Total Commander 2.05 b1 za Android,problem pri kopiranju fajlova!
STRANA 1 OD 1
maxpayne
Total Commander 2.05 b1 za Android,problem pri kopiranju fajlova!
17.05.2014. 12:51
T57702
status: user broj poruka: 220
Instalirao sam na Samsung Galaxiju,koji koristi Android 4.4.2 Total Commander za Android,zadnju verziju 2.05 b1,i kada hocu da iskopiram sa telefona,na karticu,nece da iskopira,probao sam dve kartice,jednu od 8gb i jednu od 4gb,ovu od 4gb sam prethodno isformatirao i na kompu i na racunaru, stavio sam fat 32,dok hoce da iskopira sa kartice na telefon.Dok kada te operacije hocu da uradim bez koriscenja total komandera,nego idem na Androidov osnovni program,onda sve normalno radi,tj kopira.Znaci nece da kopira u Total Komanderu,sa uredjaja na karticu.Ima li mozda neka opcija da se namesti,koju sam propustio?I da li je neko imao slican problem?
ne koristim tc ali mi pada na pamet da mozda ta aplikacija ima neki bug u poslednjoj verziji koji je vezan za tvoj fon.
Ja za fajl menadzer koristim x-plore (i koristio sam ga jos kada je symbian bio aktuelan) i nisam naisao ni na jedan problem. takodje ima dual pane wiew, barata sa arhivama, podrska za cloud, file sharing sa racunara. Savetujem da probas kao alternativu.
Problem nije do TC-a već do poslednje verzije androida. Naime, kako su krenuli, na kraju ćemo dobiti potpuno zatvoren sistem poput IOS ili WP. Prvo su ukinuli podršku za prebacivanje programa na karticu a od KitKeta ne može se pristupati memorijskoj kartici od strane 3rd party programa. Navodno je mera zaštite a u stvarnosti totalna glupost koja se može prevazići ili upotrebom fajl menadžera koji se isporučuje uz sistem (ne znam koji i da li ide uz Samsung, na mom Soniju je to njihov licencirani File Komander), ili rutovanjem sistema. Ovde obrati pažnju pošto svi noviji modeli telefona, a tu spada i tvoj Galaxy ako je trojkja ili četvorka, imaju algoritme vezane za kameru koji se nalaze unutar samog butloudera. Ako ih izgubiš dobijaš lošije slike ili neke druge funkcije. Nije u pitanju nikakav bag, isto se dešava sa bilo kojim drugim fajl menadžerom, X-plore, ES fajl eksplorerom npr... Pristup kartici je omogućen jedino sistemskim aplikacijama, kameru možeš da podesiš da baca na karticu, muziku i filmove može da reprodukuje sa kartice ali npr torrent klijent više ne može da skida direktno na eksternu memoriju. Takođe, kreiranje novih foldera je moguće jedino sa sistemskim menadžerom, sa tc možeš jedino da barataš bez restrikcija u okviru integrisane memorije na telefonu.
Bila je preporuka ali od KitKata ne radi nijedan fajl menadžer operacije vezane za kreiranje fajlova i foldera na memorijskoj kartici, kopiranje ili prebacivanje iz interne na karticu i sl. Ako ti radi znači da ili imaš maksimum 4.3 ili rutovan android. Prosto.
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647762. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.