Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Razlika fiskalni printer vs kasa
STRANA 1 OD 1
MACHINE Razlika fiskalni printer vs kasa 17.05.2013. 11:31 T53097

status: user
broj poruka: 5715
Moze li mi neko objansiti razliku izmedju fiskalne kase i fiskalnog stampaca? Jel fora samo u ekranu i dugmicima? Kapiram da se fiskalni stampc povezuje na racunarski sistem gde iz nekog ERP sistema i baze vadi podatke za artikle i stampa ih na termopapir rolnama a fiskalna kasa pored stampanja na sebi ima i tipke i ekran kako bi se uneli kodovi rucno direktno na njoj

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC I to je to... 17.05.2013. 13:15 #493001

broj poruka: 9438
Fiskalni stampac ima svoju memoriju, gde pamti sve sta je odstampao (sa bilo kog spoljnog uredjaja), i ne moze raditi standalone, jer nema bazu podataka (artikala), vec samo pamti podatke koji kroz njega prodju tj. koje je odstampao, dok je fiskalna kasa kompletan standalone uredjaj.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

MACHINE A sta je najpovoljnije 17.05.2013. 13:39 #493005

Ako racunar ima svoju udaljenu bazu artikala sa siframa, barkodove i slicno kao i vezu sa internetom, sta je Best Buy resenje za radnju koja ima lager koji se puni i prazni da moze da prodaje artikle i stampa racune iz te jedinstvene baze koja se sinhronizuje sa nekim racunarom u centrali. Sta je povoljnije printer ili kasa, po meni je logicnije da je kasa skuplja ali sta znam. Ovo bi se radilo iz slovenackog Pantheona.

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

VMARC Nije printer jeftiniji... 17.05.2013. 14:25 #493011

broj poruka: 9438
Kao uredjaj jeste, ali kao sklop nije, jer ti treba racunar ili jos jedna fiskalna kasa koja ce pustati stampu na njemu.
U tom slucaju ti je racunar + printer mnogo bolje resenje od kase. I ako imas kasu, opet ce ti trebati racunar da obavlja sve te sinhronizacije, za rad sa barkodovima i sl...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

offline71 re 17.05.2013. 17:20 #493050

broj poruka: 462
Pazi,neki štampači imaju svoju memoriju u kojoj čuvaju spisak(šifre)artikala,na primer Iskra S29,koji imam u radnji.Ako gledaš po funkcionalnosti,best buy je pc+štampač.Ako nisi kupio taj panteon,moja preporuka ide za Wings,koristim ga preko 15 godina i ekstra sam zadovoljan.

MACHINE Re: re 17.05.2013. 18:15 #493058

Imaju Wings, do sada su koristili to, ali zbog nekih svojih potreba presli su na Pantheon pa zato mora

:: Pazi,neki štampači imaju svoju memoriju u kojoj čuvaju spisak(šifre)artikala,na primer Iskra S29,koji imam u radnji.Ako gledaš po funkcionalnosti,best buy je pc+štampač.Ako nisi kupio taj panteon,moja preporuka ide za Wings,koristim ga preko 15 godina i ekstra sam zadovoljan
::
offline71 re 17.05.2013. 19:31 #493062

broj poruka: 462
Čisto iz radoznalosti,šta panteon ima da wings nema?Ja još nisam naišao na opciju koja mi je trebala a da je nema.A i čuo sam da se ljudi žale na nestabilnost panteona.Kako su se beše zvali dok ih nisu kupili slovenci,ne mogu da se setim?A i nije mnogo bitno :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs