Sve ovo sam lepo instalirao i jako tesko uspostavlja vezu sa satelitom. Proradi jednom u 10x. Zna li neko nesto o ovom problemu? Na jednom forumu sam citao da treba da se tel otvori i malo prociste neki kontakti.
i garmin xt 5.0 uspostavlja vezu oko 2,3,4,5.... minuta. Kolko mu dusha zeli :) I pre par dana sam dobio u sred vojvodine na auto putu, dobio obavestenje da nema signala od satelita :) tako da ocekuj nemoguce.\ Ne znam kolko ima veze sa nekim kontaktima, generalno je spor.
Cisto da znas da se ne zacudis, Garmin ti ostavlja neku malu aplikaciju u pozadini koja radi non stop kad se instalira u telefon i neprestano ti srche bateriju... __________________ Scourge of PCBerza
ne bih se bas slozio. Symbian v3.1 podrzava multitask, a ako iz aplikacije (pogotovo one koja koristi gps npr.garmina) ne izadjes postepeno na meni-exit... aplikacija i dalje radi i naravno sisa bateriju. tacno je da ako minimizujes garmina da se nece skinuti sa satelita i to je to sa baterijom @voxxx lepo bi bilo da odgovoris na neki od komentara
Ne, deo aplikacije radi u pozadini i ne pokazuje se u multitask manageru... __________________ Scourge of PCBerza
:: ne bih se bas slozio. Symbian v3.1 podrzava multitask, a ako iz aplikacije (pogotovo one koja koristi gps npr.garmina) ne izadjes postepeno na meni-exit... aplikacija i dalje radi i naravno sisa bateriju :: tacno je da ako minimizujes garmina da se nece skinuti sa satelita i to je to sa baterijo :: @voxxx lepo bi bilo da odgovoris na neki od komentara
ne mogu tvrditi ni jedno ni drugo ali sama aplikacija u idle ne trosi toliko bateruju koliko trosi konekcija gprs-om ili gps-om verovatno ce nekim od sledecih firmware-ova resiti problem `aplikacije u pozadini`
Ne mislim da ostaje aplikacija u pozadini, vec sam nasao odredjenu aplikaciju koja radi u pozadini kad je garmin instaliran, i ne vidi se u task manageru. Na mnogim forumima sam video da je ovo uzrok dodanog trosenja baterije, a bogami i meni je isto radila na N95.
Cak mi se desilo jednom da sam hteo da uninstaliram Garmin, i da mi nije dozvolio jer je ta aplikacija koristila Garmin. Ne znam ni za sta sluzi...
Proguglaj malo, videces na sta mislim...
__________________ Scourge of PCBerza
:: ne mogu tvrditi ni jedno ni drugo ali sama aplikacija u idle ne trosi toliko bateruju koliko trosi konekcija gprs-om ili gps-o :: verovatno ce nekim od sledecih firmware-ova resiti problem `aplikacije u pozadini`
Nokia N95 i N95 8GB su isto sranje samo drugo pakovanje... Stim sto N95 cista ima manji dislej malkice i istu rezoluciju ekrana pa nema tackica ko na N95 8GB. Genralno GPS radi odvratno na N95, N95 8GB i N96. Dok sa E71 u bg kad si non stop bez A-GPS treba mu oko 10s da nadje satelit. A Nokia 5800 treba oko 30s ako si priblizno na istom mestu gde si zadnji put palio GSP ovo joj treba do 1-2min da nadje satelite.. Ne pricam napamet sve sam telefone imao. I meni se vise svidjala N95 od N95 8GB (moje neko subjektivno misljenje) N96 je matori ima 3 dana jer je telefon takav krsh pa se vratio odmah na 8800 nije navikao da etlefon skirpi mrda se ma ... tresh neopisani
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647734. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.