Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
N95 i mem. kartica - Neresiv problem.. PART 2
STRANA 1 OD 2  
sawitch N95 i mem. kartica - Neresiv problem.. PART 2 23.09.2008. 22:38 T12163

status: user
broj poruka: 667
Stavio sam novi firmware, verziju 3..... Nova kartica kupljena.. I opet se javlja isti problem.. Pise mi posle nestanka fajlova sa kartice i nemogucnosti pustanja nekih video klipova sa iste nesto: `Repairing corrupted library...` Ako sam dobro napisao.. Zapitam se na kraju da li je virus.. Na kompu imam instaliranu Aviru ali ne znam koliko je to sigurna zastita.. Inace non-stop ubacujem mem. karticu u citac na kompu, pa je mozda neki virus prosao.. Kako da proverim to? Ima li neki dobar antivirus za mob?? Help please..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 23.09.2008. 22:40 #72074

broj poruka: 9121
Format card, ako nemas nista vazno na phone-u, imas F-secure antivirus za mobilne telefone!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Tesko da ce biti virus 23.09.2008. 22:45 #72078

broj poruka: 5714
Prvo i prvo: Avira je semi product. Stavi Eset NOD32 2.70.39 na max. podesen i azuriran pa full scan. Drugo nikada ne bih uzimao tako komplikovane telefone. Nije to iPhone pa da radi besprekorno, NIkia, SonyEricsson miniPC su puni raznoraznih bugova, kao i propratna oprema. Znas kako glasi cuvena poslovica: Intel Inside - Idiot Outside analogno tome: Smart Phone - Dummy Owner. Nista licno, to je saljiva opaska koja se vuce IT sektorima :))

- A N G E L -

gile23 ... 23.09.2008. 22:48 #72080

Ma Nokia je za starce, a HTC je za IT manijake, nokia n99 7,2 MPIX kamera, postade telefon foto aparat!!!

Pozdrav!

Equinoxe Re: 23.09.2008. 22:49 #72083

broj poruka: 12057

Nešto sa tim primerkom telefona nije OK. Nosi to u servis, pa nek tamo rovare.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Dragot re 23.09.2008. 22:55 #72085

broj poruka: 1149
A da nije mozde to made in china ???

sawitch ... 23.09.2008. 23:07 #72091

Nije Kina, fon je original, full pakovanje.. Probacu sad da iskopam taj antivirus za mobilni.. A onda cu da probam i Eset smart... Ne znam vise sta da radim.. Samo da znate koje je to nerviranje kad za nesto das sve pare i onda te j... Najradije bih zapalio i sebe i telefon.. Idem da probavam, pa se javim sa PART 3 ako ne uspem..
gile23 Re: re 23.09.2008. 23:07 #72092

Pa vecina tih Nokia n95 (promeni bateriju, ekran i tastaturu i na Kineskoj Nokia-ji i kad se malo ugradi ispadne cena od 200-250 evra) od 200 evra ti je kinesko, zasto bi u VIP-u, ili u nekoj renomiranoj prodavnici telefon kostao duplo skuplje, evo vrti se po berzi K750 20000 dinara, za te pare mozes da uzmes Nokia n95. Ali ja imam takav jedan kvazi telefon i dobro me sluzi vec godinu i po dana!!!

Pozdrav!

:: A da nije mozde to made in china ??
::
sawitch ... 23.09.2008. 23:33 #72101

Skinuo sam F-secure mobile antivirus i ne mogu da ga instaliram ni preko PC Suita ni direktno kad ga prebacim u fon.. Isto tako ne mogu ni Kaspersky mobile antivirus... Ima li neko jos koji predlog???
Slavuj a da probas da 23.09.2008. 23:40 #72103

broj poruka: 2236
instaliras drugi softver ?

Ono, software update ili tako nesto...

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sawitch ... 23.09.2008. 23:43 #72104

Sad sam vratio nekom sifrom sve na fabricka podesavanja, formatirao karticu i hteo da instaliram neki antivirus i nista.. Pise svaki put not-supported.. Kao nije podrzano instaliranje antivirusa.. Bar 5 razlicitih sam probao sad da instaliram.. Mogu li nekako preko Avire da proverim da li imam virus na telefonu??? Nakacen mi je kablom na komp.. Avira mi je malo pre prepoznala neki Simbian OS virus na kompu, pa ce valjda i na telefonu...
doca80 Re: ... 24.09.2008. 00:27 #72125

broj poruka: 3053
Ja imam N73me i kad god sam pokusao da instaliram aplikaciju sa ekstenzijom sys pisalo je not supported! Tvoj i moj fon bi trebalo da podrzavaju sysx ekstenziju. Vidi da nije to problem. A mozda imas u kompu neki virus koji prelazi na fon automatski cim ga prikacis preko usb-a! Ja sam imao takav slucaj sa usb flash-om,cim ga ubacis u komp automatski si ga zarazio,ne moras apsolutno nista da pokrenes. Joj kad se setim da sam taj flash dao drugaru koji je pandur,pa je virus zavrsio u svakom jednom pandurskom kompu u stanici... A stvarno nisam znao za virus,nod ga je otkrio tek posle par nedelja...

KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!

:: Sad sam vratio nekom sifrom sve na fabricka podesavanja, formatirao karticu i hteo da instaliram neki antivirus i nista.. Pise svaki put not-supported.. Kao nije podrzano instaliranje antivirusa.. Bar 5 razlicitih sam probao sad da instaliram.. Mogu li nekako preko Avire da proverim da li imam virus na telefonu??? Nakacen mi je kablom na komp.. Avira mi je malo pre prepoznala neki Simbian OS virus na kompu, pa ce valjda i na telefonu...
sawitch ,,, 24.09.2008. 01:01 #72128

Pa sta da radim onda??? Kako si resio sve te stvari???
sawitch ... 24.09.2008. 01:07 #72130

U pravu si bio za ekstenzije, treba da budu sisx, valjda je to zbog verzije OS-a... Ne znam... Sad znam sta da skidam.. Sad cu da iskopam neki AV za N95 bas.. A kako si resio problem sa virusom?? Da li ti je to bio problem na fonu, i sad je resen?
doca80 Re: ,,, 24.09.2008. 01:20 #72134

Pa za pocetak proveri da li ti je ekstenzija antivirusa za fon SYSX. To ti treba. Ako je samo SYS trazi drugu verziju av-a za fon. Ako instaliras av u fon(preporucujem F secure) i posle full scan-a kaze da je sve cisto,uradi sledece-prvo resetuj fon na sifre,zatim FORMAT MEMORY CARD iz opcija i telefonu(glavni meni,tools,memory,format memory card),pa OPET resetuj fon na sifre. NE kaci fon na komp! Zatim na kompu format c particije podigni svez win,instaliraj samo drajvere od ploce,grafike,i nista vise(mozda je virus u nekom od programa koje imas vec duze vreme a ne utice na rad kompa vec samo na symbian),kaci fon preko usb-a pa prebacuj neke slike koje su slikane nekim fotoaparatom i sl. u fon. Prati ponasanje fona.slikaj snimaj nekoliko dana,ako i dalje gubi podatke onda nije virus nego je problem u fonu. Za tih par dana testiranja ne kaci fon na komp. A problem sa pandurima sam resio... Pa zasta sluze prijatelji

:: Pa sta da radim onda??? Kako si resio sve te stvari??
doca80 E da 24.09.2008. 01:29 #72135

nemoj ni instalirati Nokia PC Suite nego fon kaci na komp uvek kao MASS STORAGE,prenos podataka je jedno 3x brzi nego sa PC Suite-om. A moj problem od pre neki dan sa virusom u N 73 je uspesno resen,fon radi kao zmaj,i bio je virus u pitanju.

sawitch ... 24.09.2008. 01:34 #72136

Tako ce i biti.. Hvala ti puno..
doca80 Re: ... 24.09.2008. 01:40 #72138

Nema na cemu. Kazi mi,posto zivimo poprilicno blizu,gde si kupio fon,u kojoj radnji,mozda znam od koga si kupio i mozda mogu da ti kazem da li ti je neko uvalio fon... Mozes na mail ako neces da pises ime firme na forumu.

:: Tako ce i biti.. Hvala ti puno..
skar ne zezaj se 24.09.2008. 09:23 #72151

broj poruka: 3992
sam sa tim telefonom,odnesi ga u servis da mu upisu nov softer,karticu formatiraj,i ubuduce kad hoces neke fajlove da prebacis na fon prvo ih skeniraj preko av
inace je n95 jako lose odradjen fon,za te pare trenutno ima da se uzme 6220 koja jede malu decu,a po specifikaciji skoro pa identicna sa n95,samo je monoblok i mnogo manja

sawitch @doca80 24.09.2008. 13:26 #72156

Ma kupio sam telefon od drugara, on je dobio novi od B92 kao nagradu za neki video snimak, ne znam tacno.. Ali je stvarno full pakovanje, cak imam i potpisanu garanciju bez datuma, tako da mogu da napisem datum koji hocu.. Nije mi niko uvalio..
PS
O`kle si?? :)
doca80 Re: @doca80 24.09.2008. 13:49 #72157

Pa nekih 15 km od tebe-ZR!!! A ja sam mislio da si kupio i nekoj radnji u ZR-u(nema ih mnogo) a ja znam kako koja radi i sta prodaje pa bi ti odmah rekao da li je uvaljotina ili ne!!! Jesi odradio sve ono na fonu i kompu?

:: Ma kupio sam telefon od drugara, on je dobio novi od B92 kao nagradu za neki video snimak, ne znam tacno.. Ali je stvarno full pakovanje, cak imam i potpisanu garanciju bez datuma, tako da mogu da napisem datum koji hocu.. Nije mi niko uvalio.
:: P
:: O`kle si?? :)
skar alo DOCO 24.09.2008. 15:41 #72170

pa mi smo zemljaci

MACHINE Sta ga vas je iz ZR 24.09.2008. 15:53 #72171

broj poruka: 5714
i okoline...cudo jedno :)

- A N G E L -

gile23 ... 24.09.2008. 15:53 #72172

Jedina razlika izmedju kineske i finske Nokian95, je to da je kinseska TouchScreen i ima 0.3MPX kameru. A vi zemljaci sad cete morati na kaficu,...

Pozdrav!

skar kinez nema simbian 24.09.2008. 16:12 #72175

a fali mu sreda i krajevi,zemaljci na kaficu

doca80 Re: alo DOCO 24.09.2008. 16:50 #72184

Hehe,pa mozda se i znamo!!! ZR je mali grad... kad cemo na vopi???

:: pa mi smo zemljac
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs