Ovako stoji stvar. Na Andoridu 4 je instaliran Viber, BBM oficijalni i to sve radi dok ima WiFi signala. E sad, da li je neko upucen u pakete kako idu (po MB ili neki flat kao kod kablovskog ili ADSL) tako da kad nema WiFi konekcije da podaci i protok ide preko SIM kartice i racuna (postpaid) tako da je Telefon stalno vezan za Internet preko BBM, Viber, mail...po potrebi
Kako se krecu ponude za ovo kod Telenora? Kako se zovu uopste ti paketi?
Ne znam napamet da li se moze podesiti tako da kad je WiFi aktivan da je to prioritirani izvor za Internet, a ako ga nema da se oristi edge, gprs, 3g...
`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
Ovi prenesi npr 150min ka svim, 1000 u telenoru i 500sms i 500mb puna brzina a kad to potrosis imas neograniceno po nekoj smanjenoj brzini. Vidi ponudu na sajtu.
nemaš ni jedan flat po punoj brzini kod naših mobilnih operatera, što u prevodu znači, kada potrošiš saobraćaj po max brzini internet ti postaje skoro neupotrebljiv.
Ja uzimam Klik `dodaj sve` i izadje me 130din 7 dana, 500min u mrezi i 500SMS + 100MB neta. Potrosi se za sat i po i ondak cepaj 64Kbps, sto je, kako Misa kaze, totalno neupotrebljivo. Flat ne postoji, nazalost. Uzas su im cene, a dobijes sicu od MB-a...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ne razumem sta svi pricaju, za mobilni internet ti je dovoljan 1GB, ja sam na paketu prenesi i surfuj 1000, i ovaj mesec sam presao taj 1gb jer sam uzeo nov telefon pa dok sam sve install (nemam wifi kuci), i po ovoj smanjenoj brzini koristim whatsapp, blic i ostale aplikacije, al ovako inace ne potrosim vise od 500mb, i mail mi se isto sihronizuje, tako da ja mislm da ti je to dovljno, jedino sto je skup paket 1820 din, a bio sam na ugovoru 50% dve godine koje mi sada isticu, i nece da produze nego nude 20%. PReporucio bi ti MTS mix net L, 600 min 1500sms 1.5GB, na ugovor od 50% 1000din mesecno. POZZ edit: A ako si napravio wifi konekciju sa mobilnim a ukljucen ti je wifi i mobilni internet, on automatski se kaci na wifi...
:: Ovako stoji stvar. Na Andoridu 4 je instaliran Viber, BBM oficijalni i to sve radi dok ima WiFi signala. E sad, da li je neko upucen u pakete kako idu (po MB ili neki flat kao kod kablovskog ili ADSL) tako da kad nema WiFi konekcije da podaci i protok ide preko SIM kartice i racuna (postpaid) tako da je Telefon stalno vezan za Internet preko BBM, Viber, mail...po potreb :: :: Kako se krecu ponude za ovo kod Telenora? Kako se zovu uopste ti paketi :: :: Ne znam napamet da li se moze podesiti tako da kad je WiFi aktivan da je to prioritirani izvor za Internet, a ako ga nema da se oristi edge, gprs, 3g.. :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
što se tiče postpaid paketa ne znam, al kolko sam ja upućen (barem je tako kod mene, ili ja mislim da je tako) to što ti hoćeš, da ti je wifi prioritet, to tako i jeste.. samo što moraš da upališ oba, i wifi, i packet data.. e, kad pronađe wifi na koji može da se nakači, bilo da je to tvoj kućni za koji na telefonu imaš šifru pa se automatski kači čim je nađe, ili neki u gradu besplatni, telefon se sam kači.. a kad nema ništa od ponuđenog, on onda prelazi i vuče preko sim kartice.. androidu je poneta da je na netu, a hvala Bogu, nije rađen u Srbiji, pa i on sam gleda da je to `jeftinije`, tj da se uglavnom kači na wifi.. uostalom probaj, upali oba kao što sam ti rekao, uđi-izađi iz kuće i videćeš
Nismo mi nikakva Albanija, tako ti je svuda, u Austriji i Nemackoj, na primer... Svi ti kazu da ti je net FLAT, a onda sitnim slovima napisu isto ono sto i Telenor pise i radi ovde u SRB. Dakle, tarifno ti se odredi koliko imas GB u punoj brzini, kad to potrosis imas net i dalje ali samo na 64kbps. To je znaci ISTO svuda... Sto se pripejda tice, cene su STRAWA i u EU i u Albaniji i u SRB. Da covek odvali ! Ali, u zavisnosti od provajdera, ima i dobrih ponuda. Ja sam, na primer, za samo 4 Eur kupio 1GB brzog neta koji nije ogranicen vremenski, to jest ogranicen je dok mi je kartica aktivna. U pitanju je VECTONE Mobile Austrija. Sve u svemu, za postpejd nist se sustinski ne razlikuje bilo gde u EU, kod nas, u Albaniji. Pripejd ima razlika, ali cena `zivog` kilobajta je za ubistvo onoga ko ih je formirao.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Kad izadje paket 500din - 2GB bice sasvim ok, a taj film cemo gledati trasu.... Ne kontam sta da radim sa Androidom + par aplikacija, mail, blic, kurir, b92... update svakih par min po 100Mb..., da uvek drzim prst na `use packet data`? Ili da uplatim 4000 RSD svakih 4 dana? Jbt kakva postglu...strasno...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam na Prenesi i Surfuj 1000 i 1GB interneta po najvecoj brzini potrosim za nekih 15 dana i posle imam smanjenu brzinu koja je ipak upotrebljiva za citanje/pisanje/slanje mejlova, pisanje postova po PCB i slicno. :-P br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ja koristim telenorov prenesi & surfuj 500 vec par meseci i za sada sam zadovoljan, jedino sto je malo minuta ka svim mrezama i malo megabajta, ali kad ga ima po punoj brzini onda je zadovoljavajuc, na neki nacin sam sada i nezavistan od strane wi-fi mreza...doduse sada planiram upgrade na neki malo jaci paket, tipa Telenor Play+ L, jer mi se cini puno bolja ponuda za ne tako mnogo vise para :)
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Samsung SpinPoint F3 1TB
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647764. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.