Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Nestao telefon
STRANA 1 OD 1
dradisic Nestao telefon 15.09.2011. 19:46 T38403

status: user
broj poruka: 271
Pozdrav svima, potrebna mi je informacija kako mogu da pokušam da pronađem telefon koji mi je ukraden. Naime desilo se to da ubrzo posle nestanka telefona, kad sam ga pozvao bio je dostupan ali mi je odbijen poziv, poslao sam nekoliko poruka sa molbom da mi se vrati telefon i da ću ga nagraditi ali nisam dobio nikakav odgovor. Potom sam pozvao telenor i rekao im svoj problem na šta mi je ljubazna operaterka predložila da blokiram karticu a da će njihova služba locirati telefon čim se bude prijavio na mrežu. Kada sam ponovo zvao telenor podršku i ispričao mi šta mi je prethodni operater rekao ovaj drugi mi je rekao da je to nemoguće i da to oni ne rade, već moram u policiju.
Dok je još bila aktivna kartica još sam se i nadao da će mi se pošteni lopov javiti ali sada već nemam nikakvu nadu. Nije mi tolko do telefona već imam tu gomili poslovnih kontakata (koje naravno nisam bekapovao) i gomilu privatnih stvari.
Šta je pametno činiti, pitam ja Vas i jel moguće pronaći telefon preko imea?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bojsane Pravac... 15.09.2011. 19:51 #360022

broj poruka: 180

... nardona milicija, ništa drugo, oni će tražiti od provajdera da locira telefona al to se koliko razumem plaća....

- AthlonII x2 240 @3,33GHz - ECS nforce9m-a - Sapphire 4870 512MB - Kingston 2x1GB ddr2 800MHz - WD5000AAKS + WD10EADS - Chieftec GPS550AB A

Scyter Re: 15.09.2011. 19:52 #360023

broj poruka: 8138
Policija, nista drugo. Naci ce telefon kad-tad. Za mesec, dva, sest...

PhatPhuck ... 15.09.2011. 19:53 #360024

broj poruka: 1886
Naravno.

Svaki put kada se telefon uključi negde, on se `uloguje` na prvu slobodnu baznu stanicu sa svojim IMEI brojem, i brojem SIM kartice.
Dalje, kada god majmun bude upućivao poziv, policija opušteno može da zna da je taj poziv sa baš tog ukradenog telefona - jer se OPET odašilje IMEI.

A pre GSM mreže, lociranje se radilo triangulacijom.

Onda mogu da savataju osobu koja je primila taj poziv, sa ukrad. telefona, i da ga prosto pitaju `ko je ovaj što Vas je zvao tada i tada, sa tog i tog broja, i gde taj živi`...

Tako mogu ako policija HOĆE to da ti uradi... A da li `hoćeju`, i da li imaju vremena za to... To ne znam.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

Daum ... 15.09.2011. 19:55 #360025

broj poruka: 12810
Meni su ukrali tako Sony Ericsson K700 davno kad se pojavio, prijavio sam ga u policiji ali nikad nije nadjen iako je plaćen preko 200 evra tada...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

dradisic re: 15.09.2011. 19:57 #360026

broj poruka: 271
Eeee, ako čekam na našu dragu policiju nema od toga ništa, pa oni ne mogu da nađu ni tonu kokaina ako im neko ne odruka a kamoli da se koriste informacionim tehnologijama, nego ne mogu nigde da nađem gde sam zapisao IMEI, jel postoji mogućnost da mi operater to kaže iz logova mojih poziva?

PhatPhuck Re: re: 15.09.2011. 20:03 #360027

:: Eeee, ako čekam na našu dragu policiju nema od toga ništa,

Možu oni kad hoćeju. Ali najčešće mislu da `nisu dovoljno plaćeni` :)

::ne mogu nigde da nađem gde sam zapisao IMEI, jel postoji mogućnost da mi operater to kaže iz logova mojih poziva

Aha. Iz tvojih poziva od pre, recimo, mesec-dva postoji par `username/password`, to jest, IMEI i ICCID (jedinstveni broj svake SIM kartice).
PhatPhuck Re: re: 15.09.2011. 20:04 #360028

:: Eeee, ako čekam na našu dragu policiju nema od toga ništa,

Možu oni kad hoćeju. Ali najčešće mislu da `nisu dovoljno plaćeni` :)

::ne mogu nigde da nađem gde sam zapisao IMEI, jel postoji mogućnost da mi operater to kaže iz logova mojih poziva

Aha. Iz tvojih poziva od pre, recimo, mesec-dva postoji par `username/password`, to jest, IMEI i ICCID (jedinstveni broj svake SIM kartice).
codeus ... 15.09.2011. 20:14 #360033

broj poruka: 4054

ta usluga civilima nije omogucena .. zamisli koliko se telefona ukrade dnevno kod nas i kad bi vijali svaki telefon ..

maxxio Re: Nestao telefon 15.09.2011. 20:22 #360036

broj poruka: 665
Idi u policiju sa IMEI brojem, ali im obavezno naglasi da je fon skuplji od 200 evra, jer za jeftinije neće da se cimaju.
Ne odustaj, ima šanse da bude nađen.

:: Pozdrav svima, potrebna mi je informacija kako mogu da pokušam da pronađem telefon koji mi je ukraden. Naime desilo se to da ubrzo posle nestanka telefona, kad sam ga pozvao bio je dostupan ali mi je odbijen poziv, poslao sam nekoliko poruka sa molbom da mi se vrati telefon i da ću ga nagraditi ali nisam dobio nikakav odgovor. Potom sam pozvao telenor i rekao im svoj problem na šta mi je ljubazna operaterka predložila da blokiram karticu a da će njihova služba locirati telefon čim se bude prijavio na mrežu. Kada sam ponovo zvao telenor podršku i ispričao mi šta mi je prethodni operater rekao ovaj drugi mi je rekao da je to nemoguće i da to oni ne rade, već moram u policiju.
:: Dok je još bila aktivna kartica još sam se i nadao da će mi se pošteni lopov javiti ali sada već nemam nikakvu nadu. Nije mi tolko do telefona već imam tu gomili poslovnih kontakata (koje naravno nisam bekapovao) i gomilu privatnih stvari
:: Šta je pametno činiti, pitam ja Vas i jel moguće pronaći telefon preko imea
::
zbunjeni Nestao telefon 15.09.2011. 20:25 #360038

broj poruka: 107

Ako nemas nekog `glavonju` u policiji nemoj ni pokusavati.
Meni su maznuli u dvoristu iz motora dao im sve podatke i nista
jos mi rekli ako telefon nije skuplji od 400 evra da nevredi traziti !!

CrowBgd tehnicki 15.09.2011. 21:33 #360054

broj poruka: 1376
mogu da ga nadju vrli lako,e sad moral...vrlo I`m je mali
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1578258

gile23 ... 15.09.2011. 22:09 #360061

broj poruka: 9121
Drugar izgubio telefon, otisao u policiju, ja ga par dana posle oce li biti sta, on kaze tesko kupicu skoro novi telefon :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Prijavi drugovima milicajcima 15.09.2011. 23:58 #360078

broj poruka: 3746
ja sam se lično upoznao sa dva vraćena aparata. Mesec, dva al` su vraćena...dakle IMEI
support normality

paksmen ... 16.09.2011. 00:07 #360084

broj poruka: 37
Slobodno se pozdravi sa mobom...Bio sam u istoj situaciji,telefon placen skoro 40k,ukraden posle mesec dana,prijavljen slucaj u panduraciju i evo vec tri godine ni traga ni glasa...Da hoce da ga pronadju nasli bi ga na keca ali posto nemam vezu nema nista od toga...zalim slucaj...
toothless Može da se nađe , samo kad se hoće...ima više načina 16.09.2011. 00:41 #360095

broj poruka: 3241
Evo jednog zanimljivog, od pre nekoliko godina:
Lično sam gledao i smejao se kada je inspektorka u SUP 29. Novembar zvala babuna kod koga je bio ukraden fon(IMEI je lociran), kome se predstavila kao operater Mobtel-a i rekla mu da je njegov broj telefona izvučen u kompjuterskom izvlačenju, i da je dobio karticu za dopunu od 1000 dinara kredita.Lik je imao dve poternice, i ne samo što je rekao u kom selu i ulici se nalazi(čitaj-krije), nego je i odrukao ortaka.Pita ga riba : `Vidim po listingu vašeg broja da ste u kontaktu sa brojem 063xxx xxx, I on je takođe izvučen za nagradu, nasumičnim izvlačenjem, pa smo se pitali da li možda imate njegove kontakt podatke gde da pošaljemo karticu kurirskom službom?`. Babun lepo izdeklamuje i adresu ortaka, selo, ulicu, sokak,...sve u detalj.Inspektorka kaže `prijatno,...` prekine vezu, i kaže za sebe:`Eee, kakav magarac!`.Plakao sam od smeha ceo dan... :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

strela75 ... 16.09.2011. 08:43 #360128

broj poruka: 1591
Ja znam da kad DB-ovcu nestane telefon - nadju ga u roku od odmah. I to bez drukanja adrese i slicno. E sad, znas li nekog tamo da ti pomogne?

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
skar Re: ... 16.09.2011. 11:30 #360167

broj poruka: 3992
sta mislis zbog cega....majku im jebem pa najveci lopovi su upravo ti kod kojih prijavljujemo kradju!

:: Meni su ukrali tako Sony Ericsson K700 davno kad se pojavio, prijavio sam ga u policiji ali nikad nije nadjen iako je plaćen preko 200 evra tada..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs