Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
fiksni telefon i baterije
STRANA 1 OD 1
Jebivetar fiksni telefon i baterije 29.05.2012. 23:55 T45960

status: user
broj poruka: 2386
Imam Panasonic dect, na bazi za punjach pishe napon 6V i struja 500mA.
Pretpostavljam da je napon od 6v napon na kome radi baza, ispravite ako greshim ili je to output za punjach?
Kupio sam baterije od 900mAh NiMh AAA, e sad ne znam koliko dugo treba da traje punjenje za ove baterije ako ih stavim u telefon i na bazu?
Za baterije ili bateriju pishe
Standard charging current 90mA
Standard charging time 14Hrs

Po mojoj rachunici dobio sam da treba da se pune u paru oko 11 sati.

E, sad imam Triax punjach kome pishe da je output 1.4VA(max.) i da je charge current 2x(2.8v - -120mA) i po Triax tablici baterije od 900mAh treba da se oune 10.5hrs

Trenutno u telefonu su Triax eneready koje se brzo prazne, da li zato shto u toku punjenja skinem telefon sa baze i kasnije vratim, mozda bi trebalo ostaviti da se pune koliko je potrebno i posle koristiti slushalicu?
Svaka pomoc dobro doshla...Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Odgovor je jednostavan 30.05.2012. 10:40 #420632

broj poruka: 3053
telefon stavis na bazu da se pune kad su prazne baterije,punis ih BEZ PREKIDANJA PUNJENJA onoliko sati koliko treba da se napune,kad se napune skines sa baze(indikator punjenje ce prestati da trepce kao kod mobilnog fona),i telefon NE vracas na bazu dok ne pocne da pisti da je prazan...tokom punjenje NE DIZATI SLUSALICU SA BAZE,prekidanjem punjenja i ponovnim nastavljanjem punjenja,e time skracujes vek trajanja baterijama barem duplo!!! Sve ostalo sto si naveo ne treba da te zanima,sve sto treba da znas sam ti ja napisao....

NAJCVRSCI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

Dexter013 Ok 30.05.2012. 10:59 #420634

broj poruka: 17098
Ja imam slican telefon, i trazio sam nove baterije kazu nema, stari model.

Ali mogu da donesem moje i da ih oni refreshnu / zamene unutra punjenje,
evo vec 2 godne ta baterija radi ko nova.

Ako i dalje pored svega budes imao problema odnesi te tvoje negde da ih oni srede,
nije bas jeftino ali je jeftinije od nove baterije (koje verovatno nemas sad gde da kupis)

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Hvala ljudi 30.05.2012. 11:21 #420637

Formiracu ih na Triax punjachu i posle puniti na bazi i koristiti kako je Doca predlozio.
Pozdrav

Dexter013 Ok 30.05.2012. 11:33 #420638

Jos jedna stvar izvuci kabal od telefona a ostavi samo od struje na bazi dok ih punis, cisto da ti ne zvoni fixni non stop dok se ne zavrsi punjenje skroz.

Dell 22

imarkovic >> 30.05.2012. 11:58 #420642

broj poruka: 19073
ne moze da nema, kontaktiraj Super Battery Shop i pitaj, ako nemaju mogu da ti naprave bateriju.. mozes i sam ako znas

Dexter013 @imarkovic 30.05.2012. 12:06 #420647

Ma obisao radnje pre 2 godine po Pancevu
ko ce se drnda oko baterije do bg-a...

Sve u svemu zamenili mi punujenje na mojoj bateriji i evo radi vec 2 god ko nova.

Dell 22

doca80 Re: Hvala ljudi 30.05.2012. 12:15 #420650

greska u startu...ne treba ih formirati na punjacu,nego na uredjaju predvidjenom za to a to je baza... formiraj ih na bazi,a ako neces da to zvoni fon tokom formiranja baterija,iskopcaj ga iz zida(struju za punjenje ostavi ukljucenu) i na njegovo mesto prikaci neki drugi obicni fon,cisto da posluzi za pozive dok formiras bateriju...jeste malo cimanje,ali tako ce ti se baterije oformiti bas kako treba....inace formiranje je 3puta po 12-14 sati punjenja,a u medjuvremenu IZMEDJU 2 PUNJENJA baterije treba isprazniti DO KRAJA!!! meni u firmi pravilno formirane baterije od 950ma/h drze 13-14 dana SA JEDNIM PUNJENJEM!!!!!! dok drugima iste te baterije ne sastave 5-6 dana jer nisu pravilno formirali....prodao sam hiljade tih baterija u zadnjih 3 godine,znam sta pricam,poslusaj me i neces pogresiti:))))

:: Formiracu ih na Triax punjachu i posle puniti na bazi i koristiti kako je Doca predlozio
:: Pozdra
::
imarkovic Re: @imarkovic 30.05.2012. 12:17 #420651

broj poruka: 19073
jbg u bg-u ima sve, i od popa usi:)

:: Ma obisao radnje pre 2 godine po Pancevu
:: ko ce se drnda oko baterije do bg-a..
:: Sve u svemu zamenili mi punujenje na mojoj bateriji i evo radi vec 2 god ko nova
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
Jebivetar Re: Re: Hvala ljudi 30.05.2012. 13:13 #420657

Kad je stig`o do e rek`o...
Vec sam uradio prvo punjenje na Triax punjachu. Shta sada Doco uraditi?

:: greska u startu...ne treba ih formirati na punjacu,nego na uredjaju predvidjenom za to a to je baza... formiraj ih na bazi,a ako neces da to zvoni fon tokom formiranja baterija,iskopcaj ga iz zida(struju za punjenje ostavi ukljucenu) i na njegovo mesto prikaci neki drugi obicni fon,cisto da posluzi za pozive dok formiras bateriju...jeste malo cimanje,ali tako ce ti se baterije oformiti bas kako treba....inace formiranje je 3puta po 12-14 sati punjenja,a u medjuvremenu IZMEDJU 2 PUNJENJA baterije treba isprazniti DO KRAJA!!! meni u firmi pravilno formirane baterije od 950ma/h drze 13-14 dana SA JEDNIM PUNJENJEM!!!!!! dok drugima iste te baterije ne sastave 5-6 dana jer nisu pravilno formirali....prodao sam hiljade tih baterija u zadnjih 3 godine,znam sta pricam,poslusaj me i neces pogresiti:)))
:: NAJCVRSCI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK
:: :: Formiracu ih na Triax punjachu i posle puniti na bazi i koristiti kako je Doca predlozio
:: :: Pozdra
:: ::
doca80 sada 30.05.2012. 13:35 #420659

ostala 2 punjenja obavi na bazi,pa sta im BOG da(baterijama),mozda ispadne dobro a mozda i ne,saznaces kad ih formiras,kad vidis kako drze...i obavezno kad ih testiras ostavi da se isprazne do kraja,jer opadanje crtica na bateriji nije srazmerno-evo primer,kod mene ima 3 crtice na bateriji,prva crtica padne posle 3 dana,druga crtica padne 5-i dan nakon punjenja,a na zadnjoj(trecoj) crtici stoji po 7-8 dana koriscenja....tako ces najbolje znati koji dan da stavis da se puni bez da docekas da ti pisti battery low:))))

Jebivetar u-p-d-a-t-e 01.06.2012. 12:41 #421258

Posle prvog punjenja Triax punjachem, telefon je pokazao jednu crtu. To je bilo pre 37 sati i josh se nije oglasio da je baterija prazna...

doca80 nije dobro 01.06.2012. 12:45 #421260

posle punjenja MORA da pokaze SVE crtice da su pune...postoji dobra sansa da si unistio baterije,ako ne skroz,onda barem delimicno...kad se isprazne skroz,stavi ih na bazu na punjenje 12 sati BEZ PREKIDA,pa onda vidi sta ce se dogoditi...i koliko ce drzati...

Jebivetar Re: nije dobro 05.06.2012. 21:34 #422635

Evo. dva sata do 6 dana kako se tel nije oglasio da je prazna baterija. I dalje stoji na jednoj crti.
Ovo je odlichan rezultat posle prvog punjenja Triax punjachem, da li ostala dva punjenja do formiranja da punim na tel bazi ili na Triaxu?
U uputstvu za tel pishe da se standardne NIMh Panasonic 700mAh pune 7 sati na bazi. Ispada da za ove Triax baterije treba 9 sati punjenja na bazi...

:: posle punjenja MORA da pokaze SVE crtice da su pune...postoji dobra sansa da si unistio baterije,ako ne skroz,onda barem delimicno...kad se isprazne skroz,stavi ih na bazu na punjenje 12 sati BEZ PREKIDA,pa onda vidi sta ce se dogoditi...i koliko ce drzati..
:: NAJCVRSCI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK
doca80 odlicno 05.06.2012. 21:47 #422641

to znaci da nisi unistio baterije punjenjem na punjacu. Sada kad se telefon oglasi da je prazan,puni ga na bazi celu noc bez prekidanja punjenja...jednostavno da je fabrika predvidela da se baterije pune na zasebnom punjacu,baza ne bi bila konstruisana da ima ulogu punjaca:) a posto baza ima ulogu punjaca,to znaci da je fabrika predvidela punjenje baterija na bazi....

nomemory Doco! 05.06.2012. 22:31 #422657

broj poruka: 251

Ne preteruj sa paranojom. NiCd baterije su imale pojavu `memorijskog efekta`, kod NiMh to je smanjeno na najmanju meru. Baterije koje poseduje izdržaće godinu pa da ih puni i na električnoj stolici, onda par eurića i nove baterije ili još bolje, još par eurića i novi telefon! sorry&pozz!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs