Tel. iz naslova. Nisam gledao kada sam se menjao i... dobio sam zaista sve fabrički, ALI NA FRANCUSKOM a ja ga zaista ne znam baš ni malo. Ima li neko rešenje, kako da pređem na engleski jezik? Hvala unapred svim forumašima!!! Dejan
Google translate je majka. E sad, ako je na papiru, moraces...
07.04.2011. 22:24
status: user broj poruka: 11019
da kucas ili da skeniras (text mode)... - - - -Joj, kupio sam juce S8000 Jet! Jeste da je Java OS, ali aplikacije rade k`o zmajevi. Multimedia zvone brze nego na PC-u (800MHz CPU, multitasking, display 480x800)... - - edit: ukapirao sam da se radi o organizaciji rada telefona. Pravac neki mobile servis... Ako si siguran da nema u opcijama (settings/operation language).
Ako je Windows Mobile verzija 6.1, on je višejezički, onda iz menija promeniš jezik na engleski. Ako je Windows Mobile verzija 6.5, on ima samo jedan jezik kao i pravi windowsi, onda moraš da ga flešuješ sa engleskim romom. Najbolje originalnim, a ne nekim kuvanim. Googlaj malo gde da skineš english rom i kako da flešuješ.
Ako nisi nikada flešovao telefone i nemaš želju da to naučiš, onda je bolje idi u neki dobar servis. Košta od 500 do 1000 dinara.
6.5 je prvi windows sa samo jednim jezikom. Svi predhodni su multi jezički. To važi za sve windows mobile telefone, osim za HTC. Oni ga baš kenjaju žestoko. Vidim i da nemaju zvanični 6.5, već samo 6.1 iz 2008-me godine. Telefon bi mogao da gura 6.5 bez problema. 6.1 je isti šit kao i 6.0. Kod downloada traži neki serijski broj. Ako je to IMEI on će ti po njemu najverovatnije opet skinuti francuski rom.
... nisi ni svestan, da si 100% u pravu. Upravo sam se zakačio na njihov yvanični sajt i dobio update, AL NA FRANCUSKOM i nema mogućnosti da se izabere engleski... S/N telefona pokazuje da je prodat u Francuskoj i to je to!!! Hvala u svakom slučaju!
Upravo sam napisao da si 100% u pravu! Ali u naslovu si SVE rekao što je trebalo za htc... Moja greška što se nisam ranije raspitao. Al sad, ima da ga prebacim pa makar i PREKO PROZORA...
:: da kucas ili da skeniras (text mode).. :: - - - -Joj, kupio sam juce S8000 Jet! Jeste da je Java OS, ali aplikacije rade k`o zmajevi. Multimedia zvone brze nego na PC-u (800MHz CPU, multitasking, display 480x800).. :: - - :: edit: ukapirao sam da se radi o organizaciji rada telefona. Pravac neki mobile servis... Ako si siguran da nema u opcijama (settings/operation language).
Sto se mene tice, OS nema mnogo veze sa telefonom.Ono sto...
08.04.2011. 12:45
status: user broj poruka: 11019
se zbilja racuna su - aplikacije. To jest, ako aplikacije rade svoj posao a hardver mu je kao munja, telefonu i ne treba bogtepitakakav OS (okruzenje)... Ovo sto dolazi sa njime plus mini Opera koju sam instalisao kao i jedan file manager su puna kapa... Nemam ja nista od toga sto mi neki drugi model, snabdeven procesorom od 500-600MHz nudi svoj Android sa 500.000 programa koji mi - ne trebaju.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.