HP koji si navela nije tablet nego All-in-one računar sa 20` ekranom osetljivim na dodir.
Lenovo je hibridni x86 tablet sa Win 8 i ima sad već prethodnu generaciju Atom procesora i ne treba ga gledati.
Asus je 10` tablet sa Andoridom, ali je i on već matora generacija sa Tegra 3 procesorom.
:: Molim Vasu pomoc oko izbora tableta. Novac nije problem, pa razmisljam izmedju sledecih modela :: :: HP AiO Rove 20-k000en (E1L61EA :: :: Lenovo ThinkPad Tablet 2 (N3S24YA :: :: ASUS Transformer Pad Infinity TF700 :: :: Sta mislite? Ili, neki drugi predlog :: ::
Pa HP je računar koji stoji na stolu, 20` i težak je 5,5kg - drugim rečima nema nošenja.
Za rad bolje gledaj utrabook od tableta ako ti je do prenosivosti.
Ako baš želiš tablet za rad možeš da sačekaš novi Microsoft Surface 2 PRO, ali kada će ga biti kod nas ne znam.
Možeš i da sačekaš novi Asus Transformer T100, koji će stići za par nedelja. Imaće solidan procesor, novi Atom Z3740, 2GB RAM, dolazi sa Windows 8.1 i besplatno dobiješ Office 2013 Home and Student, 64GB flash, ima IPS ekran, najavljuju odličnu bateriju, tastatura u startu dolazi u kompletu i koštaće oko 400€ sa PDV-om.
:: Shvatam. Tablet mi je potreban za rad, a ne samo za zabavu. Tacnije, prevashodno za rad. Da li je onda HP najbolji izbor :: :: ::
Pogledala sam specifikacije za Asus Transformer T100. Specifikacije su ok, ali mi se ne dopada sto nema zadnju kameru. Ako i jeste prevashodno za rad, ipak bih volela ponekad i nesto da snimim ili fotografisem. Izvinjavam se ako izvoljevam, ali nije mali novac u pitanju. Mozda neki drugi predlog?
Jedino da sačekaš i da vidiš šta će Lenovo i Dell da izbace sa WIn 8.1 i novi BayTrail Atomima, ali onda čekaš bar do nove godine.
Win RT, iOS i Andoid platforma i nisu baš nešto previše za posao, tako da bih za te svrhe gledao samo 10` x86 tablete sa Win 8.1.
Mada iskreno zadnja kamera na 10` tabletu nije baš nešto mnogo bitna/upotrebljiva stvar.
Uglavnom mobilni telefoni imaju dosta bolje kamere nego što su na tabletima a i mnogo su lakši za rukovanje.
Surface 2 PRO ima 2MP kamere napred i pozadi, i jaka je mašina za tablet, ali će sa tastaturom njegova cena biti ~1000€ što je po meni bacanje para. Plus je težak >900g, što je za 10` tablet mnogo.
:: Pogledala sam specifikacije za Asus Transformer T100. Specifikacije su ok, ali mi se ne dopada sto nema zadnju kameru. Ako i jeste prevashodno za rad, ipak bih volela ponekad i nesto da snimim ili fotografisem. Izvinjavam se ako izvoljevam, ali nije mali novac u pitanju. Mozda neki drugi predlog :: :: ::
Da mi je znati sta to ozbilno moze da se radi na tebletu...
Na onim Surface ponesto i moze da se odradi, ostali su generalno receno igracke...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Sony Experia deluje kao super igracka, ali ne vidim da u njemu moze bilo sta da se radi, tj. nigde ne videh da u njemu ima Office. Ne treba meni mnogo od Office-a, tj. trebaju mi Word i Power Point. Hajde, jos bez Power Pointa i mogu da se snadjem, ali bez Worda ne mogu bas nista, to mi je struka vezana prevashodno za pisanje. I potreban mi je Adobe Reader, ili neki slicni program za citanje knjiga, ali to verujem da svaki tablet ima. Takodje mi treba da moze brzo ili solidno da surfuje po netu, opet zbog posla. To je to. Apple ne uzimam iz ideoloskih razloga. Ako bih nekako mogla da dodam Word aplikaciju na Xperiu, onda bih uzela njega. Ako ne, odlucila bih se za Asus. Sta mislite?
Ako te brine ofis paket, toga, za sada, nema na androidu. Poslednje vesti su da MS treba uskoro da izbaci original ofis ali treba sačekati pa videti. Ono što ti je u ovom trenutku dostupno i potpuno funkcionalno je Kingsoft Office. Možeš da ga skineš i za pc pa pogledaj, ja ga lično koristim i na pc i na androidima i po meni je apsolutno najbolji paket posle MS-a. Za pdf fajlove imaš brdo programa ali ti ja preporučuje, Moon Reader koji otvara i PDF-ove, stripove, pub-ove, html-ove i brdo drugih formata, na z-u leti. Za surfovanje možeš da biraš, praktično imaš sve osim IE, Operu, novu havariju i Mobile Classic koju upravo koristim, Chrome, Firefox ili neki od desetak drugih pretraživača. Dokupi memorijsku karticu i bukvalno može da ti menja laptop za svakodnevne aktivnosti, pisanje, čitanje, pretraživanje, multimedija, skidanje torenta, igre, društvene mreže itd. Sam tablet jeste malo skuplji ali vredi svaku paru, nema krckanja, nema kompromisa, prostorni zvuk je baziran na 4 fizička zvučnika, full Hd rezolucija, kamera odlična za tablete, vodootporan i lagan, odlična baterija... Toliko za sada, ako imaš neko pitanje tu sam.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647766. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.