prelazak sa telenora na mts radi uzimanja nekodiranog mob.
STRANA 1 OD 1
kefalo81
prelazak sa telenora na mts radi uzimanja nekodiranog mob.
21.08.2011. 19:06
T37954
status: user broj poruka: 775
Ja sam na pretplati kod telenora, paket prenesi 200 od 814 din i tarifni dodatak za 1000 poruka. Moja ideja je bila da obzirom da telenor kodira svoje telefone, prenesem broj kod mts-a a zatim zaključim ugovor na 2 godine na neki sličan paket a sve kako bi došao do nekodirane nokia x3-02 jer sam čuo da se kod mts-a oni ne kodiraju. Taj telefon bi ustupio svojoj sestri koja koristi mts karticu ali često i putuje. Motiv je taj što je prvo ta nokia nekodirana a drugo što je znatno jeftinija od telenora koji nudi zaista dobru uslugu kao operater ali su mu cijene telefona skuplje. PITANJE da li je pametno prelaziti na ugovor kod mts-a, da li mu je provjera stanja tačna, vole li da kradu , jer ja sam izuzetno zadovoljan kako telenor obračunava, mada moguće da je to zato što ja imam pretplatu ali nisam uzimao telefone tj. nisam na ugovornoj obavezi pa su zato korektni.
DRUGO ima li šanse da se nadje telefon roze boje kod njih i kakav je mts kod realizacije garancije. Vidim da vip i telenor vezuju garanciju za pretplatnika a to mi ne odgovara pa zato ne bih kupio telefon preko oglasa mada ih ima za 110 evra sa dvije godine garancije.
Molim za savjet, kako postupiti.
PS. da li traje još akcija mts-a da ako zaključim ugovor sad dobijem popust na pretplatu od 50%, što mi odgovara jer bi onda išao na neki skuplji paket koji ne mogu da prekoračim čak i ako kradu.
k`o djavo od krsta! Ja slavim dan kada sam pobegao od njih. Ako me pitas zasto, nemam ceo dan da ti odgovaram, samo cu ti reci da bukvalno zamislis nacin na koji ce te zezati i krasti i da se to bas tako sigurno desava...
a može li se npr prepadi kartica prebaciti sa mts-a na telenor ili vip pa da ona ima tu karticu a ja da uzmem telefon kod vipa ili telenora mada opet ovaj drugi je suviše skup. Za iste pare pretplate kod telenora x3-02 je 15.000 a kod mts-a 10.200 dinara.
- Zadovoljan si Telenorom kako ti obračunavaju, da bi to isto utvrdio kod MTS moraš da potpišeš ugovor na 2 godine, pa da se možda i uveriš za mesec dana. - hoćeš Nokia X3-02 koji je kod njih 10.200, a preko oglasa 1.000 RSD skuplji?
Moje mišljenje je da kupiš telefon preko oglasa (imaš garanciju 2 godine), a ne potpišeš ugovor sa Telekomom, već ostaneš kod Telenora do prve prilike.
Ne idi kod telekoma, kradu gde stignu, uverio sam se više puta u to... Pogotovo nije vredno da praviš ugovor sa budalama i da bacaš pare. __________________ Scourge of PCBerza
Najgora firma u Srbiji(što se tiče telekomunikacija). Imao sam prepaid, postpaid i 3G net kod njih. Za postpaid su me vozali jedno vreme, pa bar nekih 40-50e su valjali. Ali za 3G net sam ih razvalio, ostao sam im dužan oko 100e i nisam im platio, shvatili su da nema zezanja sa mnom. A nisu mogli ništa da urade. Kako mi je bilo slatko, ne mogu da vam opišem. Stoka monopolistička...but no more....
@kefalo81 Tebra, samo treba da uključiš to kefalo :) i da se okreneš na drugu stranu. Ne isplati se služiti đavolu zbog 1000 RSD.
potpisivanje ugovora zbog uredjaja - suludo. Deluje jeftinije ali ga na duze staze platis bar duplo skuplje. Takodje sa mt:s-om sam imao samo losa iskustva. Nabudzavanja racuna, malo malo pa nisam mogao da saljem poruke, tehnicka podrska poluedukovana (svaki problem koji je bio kod njih su mi govorili da je kod mene i da treba da restartujem telefon), nekada mi ni racune nisu slali, a bezobrazluk je isao do te mere da su mi po izmirivanju ugovora i njegovom raskidu posle dve godine poslali poziv za sud i neko dugovanje za koje se naknadno ispostavilo da je greska (lik sa tehnicke se maltene drao na mene, da bi posle par minuta bio u fazonu izgleda da je doslo do greske, izvinite na neprijatnosti), opet sa njìove strane. Sada sam u vipu i nemam ni jednu zamerku. Bezi od njìh glavom bez obzira. Moj savet.
Bio u telenoru. Ostaje moja tarifa u telenoru a sestrinu pripaid karticu ću registrovati prvo a onda prebaciti na telenor da bi ona mogla koristiti telefon. Uzeću telefon C3-01 koji je isti ako ne i bolji osim u dizajnu od x3-02. Kod vipa na 70 dinara veću pretplatu košta 9990 a u telenoru košta 9000. Nov u prodavnici košta skoro 16.500 u oglasima 130 zaključani na telenor. Vidio sam i jedan polovan za 95 star kao nedelju dana, al tu mi nešto ne štima tako da njega ni ne računam.
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.