Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Nokia 5800 XM
STRANA 1 OD 1
Dragot Nokia 5800 XM 01.05.2010. 00:37 T26457

status: user
broj poruka: 1149
Zdravo.
Imam ovaj fon skoro godinu dana i danas mi je se prosto ugasio i nemoze vise da se upali.
Skinuo sam ga sat vremena pre ovog dogadjaja.
Nebi reko da je baterija dal neko zna sta je resenje ili da ga saljem Mobisu posto je jos pod garancijom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.05.2010. 00:42 #209619

broj poruka: 12057

Skinuo si ga ?

U svakom slučaju nosi u Mobis, mada moram da ti kažem Srećno jer su jednog kolegu mog tako provozali da su mu tek posle pretnje isnpekcijom dali novi tako što su povukli jedan 5800 iz maloprodaje.

Prvi put, dali mi šatro nov telefon u staroj masci, isti problemi, pa drugi, umre baterija za 5 sati, pa treći se gasi....kataklizma.

Iskreno se nadam da nećeš biti takve sreće.

Scyter Re: 01.05.2010. 09:46 #209650

broj poruka: 8138
Nosi u servis i nemoj da se igras sa njim. Telefon je mnogo nezan da bi bilo sta radio na njemu. Zamalo da sam ja moj sjebao, tako sto sam ga rasklopio, da bih ga ocistio od prasine. Komplikovan je, a i moram da kazem da mu je zavrsna obrada ocajna.

The Way It`s Meant To Be Played

cele1988 Re: Re: 01.05.2010. 09:57 #209652

broj poruka: 1424
Pa zato i kosta koliko, kosta... 300e takav vrhunski displej 360x640 na 3.2inaca + 16m boja... Zato pogledaj malo na primer HTC Tytn II :D kako se otvara ili Touch Pro jeza da te uhvati da zamenis displej imas oko 50-60 torexta da skines :P i posle vracas opet jedno 2h :P

:: Nosi u servis i nemoj da se igras sa njim. Telefon je mnogo nezan da bi bilo sta radio na njemu. Zamalo da sam ja moj sjebao, tako sto sam ga rasklopio, da bih ga ocistio od prasine. Komplikovan je, a i moram da kazem da mu je zavrsna obrada ocajna
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
Scyter Re: Re: Re: 01.05.2010. 10:04 #209655

broj poruka: 8138
HTC je prica za sebe. Imao sam u ruci HTC Touch HD, mnogo dobar telefon. Kad sam ih uporedjivao, ovaj moj 5800 XM je igracka za ovog, po svemu. Skidam im kapu za sve, ali meni HTC ne odgovara, zbog funkcija koje ima. Ne kazem da su lose, ali Nokia mi odgovara vise softverski.

Uostalom, ove 2 firme nemaju veze jedna sa drugom, prave telefone za razlicite potrebe.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Pa zato i kosta koliko, kosta... 300e takav vrhunski displej 360x640 na 3.2inaca + 16m boja... Zato pogledaj malo na primer HTC Tytn II :D kako se otvara ili Touch Pro jeza da te uhvati da zamenis displej imas oko 50-60 torexta da skines :P i posle vracas opet jedno 2h :
:: :: Nosi u servis i nemoj da se igras sa njim. Telefon je mnogo nezan da bi bilo sta radio na njemu. Zamalo da sam ja moj sjebao, tako sto sam ga rasklopio, da bih ga ocistio od prasine. Komplikovan je, a i moram da kazem da mu je zavrsna obrada ocajna
:: ::
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
saulin Re 01.05.2010. 22:53 #209787

broj poruka: 5
Probaj da ga flesujes na mrtvo preko Phoenix-a i ako to ne pomogne nosi u ovlasceni servis MESC (bivsi Mobis) ili Promobi.

Bax nemoj da siris netacne inforamcije to sto je tvoj kolega dobio telefon u staroj masci zove se Light Swap (znaci korisnik dobija novu osnovnu plocu ali se uzima stara maska telefona) i postoji druga varijanta Full Swap (dobija se komplet nov telefon), kakv telefon iz maloprodaje pa MESC je samo servis oni ne prodju telefone.
Equinoxe Re: Re 01.05.2010. 23:25 #209790

A ti pokušaj prvo nešto dobro da pročitaš: dobio je ŠATRO nov telefon, u staroj masci, ali nije bio nov UOPŠTE! Dobro znam za takav tip servisa. Zato stoji ŠATRO. Saznao je to tek kad je došao kući jer mu je kartica bila u drugom telefonu pa nije hteo da ga pali, nego je ljudima verovao na reč, a nije ni serijski broj proveravao iz istog razloga. Čak je i softver ostao netaknut. Zato su popili inspekciju, i tek onda je dobio nov, konačno potpuno nov i ispravan.

Počeši se prvo po glavi pre nego što tresneš da neko laže!

Tri puta su ga vozali dokle god su mogli, kao sve je u redu sa telefonom, evo stavili smo novi, kako bi se onih 45 dana iz nova anuliralo. Svaki put kad nosiš bilo šta u servis, pa makar bio pre 5 dana, opet je 45. Klasična vožnja iskusnih serivsera.

:: Probaj da ga flesujes na mrtvo preko Phoenix-a i ako to ne pomogne nosi u ovlasceni servis MESC (bivsi Mobis) ili Promobi
:: Bax nemoj da siris netacne inforamcije to sto je tvoj kolega dobio telefon u staroj masci zove se Light Swap (znaci korisnik dobija novu osnovnu plocu ali se uzima stara maska telefona) i postoji druga varijanta Full Swap (dobija se komplet nov telefon), kakv telefon iz maloprodaje pa MESC je samo servis oni ne prodju telefone
saulin Re 02.05.2010. 12:40 #209830

Dobro dobro sada si malo jasnije objasni sta je bio problem, hoces da kazes da mu nisu nista ni radili na telefonu a obavesten je da je dobio novi telefon, masi ljudi kada zamenis telefon (Light Swap) oni negoduju jer tvrde da da nisu dobili novi telefon samo zato sto je ostala stara maska telefona.

Nisam rekao da lazes vec da se ne sire pogresne informacije, ja skidam kapu momcima i MESC-a jer sam nekoliko puta nosio vise telefona kod njih i nisam imao nikakvu zamerku e sada to sto se desilo tvome prijatelju jbg nije korektno ali je na kraju opet problem resen u njegovu korist, mislim da momci rade korektno svoj posao.

Equinoxe Re: Re 02.05.2010. 13:36 #209837

Sve je to moglo da se odradi efikasnije, bez toliko šetanja, naročito što je telefon bio star 3 dana.

:: Dobro dobro sada si malo jasnije objasni sta je bio problem, hoces da kazes da mu nisu nista ni radili na telefonu a obavesten je da je dobio novi telefon, masi ljudi kada zamenis telefon (Light Swap) oni negoduju jer tvrde da da nisu dobili novi telefon samo zato sto je ostala stara maska telefona
:: Nisam rekao da lazes vec da se ne sire pogresne informacije, ja skidam kapu momcima i MESC-a jer sam nekoliko puta nosio vise telefona kod njih i nisam imao nikakvu zamerku e sada to sto se desilo tvome prijatelju jbg nije korektno ali je na kraju opet problem resen u njegovu korist, mislim da momci rade korektno svoj posao
saulin !! 02.05.2010. 15:24 #209851

Ako je bio star 3 dana to je onda druga prica jer nije trebao ni da ga servisira vec da trazi zamenu aparata u prodavnici gde ga je i kupio jer se taj aparata smatra DOA (znaci ako se nesto pokvari u roku od 7 dana od datuma kupovine imas pravo na novi telefon).

Equinoxe Re: !! 02.05.2010. 15:30 #209852

Eeeee, tražio je on, al je bilo, e baš nemamo, evo sredićemo.....dođite sutra......i na kraju su iz maloprodaje morali jedan da uzmu.....bar je to njihova priča....znaš ono što da praviš problema gde ih nema, al što je mnogo, mnogo je.

:: Ako je bio star 3 dana to je onda druga prica jer nije trebao ni da ga servisira vec da trazi zamenu aparata u prodavnici gde ga je i kupio jer se taj aparata smatra DOA (znaci ako se nesto pokvari u roku od 7 dana od datuma kupovine imas pravo na novi telefon)
skar super 03.05.2010. 22:38 #210175

broj poruka: 3992
puko ko zvecka,ako ga nosis na servis znaj jedno 2 nedelje ce biti tamo,jer il treba da se odradi flesh,il je rikno chip
u svakom slucaju ako nije swf dobijes novu plocu,i vozi dalje,jer oni naravno ne menjaju takve stvari..

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

baracm re 07.05.2010. 00:28 #211032

broj poruka: 34

prvo da razmotrimo o nasim ovlascenim servisima da li imaju mogucnost zamene ploce, posto koliko ja znam kod nas mozes odbiti nov tel, zamena ploce i sl ako prvo ode u HR ili madju gde su servisu na nivou level 3-4, a kod nas su level 1-2 i oni su predvidjeni za zamenu fletova buzera mikrofona i sl!
i to sto stoje po nekoliko nedelja telefoni stoje iz tog razloga jel se u 90% slucajeva salju preko jer nasi ovlasceni servisi nemaju OVLASCENJA za tako neki posao!
dalje je to da na nokijinom sajtu do skoro nisi mogao naci srbiju kao ovlasceni servis tj neki servis u srbiji kao ovlasceni servis za nok telefone. Znaci nasi `ovlasceni ` servisi nisu ovlasceni!!!!!!! nego neke ekspoziture ili kako vec da ih nazovemo!

dalje je to sto na nok sajtu ima negde da ukucas imei i da proveris koliko vazi jos garancija telefona, a bilo koji tel kupljen u srbiji na nok sajtu nepostoji ili je garancija davno istekla!!!!!

ovo je sve vazilo do pre nekih 3-4 mozda 5 meseci a cisto sumljam da se i danas nesto promenilo!
skar Re: re 07.05.2010. 00:30 #211033

broj poruka: 3992
u svakom slucaju,kako nas kolega Baracm guru mobilnih telefona objasnio,svaka mu dala:D
da se fon posalje i za Madju pre ce oni tamo odraditi neg ovi nasi pacenici
@Mobis
izgubili su licencu za Nokia

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: prvo da razmotrimo o nasim ovlascenim servisima da li imaju mogucnost zamene ploce, posto koliko ja znam kod nas mozes odbiti nov tel, zamena ploce i sl ako prvo ode u HR ili madju gde su servisu na nivou level 3-4, a kod nas su level 1-2 i oni su predvidjeni za zamenu fletova buzera mikrofona i sl
:: i to sto stoje po nekoliko nedelja telefoni stoje iz tog razloga jel se u 90% slucajeva salju preko jer nasi ovlasceni servisi nemaju OVLASCENJA za tako neki posao
:: dalje je to da na nokijinom sajtu do skoro nisi mogao naci srbiju kao ovlasceni servis tj neki servis u srbiji kao ovlasceni servis za nok telefone. Znaci nasi `ovlasceni ` servisi nisu ovlasceni!!!!!!! nego neke ekspoziture ili kako vec da ih nazovemo
:: dalje je to sto na nok sajtu ima negde da ukucas imei i da proveris koliko vazi jos garancija telefona, a bilo koji tel kupljen u srbiji na nok sajtu nepostoji ili je garancija davno istekla!!!!
:: ovo je sve vazilo do pre nekih 3-4 mozda 5 meseci a cisto sumljam da se i danas nesto promenilo!
saulin re 11.06.2010. 20:44 #221858

Cisto info da je MESC i dalje ovlasceni servis a licenci je izgubio Mobis (MESC i Mobis dve razlicite firme, znaci nebo i zemlja), dalje MESC ima L3 nivo kao i drugi ovlasceni servisi sirom evrope i menjaju sve a ne kako vi kazete fletove, mikrofone itd... Ma kakvo slanje preko grane ljudi o cemu vi pricate, sve se resava ovde kod nas, e da L4 nivo nema niko to je sama fabrika u Finskoj. Pozzzz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs