Djavo mi ne dade mira, a ni kreten od devojke... Nagovorih je pre nove godine da uzmemo HTC Wildfire telefone na produzetak ugovora sa Telenorom. Inace, pre toga, dve godine imamo 2 uzastopna broja, potpisali smo ugovore na jedan paket, istog dana uzeli kartice. Pretpostavio sam da su nam i kartice iste. Anyway, 2 meseca jednostavno ne moze da se navikne na touch screen, pa ja reko` da se djoram sa nekim. Nadjem nekog decka na oglasu i menjamo se 1 za 1, njegova Nokia E52, isto sa Telenora, nekoriscena, a devojcin HTC 2 meseca, pa se trampimo. Sta se desava? Nece da radi sa njenom karticom. Kaze nesto tipa `telefon se ne moze inicijalizovati`. Ubacim moju karticu, radi najnormalnije. Ubacim neke pre-paid kartice, telefon se startuje, ali u offline rezimu, a kada zelim da ga promenim, kaze da ubacim SIM karticu, ubacim caletovu, isto offline. Probao sam ponovo sa ovim momkom, najnormalnije radi... Da li mi moze neko reci o cemu se radi i kako to da resim. Poz
hajde uputi me malo preciznije, ako ti nije problem, nikada nisam cuo za taj pojam, daj mi link neki ako ikako mozes gde je objasnjeno sta je taj proces i kako se obavlja. Poz
Skinuo sam sve programe, ali sam pronasao samo jedan kod za Telenor Srbija, koji je vec u mom telefonu, tako da ne mogu nista pametno da uradim... Ili gresim? Pozdrav
i updateovao koristeci Nokia Software updater. Problem je ostao i sa drugim product code-ovima... Da nije hardver?
Samo mala izmena... Da bi pokusao da dodjem do garancije, vratio sam product code koji je inicijalno bio na telefonu, ne bih li nekako vratio srpski, ali sada ne vidi nikakav update... Ima li resenja za ovo?
Zovni call centar ili ako imaš nekoga u telenoru...
20.02.2012. 12:38
status: user broj poruka: 3241
vidi da nije do kartice.možda je stara kartica pa moraš da uzmeš novu.Znam da je nešto u MTS-u bilo sa onim starim karticama(kad je počeo post-paid MTS) da su zajebavale na novijim fonovima, možda je do toga.Ukoliko košta nešto smešno, idi i izvadi novu karticu na isti broj, pa probaj.
Za ovo vreme sam probao jos 3-4 kartice i sa njima se upali telefon, ali ostaje u offline rezimu, a kada mu kazem da ukljuci neki drugi profil, kaze insert sim card...
ja bih to prvo uradio.Nađi nekog ko zna nekog ko zna nekog da ti da kod za mrežu i biće SIM free. Druga opcija je da ga flešneš u servisu. Treća opcija je da ga flešneš u sopstvenoj režiji kao što sam ja moju E51.Naravno, tu uvek postoji rizik da sjebeš telefon skroz, ali sam ja baš bio radoznao i postupi po uputsvima koje sam dobio uz JAF program, i uspeo sam.Mogu kad dođem kući da ti bacm link, ali će me nagrditi ovi serviseri što te nagovaram na zlo. :)
:: Za ovo vreme sam probao jos 3-4 kartice i sa njima se upali telefon, ali ostaje u offline rezimu, a kada mu kazem da ukljuci neki drugi profil, kaze insert sim card...
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.