O tome se šuška vec nekoliko meseci. Nedavno je na jednom...
23.06.2011. 21:33
status: user broj poruka: 11019
poznatom sajtu komentarisano precesto menjanje Nokijinih `izvrsnih direktora` (CEO) pa je problem pominjan i u ovom kontekstu (borba oko primata mob op sistema)... Velike su tu pare u opticaju, mnoštvo isprepletenih interesa. Win Mobile? Jos jedan od razloga za bezanje od firme `Nokia`.
:: poznatom sajtu komentarisano precesto menjanje Nokijinih `izvrsnih direktora` (CEO) pa je problem pominjan i u ovom kontekstu (borba oko primata mob op sistema)... Velike su tu pare u opticaju, mnoštvo isprepletenih interesa. Win Mobile? Jos jedan od razloga za bezanje od firme `Nokia`.
ja imam N900 i veoma sam zadovoljan,a N9 ce biti neki logican nastavak,u hardverskom rangu novijih telefona,sa meegom koji je baziran na linuksu. trebalo bi da bude ekstra.
Nije `zbogom symbian` već, `zbogom Nokia`. Nisam da se forsira jedna opcija, pa ni Android, ali, u trenutku kada svi u kolu Androida zarađuju basnoslovno i toliko i napreduju, Nokia bi napredovala više. Ja bi prvi uzeo Nokiu android pre nekog drugog proizvođača, jer malo više imam poverenja u njih... ali, forsiranjem propale platforme, pa sad još i prebacivanje na samo jednu, i to poprilično omraženu... udariće ih po džepu pa po nosu. Šteta... ako ostanu tako tvrdoglavo glupi, i taj windows mobile ne postane atomski reaktor sa čudesima i ušesima, moglo bi nam se desiti da za pet-šest godina, kada ponesemo majicu RAKIA connecting people, da oni jednostavno gledaju belo.
Moguce je da ce zadrzati i Symbian, pa cemo u buduce po slovnim oznakama znati i koju platformu koriste, intersantno ce biti sigurno, nije iskljuceno i da ce konacno Android uzeti pod svoje. Moje je licno misljenje da su oni sa Samsungom, a ovi sa HTC-om u dilu i da je sve ovo smisljeno zbog obostrane koristi. Svasta ce naciniti kako bi nam isterali pare iz dzepa :). Inace od svog prvog fona koristim iskljucivo Nokiu i naravno da cu nastaviti, ne znam sta pojedincima smeta kod Nokije, ali iz licnog iskustva, bez da za svoje misljenje obilaze forume.
AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI HD 3870 512mb WD Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus Cooler Master RS-430<
Meni smeta kod Nokije, što nemaju poslovnog sluha, što su umislili da su uhvatili Boga za jaja (a on zbog toga nije besan, već radostan) i da mogu da diktiraju trendove, nauštrb realno korisnog za kupca, i što, čak i kad većina mudrosera sa brdovita Balkana vidi da je Android telefon hit, nekad slavna i vodeća firma mobilnih - to isto ignoriše... i propada li propada, tj. opada.
Video sam pre neki dan telefon, a i usput Meego, koji BTW izgleda dobro.
Za divno cudo, i N9 mi se jako svideo, ali kad sam cuo da ce kostati 600e, odmah sam shvatio da nema nista od njega. Pored Sensation-a i Galaxy S II nema sta da trazi, a jos su i jeftiniji ovi.
Zasto tebe zanima poslovna politika, reci mi sta je to sto tebi licno ne valja kod Nokie i Symbiana, a valja kod Androida i telefona koji koriste tu platformu?
AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI HD 3870 512mb WD Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus
Koliko god da je nokia propala kao sto neki kazu, nokia telefon ce se uvek bolje prodavati za razliku od samsunga i ostalih njemu slicnih. I po cemu je android platforma bolja od symbiana, i po cemu je galaxy bolji od n8? To sto neki nemaju para da kupe nokia telefon ne znaci da je ta nokia losa.
Ima jedan lek kad ljudi dođu u sukob sa stvarnošću, a taj je da udare glavom o zid i rascopaju je misleći da prolaze kroz vrata ili da vire kroz prozor. LM, nemam ništa, baš ništa protiv symbiana, a kamoli protiv onih koji ga vole, ili su spucali 300-400€ na neke tamo modele i sada ne mogu da ih prodaju ni ako ih zamotaju u 50€... zato što je, de fakto (to je taj zid, figurativno), Android u naletu, on se i traži i prodaje, najviše. To je statistika, koju ja nisam ni merio niti možemo da je opovrgnemo. Dalje, ko god želi, neka i dalje kupuje Nokiu, i ja bi, kada bi npr. pravila Android sa toliko BESPLATNIH aplikacija, a ne neke jajarske fore za glupave teme, zvukove i izanđale slike... Šta meni smeta kod poslovne politike? To što ne mogu da kupim Nokia Android, nego Huawei, prc-mrc, šmug-šmug i šta ti ja znam, i to se prodaju kao alva... i ništa drugo. Slobodno neka propadnu, ima dovoljno proizvođača i bez njih. Ili neka se vrate na televizore i radio-kasetofone, to su ionako najlepše pravili.
P.S. Ima ovde i drugih sličnih slučajeva, kada neko pazari neki komad hardvera, preskupo ga plati, pokaže se ... ajd` da ne kažemo sranje, ali, brzo zastari i bude pregaženo što od konkurentske firme što od iste te... i onda ti imaoci tako nečega, tako zdušno po forumima hvale `svoju` firmu, karticu, telefon, operativni sistem, svašta nešta, da je to čudo... čini se ljudima da su na platnom spisku. A ono, oni ne bi da izgube previše prodajom svojih izvikanih... grafičkih, mobilnih telefona i ko zna čega još.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Zasto tebe zanima poslovna politika, reci mi sta je to sto tebi licno ne valja kod Nokie i Symbiana, a valja kod Androida i telefona koji koriste tu platformu :: :: AMD Phenom II X4 955 BE :: Gigabyte GA-880GA UD3H :: EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 :: Gainward ATI HD 3870 512mb :: WD Caviar 640GB blue :: Cooler Master Hyper 212 Plus :: :: ::
samo da vas pitam jedno koliko je ljudi od vas koristilo symbian 3,a tek Maemo o tome necu da pricam :) haha Nokia crkla,jes mozda...kad na sljivi izraste lubenica :)
Ti si definitivno prolupao, o kakavom propadanju pricas, izgleda si ti zabio glavu u taj zid, a sa one strane te Google samara svojom propagandom. Znas li kada ce Android napraviti broj aplikacija koliko postoje za Symbian? Izvuci tu glavu iz zida i ti se vrati u realnost i pogledaj sta koriste ljudi oko tebe, a ne da svoje misljenje kreiras po forumima. Nisi mi odgovorio sta je to bolje kod Androida u odnosu na Symbian, Symbian 3 pogotovo? Uostalom, ova je tema otvorena za ljubitelje Nokie, otvori temu o Androidu, trazi neku kintu od Google-a i reklamiraj ih do besvesti.
AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI HD 3870 512mb WD Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus
Koliko sam ja primetio Nokia-u najvise pljuju oni koji su me godinama ubedjivali da je Nokia telefon, a ostali su... ostali. A u stvari, dali bi zadnjicu kada bi nasli Nokia-u sa androidom. Sada imaju tu mogucnost sa N9. Na njemu ce moci da pokrecu android aplikacije. Nazalost, koliko sam ja ispratio, to ce biti jedini model sa Meego platformom.
Ti bre, sine, ne razumeš... ne pada mi na pamet da forsiram android u odnosu na symbian, ili huawei u odnosu na nokiu. Ali da kažem da propada (ne i da će propasti) i to kažem. To su činjenice, rezultati prodaje, izjave same Nokie, nisam ja to merio čak me mrzi da tražim linkove da bi sebe opravdavao ovde.. to je notorno. Znači, krivo si shvatio da sam funboy androida ili htc-a ili šmug-šmug-a... kontra, baš sam malo Nokia fun, ali malo (pod istim uslovima uvek bi uzeo Nokiu a ne nešto drugo, što smatram malim funboyizmom)... dakle, poenta je da proizvođači za koje nismo do jučer čuli, SAMO zato što su prepoznali ili se na vreme prešaltali šta je mainstream i gde je zarada - u androidu (o appleu, ni reči jer tu nema pristupa za druge) a Nokia nije. Možda je symbian i bolji, a nekima je očigledno i bolji, ali, milioni od prodaje ne idu na symbian već obratno, i proces je progresivan (negde će stati naravno, kao i svaka piramida), svi koji prodaju android telefone (htc, šmug-šmug, SE, motorola, LG...) BAŠ NA NJIMA zarađuju gomile para i prodaju ih u enormnim količinama. Ako si malo slep, pa gledaš ukupnu prodaju telefona, gde Nokia relativno dobro stoji - radi se ne o symbianima i ostalim smartphone-ima, već o najjeftinijim, običnim telefonima iz raznih paketa u siromašnim zemljama, gde je Nokia i dalje neprikosnovena... ali, treba biti slep i ne uvideti da se android pojavio na poprilično jeftinim telefonima i da će i seljaci i radnici poželeti da to kupe da bi bili u trendu, da ne furaju dugmetare i slično ponižavanje različitih... to je poenta. Ako imaš potrebe da dokazuješ zašto je symbian bolji a android kupuje sve više ljudi, slobodno, pogotovo iz prve ruke ako to pričaš (koristiš android i symbian), to uvek poštujem... ali, džaba je šta ti ili ja mislimo, već šta tržište govori.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Ti si definitivno prolupao, o kakavom propadanju pricas, izgleda si ti zabio glavu u taj zid, a sa one strane te Google samara svojom propagandom. Znas li kada ce Android napraviti broj aplikacija koliko postoje za Symbian? Izvuci tu glavu iz zida i ti se vrati u realnost i pogledaj sta koriste ljudi oko tebe, a ne da svoje misljenje kreiras po forumima. :: Nisi mi odgovorio sta je to bolje kod Androida u odnosu na Symbian, Symbian 3 pogotovo :: Uostalom, ova je tema otvorena za ljubitelje Nokie, otvori temu o Androidu, trazi neku kintu od Google-a i reklamiraj ih do besvesti :: :: AMD Phenom II X4 955 BE :: Gigabyte GA-880GA UD3H :: EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 :: Gainward ATI HD 3870 512mb :: WD Caviar 640GB blue :: Cooler Master Hyper 212 Plus :: :: ::
:: Ti si definitivno prolupao, o kakavom propadanju pricas, izgleda si ti zabio glavu u taj zid, a sa one strane te Google samara svojom propagandom. Znas li kada ce Android napraviti broj aplikacija koliko postoje za Symbian? Izvuci tu glavu iz zida i ti se vrati u realnost i pogledaj sta koriste ljudi oko tebe, a ne da svoje misljenje kreiras po forumima. :: Nisi mi odgovorio sta je to bolje kod Androida u odnosu na Symbian, Symbian 3 pogotovo :: Uostalom, ova je tema otvorena za ljubitelje Nokie, otvori temu o Androidu, trazi neku kintu od Google-a i reklamiraj ih do besvesti :: :: AMD Phenom II X4 955 BE :: Gigabyte GA-880GA UD3H :: EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 :: Gainward ATI HD 3870 512mb :: WD Caviar 640GB blue :: Cooler Master Hyper 212 Plus :: :: ::
Ja ovde u Kuala Lumpuru primecujem da samo stranci imaju nesto drugacije od ovde uobicajene CRNE BOBICE i iPhone-a.
Znaci bukvalno deca imaju bobicu a oni koji zele da se puvaju imaju iPhone 4G, retko ko ima nokiju, ima pomalo HTC-a i Smugsmuga i to je to...
Izgleda da je problem sto mnogo ljudi u nas nije nikad probalo BOBICE... to stvarno mocno izgleda i dobro radi a jeftinije je od ostatka konkurencije... najskuplja BAKLJA je opet jeftinija minimum 100E od konkurencije i sto je najbolje prascad iz DB-a n`mogu tako lako da ih prisluskuju (mislim na mejlove i poruke)... pri cemu ne kazem da ih niko ne moze prisluskivati nego kazem da je to prilicno otezano...
Suludo je koristiti Nokia telefone zato što ih koristiš dugo. Nemaju već nekoliko godina dobar telefon da stane rame uz rame sa HTC-om ili Samsungom...
Sve je počelo sa N97, katastrofom od telefona koju su cenili 500 evra a vredela je 100 u najbolju ruku.
@za ovog trola gore sa brojevima, pa sine ti nisi držao Galaxy u ruci inače bi znao zašto je bolji od N8, što bi bilo otprilike po svemu sem po kameri...
::Ti si definitivno prolupao, o kakavom propadanju pricas, izgleda si ti zabio glavu u taj zid, a sa one strane te Google samara svojom propagandom. Znas li kada ce Android napraviti broj aplikacija koliko postoje za Symbian? Izvuci tu glavu iz zida i ti se vrati u realnost i pogledaj sta koriste ljudi oko tebe, a ne da svoje misljenje kreiras po forumima Nisi mi odgovorio sta je to bolje kod Androida u odnosu na Symbian, Symbian 3 pogotovo? Uostalom, ova je tema otvorena za ljubitelje Nokie, otvori temu o Androidu, trazi neku kintu od Google-a i reklamiraj ih do besvesti.
Sinak, moraš još da porasteš i da vidiš druge telefone pored raspalog symbiana, nalupao si sad gluposti koliko hoćeš. Idi na engadget i naći ćeš listu količine aplikacija za popularne OS-ove. Prvi je Apple, tu blizu njega je Android pa Blackberry. Za symbian niko živ više ne pravi aplikacije, jedva se drži na nogama....
Povrh toga, od tih aplikacija za Symbian, na prste jedne ruke ću da nabrojim korisne aplikacije iz mora beskorisnih...
A na pitanje po čemu je bolji Android od Symbiana stvarno ne mogu da ti odgovorim jer ti je pitanje retardirano kompletno. Baci tu N95-icu ili N97-icu koju guraš i ne zaludjuj se. Ukratko ću da ti kažem, Android i na prvoj verziji 1.5 je bolji po svemu od Symbiana...
:: Moguce je da ce zadrzati i Symbian, pa cemo u buduce po slovnim oznakama znati i koju platformu koriste, intersantno ce biti sigurno, nije iskljuceno i da ce konacno Android uzeti pod svoje. Moje je licno misljenje da su oni sa Samsungom, a ovi sa HTC-om u dilu i da je sve ovo smisljeno zbog obostrane koristi. Svasta ce naciniti kako bi nam isterali pare iz dzepa :). Inace od svog prvog fona koristim iskljucivo Nokiu i naravno da cu nastaviti, ne znam sta pojedincima smeta kod Nokije, ali iz licnog iskustva, bez da za svoje misljenje obilaze forume :: :: :: AMD Phenom II X4 955 BE :: Gigabyte GA-880GA UD3H :: EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 :: Gainward ATI HD 3870 512mb :: WD Caviar 640GB blue :: Cooler Master Hyper 212 Plus :: Cooler Master RS-430 :: ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.