Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
N82 vs N79
STRANA 1 OD 1
culle N82 vs N79 27.06.2010. 17:50 T27761

status: user
broj poruka: 61

Koji od ova dva telefona preporucujete?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 27.06.2010. 17:55 #225959

broj poruka: 9121
Izvolte :) :

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=26916&forid=8&katid=4
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=26545&forid=8&katid=4

Koji je bolji ne znam :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 27.06.2010. 18:01 #225962

broj poruka: 12057

Nijedan, radije bi se `stiso` još malo i pazario HTC Magic.

Besposlen pop i goveda krsti...

culle re 27.06.2010. 18:07 #225964

broj poruka: 61
Tnx

skar Re: Re: 27.06.2010. 18:42 #225980

broj poruka: 3992
zasto bax,sta si mislio..pa ipak su ova dva po pitanju multimedije bolja od magicnog!!!

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

::
:: Nijedan, radije bi se `stiso` još malo i pazario HTC Magic
:: ****************************
:: Besposlen pop i goveda krsti...
Equinoxe Re: Re: Re: 27.06.2010. 19:00 #225985

Bolja od Magic-a ? Jel ti znaš šta već sad posotoji od aplikacija za Androida ? Symbian može samo da mu se sagne. O pitanju kvaliteta izrade samih telefona, HTC i Nokia nisu u istom svemiru.

:: zasto bax,sta si mislio..pa ipak su ova dva po pitanju multimedije bolja od magicnog!!
:: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: ::
:: :: Nijedan, radije bi se `stiso` još malo i pazario HTC Magic
:: :: ****************************
:: :: Besposlen pop i goveda krsti...
Daum ... 27.06.2010. 19:17 #225995

broj poruka: 12810
Nokiu više ne znam da li ću ikada da kupim. HTC je definitivno bog otac na polju mobilnih telefona...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Plamen re 27.06.2010. 19:51 #226015

broj poruka: 2836
Procitaj imas vec temu o tome, ja sam je postavio... Mislim da ti je bolji izbor N82... Jeste HTC super tel, ali jbg kad je ceo touch screen, jedno ispadne ti i gotovo... a i zajban je malo za poruke..

zeljans n82 27.06.2010. 20:58 #226037

broj poruka: 163
od ova dva ponudjena n82 , bez dileme.

skar Re: Re: Re: Re: 27.06.2010. 21:12 #226040

pa sad nemojmo da se vatamo za aplikacije,MAGIC je ipak neka jadnija klasa od ostalih HTC,da je HERO ili LEGEND,u pitanju pa da kazes...na magic ima podosta zalbi korisnika

:: Bolja od Magic-a ? Jel ti znaš šta već sad posotoji od aplikacija za Androida ? Symbian može samo da mu se sagne. O pitanju kvaliteta izrade samih telefona, HTC i Nokia nisu u istom svemiru
:: :: zasto bax,sta si mislio..pa ipak su ova dva po pitanju multimedije bolja od magicnog!!
:: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: ::
:: :: :: Nijedan, radije bi se `stiso` još malo i pazario HTC Magic
:: :: :: ****************************
:: :: :: Besposlen pop i goveda krsti...
Equinoxe Re: 27.06.2010. 21:28 #226043

Jedine razlike između HTC Hero-a i MAgic-a su u kameri, autofokus i veća rezolucija....i Hero je 20-tak grama teži.

A Magic-ova 3.2Mpix kamera može lakcije da uči o oštrini i količini šuma bilo koju Nokijinu i kameru te i slične rezolucije.

O kojoj Multumediji pričate ? Magic pušta bilo koji format, dobre fotke pravi, ima milion aplikacija za editovanje fotografija i seckanje klipova, music player je odličan, 10 puta brži interfejs i mnogo više free kvalitetnijih aplikacija koje uključuju i navigaciju.

Daum Re: Re: 27.06.2010. 21:55 #226045

Nisu samo u kameri razlike. Magic kućište je od jeftine sjajne plastike, dok je Hero presvučen teflonom i dosta teško se grebe. Hero takodje ima multitouch ekran...

:: Jedine razlike između HTC Hero-a i MAgic-a su u kameri, autofokus i veća rezolucija....i Hero je 20-tak grama teži
:: A Magic-ova 3.2Mpix kamera može lakcije da uči o oštrini i količini šuma bilo koju Nokijinu i kameru te i slične rezolucije
:: O kojoj Multumediji pričate ? Magic pušta bilo koji format, dobre fotke pravi, ima milion aplikacija za editovanje fotografija i seckanje klipova, music player je odličan, 10 puta brži interfejs i mnogo više free kvalitetnijih aplikacija koje uključuju i navigaciju
Equinoxe Re: Re: Re: 27.06.2010. 21:59 #226047

Nabrojao sam MM razlike, jer je to bila skar-ova poenta. Multutouch ekran ova dva N series telefona mogu samo da sanjaju. Magic je trenutno možda najbolji telefon za cca 250-260e.

:: Nisu samo u kameri razlike. Magic kućište je od jeftine sjajne plastike, dok je Hero presvučen teflonom i dosta teško se grebe. Hero takodje ima multitouch ekran..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: Jedine razlike između HTC Hero-a i MAgic-a su u kameri, autofokus i veća rezolucija....i Hero je 20-tak grama teži
:: :: A Magic-ova 3.2Mpix kamera može lakcije da uči o oštrini i količini šuma bilo koju Nokijinu i kameru te i slične rezolucije
:: :: O kojoj Multumediji pričate ? Magic pušta bilo koji format, dobre fotke pravi, ima milion aplikacija za editovanje fotografija i seckanje klipova, music player je odličan, 10 puta brži interfejs i mnogo više free kvalitetnijih aplikacija koje uključuju i navigaciju
:: :: ****************************
:: :: Besposlen pop i goveda krsti...
skar Re: Re: Re: Re: 27.06.2010. 22:30 #226054

ja sam hteo reci da ako treba fotkati
i slusati muzku ove dve nokie ipak su bolje resenje od magica..
prave izvrsne fotke,posebno nocu n82 odskace...tako da taj magic nema sta tu da trazi....

:: Nabrojao sam MM razlike, jer je to bila skar-ova poenta. Multutouch ekran ova dva N series telefona mogu samo da sanjaju. Magic je trenutno možda najbolji telefon za cca 250-260e
:: :: Nisu samo u kameri razlike. Magic kućište je od jeftine sjajne plastike, dok je Hero presvučen teflonom i dosta teško se grebe. Hero takodje ima multitouch ekran..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: :: Jedine razlike između HTC Hero-a i MAgic-a su u kameri, autofokus i veća rezolucija....i Hero je 20-tak grama teži
:: :: :: A Magic-ova 3.2Mpix kamera može lakcije da uči o oštrini i količini šuma bilo koju Nokijinu i kameru te i slične rezolucije
:: :: :: O kojoj Multumediji pričate ? Magic pušta bilo koji format, dobre fotke pravi, ima milion aplikacija za editovanje fotografija i seckanje klipova, music player je odličan, 10 puta brži interfejs i mnogo više free kvalitetnijih aplikacija koje uključuju i navigaciju
:: :: :: ****************************
:: :: :: Besposlen pop i goveda krsti...
Equinoxe Re: 27.06.2010. 22:54 #226062

Ubedljivo najgore fotografije od svih telefona prave Nokia telefoni, evo klasičnog primera:
http://www.symbian-freak.com/images/news/07/11/n82/07112007011_l.jpg

U dosta mraćnijim uslovima Magic pravi bolje fotografije:
http://cdn.androidcommunity.com/wp-content/uploads/2009/05/htc_magic_sample_photo_4.jpg

Dakle idealni uslovi, velika količina svetla, a pogledajte donji levo ugeo fotografije...blaga katastrofa od šuma. Možete misliti koliko su onda noćne slike dobre. Klasični softverski raster do beskonačnosti.

Music player je fantastičan na Magic-u, mnogo brži browsing muzike, shuffle nije retardinran kao kod Nokije koji odjednom krene da loopuje zadnjih 5 pesama.....ovo vam govori vlasnik Nokia telefona. Imao sam N73, N73 Music, 6630, 5800.....najbolje me služio 6630, a generalno svei zajedno su krckavo-plstični krševi od usporenih telefona sa zabagovanim operativnim sistemom.

Scyter Re: 27.06.2010. 23:04 #226073

broj poruka: 8138
Od Nokiinih telefona sam imao ovim redom:
Nokia 3310, Nokia 6230, Nokia 6300, Nokia N73 ME i sada Nokia 5800 XM. Ubedljivo najjkvalitetniji mi je bio Nokia N73 ME. Imao je i dosta bolju kameru od Nokie 5800 XM, sa kojom nisam nešto preterano zadovoljan. Što je više koristim, više sam razočaran u nju. Krcka samo što je pipneš. Kamera je očaj, zvuk je dobar, ali slab. Ne znam samo po čemu su je nazvali XpressMusic. Zvuk sa slušalica je dobar. Touch tu i tamo, a najveća mana ubedljivo je očajan OS. Bagovi na sve strane.

Rado ću ga za nekoliko meseci dok me skroz ne smori prodati i uzeti neki HTC. Nije loša Nokia, ali HTC je trenutno za korak ispred.

The Way It`s Meant To Be Played

Daum ... 27.06.2010. 23:05 #226076

...a dizao si taj 5800 u nebesa kad si ga uzeo...

Scyter Re: ... 27.06.2010. 23:07 #226085

broj poruka: 8138
Jesam, međutim, kad sam probao HTC Hero, shvatio sam da Nokia nema šta da traži pored HTC-a.

The Way It`s Meant To Be Played

:: ...a dizao si taj 5800 u nebesa kad si ga uzeo..
Equinoxe Re: ... 27.06.2010. 23:09 #226087

Pa ? On ima dobar GPS, Symbian 9.4 jeste brži od prethodnika, plastika jeste bolja dosta od N serije koju sam imao i to i dalje stoji....ali ovi moderni HTC-ovi su ga uništili. Da sam tada imao Magic-a kao izbor uzeo bi ga bez sekunda razmišljanja.

:: ...a dizao si taj 5800 u nebesa kad si ga uzeo..
skar evo bas sad imam jedan 5800 27.06.2010. 23:16 #226095

pored sebe,i tel je blagi uzas!!!
moze ko sta hoce da prica..al ovaj touch je uzas,kamera jadna,poklopac posle 3dana vec klamce...
HTC pravi odlicne telefone i mislim da su najjaci od svih trenutno,al da pljujemo nokiu necemo,izbacivala je najjace telefone i uzbacice..sacekajmo N8 pa prosudimo..

gile23 ... 27.06.2010. 23:25 #226100

broj poruka: 9121
5800 je dosta njih na prvu ishvalilo ali telefon ima dosta mana.

HTC pravi odlicne telefone, trenutno najbolje, ali ceka se Nokia odgovor, SE je po meni odavno ispao iz trke, izbaci nesto sa vremena na vreme, ali nista narocito. iPhone 4 je kako stvari stoje veliki fail normalno drzanje telefona izaziva prekid veze odmah. Inace Nokia N97 je poboljsani 5800 (procesor i kamera su bolji) sa QWERTY tastaturom.

Drzao sam neko vreme HTC Desire telefon je odlican ali je ipak malo glomazan, ali takvi telefoni su za neke poslovne ljude a ne za nekoga ko posalje 15 poruka dnevno okrene 2 puta nekoga, a nema potrebu za nekim aplikacijama i kao takav telefon zahteva da dobar deo vremena bude na internetu, HTC = posao, Nokia eventualno iPhone = prosecan srpski korisnik.

@bax bilo bi super kada bi se uporedile fotografije na istom pejzazu, jedna HTC druga Nokia, mislim na 2 razlicite fotografije tesko je uociti.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar nije poenta prepirati se 27.06.2010. 23:28 #226103

Nokia je i dalje no.1 u svetu...a nek uzima ko sta hoce
Desire i HD2 su extra fonovi,al za moj ukus preveliki!!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs