Pozdrav dobri ljudi odnosno dobro vam vece! Imam jedno verovatno glupo pitanje za vas poznavaoce ali za mene malo nepoznato , znam da ima dobrih igara za android ali se naplacuju ili nisu dostupne u nasoj zemlji pa me zanima kako bi ja mogao da skinem takve igre preko kompa ili isto tako fona i instaliram i da li mi je za instalaciju potreban neki poseban program i kako je pokrecem ako je u nekom drugacijem vidu fajla ?? Hvala unapred
Apk. fajl kada skines na racunar prikaci telefon. Iz programa total commander iskopiraj apk. fajl na telefon u direktorijum games. Onda iz telefona nadjes tu igru i instaliras.
Napomena :
Android [ linux ] nije isto sto i windows. Moras da znas verziju tvog androida i hardversku jacinu telefona pa prema tome traziti igre. A po neki put nece ni verzija za tvoj sistem da radi.
treba poseban program da bi se instalirala igrica na telefon? Ne znam kako mi to nikad nije zatrebalo do sad. Jednostavno pokrenes na telefonu apk fajl i on se instalira, zar ne?
I svi su programi .apk, ne samo igrice :)
Kao sto bi skinuo preko kompa, tako mozes i preko moba, samo zavisi koliko ce na mobu da ti presedne ako je neki slabiji model.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Igre za android su u apk formatu,i uglavnom samo ih skines u apk formatu i instaliras :: :: E sad,za to ti treba APK Instaler(ima jos ovakvih programa,ali ovaj za sada radi kao sat),dzabe je program,pomocu njega instaliras igre :: :: Posle toga imas sajtove :: :: http://apkappszone.blogspot.co :: :: http://forum.mobilism.or :: :: Pa skidaj do mile volje :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: ::
:: treba poseban program da bi se instalirala igrica na telefon? Ne znam kako mi to nikad nije zatrebalo do sad. Jednostavno pokrenes na telefonu apk fajl i on se instalira, zar ne :: :: I svi su programi .apk, ne samo igrice : :: :: Kao sto bi skinuo preko kompa, tako mozes i preko moba, samo zavisi koliko ce na mobu da ti presedne ako je neki slabiji model :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Igre za android su u apk formatu,i uglavnom samo ih skines u apk formatu i instaliras :: :: :: :: E sad,za to ti treba APK Instaler(ima jos ovakvih programa,ali ovaj za sada radi kao sat),dzabe je program,pomocu njega instaliras igre :: :: :: :: Posle toga imas sajtove :: :: :: :: http://apkappszone.blogspot.co :: :: :: :: http://forum.mobilism.or :: :: :: :: Pa skidaj do mile volje :: :: :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: :: ::
edit:Sad se setih,tebi snoopy nikad nije trebao neki instaler,jer verovatno imas na na fonu,dal po defaultu ili sta vec,nesto sto cita apk format. Ovde apk fajlove nije prepoznavalo.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
:: Plants vs Zombies pod obavezno :: Dalj :: :: Jelly defens :: Dungeon hunter 1,2, :: :: edit:Sad se setih,tebi snoopy nikad nije trebao neki instaler,jer verovatno imas na na fonu,dal po defaultu ili sta vec,nesto sto cita apk format :: Ovde apk fajlove nije prepoznavalo :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
:: Kod drugara Sony Xperia S i 4.0.3 android nije htelo da prepozna apk,tek posle instalacije apk instalera(prvi na koji sam nabasao)radi :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Nesto mi tu nije u redu, mozda je rom karabudzen pa nesto sjebano. Kako onda instalirao sa marketa? To kao na windowsu da ne mozes da instaliras exe fajl
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Mozda mu je bio iskljucen unkown sources. Nego, ja ne mogu nikako da podelim internet komp/telefon preko usb-a. Cekirao sam `deljenje internet veze preko preko usb kabla` i pise da je veza uspostavljena ali me ne pusta na net. Je l` tu treba da se radi neki obrnuti inzenjering?
To cu da vidim, nego se sad bakcem pokretanjem videa. Ne mogu da pokrenem nijedan sa ugradjenim plejerom a za one koje skidam pita me telefon da li hocu da dozvolim menjanje/brisanje sadrzaja na kartici, citanje stanja telefona i indentiteta, sprecavanje telefona da udje u sistem mirovanja i slicne sitnice. Da li smem da instaliram takve aplikacije? U pitanju su CR player i MoboPlayer.
Gledam cesto filmove na mom androidu i koristim mVideo player. Program je besplatan ima uvod titlova sa nasim slovima i jos 100 :uraca - palaca. Preporuka.
Vlado, hvala, alo taj nece ni da se pokrene na ovom mom telefonu. Jedno pitanje: da li android telefon mora obavezno da bude rutovan da bi se ubacio neki drugi rom u njega ili moze i bez rutovanja?
Znaci za ubacivanje custom Rom-a telefon mora biti rutovan. Rutovanjem telefona dobijas administratorske privilegije da mozes modifikovati kernel Linuxa.
To se definise iz rom menagera ali bih ti posavetovao da pozoves nekog drugara koji je vec to radio. Bekap ide na sd kartu ali postoje i neka resenja za novije androide koji bekapuju rom na racunar. Mora se uraditi i ciscenje dalvik kesa da ne dodje do cigliranja telefona. Postupak nije za pocetnike a vise smernica imas na > http://goo.gl/ONxYD
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.