Kod mene u kuci su dve Nokie Lumia 820. U pocetku (pre 6 meseci) bese sve OK. Telefoni i danas brzi i zivahni, osim sto vise nije moguce instalirati nista sto iole zahteva vise MB (200 i vise)
Poruka da nema dovoljno prostora je konstantna.
Proverio sam, google-ovao sam, pokusao da resim problem ali bez uspeha. WP8 i nakon deinstalacije, recimo, memorijski velikih igara, jednostavno ne oslobodi prostor na telefonu, samo par megabajta. Posto je problem sveprisutan ( fajl menadzer prikazuje folder `other` koji raste,raste i raste sve dok ne popuni skoro svu raspolozivu memoriju. Ima li resenja za ovaj problem ? Probao sam aplikaciju `SCHRINK STORAGE`, odradio sve po proceduri, ali je oslobodjeno svega 20mb. Da li je neko imao ovakav problem i da li ga je efikasno resio ? Amber update i svi ostali update-ovi su uradjeni...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
A jesi pokusao manuelno da pristupis folderu koji se puni i da pobrises to sto ima unutra? Koji su fajlovi koji se nalaze u folderu koji se siri?
Mozda nevezano za tel ali cini mi se da se i Vista tako ponasala kao OS,stalno je imala tendenciju da se siri pa je zauzimala sve veci prostor na particiji C.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Folder `other` raste i raste... Manuelno se vidi samo kada se tel prikaci na Win7 ili 8. Ali se ne moze nista brisati, menjati itd. Stiklirao sam i `show hidden files`. Nevidljivo je sve. Gomila ljudi na forumima je besna, a sam Microsoft je priznao da problem postoji, i da ce biti resen narednim update-ovima. Ovo toliko iritira, da ja nemam reci. Elementarna stvar. Koliko sam razumeo, tu ide sve, od history-ja web browsera do raznoraznih `save`-a iz svih aplikacija. Zato sam i pitao da li je neko resio problem, pri tome mislivsi na neku aplikaciju ... Stvarno nemam zivaca vise...
To mu dodje nesto kao temp files folder.Znaci ipak je do OS-a?!
Hebem li ga,ne vredi gubiti zivce.I ja imam Lumia-u i vidis sad kad si izneo svoj problem ja uopste nisam obracao paznju zasto i meni prijavljuje istu stvar.Znam da skoro nisam nista instalirao ali nemam vise mesta za neke nove instalacije..Interesantno..
Neki dan sam resetovao tel htedoh da ga prodam ali sam ga ipak zadrzao.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Имам Лумију 620 и немам проблема са меморијом, понекад одем у Подешавања/Провера меморије/Детаљи и избришем ручно привремене датотеке. Пре него што сам купио телефон читао сам о том проблему и, за сваки случај, инсталирао програм Storage Cleaner који попуни меморију до краја и примора телефон да избрише непотребне ствари мада га нисам користио сем једне пробе. Пробај ова два начина, сигурно ће нешто успети.
@ tata02 Meni je `schrink storage` delovao kao da ce da zavrsi posao (citao na netu), i on popunjava memoriju do kraja i tera tel. da obrise trash, ali, kao sto rekoh, svega 20mb... Probacu i taj Storage Cleaner, mozda neki gremlin ima veze sa ovim schrinkom...
@ Sky - do OS-a je, na zalost... Tu jos i da dodam da je file manager potreban i te kako, i nadam se da ce konacno stici...
To sam bas i ja primetio kod moje lumia-e 720. Nisam uopste zahtevan korisnik, pa predpostavljam da necu imati problema sa istim, ali recimo aplikacije mi zauzimaju ~1GB i posle brisanja par igara i ringtone aplikacije (od 350mb) isto mu je zauzece. Ako neko zna kako se ovo resava, a da se ne zezne telefon bio bih mu zahvalan
Nisam o tome razmisljao, da nakacim telefone na Linux. Probacu danas, ja cak mislim da nije ni bitno koja je distribucija... Do skora sam imao Ubuntu na jednom laptopu i nije mi palo na pamet da probam... Probacu sa nekim Live CD, pa polako... Javljam...
Izgleda da mora da se saceka update kojim Microsoft najavljuje resenje ovog problema, gde se naprosto previse memorije zauzme i `propadne` u `zemlju`...
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647783. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.