Poz ljudi kratko i jasno polovan iphone 4 32gb ili htc sensation sa 2gb karticom al nebitno imam ja od 8gb.Ista cena razlicite konfiguracije i sistemi.Pomoc i razlozi zbog cega?
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
To znam ali nema se za cedjenu pomorandzu pa to otpada :) Ono sto mene zanima je brzina sistema i vidim da ios leti a android zna da guta ram ko lud.Druga stvar sad imam android pa bi promenio.Ne zanima me kurcenje jer telefon drzim u dzepu a ne na stolu :) Jasno mi je da je sensation napredniji dva jezgra bolja kamera itd ali me zanima koliko je to ocigledno s obzirom da je ios odlicno optimizovan.hvala svaki komenatr je dobro dosao.POz
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
:: IP4 za da bleji pored cedjene pomorandze u kafic :: :: Sensation za sve ostal :: :: ::
Manje će te glava boleti sa iOS-om. Nemaš potrebu da menjaš romove i da trpiš lag.
Povrh toga IP4 je na svakom polju bolji od Sensationa: bolja i kvalitetnija izrada, bolji dizajn, dosta bolji ekran veće rezolucije, bolja kamera i najbolja platforma za aplikacije.
Već 6 meseci koristim matori IP4 koji i dalje parira po brzini top androidima, a pritom nije taraba. Da ne pominjem samo koliko dobro leži u ruci telefon od čelika i stakla (ne aluminijuma). Pored njega imam i GS3, telefon je igračka za klince.
Na te komplekse `blejanje u kafiću` nemam šta da kažem. __________________ Scourge of PCBerza
Hvala ljudi.Sto se tice ios-a slazem se i zato me i vuce da ga uzmem.Nasao sam ga povoljno.Za 4s sada nemam pare pa cu se zadovoljiti cetvorkom.Hvala vam.
I Sensation je od metala i odlične izrade, vrhunski lezi u ruci i prelepo izgleda. Imao sam ga neko kratko vreme i bas je fino radio sa venom romom, tako nešto. Ip4 vrv radi brze, ali je klotina teška i ko voli da se zaludjuje dosta na mobu i pakuje nešto smorice ga. Da ne pominjem ekran ko kutija šibice. Sve se svodi na to kome sta treba i ko sta voli, sve ima svoje prednosti i mane i glupo je iznositi stav kao jedini ispravan i apsolutan. Nije pitao iP4 i wildfire pa da bide tako.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Manje će te glava boleti sa iOS-om. Nemaš potrebu da menjaš romove i da trpiš lag :: :: Povrh toga IP4 je na svakom polju bolji od Sensationa: bolja i kvalitetnija izrada, bolji dizajn, dosta bolji ekran veće rezolucije, bolja kamera i najbolja platforma za aplikacije :: :: Već 6 meseci koristim matori IP4 koji i dalje parira po brzini top androidima, a pritom nije taraba. Da ne pominjem samo koliko dobro leži u ruci telefon od čelika i stakla (ne aluminijuma). Pored njega imam i GS3, telefon je igračka za klince :: :: Na te komplekse `blejanje u kafiću` nemam šta da kažem. :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
sensation moze da se nadje od 110 do 140e ocuvan , iphone 4 ne moze ispod 150-200e
:: Poz ljudi kratko i jasno polovan iphone 4 32gb ili htc sensation sa 2gb karticom al nebitno imam ja od 8gb.Ista cena razlicite konfiguracije i sistemi.Pomoc i razlozi zbog cega :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. ::
sensation zbog otvorenosti sistema, mada je i android prilicno user friendly. A i play store je krcat.
e sada meni kod iphone i ipod-a smeta sto recimo ne mogu da ubacim ebook na sam uradjaj drag and drop metodom, nego itunes, pa onda preko njega. Za aplikacije isto. postoje 3rd party opcije ali sve zahtevaju itunes.
Nisam ni na jednoj strani posedujem i android i par apple uredjaja, ali mi android najvise lezi. iphone/ipod mi dodje kao ebook reader. Cisto licni ukus.
Ali ako planiras da se naigras preporucujem iphone. i naravno na njemu ce ti uvek sve biti fluidno sto se tice os-a i animacija.
Hvala svima.Imam android i zna da laguje ponekad.Najvise jurim ip4 zbog glatkog rada sistema.Znam da je android vise otvoren za ubacivanje romova itd ali sam i na mopjoj xpera mini pro to uradio tek posle godinu dana jer je bootloader zakljucan i nmz se otkljuca.Ubacio sam cm time scape za locked bootloader.Radi malo bolje ali ima i dalje laga ponekad.Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom.Njega sam hteo jos kad sam uzeo xperiu ali...Evo 3d nmz pogodi boje kako treba (white balance ocajan) a da ne pricam dalje.Telefon je cigla teska.Ima ga za 120e ali mi to nije resenje i sensation mi je preveliki al je bar tanji.Velicina ekrana i dc cpu vs fluidnost sistema i nova platforma za igranje.Ipak sam na kraju odlucio da to bude IP4 a jedan od razloga je i da ce lako otici u zamenu za sensation ako mi se ne svidi.Pozz
Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom....
Evo 3d ima vise ram-a i koja je to glupost oko white balance ocajan ?.. Pogledaj htc one 4mp kamera... ako gledas kameru na telefonu onda idi na nokia n8.
Uzmi onda zte grand x ili lg 2x p990.
:: Hvala svima.Imam android i zna da laguje ponekad.Najvise jurim ip4 zbog glatkog rada sistema.Znam da je android vise otvoren za ubacivanje romova itd ali sam i na mopjoj xpera mini pro to uradio tek posle godinu dana jer je bootloader zakljucan i nmz se otkljuca.Ubacio sam cm time scape za locked bootloader.Radi malo bolje ali ima i dalje laga ponekad.Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom.Njega sam hteo jos kad sam uzeo xperiu ali...Evo 3d nmz pogodi boje kako treba (white balance ocajan) a da ne pricam dalje.Telefon je cigla teska.Ima ga za 120e ali mi to nije resenje i sensation mi je preveliki al je bar tanji.Velicina ekrana i dc cpu vs fluidnost sistema i nova platforma za igranje.Ipak sam na kraju odlucio da to bude IP4 a jedan od razloga je i da ce lako otici u zamenu za sensation ako mi se ne svidi.Poz :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: ::
:: :: Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom... :: :: Evo 3d ima vise ram-a i koja je to glupost oko white balance ocajan ?.. Pogledaj htc one 4mp kamera... ako gledas kameru na telefonu onda idi na nokia n8 :: :: Uzmi onda zte grand x ili lg 2x p990 :: :: :: Hvala svima.Imam android i zna da laguje ponekad.Najvise jurim ip4 zbog glatkog rada sistema.Znam da je android vise otvoren za ubacivanje romova itd ali sam i na mopjoj xpera mini pro to uradio tek posle godinu dana jer je bootloader zakljucan i nmz se otkljuca.Ubacio sam cm time scape za locked bootloader.Radi malo bolje ali ima i dalje laga ponekad.Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom.Njega sam hteo jos kad sam uzeo xperiu ali...Evo 3d nmz pogodi boje kako treba (white balance ocajan) a da ne pricam dalje.Telefon je cigla teska.Ima ga za 120e ali mi to nije resenje i sensation mi je preveliki al je bar tanji.Velicina ekrana i dc cpu vs fluidnost sistema i nova platforma za igranje.Ipak sam na kraju odlucio da to bude IP4 a jedan od razloga je i da ce lako otici u zamenu za sensation ako mi se ne svidi.Poz :: :: :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: :: :: :: ::
Prosto te ubija ta zatvoresnost sistema, sve ostalo je OKet...
Bem ti klesta pa prosto prebacivanje PDF fajla na Apple je jebeno mnogo koraka... mnogo...
Verovatno u pocetku ne smeta, ali posle postane zamorno...
Sve u svemu bice dobar pored zutog soka...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Izvoli http://www.gsmarena.com/htc_evo_3d_vs_htc_sensation_4g_head_to_head-review-626p4.ph :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: :: :: :: :: Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom... :: :: :: :: Evo 3d ima vise ram-a i koja je to glupost oko white balance ocajan ?.. Pogledaj htc one 4mp kamera... ako gledas kameru na telefonu onda idi na nokia n8 :: :: :: :: Uzmi onda zte grand x ili lg 2x p990 :: :: :: :: :: Hvala svima.Imam android i zna da laguje ponekad.Najvise jurim ip4 zbog glatkog rada sistema.Znam da je android vise otvoren za ubacivanje romova itd ali sam i na mopjoj xpera mini pro to uradio tek posle godinu dana jer je bootloader zakljucan i nmz se otkljuca.Ubacio sam cm time scape za locked bootloader.Radi malo bolje ali ima i dalje laga ponekad.Za sensation me brine i baterija.Evo 3d je previse glomazan i sa ocajnom kamerom.Njega sam hteo jos kad sam uzeo xperiu ali...Evo 3d nmz pogodi boje kako treba (white balance ocajan) a da ne pricam dalje.Telefon je cigla teska.Ima ga za 120e ali mi to nije resenje i sensation mi je preveliki al je bar tanji.Velicina ekrana i dc cpu vs fluidnost sistema i nova platforma za igranje.Ipak sam na kraju odlucio da to bude IP4 a jedan od razloga je i da ce lako otici u zamenu za sensation ako mi se ne svidi.Poz :: :: :: :: :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Vuce me da probam ios a android vec imam.Zanima me kamera ne toliko 2 ili 4 jezgra i nznm sta.Ios kolko sam gledao odlicno radi i na jednom.Zanimalo me sensation bas vs ip4 ne galaxy 2 ili nesto drugo.Zato sto imam ip4 po ceni sensationa a s2 je prilicno skuplji a ne zelim i nemam da dodam to prilicno.Treba mi prosecan fon nista ultra mega giga.Malo neta,solidna kamera i eto kontam drugi operativni da se isproba.Znam ja da je s2 bolji,da samsung trenutno kida apple al to me ne zanima.Nisam imao iphone pre kada je bio najbolji i ne mislim da je za kurcenje i taj zuti sok.Da pijem zuti sok kupio bih S4 ili HTC one i ne bi mi palo na pamet da kupujem iphone 5.Ne znam sto ljudi odmah potezu pricu sa kurcenjem itd?Da se kurcim sa telefonom iz 2010?
:: Kratko i jasno -ako treba dodaj jos koju hiljadarku, i uzmi lepo galaxy s2,u oglasima mu je cena ko ip4...od 150-200 mu je sad cena.. :: :: Daleko bolji od svega ponudjenog... :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Sensation po meni nije kompetentan.... Cak bolje uzmi u obzir i LG Optimus 2x.
Naravno to je moje misljenje, najbolje ako toliko zelis sensation da ga kupis i da se ne opterecujes, jer ako ga ne kupis posle ce te kopkati kakav je i zasto ipak nisi njega uzeo.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Imam sensation i moja preporuka ti je bas on jer ti android nudi vise stvari nego ios pogotovo sto se tice prilagodjavanja prema svojim potrebama gde kod apple imam osecaj da ti moras njemu da se prilagodjavas. Cilj ios-a je da bude prost i stabilan sto stvarno i jeste i to bi bio neki jedini primarni razlog zasto da ides na ios.
E sad ako ti zelis da isprobas drugu platvormu od androida to je isto ok ali imam osecaj da ces se razocarati ali opet dok ne probas neces znati.
Inace apple gadgeti spadaju u teski fenseraj (hteli to neki da priznaju ili ne) pa je to neki od glavnih razloga zasto drze nerealne cene.
Meni konkretno ide na tuki to sto pokusavaju da nametnu svoj telefon kao nesto sto se ne moze porediti sa ostatkom telefona na trzistu, a njihovo ludilo ide do te mere da je najobicniji transfer bluetooth-om nemoguce izvesti osim izmedju 2 iPhona. Sta ostali telefoni nisu dovoljno dobri za iPhone?!
Inace prednosti Sensation-a nad iP4 su: - dual core naspram single core procesora - veci ekran - bolja kamera jer je ona na iP4 njesra tesko - i da se ne zaboravi da ne moras da seces SIM karticu i pretvaras je u mikro SIM
a u manama bi nabrojao samo bateriju koja drzi 1 dan. Ako ga bas koristis moraces i 2x dnevno puniti bateriju sto kod appla neces sigurno imati.
Takodje proveri i stanje baterije na apple-u koji zelis da kupis posto je jedino u servisu mogu zameniti.
Pa nije, pričaš napamet. Ne radi glatko ko iPhone 4, nema ni približno taj kvalitet izrade, i treće ekran čim malo promeni ugao baca ili zeleni ili plavi tint, još i da napomenem da je rezolucija manja od Iphone-a a boje veštačke.
Na Iphonu ti i ne treba nikakvo menjanje romova i zajebavanje, sve radi kako treba, a sa jailbreakom su ti ruke odmršene za customizaciju.
Primera radi sa SBS settings dobijem panel na vrhu da palim wifi, bluetooth itd, dok sa Activatorom otključavam telefon sa duplim klikom na home dugme, ne moram ni dugme na vrhu da pipnem. __________________ Scourge of PCBerza
:: Kratko i jasno -ako treba dodaj jos koju hiljadarku, i uzmi lepo galaxy s2,u oglasima mu je cena ko ip4...od 150-200 mu je sad cena.. :: :: Daleko bolji od svega ponudjenog... :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Prvo ja sve sto pisem ne pricam napamet,dakle pricam iz svog ugla gledanja i iskustva...Ono o cemu nemam blage veze ni ne komentarisem....
iPhone se pojavio 2007 godine,a protipovi telefona na dodir koji stoje ko narukvica oko ruke i slicnog se pojavilo jos 2003-2004 godine od strane nokije. Sta je sve tada proizvodio sharp i samsung je tek bilo za pamcenje, cmos kamere,dolgy surround telefoni , samsung sa 7.1 mpx telefon-aparatima, itd, samo su bili primeri koliko je Istok daleko u svemu od zapada... Takodje dok su u Evropi i Americi tek poceli sa najavama 3g mreza na istocnom trzistu je bio prisutan i 4g... Ne podrzavam nikako toliko zatupljivanje tehnologijom i toliku zavisnost,kao sto je tamo prisutna, ali nazalost od kad je ovde krenuo fejs, tableti, itd, sve vise idemo u tom pravcu... Kad je bila najava sa iPhone, koji pored flesa,mms-a,bluetoooth prenosa,i jos brdo stvari koje fale a koje se ticu personalizacije, na koje smo navikli, ovde je takvom uredjaju prognozirana propast. Medjutim cim se pojavio , napravio je bum, svi koji su ga imali bili su IN, bili su cool, bili su face.... iPhone, jedan jedini, unikatan... I naravno,Apple je sve uradio kako bi sebi obezbedili trziste, od tog trenutka KAO DA SU IZMISLILI MOBILNI, pocinju tuzbe i sranja, i zato danas , nedaj boze da iskopiras jednu lajsnicu na telefonu da podseca na njihov iPhoncic... Dakle,po meni su u sustini svi buranija,jedino sto bi nosio ko modni detalj je iPhone 4s i to za pokazivanje...Ovako,toliko stvari meni fali pogotovo za personalizaciju na tom telefonu, i zaista mi je pre prost softver. Da izrada je dobra, ekran isto, ali ti detalji nestaju kada krenem da koristim telefon svaki dan po 2-3 sata dnevno... Tada mi je najbitnije sta vidim na tom ekranu i koje mogucnosti mi pruza telefon a koje mi koriste.Svakako to android nije, recimo, nokija N900 mi je bio pojam od telefona, ali internet,i munjeviti youtube koji mi je pruzio galaxy s2,bili su moj razlog njegove kupovite tada...Jedini moj problem/prednost je sto me moderni gedzeti brzo smore,i zato sad imam kantu od telefona...
Glatkoca,hm,mozda da stavis jedan do drugog,pa vuces levo desno,pa mozda i vidis razliku...Ovako nema teorije sa 4.1.2 na s2 da provalis neki lag...
Ekran kolko god da ti imas svoje misljenje o retini, super amoled plus na galaxy s2 je svakako jedan od naj naj boljih na trzistu...Super amoled plus vise i ne koriste, koriste samo super amoled u danasnjim uredjajima pa nema vise te duboke crne. Prosto je neverovatno kako je dobra i duboka crna na galaxy s2. Sa 2.3.7 koji sam koristio, u to vreme, mogla se uociti pikselizacija,i to je bio softverski problem...kad je dobio ICS ni traga vise tome,pikselizacija je nestala i slika je zaista savrsena...
Danas sa 4.1.2 ovaj telefon pruza isto sto i S3 , a uskoro sa 4.2.2. isto sto i S4....
Takodje izrada i oblik su savrseno uklopljeni. Jedino sto mi se vise svidja je Note N7000,ovaj novi zaobljeni bas i nije moj tip - naravno opet krivci pickice iz APPLE sa svojim tuzbama....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Hvala svima na komentarima ali sam ipak odlucio da uzmem iphone i po stoti put ne za kurcenje nego zbog sistema.Na kraju sam uzeo SENSATION.Zato sto mi je lik umesto iphone-a poslao neku nokiu koju prvi put u zivotu vidim.Paket sam otvorio u posti,zatvorio i vratio.Ne znam sta je decko hteo da postigne.
Zadovoljan sam sa htc-om i nije mi zao sto nisam uzeo iphone.Jesam se odlucio za njega ali nije islo,uzeo sam htc istog momenta od lika odavde iz Uzica i nisam hteo uopste da se vracam kuci i da trazim drugi iphone i da se cimam dal ce i sta poslati.
Hvala svima na odgovorima. A evo i prevaranta ako nekoga zanima da se ne upeca mada ko zna dal mu je to pravo ime (Verovatno nije) imala je i adresa na paketu al i to je mogao da slaze.
Milos Spasic,Vranje mob 0644831986
Kod nas je iPhone debilizam i qrcenje. Evo ja imam iPad 3 (nisam kupio, dobio), sam iOS kao sistem je onako manje vise debilan, ali sve se moze podesiti uz neko cimanje da radi kako treba bez Jailbreak-a, tako da ja sad mogu potpuno da funkcionisem i sa free aplikacija na iOS-u. Kada se JB naravno sve to sto je pre trebalo da se plati sada je dzabe i neke operacije su laganije nego pre.
Sto se tice Android vs iOS. Ako se gledaju telefoni, Android je ubedljivo najbolji sistem zbog hw-a i aplikacija za nase trziste. Ako se gledaju tableti i dalje dajem prednost iPad-u pre svega zbog smart gestures, veceg izbora cover-a i na kraju zbog performansi koje su trenutno top. Jednostavno jedini kompletan tablet na trzistu od 9.7` - 10.1` je iPad. Sto se tice jeftinijih igraca Nexus 7 je solidna prica, kao i iPad mini, ali iPad mini 32GB koji je jedini koji bi se trebao uzeti opet je preskup, tako da tu izbor pada na Android.
A to sto je drug kuzma pricao pre 2 godine je klasicno olicenje situacije u Srbiji. Licno mislim da je trenutno za nekoga ko nema vremena da se drka sa budzenjem telefona Apple idealna prica, iPhone (samo za pozive i porukice), iPad za sve ostalo. Ukolikos se ide na pricu samo telefon S4 je tu razvalio sve ostale.
Ja jednostavno uz iPad ne vidim nikakav razlog da menjam telefon, jednostavno tablet radi sve.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647785. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.