Cuo sam i citao svasta o ovome.Znam da su se oduvek ove jace nokijine serije radile u finskoj...danas vise nema pravila,cak i najjace modele rade u Kini.E sada pitanje je,da li su nokije `MADE IN FINLAND` ili `MADE IN CHINA,HUNGARY...` ili gde vec potpuno isti proizvod ili se nivo kvaliteta razlikuje!?
ti racunaj da dok imas garanciju, da ce dotle da radi. zaboravi na ono od pre 10 godina: kupis telefon pa ti traje 15 godina... Dve godine, i onda menjas i tada nemas problem jel china ili finland. Koliko se ja secam, oni su neku fabriku/fabrike pre par godina zatvorili u finskoj, pa je logicno da je proizvodnja telefona tamo manja, pretp. samo za zapadnoevrpopsko trziste i to je to. Koliko ima razlike, ja ti ne mogu sa sigurnoscu reci, uglavnom zavisi od primerka... Da li i kako se vrsi kontrola kvaliteta i kakvu kontrolu prolaze komponente ili od kakvih dobavljaca uzimaju razlicite fabrike... to ces tesko saznati. Citaj po netu za konkretan model jel pravi probleme i na osnovu toga se orijentisi.
Decko u Uscu gde je ovlascena nokia prodavnica kaze,da dobijaju modele iz razlicitih fabrika,znaci madjarksa,rumunija,finska...znaci da ipak ima kontrole kvaliteta i da ne moze da se prodaje `kaubojski`...
Isti ti to djavo, imao sam sve i nema pravila, kinez se sasvim dobro pokazao, pise `made by nokia`
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, No GPU, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: Cuo sam i citao svasta o ovome.Znam da su se oduvek ove jace nokijine serije radile u finskoj...danas vise nema pravila,cak i najjace modele rade u Kini.E sada pitanje je,da li su nokije `MADE IN FINLAND` ili `MADE IN CHINA,HUNGARY...` ili gde vec potpuno isti proizvod ili se nivo kvaliteta razlikuje!?
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.