Ne mogu da pristupim mobilnim svojoj bežićnoj mreži?
STRANA 1 OD 1
dragan06
Ne mogu da pristupim mobilnim svojoj bežićnoj mreži?
10.07.2013. 18:45
T53803
status: user broj poruka: 294
U kuci imam ruter Kasda (Eunetov) a na poslu ruter od KBC-neta. Oba rutera podržavaju i bežićni prenos. Ni jednom ruteru ne mogu da pristupim sa svojim mobilnim - mobilni Samsung Galaxi 5 - pronađe mrežu ali kaže da nije u dometu i da je obezbeđena pomoću WPA/WPA2/PSK. Istovremeno, lap top bez problema nalazi mrežu i povezuje se nesmetano. Da li neko zna u čemu je štos?
Da, uspevam da se prikačim na MTS mrežu. imam paket na 064 koji mi dopušta da se konektujem na net pomalo ali on radi dobro.Ali u kići i na poslu se ne mogu konektovati ni na EUnet, ni na KBCnet, niti na druge mreže - koje su uglavnom zaključane??
Na kućnoj mreži nekada pokaže moj ruter i kaže da je zaključan, ja pokušam da se povežem i fon onda kaže da mreža više nije dostupna. Dragan06
Ajd malo detaljnije... Koji ruter? Na kojoj si udaljenosti od rutera kada pokusavas da se nakacis na WiFi? Stani na 10cm od njega pa probaj opet. Kazes da je zakljucana mreza, je l` unosis svoju lozinku ili ni to ne stignes da uradis? miki069 je mislio bas na WiFi mrezu, ne 3G/GPRS/stagod (to preko MTS-a nije WiFi!). Dakle, da li telefon na bilo kojoj WiFi mrezi radi ok?
Inace, ja sa Nokia 5800xm setam po stanu od preko 100m^2 sa skoro punim signalom dok sestri stalno puca veza na Samsung Galaxy S+, a isti problem je imao i burazer dok je koristio Galaxy Mini II. E sad, da l` je problem do Androida ili wireless konntrolera/antena u telefonima, ne znam...
Ruter Kasda, dobijen od EUneta pre cca mesec dana, omogućuje bežićnu mrežu ali na mom fonu kaže da mreža nije u dometu a telefon je na pola metra od rutera. Kada pokušam da pristupim, a to je moguće ako je pokazao da vidi moju mrežu koja je zaključana, on odmah predlaže da se povežem, ja mu to dozvolim i on napiše - zapamćeno, a potom opet - nije u dometu?? Ne mogu da se prikačim ni na jednu drugu mrežu sem na 064koja je u paketu 064 koji koristim. Maltene ne mogu ni da ukucam šifru svoje mreže, ni da pristupim. Dragan06
Cekiraj da se automatski kaci cak i kad se ne vidi mreza tj. ako je skrivena...
To zna da pravi problem... i naravno mora da ima istu enkripciju kao ruter...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Ruter Kasda, dobijen od EUneta pre cca mesec dana, omogućuje bežićnu mrežu ali na mom fonu kaže da mreža nije u dometu a telefon je na pola metra od rutera. Kada pokušam da pristupim, a to je moguće ako je pokazao da vidi moju mrežu koja je zaključana, on odmah predlaže da se povežem, ja mu to dozvolim i on napiše - zapamćeno, a potom opet - nije u dometu?? Ne mogu da se prikačim ni na jednu drugu mrežu sem na 064koja je u paketu 064 koji koristim. Maltene ne mogu ni da ukucam šifru svoje mreže, ni da pristupim. :: Dragan0 :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.