Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 4
STRANA 1 OD 3  
nikolajev iPhone 4 18.04.2011. 22:28 T35391

status: user
broj poruka: 284
Danas sam dobio nov IPhone 4 telefon. Medjutim izgleda da je zaključan. Posle ubacivanja microSIM kartice i unosa PIN koda na displeju je `katanac`???
Da li neko zna kako mogu da resim problem?
Da kazem samo da mi se do sada Apple nije svidjao i da nista o njihovim proizvodima ne znam- sto je ocigledno. Ali telefon izgleda predivno. Nadam se da cu videti kako funkcionise.
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 18.04.2011. 22:33 #316344

broj poruka: 12810
Imaš na ovom sajtu sve što te zanima: http://www.iphone-srbija.com/

Bolje pitaj tamo, svi su ljubitelji Iphona...

To što je katanac na displeju i traži ti pin kod znači da je prvobitni vlasnik stavio šifru u slučaju da mu se kao sada, ukrade telefon.

Jedino rešenje za prolazak šifre je flashovanje telefona sa istim firmware-om, pritom brinuti da se baseband ne digne na veću verziju ako stoji na nekoj staroj koja može da se otključa...

Sve ovo je vrrrrrlooooo obimna tema i trebaće ti dosta vremena da pohvataš sve termine i šta i kako. Veliko drkanje oko telefona koji nije vredan tolikog drkanja sem ako nisi Apple fanboy.

Dovoljno mi je bilo kad sam video da moram da kasapim Sim karticu, da se okrenem od njega... Svoj Samsung Galaxy S nisam morao ni da otključavam, ni da se drkam sa bilo čime, a ponajmanje da seckam karticu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

repsi re 18.04.2011. 22:35 #316347

broj poruka: 1276
uff... pred tobom je dug i naporan put ako hoces da skapiras fon u celosti... jako jako puno ces morati citati, biti uporan i imati strpljenja podosta...
Bilo bi dobro da nam kazes odakle si dobio/kupio telefon i kada je kupljen? Zbog basebanda i firmware-a je to bitno.. isto tako preko serial numbera mozes da skontas koja je nedelja proizvodnje pa prema tome provalis koji FW ima trenutno na sebi.. pa onda gledas dal ga mozes otkljucati i jailbrakovati ili ne :) uglavnom jako puno informacija pretpostavljam ako si potpuno neupucen u temu oko iphone-a mozda nebi bilo lose za sam pocetak da pocastis nekog sa picem i da ti on to resi sve pa ti vremenom udjes u fazon..
ja nisam trenutno u toku sa ip4 ali mislim da imas Gevey karticu koja otkljucava bilo koji FW i Baseband (4500din) a sad ce doci i gevey pro (slicna cena - mozda nesto jaca)..ali ponovicu, ovo nisu 100% tacne informacije jer se to menja svaki dan-dva a ja ne pratim toliko...
iphone-srbija.com is the way to go..

nikolajev Re 18.04.2011. 22:39 #316348

Daum- telefon je nov, sam sam skidao celofan.
Vremena imam vrlo malo, tako da mi treba sto jednostavnije resenje.
VMARC Zakaci ga na iTunes 18.04.2011. 22:47 #316350

broj poruka: 9439
I aktiviraj.

S1000RR

repsi re 18.04.2011. 22:48 #316351

na iphone-srbija.com kontaktiraj coveka pod imenom `iphone-srbija` (administratora) i dogovori se sa njim.

gile23 ... 18.04.2011. 22:58 #316353

broj poruka: 9121
Cekaj moguce je otkljucati mrezu na telefonu (AT&T iP 4 da se otkljuca pa da moze da se koristi na nekoj nasoj mrezi) ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi @gile23 18.04.2011. 23:06 #316357

Mislim da je moguce, sa tom Gevey karticom se valjda moze sve otkljucati i dodje te cirka 50e.. najavili su pro verziju te kartice za koji dan pa vredi sacekati..
evo i link: http://tinyurl.com/3r4gnjm

gile23 Re: @gile23 18.04.2011. 23:10 #316358

Hvala na informaciji :).

Btw. iPhone 5 krece sa masovnom produkciom u septembru, bice dostupan pocetkom 2012. god. :), za sada je potvrdjena kamera od 8 mpx :).

White iPhone 4 available on 20 - th april.

Pozdrav!

:: Mislim da je moguce, sa tom Gevey karticom se valjda moze sve otkljucati i dodje te cirka 50e.. najavili su pro verziju te kartice za koji dan pa vredi sacekati.
:: evo i link: http://tinyurl.com/3r4gnj
::
nikolajev VMARC 18.04.2011. 23:13 #316359

VMARC, ti si genije!!!

VMARC Hvala, znam .) 18.04.2011. 23:40 #316367

S1000RR

VMARC Pec Raicu 18.04.2011. 23:44 #316370

S1000RR

nikolajev Imenik 18.04.2011. 23:44 #316371

Eto mene opet: da li je moguće prebaciti imenik sa Androida na iPhone?
Hvala
raic Re: Pec Raicu 18.04.2011. 23:47 #316374

broj poruka: 9006
Bio je poke, al reko ipak neću.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

:: S1000R
VMARC Sinhronizuj Android sa nekim od windowsovih servisa za imenik 18.04.2011. 23:48 #316375

Tipa Outlook express, outlook 2007 ili najbolje ako si pod XPom sa Adress bookom, onda preko iTunesa sinhronizuj iPhone sa istim programima, imas tamo u njemu opciju za sinhronizaciju kontakta.

S1000RR

VMARC Re: Re: Pec Raicu 18.04.2011. 23:49 #316376

Opusteno :)

S1000RR

:: Bio je poke, al reko ipak neću
maxxio Re: ... 19.04.2011. 00:11 #316381

broj poruka: 665
:: Svoj Samsung Galaxy S.......

Sve jasno.
gile23 Re: Re: ... 19.04.2011. 00:14 #316382

Oni su zaostajali za Apple-om, sada su ih presisali samo tako, CPU u Galaxy S2 je dual core na 1.2 GHZ, a Samsung je najavio sledece godine u Galaxy S telefonu dual core procesor sa taktom od 2.0 GHZ :).

Pozdrav!

:: :: Svoj Samsung Galaxy S.......
:: Sve jasno.
nemanja21 Re: Re: Re: ... 19.04.2011. 00:30 #316384

broj poruka: 1227
Zaboravljas da Apple izbacuje nove modele jednom godisnje, a konkurencija ih sustize/prestize tek pred kraj tog perioda. Taj dual core na 1.2 ghz (A5) je pre mesec dana predstavljen u ipadu 2. Pomenimo i to da Retina displej predstavljen u junu prosle godine u Iphone 4 je jos uvek najbolji displej na trzistu...
Ono sta su inzenjeri Epla napravili 2007 godine, strucnjaci iz Samsunga su kratko prokomentarisali `to je nemoguce`... A ta tvrdnja da su ih `presisali samo tako` je u najmanju ruku smesna .)

:: Oni su zaostajali za Apple-om, sada su ih presisali samo tako, CPU u Galaxy S2 je dual core na 1.2 GHZ, a Samsung je najavio sledece godine u Galaxy S telefonu dual core procesor sa taktom od 2.0 GHZ :)
:: Pozdrav
:: :: :: Svoj Samsung Galaxy S.......
:: ::
:: :: Sve jasno.
raic Presisao sam i ja preksinoć samo tako 19.04.2011. 00:49 #316386

broj poruka: 9006
Evo već drugi dan ne mogu čestito da dođem k sebi. Ni raso iz zamrzivača ne pomaže... ni za piće a vala za obloge još manje.

Malo sam tražio po literaturi druge narodne lekove protivu te vrste... indispozicije.

1. Ima jedan francuski lek što može svako da proba, navodno presečeš limun po pola, uđeš pod hladan tuš i trljaš se jednom polovinom ispod levog pazuha u smeru kazaljke na časovniku a drugom ispod desnog u suprotnom smeru.
Rezultat: ... nije pomoglo, probajte i vi, možda budete imali više sreće.

2. Na Jamajci se kunu u narodni lek koji se sastoji u zabadanju broja čioda sa crnom glavom koji odgovara broju godina u čep pića koje je skrivilo mamurluk a potom se u čep sipa krv sveže zaklanog crnog pevca. Uz obred ozdravljenja poželjno je slušati Boba Marlija ali nije obavezno.
Rezultat: ... pevca i čiode bi nekako i našao, možda bi se i setio koliko imam godina posle podužeg razmišljanja ali začkoljica je što sam kao svaki uredan srpski domaćin pobacao čepove. Možda bi se i nagovorio da ih tražim ali bojim se da u datom trenutku nije bilo mnogo šanse da mi glava uđe u kontejner.

3. U Mongoliji mamurluk od kumisa ili karakumisa uspešno leče ukiseljenim ovčjim očima, naučnici nisu uspeli da utvrde da li čudesni oporavak izaziva neki neuobičajen hemijski sastojak tog specijaliteta ili je prizor gomile očiju bez vlasnika koje iz tegle blenu u tebe dok plivuckaju u sirćetu jednostavno previše za već preopterećen nervni sistem tako da izazivaju momentalni hard reset istog.
Rezultat: Iako sam odavno čuo za taj lek do dana današnjeg nisam uspeo da iskopam odnekud te kisele ovčije oči, ako neko zna gde ih ima, ili ih još bolje sam spravlja nek me obavesti, dobro plaćam.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

Snoopy- Re: Presisao sam i ja preksinoć samo tako 19.04.2011. 00:59 #316389

broj poruka: 6083
To bre neka zajebana rabota :)

Otvaram temu i vidim raicev ogroman post, i rekoh `od kada on toliko zna o iPhonu 4` xD

Aj ako se saberes baci pogled na mail.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Evo već drugi dan ne mogu čestito da dođem k sebi. Ni raso iz zamrzivača ne pomaže... ni za piće a vala za obloge još manje
:: Malo sam tražio po literaturi druge narodne lekove protivu te vrste... indispozicije
:: 1. Ima jedan francuski lek što može svako da proba, navodno presečeš limun po pola, uđeš pod hladan tuš i trljaš se jednom polovinom ispod levog pazuha u smeru kazaljke na časovniku a drugom ispod desnog u suprotnom smeru
:: Rezultat: ... nije pomoglo, probajte i vi, možda budete imali više sreće
:: 2. Na Jamajci se kunu u narodni lek koji se sastoji u zabadanju broja čioda sa crnom glavom koji odgovara broju godina u čep pića koje je skrivilo mamurluk a potom se u čep sipa krv sveže zaklanog crnog pevca. Uz obred ozdravljenja poželjno je slušati Boba Marlija ali nije obavezno
:: Rezultat: ... pevca i čiode bi nekako i našao, možda bi se i setio koliko imam godina posle podužeg razmišljanja ali začkoljica je što sam kao svaki uredan srpski domaćin pobacao čepove. Možda bi se i nagovorio da ih tražim ali bojim se da u datom trenutku nije bilo mnogo šanse da mi glava uđe u kontejner
:: 3. U Mongoliji mamurluk od kumisa ili karakumisa uspešno leče ukiseljenim ovčjim očima, naučnici nisu uspeli da utvrde da li čudesni oporavak izaziva neki neuobičajen hemijski sastojak tog specijaliteta ili je prizor gomile očiju bez vlasnika koje iz tegle blenu u tebe dok plivuckaju u sirćetu jednostavno previše za već preopterećen nervni sistem tako da izazivaju momentalni hard reset istog
:: Rezultat: Iako sam odavno čuo za taj lek do dana današnjeg nisam uspeo da iskopam odnekud te kisele ovčije oči, ako neko zna gde ih ima, ili ih još bolje sam spravlja nek me obavesti, dobro plaćam
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
nikolajev Nvigacija 19.04.2011. 07:53 #316427

Moze li neko da mi pomogne oko navigacije: iGo...
Neki link...
Hvala

nikolajev Jailbrak 19.04.2011. 08:01 #316428

Koliko je Jailbrak- ovanje sigurno, odnosno koliko rizikujem da `zeznem` softver.
Hvala
markopvict Ne moz softveru da bude nista. A i ako mu bude 19.04.2011. 08:30 #316431

broj poruka: 4515
uradis restore, ima na netu svakakvih verzija.

http://www.engadget.com/2011/04/18/redsn0w-untethered-jailbreak-updated-for-ios-4-3-2-still-no-lov/

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.iznajmiPS3.com/

Daum Re: Re: Re: Re: ... 19.04.2011. 09:27 #316439

broj poruka: 12810
Dakle ekran čini telefon? Pobogu, ima odličnu rezoluciju, ali kvalitet ekrana nije bolji od Super AMOLEDA. Ne moram ni da pričam koliko je Android svetlosnih godina daleko ispred Iphona... Rezolucija mu ne znači ništa kad ima ekran od 3.5 inča...

Te otključavanje, jailbreak, custom firmware-i da se ne bi zaključao, sve kroz itunes, itd... a Android samo uzmeš i koristiš...

Da ne budeš u zabludi, ne pričam ovo napamet, kući imam i Iphone 4 i Galaxy S pa sam imao puno prilika da ih uporedim...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

:: Zaboravljas da Apple izbacuje nove modele jednom godisnje, a konkurencija ih sustize/prestize tek pred kraj tog perioda. Taj dual core na 1.2 ghz (A5) je pre mesec dana predstavljen u ipadu 2. Pomenimo i to da Retina displej predstavljen u junu prosle godine u Iphone 4 je jos uvek najbolji displej na trzistu...
:: Ono sta su inzenjeri Epla napravili 2007 godine, strucnjaci iz Samsunga su kratko prokomentarisali `to je nemoguce`... A ta tvrdnja da su ih `presisali samo tako` je u najmanju ruku smesna .
:: :: Oni su zaostajali za Apple-om, sada su ih presisali samo tako, CPU u Galaxy S2 je dual core na 1.2 GHZ, a Samsung je najavio sledece godine u Galaxy S telefonu dual core procesor sa taktom od 2.0 GHZ :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: :: Svoj Samsung Galaxy S.......
:: :: ::
:: :: :: Sve jasno.
gile23 Re: Re: Re: Re: ... 19.04.2011. 10:26 #316457

I A4 i A5 pravi Samsung, a ne Apple, Apple je firma koja samo kupi od drugih delove i pravi svoj uredjaj. A5 u iPad 2 ne radi ni na 1 GHZ, a kamoli na 1.2 GHZ. Pogledaj Specs Galaxy S2, HTC-ovih novijih telefona (3D telefon izbacuje HTC) + svi ti telefoni su 4G (to vazi za USA gde je 4G podrzan). Mozda Apple ima retinu, ali uskoro ce i ostali da ulete u taj fazon, evo Nokia je na svoj jednom business modelu najavila retinu, tako da ce to uskoro postati standard.

Apple nikada nije izbacio zaokruzen proizvod, nego uvek neke poluproizvode. Samo najtuznije od svega toga je to sto i drugi pocinju da prate taj trend :(.

A novi iPhone ce izaci tek za 6+ meseci, do tada ce iP 4 postati telefon druge klase. I u USA gde se iPhone najvise prodaje, carrieri (AT&T, Verizon, Sprint,...) utrkuju se za ekskluzivne Android telefone.

Apple se dobro drzao u poslu telefona, ali konkurencija ga je presisala trenutno samo tako,...

Ista stvar ce se desiti sa iPad-om pre ili kasnije.

Koliko je Apple zavistan od Samsung-a recice ti ovo :

http://www.engadget.com/2011/04/19/apple-spent-nearly-5-7b-on-samsung-parts-in-2010-faces-strong/

A Apple juce podigao tuzbu protiv Samsunga, stvarno su prsli :),...

Pozdrav!

:: Zaboravljas da Apple izbacuje nove modele jednom godisnje, a konkurencija ih sustize/prestize tek pred kraj tog perioda. Taj dual core na 1.2 ghz (A5) je pre mesec dana predstavljen u ipadu 2. Pomenimo i to da Retina displej predstavljen u junu prosle godine u Iphone 4 je jos uvek najbolji displej na trzistu...
:: Ono sta su inzenjeri Epla napravili 2007 godine, strucnjaci iz Samsunga su kratko prokomentarisali `to je nemoguce`... A ta tvrdnja da su ih `presisali samo tako` je u najmanju ruku smesna .
:: :: Oni su zaostajali za Apple-om, sada su ih presisali samo tako, CPU u Galaxy S2 je dual core na 1.2 GHZ, a Samsung je najavio sledece godine u Galaxy S telefonu dual core procesor sa taktom od 2.0 GHZ :)
:: :: Pozdrav
:: :: :: :: Svoj Samsung Galaxy S.......
:: :: ::
:: :: :: Sve jasno.
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs