forumu. .) :: ::
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.