Nokia E51 na kojoj je mikrofon menjan i stavljen je drugi sa zicicama,nije zalemljen na plocu(kao fabricki) i poceo je jaaako slabo da se cuje-znaci verovatno rikn`o.Da li postoji kvalitetan mikrofon za ovu nokiu i koliko kosta zamena a da ne crkne posle par meseci posto sam cuo da su jako loseg kvaliteta zamenski?Takodje,na telefonu je nesto radjeno ranije(mozda je cak bio u vodi),prazni bateriju za 24h(cak i novu),i ne radi mu taster za kalendar na tastaturi.Sve ostale funkcije rade normalno osim mic. koji je skoro riknuo.Citao sam da moze da bude do software-a pa cu mozda pokusati downgrade JAF-om ako resim mikrofon problem. http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
prvo moram da predpostavim da si serviser, cim mozes JAF-om da se sluzis a downgrade nije ni za jedan telefon bas preporucljiv, pogotovo ne za te symbiane to sto ne radi neko dugme, da moze biti da je od kvasenja otisla tastaturna ploca, a i ne mora , a mic vidi da nadjes njegov pa stavis oni bar nisu jako skupi, opet kazem ako si serviser mozes to da porucis sve iz neke veleprodaje ali po meni se ne isplati toliko ulagati u taj telefon, pogotovo sto ovo sto ti vuce struju mislim da i ne moze da se resi, mada nije strasno 24h moglo je i gore biti telefon je odradio svoje, bio je dobar ali ne isplati se vise ulagati u njega
:: Nokia E51 na kojoj je mikrofon menjan i stavljen je drugi sa zicicama,nije zalemljen na plocu(kao fabricki) i poceo je jaaako slabo da se cuje-znaci verovatno rikn`o.Da li postoji kvalitetan mikrofon za ovu nokiu i koliko kosta zamena a da ne crkne posle par meseci posto sam cuo da su jako loseg kvaliteta zamenski?Takodje,na telefonu je nesto radjeno ranije(mozda je cak bio u vodi),prazni bateriju za 24h(cak i novu),i ne radi mu taster za kalendar na tastaturi.Sve ostale funkcije rade normalno osim mic. koji je skoro riknuo.Citao sam da moze da bude do software-a pa cu mozda pokusati downgrade JAF-om ako resim mikrofon problem :: http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos ::
brate moj,nego,ima na netu da se skine neki jaf emulator+dongle i preko usb-a da se uradi downgrade na stariju verziju softvera posto sam citao da se kod nekih e51 telefona desava problem sa brzim praznjenjem baterije bas zbog novog softvera.Nije mi to ni bitno toliko samo da znam daje isplativo da se zameni mikrofon sa nekim koji nece crci brzo jer telefon super sljaka i ovako jer imam 2 baterije,nekako mi zao da ga bacim jer volim taj fon zbog dizajna i funkcija. A mozda i probam prvo sa tim emulatorom,pa ako ga spalim da mi ne bude zao.Citao sam na nekom forumu da je lik 2 telefona uspesno downgrade-ovao sa tim posto drugi programi nece downgrade. http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
pa koliko mene secanje sluzi na e51 je digitalni mikrofon,i ne znam kako je neko budzio sa zicama,odnesi to kod nekog normalnog da ti zameni za 10e i resi se problema... ako vuce bateriju to se ne isplati resavati,jer ako je pokupio vodu,to je zacarani krug Ja kuci koristim krekovani JAF :) za upisivanje modovanih swf u neke nokie,a moze i za fleshovanje da posluzi...a downgrade ne pokusavaj :) da ne bude..
na plocu je stavljen mikrofon koji se drzi na zicicama zalemljenim za kontakte na ploci,nije zalemljen kao fabricki.Imam dve baterije tako da mi nije toliko bitno za praznjenje mada sam citao de je taj jaf jedini koji moze da downgrade-uje.Imas li neki servis u BG da mi preporucis za to?Ovo je ocigledno popravljao neki Ekrem. :) http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos
Pošto većina servisera smatra da je ovaj telefon zreo za Lešće, ukoliko neko ima, ili poznaje nekoga ko ima dobru,neservisiranu nokiu e51 na prodaju po ok ceni, neka mi šibne na mail.Znam da je ovo za oglase, ali pošto ima jako malo ovih telefona po oglasima, ne bih voleo da naletim na neku tarabu poput ove koju već imam, lakše je preko preporuke.Ovaj telefon mi je najbolji koji sam imao(a imao sam ih zilion), pogotovo sada kada imam i delove od ovoga i dve baterije.Hvala unapred!
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.