Pozdrav svima, imam jedan problem sa Telenorom pa me interesuje da li je neko od vas imao slicnih situacija. Naime, brat je njihov postpaid korisnik vec 7 godina i do sada nije bilo nikakvih problema. Pocetkom Septembra najavio je da nece produzavati vise ugovor koji je istekao 2. Oktobra. Nakon toga dobio je poziv od njih i nudili razne nove pakete kako bi ga nagovorili da produzi ugovor, ali on nije pristao. E sad, svi dosadasnji racuni su bili u granicama normalnih iznosa 1300-2000 dinara, a trenutno Oktobarsko zaduzenje (posto ugovor jos zvanicno nije raskinut) je preko 12000!!! Uzeli smo listing i svakog dana, svakog sata u isti sekund telefon se sam konektuje na GPRS i svaka sesija traje ne manje od 600 sekundi!!! Na ekranu se ne pojavljuje ikonica za GPRS tako da ni ne znamo da je telefon konektovan. Odneli smo tel u njihovo predstavnistvo, covek ga je pregledao i ustanovio je da uopste u telefonu nije bilo prenosa podataka a i sve opcije npr. za neki automatic update i sl. u njemu su bile poiskljucivane. Da li je ovo neka slucajnost ili su oni nesto namerno uradili jer brat nije zeleo vise da produzi ugovor??? Mora u roku od 3 dana avansno sve da uplati pa tek ako se kasnije dokaze da je neka njihova greska izvrsice povracaj sredstava.
Intel i5 750 GA P55A-UD3 ATI HD 5670 1GB SpinPoint F1 1TB 2 GB Kingston DDR3 LG GBW H20N BD RE Cooler Master Mystique 632S Cooler Master Extreme Power Plus 400W
drugar je imao isti problem sa vipom, 27k racun i morao je da plati, sam se telefon konektovao, al nisu hteli da mu izadju u suret... htc neki je bio u pitanju, tj android se sam kacio konstantno na netu, bili su prekidi samo za vreme razgovora i slanja poruka...
Ovde je u pitanju Nokia 5110 XpreeMusic. Cudno je sto se konektuje svakih sat vremena u isti minut i isti sekund.
Intel i5 750 GA P55A-UD3 ATI HD 5670 1GB SpinPoint F1 1TB 2 GB Kingston DDR3 LG GBW H20N BD RE Cooler Master Mystique 632S Cooler Master Extreme Power Plus 400W
Fazon je sto se i prethodnih meseci konektovao ali su to sve bile sesije do 20 sekundi kao sto se vidi na slici, i cim je ugovor trebao da istekne skace na preko 600 sekundi!
Ne postoji. Postoje 5130 i 5310 XM. Nebitno, oba su stjupid telefoni sa fabričkim OS-om na kome rade samo JAVA aplikacije. Vrlo malo verovatno da je neka aplikacija, već ga rade Telenorci.
Da je Android onda bi sigurno bilo do telefona. 99% vlasnika telefona sa androidom je prve račune imala uvećane za nekoliko hiljada dinara.
Ili ti je burazer instalirao nesto i zaboravio da podesi kako treba pa aplikacija juri neki update, proverava mailove ili sve vec ili je jednostavno u pitanju telenorov bezobrazluk.
Probajte factory reset, pa ako nastavi da brlja znacete sigurno da nije do neke aplikacije.
Nakon slike listinga koju si pokazao izgleda mi kao da je neka aplikacija namestena da proverava nesto svakih sat vremena, koje telefon racuna od trenutka prvog poktretanja telefona/aplikacije.
Sto ne uradite master reset, pa da vidite sta se desava? Ima telefon valjda i opciju da belezi kolicinu skinutih podataka, pa pogledajte koliko ode recimo za 2-3 dana. Mada kazes da je to vec gledao lik u Telenoru...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Nokie: 5130XM, 5310XM i 5610XM su stjupidni telefoni sa fabričim OS i ne znam o kakvim tu aplikacijama može biti reči. Ako je jedan od tih modela, 99% ga rade Teeleorćani i treba da ih odjebe u kratkim skokovima.
Nokie: 5530XM, 5630XM, 5730XM i 5800XM su Sybmian OS i tu možemo pričati o nakakvoj aplikaciji koja mu je ovo napravila. Opet nek ih odjebe, neće propasti Telenor zbog 120evra. Mogu samo da ti mrze burazera i ništa više, ako napušta Telenor mrežu.
Covek napisa 5110, koji ne postoji, pa mozda ima neki od `pametnih` telefona iz serije 5xxx. Ma ok, sve je moguce, nije prvi put da cujem da nekome naprave nenormalan obracun za placanje, grese svi operateri, tj. njihovi racunari koji to automatski obracunavaju.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Nokie: 5130XM, 5310XM i 5610XM su stjupidni telefoni sa fabričim OS i ne znam :: kakvim tu aplikacijama može biti reči. :: Ako je jedan od tih modela, 99% ga rade Teeleorćani i treba da ih odjebe u kratkim skokovima :: :: Nokie: 5530XM, 5630XM, 5730XM i 5800XM su Sybmian OS i tu možemo pričati :: nakakvoj aplikaciji koja mu je ovo napravila :: Opet nek ih odjebe, neće propasti Telenor zbog 120evra :: Mogu samo da ti mrze burazera i ništa više, ako napušta Telenor mrežu :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
pa ima i aplikacija i za javu, nije sve za andr i simbian, ima google maps... svasta moze da vuce net i na obicnom telefonu, ako je lose podeseno, a app je 100% bar po ovoj slici, na svakih sat.
Nema 100% nikakvih instaliranih aplikacija, niti proverava mailove niti bilo sta drugo. Ali fora je sto je do dana kada istice ugovor konekcija trajala po 20-ak, mozda nekada malo vise sekundi i onda odjednom po 600 i vise.
Tipičan primer kako se dilatacija vremena odražava na telefonski račun. Dok je jedan sat (čas) trajao 3.600 sekundi i račun je bio manji. Smanjenjem časa za 6 puta račun se srazmerno povećava.
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.