Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Alcatel One touch Mpop VS ZTE Blade 3
STRANA 1 OD 1
knele88 Alcatel One touch Mpop VS ZTE Blade 3 24.12.2013. 17:27 T56075

status: user
broj poruka: 451
Koji je bolji i zašto?
Ističe mi ugovor, pa razmišljam da uzmem jedan od ova dva modela
nisam zahtevan korisnik, fon mi služi samo za poruke razgovore i proveru email-a
i ovo mi je prvi android, do sad sam koristo SE k750i

Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
washburn 24.12.2013. 17:39 #533702

broj poruka: 312
Za taj prvi ne znam, ali ovaj drugi mi super sluzi. Ima ok ekran, klokuje se na 1150mhz, ubacis cyagenmode 10 (android 4.1) i radi kao sasvim solidno. Problem ovih lowcost modela je ram jer 512 jednostavno nije dovoljno. Baterija drzi dan maximalnog drnadanja opusteno i sa tim klokom.

HP ProBook

Intellectu M`Pop dosta bolji 24.12.2013. 20:17 #533744

broj poruka: 2
Alcatel je bolji je je pre svega noviji (skoro godinu dana) i dobro se pokazao. Blade 3 je poceo da se razvija u vreme Android-a 2.3 (sto mozes videti po izgledu i rasporedu tastera) te mu je onda naknadno `nakacen` 4.0 i radi kako radi a obicno ljudi imaju zamerke. Naravno moze da se rutuje i nadje dobar ROM (bolji od fabrickog) pa da to bude OK ali verujem da to tebe kao pocetnika ne zanima i jos pritom gubis garanciju!
Ako si mts korisnik ne moras cekati istek ugovora jer 3 meseca pre mozes potpisati novi (ti preostali dani se brisu - nema penala) i dobro je ako `zateknes` M`Pop jer je to jedan od modela koji bi trebalo da im `plane`. Svakako srecno! .)
knele88 .. 24.12.2013. 23:39 #533793

broj poruka: 451
Zahvaljujem obojici
videću još koji dan pa otići i uzeti najverovatnije Alcatel
Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik...

dasangalo7 Blade 3 25.12.2013. 23:09 #533963

broj poruka: 163
Evo da to prenesem moje iskustvo u vezi ovog telefona.
Koristim ga od kako se pojavio kod nas, znaci godinu i 2 meseca. Telefon nije los, igrao sam CS na njemu laganice, moj je sa vip-a, kupio sam ga od onih sto uzimaju na ugovor za tadasnjih 100 evra. Jos 10 evra je bilo dekodiranje, jer koristim mts, jer nisam pod nikakvim ugovorom. Moja glavna zamerka je sto nema blic i prednju kameru zbog skajpa. Memorija od 512 je dobra dok ga ne pretrpas kojekakvim dzidzabidzma. Posle neki 7 meseci koriscenja poceo je da se restartuje, po 5-6 puta dnevno... nedugo zatim po 5-6 puta na sat!!! Izludjivao me je! Bacao sam ga, tresnuo par puta dobo od sto i svasta nesto... i za divno cudo preziveo je sve! Resenje za restart sam nasao na mobilnom svetu, gde je neki lik opisao da se to desava, jer posle duzeg vremena koriscenja, baterija ne ostvaruje dobar kontakt sa telefonom u gornjem delu. Problem je resen pacetom papira u donjem delu baterije, koje se postavlja tako da onemogucava ispadanje. I od tada, nijednom da se restrtuje, evo vec 6 meseci. Dakle problem je bio mehanicke prirode. Zatim okolna lajsna, je farbana, pa se posle odredjenog vremena posne da ljusti kao kod samsung modela. To me je nerviralo, pa sam uzeo 3 fine smirgle razlicite granulacije i ismirglao do ciste palastike. Sada izgleda bolje, jer i onako ta lajsna deluje jeftino. Baterija meni drzi oko 2-3 dana na 2G mrezi i 1 dan na 3G mrezi uz normalno koriscenje. Sve u svemu, dobar telefon za sitne pare. Necu ga menjati dok sigurno skoro, jer je svasta preziveo kod mene, sto npr njegov predhodnik kod mene, htc legend, kome je pukao ekran prilikom prvog pada, nije preziveo.

Nadam se da sam ti pomogao. Vidi neka iskutva za taj One touch Mpop, pa odluci.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647762.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs