Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Vip i Telenor
STRANA 1 OD 1
inter125 Vip i Telenor 26.04.2011. 11:40 T35544

status: user
broj poruka: 36
Razmisljam da uzmem neki telefon, tj. paket kod jednog od ova dva operatera, pa me zanima da li zakljucavaju telefone tako da kartice neke druge mreze ne rade na njima?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Sve 26.04.2011. 11:50 #318472

broj poruka: 1234
Telenor i VIP zaključavaju sve telefone.
Otključavanjem se gubi garancija.
MTS vrlo retko zaklučava telefone.

https://www.bambimobil.blogspot.com

pajsgudgud Обрати пажњу. 26.04.2011. 12:05 #318478

broj poruka: 3746
ВИП закључава телефоне тако да их је поприлично тешко откључати. Тј. шта раде. Ја сам узео х2 за динар и за сада БГ не постоји радња у којој можеш да га откључаш. Коју год сам звао рекли су да чекају програм да стигне.

Код Теленора је мало другачија ситуација. Типа Нокиу 5800 сам откључао без проблема.

Вип колико знам има боље пакете.

support normality

miki069 nije do VIP-a 26.04.2011. 12:14 #318482

Nokia X2 ima SL3 zaštitu koja još nije razbijena.
Navažno što je sa VIP-a. Ne može se otključati ni X2 sa Telenora, niti sa bilo koje mreže na svetu.
Do Nokie je, a ne do operatora.
5800 se lako otključava sa bilo koje mreže.

pajsgudgud Re: nije do VIP-a 26.04.2011. 12:46 #318485

E jes. U pravu si. Čitao sam o tome pre nego što sam uz`o mob samo što me ne interesuje toliko pa je to samo prošlo kroz moju glavi i izašlo :).

support normality

:: Nokia X2 ima SL3 zaštitu koja još nije razbijena
:: Navažno što je sa VIP-a. Ne može se otključati ni X2 sa Telenora, niti sa bilo koje mreže na svetu.
:: Do Nokie je, a ne do operatora
:: 5800 se lako otključava sa bilo koje mreže
::
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
mariob SL3 zastita se kod nas u beogradu 26.04.2011. 12:49 #318486

broj poruka: 63

razbija brute force metodom kalkulacijom hasheva na grafickim kartama (citaj traje par dana nekad) i kosta 60 eura. pm ako zelish da raz sl3.
BassivitY Može jedno pitanje? 26.04.2011. 13:13 #318499

broj poruka: 911
Šta je sve potrebno od dokumenata da bi uzeo neki od telefona is telenora ili vipa? Riknula mi N70 posle 5 godina, pušta neke čudne zvuke pa se razmišljam da uzmem X2 ...ionako mi telefon treba samo za osnovne stvari.

Izvinjavam se sza offtopic.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

mixer93 Re: Može jedno pitanje? 26.04.2011. 13:19 #318503

broj poruka: 4187
Trebas da imas jedino racun u banci,i licnu kartu. Bar je tako bilo kad sam ja uzimao u telenoru.

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Šta je sve potrebno od dokumenata da bi uzeo neki od telefona is telenora ili vipa? Riknula mi N70 posle 5 godina, pušta neke čudne zvuke pa se razmišljam da uzmem X2 ...ionako mi telefon treba samo za osnovne stvari
:: Izvinjavam se sza offtopic
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CARPE DIEM
Kovle ... 26.04.2011. 13:26 #318505

broj poruka: 976
Razlikuje se od telefona do telefona. HTC Wildfire koji sam kupio u VIP-u nije zakljucan na primer.. Sve zavisi

Mortificat Re: Može jedno pitanje? 26.04.2011. 13:41 #318509

broj poruka: 3519
Ja kad sam potpisivao ugovor pre par godina, tražili su ličnu kartu i još jedan dokument(vozačka, pasoš), ne znam kakvo je stanje sad.

:: Šta je sve potrebno od dokumenata da bi uzeo neki od telefona is telenora ili vipa? Riknula mi N70 posle 5 godina, pušta neke čudne zvuke pa se razmišljam da uzmem X2 ...ionako mi telefon treba samo za osnovne stvari
:: Izvinjavam se sza offtopic
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CARPE DIEM
miki069 RE: SL3 zastita se kod nas u beogradu 26.04.2011. 13:59 #318519

I kod nas u Beogradu se razbija brute-force metodom i košta 25 do 45e,
zavisno od modela telefona.
Nokiu X2 niko ne može da uradi. Još uvek.

JovanZ Re: 26.04.2011. 15:50 #318562

broj poruka: 3013

@bassivity treba ti licna karta a mislim da zavisno od paketa koji uzimas u vipu da te proveravaju preko kreditnog biroa.

Takodje, slazem se da se zavisi od telefona do telefona i od operatera sta je zakljucano. Ja sam od mts-a imao n81 koji nije bio zakljucan, i pre godinu i nesto sam uzeo Htc Tattoo koji takodje nije bio zakljucan. Mada ako je android zakljucan to se da lako srediti, mozes da ih sam flashujes kako hoces i da im stavljas custom ROMove

A za operatera bih tii savetovao da uzmes VIP. Nije da ih reklamiram, ali stvarno su profesionalni, imaju veoma dobar net i spremni su da ti izadju u susret i oko placanja i slicnih stvari. Cak su mi servisirali telefon besplatno kada sam ga cackao i radio stvari koje su van garancije. Koliko sam imao problema sa mts-om, toliko mi je sada dobro sa vipom.

Za kvalitet telenorove postpaid usluge ne mogu da ti kazem nista konkretno, ali sam pre jedno 3 meseca sa ortakom uporedjivao pakete i cene ova dva operatora i ispada da Vip daje vise za iste pare. Ali najbolje da odes do poslovnice i jednih i drugih pa da se lepo raspitas, uvek su prijatni da objasne sve, sto sa mts-om bas i nije bio slucaj.

I da, koliko sam ih razumeo u vipu, po isteku ugovora imas pravo da uzmes novi telefon ili da ti umanje racun a da naravno ostanes na istom paketu.

I razmisli pre nego sto uzmes fon da li ti trebaju toliki minuti da bi dobio telefon po nekoj ceni. Nekada je bolje da sacekas da skupis pare pa da kupis telefon nezavisno od ugovora, tj da sklopis ugovor nezavisno od telefona :) Znam dosta ljudi koji su se zajebali pa su se razocarali sto imaju obevezu koja se samo vuce i koje jedva cekaju da se rese.

Izvini ako sam malo otisao u sirinu .)

Bottom line bi bio - ako si vec resio da uzmes i fon i ugovor zajedno - vidi da uzmes telefon koji te nece smoriti posle par meseci i koji ce odgovarati tvojim potrebama i tarifu koja ti nece biti teret za placanje.

Nadam se da sam malo pomogao. :) Javi sta si uzeo :)
pajsgudgud Što kaže koleZa Jovan... 26.04.2011. 16:52 #318591

VIP za saad ima bolju ponudu.

Ja sam na paketu 325 za `iljadusto i nešto dinara sa porezom mesečno. Imaš 325min, 325 poruka i 325Mb interneta što budi siguran dobro dođe.

Realno ne potrošim ni 20Mb mesečno uz svo korišćenje skajpa ebuddy-a i opere.

Takođe je pogodnost i ovo što je rekao kolega Jovan da možeš ili da biraš aparat telefonski ili da u toku trajanja ugovora uzmeš popust od 25% na račun svakog meseca.

support normality

skar vip ima bolje pakete 27.04.2011. 09:37 #318844

broj poruka: 3992
u Zrenjaninu je smesna cena za brutforce,bas radi alavosti pojedini,pa je pala na svega 20e!
sramota!

miki069 Jel kradu struju u Zrenjaninu? 27.04.2011. 14:45 #318968

Jer sa 20e po telefonu neće moći da plate razliku u računu za
struju oni koji koriste brute-force.
Opametiće se kad im stigne aprilski račun za struju.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs