Unapred se izvinjavam na velikom postu od kilometar ali moralo je. :) Ljudi sta je bre ovo? Vec Mesecima pokusavam da kupim neki mob.Neka promena itd.Ja ne znam za vas ali sam Ja tesko razocaran kada su mobilni u pitanju. Svi su isti,svaki je pun nekih manjih i vecih mana,nema covek sta da kupi danas. Taman kada pomislis: E ovo je taj mob,pocnes da citas specifikacije,procene i nesto zakoci. Naime Imam Nokiu N8 i 5800 Xpressmusic,Brat ima Iphone 3gs 32Gb. Oboje bi nesto menjali a nemamo pojma sta bi uzeli. Svi su nekako isti. Sve je na istu foru,sa nekim nedostacima i glupostima. Nikako da se sve nekako upotpuni.Prvo mi je ranije zapao Samsung Galaxy S, hteo sam da ga kupim jos pre N8 odem da ga vidim. Uzmem u ruke,Lepuskast mob,lep ekran,Android,brz,fino zaobljen ali ona Plastika nikako mi ne ide,Kamera nista poslebno,Nema Blic,Zvucnik slab, audio izlaz isto itd,razocaram se. Uzmem HTC Desire HD,strci ruzno ona kamera,odvaje se kuciste dole,zvucnik nikakav,izlaz za audio opet lose,ma nije to to. Evo sada opet izadje Galaxy 2 ja se obradovah kada vide specifikacije dual core cpu Full HD avioni kamioni cuva decu itd. Skocim do radnje da ga probam,Istina brz nemam reci,Sve radi glatko i zvucnik je kao bolji nego pre ali ona plastika majko moja. Sta je bre ono? Kako su ga onako sklepali nije mi jasno kao da je pravljen od recikliranih kineskih igracaka i patika i jos kada se onaj zadnji poklopac skine evo majke mi kao Kinesku kutijicu za alat da gledam ,jos ona baterija crna ma bezi. Ja ruzniji mob u skorije vreme video nisam i nikakvo mi poverenje u kvalitet ne uliva ona plastika i jos kada sam okrenuo sa njega da cujem kako se slusalica cuje i tu me je jos razocarao,u onoj guzvi sam jedva cuo sa kim razgovaram. O Apple necu da pricam,Sto se tice Dizajna manje vise su da kazem ok ali mislim i oni stvarno 3 godine prave isti mob evo tek sada kao iphone 4 `Revolucija` samo ne znam cega.Face time mislim stvarno! Daj bre niko nije debil. Tek sada su se ljudi setili da nacickaju neki blic i neku kameru. Onaj Itunes i sihronizacije majko moja rodjena! Pesmu ne mogu da izbrisem kad Ja hocu,ne mogu da prebacim nista preko bluetooth-a,wirless domet mu nije jaca strana,mass storige da i ne pominjem i file sistem za koji kompanija jos uvek nije ni cula da postoji a da i onaj zvucnik koji je na njemu koji ko i da ga nema. Dok opet ono sto ima je taj IOS cuveni i stvarno glatko radi iako je uproscen da nema gde dalje ima makar more aplikacija a opet ima i mnogo nedostataka. Google gura Android ko Majka malo dete i priznajem ide im Ok jedina zamerka po meni je sto imaju 4 dugmeta na prednjij strani ekrana.Koja glupost,era touch ekrana a oni i dalje gaze po dugmicima i to ne jedan ili dva kao Nokia i Apple nego cetiri! Ma idi. jok pet. Dolazimo do Nokie N8. Kamera bez premca,blic takodje,zvuk,kvalitet,dizajn,aluminijum stvarno OK, ali sta je sa Procesorom? Rezolucijom ekrana? Ramom? I njihovim cuvenim Symbianom koga vuku godinama kao cigani cerge? Programeri kao da nisu culi da ovaj sistem postoji(vec 11 god) pa da se zajebu da narave neku aplikaciju ili igru za njega (kao poceli su nesto sada sa OVI storom) nego sve za IOS i Android. Mozda i bi oni kada bi imali snagu pod haubom ko zna.Eto ljudi cini mi se da sam sve ispisao i resenja i dalje nema. Cekati dalje da se nesto pojavi iz vedra neba ili sta? Imam utisak da svaka kompanija isto radi ignorisu probleme koji su tu i kao da nas primoravaju da kupujemo nesto jer nemamo drugi izbor. Enigma i dalje ostaje. Brat i Ja i dalje ne znamo sta da radimo,da li da prodajemo pa da uzmemo nesto drugo ili da cekamo.Ako imate bilo koji predlog,savet,komentar nemojte se ustrucavati da ga iznesete.Puno pozdrava za sve! Svako dobro i u zdavlje!
s`obzirom da si izabrao da kupis Nokiju N8 u proslosti. Ja za taj telefon ne bih dao 100evra... Ima ga moj kum. Uzeo sam telefon u ruke i vratio mu isti. Posle 30 sekundi me je smorio... Vece smece skoro nisam video...
pozz kralju. al ga napisa, detaljno, alal vera.lepo si objasnio sta zelis, i to sto ti zelis - nema. kao uvek do sada kad neko trazi preporuku, nisam u onolikom postu pronasao koliko bi novca dao, pretp. da nema limita.
takodje mi iz teksta nije bilo jasno cemu tebi sluzi telefon. dal za razgovore preko slusalica (nisi cuo sa jedim modelom sagovornika) ili losa kamera i sto neki fon nema blic, ili ti treba za razmenu podataka sa drugim korisnicima mob (kao da ne mozes da to skines s neta) i veza sa PC (iTunes), ili ti je bitno da je fon dobro dizajniran (kritike za plastiku), ili volis slozenost (smeta ti jednostavnost OS) ili volis da igras igre i koristis neke programe (podrska za symbian), cek, ne videh da trazis GPS.
dakle, prvo odluci za sta ti treba telefon - pozivi i sms, internet, wifi, povezivanje, muzika, kamera, izgled, softver... dakle, izaberes 2 do max 3 kljucne karakteristike. pogledas koji telefoni ispunjavaju tvoje zahteve, proveris da li je taj drugi bolji od tvog, odlucis da li ces da kupis. Sto se mene tice, imate iphone, imate nokiju... zamenite telefone nedelju dana.
pretpostavljam da previse ocekujes od telefona. mozda da kupite neki uredjaj kvalitetnije izrade i boljih funkcija (neki muzicki plejer, fotoaparat, neki netbuk) pa se time zanimajte, a tel da vam sluzi za razgovore? moje je misljenje da to sto imate nema potrebe da menjate.
kupi neki mob sa android platformom..... svako moze da ide glavom kroz zid i da juri symbian i da kaze ma jok vi ste se pripojili vecini pa ste uzeli android, a tako sam i ja mislio i kad sam uzeo mob sa tim os to je islo podmazano uffffffff... eto budi i ti realan i uzmi neki mob sa android os! pozz
Takodje Kralju : ) Nego kako ako ne detaljno :) Vidim Ja da nema prijatelju. Novac nije problem. Krenucu da odgovaram redom na tvoj post.
“takodje mi iz teksta nije bilo jasno cemu tebi sluzi telefon. dal za razgovore preko slusalica (nisi cuo sa jedim modelom sagovornika)”- Pre svega za razgovor zato mi je bitno kako cu cuti sagovornika i kako ce on cuti mene.Sms manje vise.
” ili losa kamera i sto neki fon nema blic” – Kamera i xenon blic mi je itekako bitan,najveci razlog zasto sam kupio N8 da se manem digitalca :)
“ili ti treba za razmenu podataka sa drugim korisnicima mob (kao da ne mozes da to skines s neta) i veza sa PC (iTunes)”-Stvar je u tome sto je stvarno glupo i debilozno u 21 veku da nesto pokazujem nekome na mobu i on mi kaze: e super prebaci mi preko bluetooth-a? Ja da ne mogu da mu posaljem(Primer najobicnija slika itd) Katastrofa.
“ili ti je bitno da je fon dobro dizajniran (kritike za plastiku)” –Svako voli lep dizajn i cvrst mob pogotovo Kada ti mob padne niz pokretne metalne stepenice najduze u drzavi od 30 metara i prezivi sa malim oziljcima stvarno stavis prst na celo i kazes: Jbt stvarno neverovatno :)
“ili volis slozenost (smeta ti jednostavnost OS) ili volis da igras igre i koristis neke programe (podrska za symbian), cek, ne videh da trazis GPS.”-Da volim da imam neke normalne mogucnosti i opcije , navigaciju koristim cesto,Igre ne igram i ne interesuju me ali programe naravno.
” dakle, prvo odluci za sta ti treba telefon - pozivi i sms, internet, wifi, povezivanje, muzika, kamera, izgled, softver... dakle, izaberes 2 do max 3 kljucne karakteristike. pogledas koji telefoni ispunjavaju tvoje zahteve, proveris da li je taj drugi bolji od tvog, odlucis da li ces da kupis. Sto se mene tice, imate iphone, imate nokiju... zamenite telefone nedelju dana”
Probano druze. Nema pojma dan nisam izdrzao. Vidis druze ja samo pokusavam da nadjem jedan uredjaj koji ce resiti sve probleme pa neka kosta koliko kosta i da se covek smiri,koliko vidim resenja i dalje nema. Izgleda da cu morati jos da cekam i da se nadam da ce se nesto promeniti i da ce kompanije reagovati na kritike kupaca i napraviti jedan koliko toliko savrsen Hardwerski\softwerski mobilni uredjaj bez mana,bilo to kamera,Audio,materijal izrade itd...
Nije samo symbian problem. Daj mi ime-model nekog lepog moba sa Ekstra kamerom i Blicem da moze da zameni prosecni digitalni foto aparat i sa zvukom da moze zameniti Ipod i metalnim kucistom i Androidom i kupujem odmah. Nema ga druze u tome je stvar nema....Svaki ima nedostatke... :(
:: kupi neki mob sa android platformom..... svako moze da ide glavom kroz zid i da juri symbian i da kaze ma jok vi ste se pripojili vecini pa ste uzeli android, a tako sam i ja mislio i kad sam uzeo mob sa tim os to je islo podmazano uffffffff... eto budi i ti realan i uzmi neki mob sa android os! :: poz :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
kupis ovaj mob i rootujes ga i dobio si isto sto i HTC desire HD npr. znaci uzmi bilo joki HTC posto je open source sto su i sami iz HTC-a rekli s rizikom da ga zeznes ali mozes da ga modifikujes kako ti dusa iste!!!! to rootujes ga znaci da mozes da menjas software kako ti sam hoces plus ima dobru kamericu(ne ocekuj od mobilnog da bude isto sto i specijalizovani hardware za slikanje) ima CPU 1000mhz i gpu hd i sta ti drugo trema?????? ako ti ista drugo treba onda nemoj kupovati mobilni meni je svrha mobilnog da ima veliku autonomiju i lagano kucanje sms-a kao sto je 6700 classic
Imas program `Voodoo control` koji pojacava zvuk na slusalicama i do 50%. Kad se stavi odgovarajuci softver i lagfix postaje brzi od mnogih single core android modela.
Slabo ti stojis sa poznavanjem tehnologije materijala...
20.06.2011. 09:22
status: user broj poruka: 11019
inace se ne bi pouzdavao u taj `metal` od kojeg je napravljen N8. Plastika u koju je upakovan svaki bolji Samsung zastitice unutrasnjost telefona BOLJE nego metal. Opisani pad, prouzrokovace iste takve ogrebotine i na plasticnom kucistu Samsung-ovog telefona. Zbog bolje apsorpcije potresa koju obezbedjuju kompozitni materijali, komponente smestene unutar Galaxy-a (stampana ploca, tasteri itd.) pretrpece manju stetu nego one koje su smestene u metalnom kucistu. Sta ti se vise svidja da vidis, nakon sto ti je telefon ispao iz ruke: malo ogrebane `plastike` i potpuno ispravan phone ili kuciste `kao novo` a unutra parcici pertinaksa u obliku puzzle-a, idealan poklon nekoj bebi iz komsiluka (`dobar onaj komsija - poklonio nam zvecku`)?
... kad Apple izbaci iPhone na Androidu... dakle nikada...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Stvar je jednostavna, ne postoji savršen telefon. Galaxy S ima odličan ekran, ali eto, plastično kućište, Desire HD ima odlično kućište, ali prosečan ekran, N8 ima odličnu kameru i kućište, ali ima ubogi Symbian... itd...
Ja koristim već nekoliko meseci Galaxy S i prezadovoljan sam ekranom. Super AMOLED je stvarno uživanje gledati, pogotovo kad ga staviš pored Iphone-a i vidiš koliko mu ništa ne znači veća rezolucija na 3.5 inča ekranu...
Telefon je strašno tanak, i jako prijatan za korišćenje. Meni ne znači ništa što nema blic, jer kameru koristim ionako samo da fotkam neke zanimljivosti, a ne da pucam 100 slika dnevno iz zanimacije...
Zvuk mi je zadovoljavajući, šta znam. Tek kad kreneš da koristiš neko vreme Android vidiš sve prednosti, nema problema sa prebacivanjem preko bluetootha bilo čega, čak i deli instalirane aplikacije, muzika se ubacuje jednostavnim kopiranjem na mass storage, aplikacije se instaliraju bez ikakvog hakovanja itd, dakle ništa nemaš da se požališ... Ne treba ti bilo šta slično kao iTunes, niti si vezan bilo kako za mašinu... Čak i preko wifia možeš da napuniš telefon sa svime...
Romova imaš koliko hoćeš, customizovanih na najraznije načine...
Moja preporuka ako te nervira plastična izrada Galaxy S2, je da uzmeš HTC Sensation. Ima bolju izradu, i veću rezoluciju ekrana. Sad da li je kamera zadovoljavajuća da zameni aparat ne znam, ali ima FullHD video snimanje... __________________ Scourge of PCBerza
Nisiam znao za taj program i lepo je sto to postoji ali ne verujem da on povecava isto tako i Kvalitet zvuka to jest redukuje izoblicenja,sumove nastale pri ovim pojacavanjem snage pre bi rekao `Peek` ,Jer da je mob mogao bolje ne vidim razlog kompanije da ga `Ustroji` po zvuku,uzmi primer samo stare 5800 Xpressmusic koja ima poseban cip za obradu audio materijala,ubedljivo najbolje stereo zvucnike i audio izlaz do dana danasnjeg zato sam je `opet` kupio jer sam imao nedostatak na N8 (mono zvucnik) i blagi ali primetno bolji izlaz za slusalice itekako primetno kada pesme slusas na 320kb\s na slusalicama koje koristim (Sony MDR-XB40EX) koje sam kupio cim su se pojavile i nisu bile uopste jeftine, Evo linka: http://www.sony.se/product/hps-extra-bass-and-dj/mdr-xb40ex
:: Imas program `Voodoo control` koji pojacava zvuk na slusalicama i do 50%. Kad se stavi odgovarajuci softver i lagfix postaje brzi od mnogih single core android modela :: :: Gigabyte GA-MA770-DS :: Athlon 5000+ @ 3 GH :: 2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz :: Ati 3650 :: Termaltake 470 :: 500GB WD Caviar Blu :: Termaltake WingR :: Benq 22` FullHD :: ::
Re: Slabo ti stojis sa poznavanjem tehnologije materijala...
20.06.2011. 11:11
status: user broj poruka: 314
E Trtojed lud si. :D Uvek me nasmejes i oraspolozis sa tvojim komentarima :) Mogu ti reci da si i u pravu. Cak sam u par navrata i Ja razmisljao o tome. Mada da sam sve pisao gore post bi bio sigurno 2-3 puta duzi. Nisam hteo sve da iznosim da ne preterujem mada Itekako ima logike u tome ovome sto si napisao mada opet sa druge strane metal je metal kombinacija metala i plastike isto nije lose,pogotovo na sile uvijanja tipa nosenje po dzepovima,cucnes-potrcis sta znam...
:: inace se ne bi pouzdavao u taj `metal` od kojeg je napravljen N8. Plastika u koju je upakovan svaki bolji Samsung zastitice unutrasnjost telefona BOLJE nego metal. Opisani pad, prouzrokovace iste takve ogrebotine i na plasticnom kucistu Samsung-ovog telefona. Zbog bolje apsorpcije potresa koju obezbedjuju kompozitni materijali, komponente smestene unutar Galaxy-a (stampana ploca, tasteri itd.) pretrpece manju stetu nego one koje su smestene u metalnom kucistu. Sta ti se vise svidja da vidis, nakon sto ti je telefon ispao iz ruke: malo ogrebane `plastike` i potpuno ispravan phone ili kuciste `kao novo` a unutra parcici pertinaksa u obliku puzzle-a, idealan poklon nekoj bebi iz komsiluka (`dobar onaj komsija - poklonio nam zvecku`) :: ::
E u tome je stvar! Ne postoji savrsen mob! :( . Da upravo je to ono sto mene nervira i muci. Svaki ima nedostatak. Kao da kompanje ovo namerno rade,izbegavajuci da naprave jedan mob koji ima sve. Verovatno je razmisljanje sledece: Ako napravimo jedan savrsen mob sta cemo napraviti posle njega? :) Istina ziva o prednosti Androida nad Symbianom tu nema govora. jedina zamerka je po meni koju sam gore napisao a to je: upotreba 4 mehanicka\touch tastera na prednjoj strani,ko da nisu mogli smisliti da ima jedno dugme ili ni jedno ali sta je tu je. Dobar je Galaxy S,znam sve jer sam i Ja hteo da ga kupim,malo je falilo,pisao sam gore i zasto nisam. Gledao sam i taj HtC mogu ti reci da je dobar,ide napred HTC videcemo sta ce predstavljati u buducnosti. Nista jedino resenje je cekati jos... Drugog nema...
:: Stvar je jednostavna, ne postoji savršen telefon. Galaxy S ima odličan ekran, ali eto, plastično kućište, Desire HD ima odlično kućište, ali prosečan ekran, N8 ima odličnu kameru i kućište, ali ima ubogi Symbian... itd.. :: :: Ja koristim već nekoliko meseci Galaxy S i prezadovoljan sam ekranom. Super AMOLED je stvarno uživanje gledati, pogotovo kad ga staviš pored Iphone-a i vidiš koliko mu ništa ne znači veća rezolucija na 3.5 inča ekranu.. :: :: Telefon je strašno tanak, i jako prijatan za korišćenje. Meni ne znači ništa što nema blic, jer kameru koristim ionako samo da fotkam neke zanimljivosti, a ne da pucam 100 slika dnevno iz zanimacije.. :: :: Zvuk mi je zadovoljavajući, šta znam. Tek kad kreneš da koristiš neko vreme Android vidiš sve prednosti, nema problema sa prebacivanjem preko bluetootha bilo čega, čak i deli instalirane aplikacije, muzika se ubacuje jednostavnim kopiranjem na mass storage, aplikacije se instaliraju bez ikakvog hakovanja itd, dakle ništa nemaš da se požališ... Ne treba ti bilo šta slično kao iTunes, niti si vezan bilo kako za mašinu... Čak i preko wifia možeš da napuniš telefon sa svime.. :: :: Romova imaš koliko hoćeš, customizovanih na najraznije načine.. :: :: Moja preporuka ako te nervira plastična izrada Galaxy S2, je da uzmeš HTC Sensation. Ima bolju izradu, i veću rezoluciju ekrana. Sad da li je kamera zadovoljavajuća da zameni aparat ne znam, ali ima FullHD video snimanje.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Procitao sam sve sto si napisao, i teska posla da ces ikada dobiti to sve na jednom mestu, posebno dobar loudspeaker i izlaz na slusalicama. Lepo ti sacekaj onaj htc 3D, i bole te brige :)
Ja imam hd2 jos od kada je kosta blizu 600e, i garancija mi istekla, i jos uvek sam prezadovoljan. Cak i win 6.5 sam koristio 90% vremena, android kad hocu angry birds da igram :) pre 2 dana sam ubacio najnoviji android sa 3d efektom, i bas super redi i izgleda do jaja, vrv cu samo njega da koristim (iako jos nije sredjen problem sa linijicama koje se ponekad pojavljuju)
Lepo ti isfuraj taj n8 jos malo, potrudi se da ga ne ispustis niz poketne stepenice (koje idu na gore pa da pada u nedogled xD) pa onda vidi da uzmes onaj 3D mob, ako bude imao dobar zvuk :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Ma samo kad bude uzeo android telefon, zaboravice na zvuk i sve, meni zanimljivo samo da zakljucavam i otkljucavam, a kamoli da costumizujes, personalizujes, ubacujes programe, updatujes, budzis, kuvas xD beskrajno mogucnosti :) (da ne pricam za hd2, svi znaju versatilnost ovog uredjaja)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Bilo koji, ali BILO KOJI telefon da uzmes, moraces da napravis neki kompromis i uvek ce da se pojavi nesto sto ces zeleti da je malo bolje. A ako budes zeleo da imas savrsen telefon, nikada neces biti zadovoljan.
I ona prica u androidu i cetiri dugmica? Ozbiljno ti to toliko smeta da zbog toga imas toliku odbojnost prema njemu? Dok ne pocnes da se igras custom rom-ovima, neces imati pojma sta sve Android moze i koliko je zapravo jak.
Ima ekran otporan na grebanje 1GHz CPU, 576MB ram-a, 5mpx kameru, 720p snima sa WP7 i pojedinim Android romovima. Jedini je telefon koji ima MultiOS mogucnost. Na njemu moze da se instalira WP7, Android po zelji od verzije do verzije i isto toliko WM 6.5 ROM-ova. Moze da radi kao DualBoot uredjaj. Ja ne znam da li ima bolje stvarno za 250 evra.
Ako ste do najnovijeg, onda bih preporucio HTC Sensation Dual Core i td
To sve stoji, ali opet, ekran nije toliko otporan na grebanje, izgrebaće se na kraju, ima manje rama nego ostali high end telefoni danas, ekran je katastrofa, ima ogroman vidljivi ghosting, hardverski dugmići na prednjoj strani na svakom HD2 pomalo šetaju, a meni su se zaglavljivali. I opet, nije savršen telefon. Odličan je, ali nije savršen... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: Ima ekran otporan na grebanje 1GHz CPU, 576MB ram-a, 5mpx kameru, 720p snima sa WP7 i pojedinim Android romovima. Jedini je telefon koji ima MultiOS mogucnost. Na njemu moze da se instalira WP7, Android po zelji od verzije do verzije i isto toliko WM 6.5 ROM-ova. Moze da radi kao DualBoot uredjaj. Ja ne znam da li ima bolje stvarno za 250 evra :: :: Ako ste do najnovijeg, onda bih preporucio HTC Sensation Dual Core i td
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.