Tegra 4 (codename Wayne) will be a quad-core Cortex-A15 (with a fifth, low-power companion core), with a 72-core GPU — six times more than Tegra 3.The Tegra 4 SoC would get a six-fold of graphics processing power compared to the current generation, 72 Shader processors. It doesn`t stop there though. Tegra 4 will apparently be capable of outputting 1080p @ 120Hz, full hardware encode/decode for video up to 2560×1440 (1440p), and a maximum output resolution of 3820×2160 (4K).
U sunspideru, ipad 4 ima 865ms,a tegra 4 499, dok laptop pc na Chromu ima skor 188.8ms, dakle jos malo pa isto ko na kompu surfovanje :). Pritom, na 1080p uredjajima , trosi manje u proseku nego drugi,a performanse bolje...
Treca sreca i nije bila bas sa tegrom 3,mozda 4.ta magareca bude ipak ono sto se ocekuje od ovakve platforme :D
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
Sve je to lepo sto je ona brza ali sve je pitanje para... Mozda je preskupa za ugradnju... A HTC je cini se progledao kad ih se kurtalisao... Bas kao sto je veliki Intel progledao kad se kurtalisao Rambus memorija... Da mu tada nije bilo VIA propao bi nacisto...
i onda sve to spojis kao celinu i radi losije od ipad1 sa single core :( nazalost, to ti je kao auto stavis 6000 ccm3, 1000ks i on izadje na crtu sa porseom i ovaj ga sa 2.6 i 300ks odere .. i onda se zapitas cemu ti ono sve :D
Slazem se ali android 4 je dosta napredovao I prilicno je upotrebljiv.Evo kucam sa dc 1.6 ghz android 4 I ok je to.Nije windows daleko od toga ali za tablet je sasvim ok a tegra kao ulw cip je namenjena za prenosivost a ne photoshop`premiere it`d...
Intel i5 2400 Gigabyte z68p ds3 Msi Gtx 560ti Hawk 16gb ddr3 Samsnug 830 ssd 64gb + Hitachi 1tb sata3 Lc Power proline 500w Logitech g 105 + g 500 Dell U2312HM Aerocool Strike X ML 10.8.2
:: Može i Tegra 12 da bude što se mene tiče, dokle god je na neintuitivnom androidu nema vajde.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Sam Android [ linux ] kao platforma je Fail... Gledam drugare programere,koji rade za android aplikacije kako se muce. To ne mogu napisati u 1 postu kakve sve akrobacije moraju da izvedu da bi glupi OS,ukapirao sta je pisac hteo da kaze. U svakom slucaju koderi su na ivici zivaca zbog toga,nesto se pegla ali slabo.
Kao celina radi losije ? molim ... U cemu i po cemu ? Daj logicno objasnjenje na ovo sto si sad napisao.
Mozes reci ovako, fluidnost koju ti primecujes,ili mislis da vidis dok se kreces kroz meni.. igras recimo neku igricu, koju nemas na androidu i slicno...
Ali u samom radu, zaista galaxy s 2 kad se pojavio, otvarao je stranice i youtube isto ko na kompu ... Igrice sve rade, sve je bilo super , a od ICS -a i jelly bean-a oni bagovi po ekranu i pikselizacija su nestali... uredjaj ko uredjaj je bio savrsen...
Sa druge strane, iPhone 4s, do sad, jalepsi i najbolji po meni iPhone. Isto se u to vreme verovatno moglo reci i za njega. Cackao sam ga 100 puta, ali nisam ga imao na duze da mogu da dajem svoje misljenje...
Cinjenica jeste da koji god da se izabere sve jedno je...Kome se svidja uzme Apple, ko ne ima da bira - Lg, Samsung, HTC, i drugi androidi , ili Windows Phone...
Ili jednostavno uzme uredjaj poput Nokije 808...
Ono u cemu je Apple do sad iskako je svakako IPAD, sa svojim retina svemirskom rezolucijom ekrana...
E sad su tableti na 1080 p , svakako android nije najsavrseniji OS, ali nije ni IOS, i zaista , nikad nista nije savrseno , pa tako ni SAVRSEN OS NE POSTOJI....
Ko sta voli to ce uzeti , i zaista niko nemoze da tvrdi sad ovo je neznam kolko bolje kad su jedine razlike u softveru i izgledu. Hardver se uglavnom dobija od istih proizvodjaca.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: i onda sve to spojis kao celinu i radi losije od ipad1 sa single core : :: nazalost, to ti je kao auto stavis 6000 ccm3, 1000ks i on izadje na crtu sa porseom i ovaj ga sa 2.6 i 300ks odere .. i onda se zapitas cemu ti ono sve : :: ::
Pa nije baš tako kako zamišljaš, mnogo generalizuješ stvari a vrlo su očigledne razlike izmedju jednog iPada 4 i jednog Nexusa 10.
Kao prvo iPad nudi unibody aluminijumsku konstrukciju i osećaj njegov u ruci ne može ni sa jednim tabletom da se uporedi, prosto je klasa za sebe.
Drugo, iOS je naklonjen konzumiranju informacija i kao takav ti stavlja u prvi plan aplikacije, bez nepotrebnih widgeta i sranja koje srču bateriju a pritom samo zbunjuju korisnika.
Treće, ako iPad iz prve generacije radi bolje i optimizovanije nego jedan Asus Transformer Prime treba se zapitati zašto davati novac za jedan takav ekosistem kao što je Android. Jeste to otvoren sistem ali šta vredi kad je iskustvo korišćenja jedna tegoba. __________________ Scourge of PCBerza
:: Kao celina radi losije ? molim ... U cemu i po cemu ? Daj logicno objasnjenje na ovo sto si sad napisao :: :: Mozes reci ovako, fluidnost koju ti primecujes,ili mislis da vidis dok se kreces kroz meni. :: igras recimo neku igricu, koju nemas na androidu i slicno.. :: :: Ali u samom radu, zaista galaxy s 2 kad se pojavio, otvarao je stranice i youtube isto ko na kompu ... Igrice sve rade, sve je bilo super , a od ICS -a i jelly bean-a oni bagovi po ekranu i pikselizacija su nestali... uredjaj ko uredjaj je bio savrsen.. :: :: Sa druge strane, iPhone 4s, do sad, jalepsi i najbolji po meni iPhone. Isto se u to vreme verovatno moglo reci i za njega. Cackao sam ga 100 puta, ali nisam ga imao na duze da mogu da dajem svoje misljenje.. :: :: Cinjenica jeste da koji god da se izabere sve jedno je...Kome se svidja uzme Apple, ko ne ima da bira - Lg, Samsung, HTC, i drugi androidi , ili Windows Phone.. :: :: Ili jednostavno uzme uredjaj poput Nokije 808.. :: :: Ono u cemu je Apple do sad iskako je svakako IPAD, sa svojim retina svemirskom rezolucijom ekrana.. :: :: E sad su tableti na 1080 p , svakako android nije najsavrseniji OS, ali nije ni IOS, i zaista , nikad nista nije savrseno , pa tako ni SAVRSEN OS NE POSTOJI... :: :: Ko sta voli to ce uzeti , i zaista niko nemoze da tvrdi sad ovo je neznam kolko bolje kad su jedine razlike u softveru i izgledu. Hardver se uglavnom dobija od istih proizvodjaca :: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135 :: :: :: i onda sve to spojis kao celinu i radi losije od ipad1 sa single core : :: :: nazalost, to ti je kao auto stavis 6000 ccm3, 1000ks i on izadje na crtu sa porseom i ovaj ga sa 2.6 i 300ks odere .. i onda se zapitas cemu ti ono sve : :: :: :: ::
Imam Galaxy S2 i Nexus 7 i ni sa jednim nemam probleme.
Pre toga sam dve godine imao HTC Desire i evo ga sad kod moje žene, instaliran na njemu čist 4.1.2 i jako lepo radi.
Nexus 7-com sam oduševljen, stalno ga korisim, ili je kod mene ili kod žene, ne pamtim kad sam mail pročitao na kompu zadnji put. Forume, novosti i sl. čitam sa tableta.
Sve aplikacije koje mi trebaju rade, strimuje filmove sa računara, vidi windows share.
Kad negde odem ne moram da vučem računar, VPN-om mogu da se povežem na firmu, okačim preko RDP-a na servere i mogu sve da završim kao i kad vučem laptop. Ako planiram da duže radim, zakačim miša preko OTG kabla čisto da mi bude udobniji rad sa RDP-om.
Inače imao sam i iPad2 i nekoliko Android 10-ki i nikad više neću uzeti 10` tablet. 7` svuda mogu da nosim, da me ne opterećuje, staje u džep od jakne, ne treba mi posebna futrola, torba i sl.
I ne vidiim da mi nešto baterija brzo bude `posrkana` kako ti kažeš.
:: Pa nije baš tako kako zamišljaš, mnogo generalizuješ stvari a vrlo su očigledne razlike izmedju jednog iPada 4 i jednog Nexusa 10 :: :: Kao prvo iPad nudi unibody aluminijumsku konstrukciju i osećaj njegov u ruci ne može ni sa jednim tabletom da se uporedi, prosto je klasa za sebe. :: :: Drugo, iOS je naklonjen konzumiranju informacija i kao takav ti stavlja u prvi plan aplikacije, bez nepotrebnih widgeta i sranja koje srču bateriju a pritom samo zbunjuju korisnika :: :: Treće, ako iPad iz prve generacije radi bolje i optimizovanije nego jedan Asus Transformer Prime treba se zapitati zašto davati novac za jedan takav ekosistem kao što je Android. Jeste to otvoren sistem ali šta vredi kad je iskustvo korišćenja jedna tegoba :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Imam Nexus 7 (tj zenka ga ima) i on rado dobro zato sto Google ima samo par uredjaja i na njih je implenentiran poslednji android kako valja...
I to je nemoguce uporedjivati sa drugim proizvodima raznih proizvodjaca koji imaju po desetak modela razlicitih specifikacija i na njima nista ne radi kao na Nexus liniji proizvoda...
A onako iskreno koj ce ti djole taj Nexus koji je svega 1.5` veci od tog Mojsijevskog telefona...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Po čemu tegoba :: :: Imam Galaxy S2 i Nexus 7 i ni sa jednim nemam probleme. :: :: Pre toga sam dve godine imao HTC Desire i evo ga sad kod moje žene, instaliran na njemu čist 4.1.2 i jako lepo radi :: :: Nexus 7-com sam oduševljen, stalno ga korisim, ili je kod mene ili kod žene, ne pamtim kad sam mail pročitao na kompu zadnji put. Forume, novosti i sl. čitam sa tableta :: :: Sve aplikacije koje mi trebaju rade, strimuje filmove sa računara, vidi windows share :: :: Kad negde odem ne moram da vučem računar, VPN-om mogu da se povežem na firmu, okačim preko RDP-a na servere i mogu sve da završim kao i kad vučem laptop. Ako planiram da duže radim, zakačim miša preko OTG kabla čisto da mi bude udobniji rad sa RDP-om :: :: Inače imao sam i iPad2 i nekoliko Android 10-ki i nikad više neću uzeti 10` tablet. 7` svuda mogu da nosim, da me ne opterećuje, staje u džep od jakne, ne treba mi posebna futrola, torba i sl :: :: I ne vidiim da mi nešto baterija brzo bude `posrkana` kako ti kažeš :: :: :: Pa nije baš tako kako zamišljaš, mnogo generalizuješ stvari a vrlo su očigledne razlike izmedju jednog iPada 4 i jednog Nexusa 10 :: :: :: :: Kao prvo iPad nudi unibody aluminijumsku konstrukciju i osećaj njegov u ruci ne može ni sa jednim tabletom da se uporedi, prosto je klasa za sebe. :: :: :: :: Drugo, iOS je naklonjen konzumiranju informacija i kao takav ti stavlja u prvi plan aplikacije, bez nepotrebnih widgeta i sranja koje srču bateriju a pritom samo zbunjuju korisnika :: :: :: :: Treće, ako iPad iz prve generacije radi bolje i optimizovanije nego jedan Asus Transformer Prime treba se zapitati zašto davati novac za jedan takav ekosistem kao što je Android. Jeste to otvoren sistem ali šta vredi kad je iskustvo korišćenja jedna tegoba :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: ::
Ne kontam, S2 je 480x800, 4.3 inča, a Nexus je 1280x800, 7 inča, 2,7 inča je razlika. Samo 3x veća površina (22 naspam 8 inča^2 :)
S2 mi je za VPN i RDP neupotrebljiv, dok na N7 sasvim lepo završim šta treba kad nisam pri računaru. A nije mi svejedno da li nosim tablet od 350g u džepu od jakne ili 1,7kg laptop + torbu i punjač.
Imao sam dosta Android tableta pre, istina je da je N7 tu mnogo bolji od većine što se tiče kako radi (nisam imao zverke tipa N10 ili Asus Transformer Infinity).
Od poslednjeg upgrade na 4.2.2 ga nisam resetovao, isključivao i sl (uglavnom ga i resetujem samo kad bude upgrade OS-a).
Moja poenta je da nije Android tegoba, uglavnom je tegoba implementacija proizvođača, kašnjenje sa update-ovima, ne izbacivanje update-a i sl.
Klasičan primer - moj HTC Desire je što se HTC-a tiče ostao na 2.3.3. Pritom ga i Sense UI opterećuje. Prebacio sam ga skoro na čist 4.1.2, bez ikakvih Sence, TouchWiz i ostalih kerefeka. Drugi telefon.
A to što Google ima samo par uređaja (Nexus linija) koji su optimizovani i lepo rade, pa i Apple ima samo par uređaja :)
Iskreno, posle N7, jedva čekam da vidim kakav če biti onaj novi N7 za koji su počele da kruže glasine. Samo da ga ne proizvodi Samsung, jer tada bi em bio skup, em bi ga bilo na kašičicu da ne ugrozi prodaju drugih Samsunga (N10 je baš teško naći).
Koliko uspeh da vidim, radiće ga opet Asus, samo će biti full HD ekran i verovatno neće biti Tegra 4, nego Qualcomm Snapdragon (verovatno Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064).
:: Ne kontam, S2 je 480x800, 4.3 inča, a Nexus je 1280x800, 7 inča, 2,7 inča je razlika. Samo 3x veća površina (22 naspam 8 inča^2 : :: :: S2 mi je za VPN i RDP neupotrebljiv, dok na N7 sasvim lepo završim šta treba kad nisam pri računaru. A nije mi svejedno da li nosim tablet od 350g u džepu od jakne ili 1,7kg laptop + torbu i punjač :: :: Imao sam dosta Android tableta pre, istina je da je N7 tu mnogo bolji od većine što se tiče kako radi (nisam imao zverke tipa N10 ili Asus Transformer Infinity). :: :: Od poslednjeg upgrade na 4.2.2 ga nisam resetovao, isključivao i sl (uglavnom ga i resetujem samo kad bude upgrade OS-a) :: :: Moja poenta je da nije Android tegoba, uglavnom je tegoba implementacija proizvođača, kašnjenje sa update-ovima, ne izbacivanje update-a i sl :: :: Klasičan primer - moj HTC Desire je što se HTC-a tiče ostao na 2.3.3. Pritom ga i Sense UI opterećuje. Prebacio sam ga skoro na čist 4.1.2, bez ikakvih Sence, TouchWiz i ostalih kerefeka. Drugi telefon :: :: A to što Google ima samo par uređaja (Nexus linija) koji su optimizovani i lepo rade, pa i Apple ima samo par uređaja : :: :: Iskreno, posle N7, jedva čekam da vidim kakav če biti onaj novi N7 za koji su počele da kruže glasine. Samo da ga ne proizvodi Samsung, jer tada bi em bio skup, em bi ga bilo na kašičicu da ne ugrozi prodaju drugih Samsunga (N10 je baš teško naći) :: :: Koliko uspeh da vidim, radiće ga opet Asus, samo će biti full HD ekran i verovatno neće biti Tegra 4, nego Qualcomm Snapdragon (verovatno Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064). :: :: :: :: Ovo kazes zato sto si subjektivan...
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.