Potrebna pomoc za vracanje Samsung galaxy splus u fabricko stanje
STRANA 1 OD 1
zoxin
Potrebna pomoc za vracanje Samsung galaxy splus u fabricko stanje
18.06.2013. 20:50
T53532
status: user broj poruka: 265
Rutovao sam doticni tel. i onako povrsno iscitao neke stvari na netu i zbog toga su nastali problemi.Hteo sam da ubacim neki cyanogen mod 9.1 cisto da probam.Dosadi mi ginger 2.3.5.Instaliram cw mode 5.5.0.4 jer kao preko njega moze da se odradi cyanogen.Pobrisao sve resetovao,instalirao doticni mod ali sam se verovatno zajebao sto je on baziran na ics 4.0.4 a ja sam imao ginger.Sve proslo,resetovao tel.,ali opet mi izbaci cw konzolu i tako stalno.U zurbi nisam odradio preko cw backup.Sad nikako ne mogu da ga vratim na fabricko stanje.Probao sam neki stock za hrvatsku 2.3.5 i isti baseband ali nece da ga instalira.Doduse stavio sam ga na internu mem. a ne sd externu,mada sam sa interne rutovao tel.,stavio cw mode i instalirao cyanogen.Moze li mi neko pomoci.Pretpostavljam da moram da instaliram neki drugi recovery i preko njega vratim stock,mada nisam nasao ginger 2.3.5 baseband XXKPF za srbiju.Verovatno moze i taj za hrvatsku ili neki drugi baseband.Razlog za ubacivanje drugog roma je i taj sto u Austriji gde sam trenutno u poseti kod rodjaka nije hteo da mi radi mobilni net i hteo sam da ubacim neki rom gde vec ima pec za gps da normalno radi.Molio bih cenjene kolege koje imaju licnog iskustva sa ovim modelom da mi preporuce mod koji najbrze radi,koji nema problema sa nalazenjem signala za gps i gde mobilni net funkcionise normalno.Uopste mi nije bitni da li je MIU,ICS,Cyanogen itd.P.S. da li da probam ODIN ?
Romovi koje sam nasao za Samsung galaxy Ace plus ( GT-S7500 ):
Serbia (Telekom) 2012 August 2.3.6 S7500XXLH2 S7500OXXLH2 Serbia (Telenor) 2013 March 2.3.6 S7500XXMC2 S7500MSRMB1 Serbia (VIP) 2013 March 2.3.6 S7500XXMC2 S7500OXXMC2
Mozes i da skines KIES i da probas preko njega da vratis fabricki ROM ako vidi telefon uopste :
Hvala na odgovorima ali nije mi pomoglo.Link koji si dao ICE je isti koji je dao i JovanZ ali nazalost na njima ne moze da se nadje firmver za samung galaxy splus a ne ace tj. prava oznaka `Samsung Galaxy S Plus/GT-I9001` nema Srbije na listi.Moj baseband je I9001XXKPPF broj podverzije gingerbread.XXKPO,firmver 2.3.5.Uspeo sam samo da ubacim 2.3.6 stim sto mi je promenio imeisv sa o1 na 05 ali i dalje mi ne radi mobilni net.
Hvala ICE na korisnim linkovima.I ja sam najvise trazio na XDA ali nazalost ni tu nema stock 2.3.5 za `I9001XXKPF`Izvini napravio sam gresku pa pogresno upisao 1 P vise.Podverzija GINGERBREAD.XXKPO moze da se nadje ali nije isti baseband.Sto se tice IMEI broja on je ostao isti samo se onaj od 2 cifre `IMEISV` promenio.Probacu sa ovim sto si poslao da ga vratim.
Mozes i preko odina sa skidanjem roma pa ubacivanjem, a mozes i preko ClockworkMod ROM Manager, stim sto stavis rom na SD karticu a ne u internu memoriju ( sve se radi sa SD kartice ).
E sad kad ga vratis u normalu sacuvaj Stock rom i sve sto ti treba ( odradi BACKUP ) pa onda cackaj do milje volje po njemu, samo pazi sta stavljas da ga ne unistis da ne moze softverski da se vrati ( Hard brick ) onda moras negde da ga flesujes a to zna da kosta dosta.
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647764. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.