Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Jedno pitanjce?
STRANA 1 OD 1
Plamen Jedno pitanjce? 27.03.2011. 15:27 T34872

status: user
broj poruka: 2836
Uzeo sam nokiu c3. Prodavac mi je rekao da je ta baterija u telefonu (Li-on) i da je fabricki formirana, ali da za svaki slucaj je stavim prva 3 puta po 12h da se puni, i obavezno da se puni i prazni do kraja. E sad mene interesuje, baterija se isprazni do kraja i telefon se ugasi, stavim ga na punjac, jel nece da skodi bateriji ako ga upalim tokom punjenja (kao formiranje)?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Jadni mi sa takvim prodavcima 27.03.2011. 15:35 #308904

broj poruka: 6083
Sto puta smo prezvakali ovu temu..ne formiraju se Li-on baterije. Upalis, kad ti se isprazni mob, normalno stavis na punjac, ukljucen, ne smeta mu nista, kad kaze full skines, i to je to. I trudi se da cim ti pise battery emty da ga stavis na punjac, mnogo mu je zdravije nego da ga pustis ceo dan da kuka. Dakle- ne formiraj bateriju, apsurd je.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

Dragg re 27.03.2011. 16:12 #308917

broj poruka: 2270
Nema formiranja i nemoj redovno prazniti do kraja. Li-ion je najbolje dopunjavati na svako malo a ne puštaj da padne ispod 50%. Na svaki mesec ili dva ipak pusti da se isprazni do kraja da bi se elektronika baterije kalibrisala tj. da bi prikaz punjenja bio precizniji. Na kraju, šta god da joj radiš trajaće sigurno 2 god. minimum a kineska zamena košta 1000din tako da ne vredi brigati.

Snoopy- Re: re 27.03.2011. 18:17 #308949

broj poruka: 6083
Jok, da ne spadne ispod 80%, onda ja na hd2 treba da dopunjavam na 10 sati. Na novijim telefonima android i windows na 15% kaze da stavis na punjac, znaci tad je najzdravije za bateriju da se puni, tj, ne bi trebalo ispod toga da cekas, kao ono na nokiji kada ti pisti ceo dan a ti hoces da izvuces da bi znao da ti trajala baterija cela 4 dana.

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Nema formiranja i nemoj redovno prazniti do kraja. Li-ion je najbolje dopunjavati na svako malo a ne puštaj da padne ispod 50%. Na svaki mesec ili dva ipak pusti da se isprazni do kraja da bi se elektronika baterije kalibrisala tj. da bi prikaz punjenja bio precizniji. Na kraju, šta god da joj radiš trajaće sigurno 2 god. minimum a kineska zamena košta 1000din tako da ne vredi brigati
::
Mixx ... 27.03.2011. 18:34 #308954

broj poruka: 2931
nisu litijumke bas toliko osetljive. puni, prazni, zagrevaj, hladi, ako je kvalitetna baterija obicno izgura dve godine sa 80% pocetnog kapaciteta

ramzesIII Re: >> 27.03.2011. 19:00 #308965

broj poruka: 1017
Pre neki dan sam imao u rukama Lap-top u kojem je bila lithium jon baterija.
Na bateriji je pisalo da se napuni i isprazni do kraja da bi se formirala.

To je bila fabricka shtampa, znaci nije nista dodato naknadno ?

Samo mi je zao sto sam zaboravio da uslikam i da postavim sliku, da vidite svojim ocima da je proizvodjac baterije napomenuo da treba da se formira ?
Dragg Re: Re: re 27.03.2011. 19:11 #308968

broj poruka: 2270
Za li-ion je najzdravije kad su na 70%, a 50% je neki kopmromis da ne bi punio na 2h. To što kaže win je nevažno. Al ko što rekoh, manje-više radi šta god hoćeš, nema drastične razlike.

:: Jok, da ne spadne ispod 80%, onda ja na hd2 treba da dopunjavam na 10 sati. Na novijim telefonima android i windows na 15% kaze da stavis na punjac, znaci tad je najzdravije za bateriju da se puni, tj, ne bi trebalo ispod toga da cekas, kao ono na nokiji kada ti pisti ceo dan a ti hoces da izvuces da bi znao da ti trajala baterija cela 4 dana.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs