Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 4 unisten - ima li mu pomoci!?
STRANA 1 OD 1
-ShonE- iPhone 4 unisten - ima li mu pomoci!? 02.08.2013. 09:57 T54076

status: user
broj poruka: 3529
Evo jedno pitanje za poznavaoce doticnog uredjaja.
Stigao je telefon iz Svajcarske, sa swisscom mreze je(ako je bitno), polomljen mu je touch-staklo, koliko sam uspeo da vidim ekran je citav i radi. E sad, nije samo to u pitanju, telefon je prazan, i kada se stavi na punjac da se malo dopuni, i proba ukljuci, na ekranu mu se pojavljuje samo jabuka i tako stoji citavu vecnost, nista se dalje ne desava, nit moze da se iskljuci niti bilo sta, uopste ne reaguje, i to tako stoji sve dok se tel. ne isprazni.

Evo slika:
http://imageshack.us/f/690/s32h.jpg
http://imageshack.us/f/821/vop7.jpg

Eto, ako neko ima iskustva sa popravkama istog, nek napise da li vredi popravljati ovo, gde, i okvirno po kojoj ceni?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII re.. 02.08.2013. 11:16 #507143

broj poruka: 1017

Jabukicu najverovatnije mozes i sam da sredis, a za ekran ces morati u servis.

Znaci vezes na comp koji ima itunes i trebalo bi da prepozna telefon u recovery mode. Ako ga ne prepozna, ima metoda da se stavi u DFU mode.
Evo ti video da se ne zbunis sa duzinom trajanja komandi :)

http://www.youtube.com/watch?v=ujhBn9v3zOo

Nemoj da odustanes zato sto nikad ne uspe od prve da udje u DFU, pa onda ne uspe da ga prepozna itunes, ali meni je na kraju uvek uspelo da povratim sistem.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 02.08.2013. 12:03 #507149

broj poruka: 1227
Mozes i sam ako si malo vican takvim stvarima.. Kupis digitizer+lcd (ide u paketu) i zamenis. Softver se sredi ocas posla, samo proveri da li je simfree.

miki069 LCD + touch 02.08.2013. 12:28 #507156

broj poruka: 1234
Original je veleprodaji oko 30 evra.
Ne možeš ga kupiti ako nemaš firmu.
U servisu neće biti ispod 50 evra.

Prvo proveri jel telefon uopšte radi.
Izgleda da je iz neke saobraćajke.
Svašta je tu unutra popucalo.

https://www.bambimobil.blogspot.com

-ShonE- Re 02.08.2013. 14:18 #507167

Hvala na odgovorima. Dakle prvo i osnovno ce biti da pokusam da mu sredim OS, da se podize, pa ako to bude OK onda tek da se pokusa sredjivanje ekrana.
Inace fon je pao u zgradi, sa stepenica, sa pitaj boga koje visine, na beton.
Telefon nije sim free, treba da se i dekodira na kraju, ako popravka uspe.
MACHINE Ja bih to bacio 02.08.2013. 15:09 #507171

broj poruka: 5715
ili prodao nekom servisu da zavalja ako moze.

Zamisli auto posle sudara sa totalnom stetom kome radi par migavaca i otvara mu se gepek na dugme pa pokusavas da ga vaskrsnes.

Ko zna sta od SMDa jos fali ili je od BGA cipova napola iskocilo

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

imarkovic Re: iPhone 4 unisten - ima li mu pomoci!? 02.08.2013. 16:20 #507176

broj poruka: 19073
jel ovo neki apple-hater pucao u njega? .

::
:: Evo slika
:: http://imageshack.us/f/690/s32h.jp
:: http://imageshack.us/f/821/vop7.jp
:: Eto, ako neko ima iskustva sa popravkama istog, nek napise da li vredi popravljati ovo, gde, i okvirno po kojoj ceni
toothless Re: Re: iPhone 4 unisten - ima li mu pomoci!? 02.08.2013. 16:42 #507177

broj poruka: 3241
Nije, kaže čovek da je pao niz stepenice, ali izgleda da je bilo obrnuto- telefon izgleda kao da su stepenice pale na njega.

http://tiny.cc/msvoj https://www.mojdom.rs
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Asus 8500gt - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius navigator 535

:: jel ovo neki apple-hater pucao u njega?
:: ::
:: :: Evo slika
:: :: http://imageshack.us/f/690/s32h.jp
:: :: http://imageshack.us/f/821/vop7.jp
:: :: Eto, ako neko ima iskustva sa popravkama istog, nek napise da li vredi popravljati ovo, gde, i okvirno po kojoj ceni
-ShonE- Lepe vesti! 02.08.2013. 23:00 #507206

Veceras sam se malo pozabavio sa fonom, hvala ramzesIII za onaj link, pronasao sam na tube-u jos gomilu, step by step, i mogu ti reci da sam iz prve uspeo da odradim recovery, a najvise me obradovalo to sto fon savrseno radi, i sto je najvaznije sim free je, ubacio svoju karticu i sljaka. :)
Pored toga sto je staklo slomljeno ekran reaguje na dodir i sve ostalo radi, tako da samo da pojurim ekran i to je to.

Pozzz

Dejzan Re: Lepe vesti! 03.08.2013. 01:38 #507214

broj poruka: 3730
I sad nek neko kaze apple sranje i ostalo....
Koristio sam 3GS i sad Samsung S3 i mogu reci da sam spao sa konja na magarca....Bollje da sam cekao jos i uze Iphone 5....
Do duse sad ce Iphone 5s :D
i jos banku da pikiram :D

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Veceras sam se malo pozabavio sa fonom, hvala ramzesIII za onaj link, pronasao sam na tube-u jos gomilu, step by step, i mogu ti reci da sam iz prve uspeo da odradim recovery, a najvise me obradovalo to sto fon savrseno radi, i sto je najvaznije sim free je, ubacio svoju karticu i sljaka. :
:: Pored toga sto je staklo slomljeno ekran reaguje na dodir i sve ostalo radi, tako da samo da pojurim ekran i to je to
:: Pozz
-ShonE- Sredjeno! 04.08.2013. 21:30 #507409

Ja da se javim, fon sam sredio, zamenjen display, kostalo me 35eur. :)

Sljaka sve extra, inace u pitanju je model iPhone 4 32GB, sa swisscom mreze(Svajcarska), sim free.

Eto, ako nekome bude trebala informacija za servis, display ili nesto, neka se javi. .)

Dejzan Re: Sredjeno! 04.08.2013. 23:14 #507425

Bas mi je drago matori :)
Neka te lepo sluzi

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Ja da se javim, fon sam sredio, zamenjen display, kostalo me 35eur. :
:: Sljaka sve extra, inace u pitanju je model iPhone 4 32GB, sa swisscom mreze(Svajcarska), sim free
:: Eto, ako nekome bude trebala informacija za servis, display ili nesto, neka se javi. .
VMARC Sad ga cuvaj 04.08.2013. 23:34 #507427

broj poruka: 9439
Pazi kad gadjas zenu, gledaj i da je pogodis, da ne puknes opet 35€ za dzabe...
Ja nosim iPhone 1G iz 2007. koji izgleda kao da je prosao III svetski rat, i 4S star skoro 2 godine, koji bez ikakve futrole i zastite, izgleda kao da je juce izasao iz Foxcona... Oba rade besprekorno, baterija na oba drzi ceo dan.
Nek ti je sa srecom.
A ti, Dejzane... Pa sta ti bi crni sine da uzmes tog plastikanera...? Dobro, pogresi ziv covek, to razumem, ali da neko sedi na ladan beton ili da posle Apple kupi Samsung... To vec ne mogu nikako da razumem... Bagoviti, virusopodlozni Android upakovan u plasticnu kesu za djubre....

EDIT: Upravo mi se zena obratila, a vezano za njen beli Samsung Galaxy SIII MINI:
`Ovo kad mi ovako zabode, dodje mi da ga bacim, majke mi`
Ziva istina, umro sam od smeha :-)))

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

-ShonE- Re 04.08.2013. 23:44 #507428

@Dejzan
Hvala! :)

Odusevila me je cinjenica da mu je ekran toliko jeftin, ako se recimo uzme u obzir koliko kosta za S3, usi otpadaju.

@VMARC
Heheh! Bas me nasmeja.

BTW ja imam i samsung, S3, sada vec vise od godinu dana, i kada uporedim ova dva, samsung je ipak brzi i mocniji tel., tu nema price, sam android ipak moze mnogo vise da pruzi, pogotovo zahtevnijim korisnicima, i onima koji vole da cackaju i da imaju sve i svasta na fonu, dok je ios onako uprosten, za siroke mase. Ono sto je izuzetno na iPhone-u to je zavrsna obrada, koja je zaista bez premca.

VMARC Ali ozbiljno 04.08.2013. 23:57 #507430

broj poruka: 9439
Crko sam od smeha, a ona me gleda ko da sam pao sa Marsa... :-)
Ma Android bih mogao da nosim samo na HTC One, ali uz nekakvu gadnu pretnju oruzijem.
Brate, zamisli ti da imas telefon 6 (šest) punih godina, sa ko zna koliko dana razgovora (da, iPhone ne meri lifetime u satima razgovora, vec u danima, kada dodje do 24h, onda to prikaze kao jedan dan), ko zna koliko TB podataka preko Edge i WI-FI, na kome jabuka pozadi seta po poledjini, izubijan, bez pola crne plastike kod konektora za punjenje, koji radi besprekorno kao i prvog dana. 4S mi je prvih dana odmah tresnuo na beton, od toga ima samo sitna ostecenja po obodu, jer ima zastitno staklo na poledjini. Radi kao laptop replacement, sa svakodnevnom razmenom mailova, smsova, surfovanja, preko 3G i WiFi poziva i sta sve ne i SVE ISTO RADI KAO PRVOG DANA! Mislim da bi mi se Android zapalio posle mesec dana koriscenja, ili bi mu nekako evolurale noge i pobegao bi od mene glavom bez obzira :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

-ShonE- Re 05.08.2013. 14:29 #507463

^
Hahahahha!
Meni zena non stop kuka na svoj tel, LG android, cini mi se da je L5 u pitanju, ista prica, da ga baci kad se zabode itd.... Nema sta, pored zene sam shvatio da su zene, koje cackaju telefone i razumeju se u gedzete, i te kako zahtevni korisnici tih cuda. Ja mojoj pokazao iphone, ona kaze suvise je prost, nema ovo, nema ono, ne bih ja to mogla nikako da koristim, android ima neku sirinu i vise mogucnosti, bla bla.

BTW sto se tice HTC-a, za mene su oni pukli nacisto, njihova podrska je blagi uzas, izbacuju update svog tekuceg aktuelnog modela, dok ne izadje novi i onda cao, mozes da se slikas, dok im je zavrsna obrada vrh. Kod samsunga je malo drugacija prica, za nesto vise od godinu dana, dobio sam update bare 4 puta do sada, i sada se ceka na najnoviji update(poslednji os), tako da su ipak korak dalje sto se tice podrske i software-a.
A ko sada zeli da kupuje android tel., nema sumnje, best buy trenutno je Nexus 4, telefon je odlican za te pare, i performanse, a i software. .) Sad kad bi kupovao nesto to bi bio nexus samo i nista drugo.
miki069 35 evra? 05.08.2013. 15:41 #507467

Šta si platio 35 evra?

1. Samo original touch.
2. LCD + kopija toucha.
3. LCD + original touch.

Nemoj da te zbunjuje visoka cena kod Samsunga S3.
Radi se o original LCD.
Jasno ti je da je za iPhone kopija LCD-a, ako ti je uopšte menjana.

Dejzan Re: Sad ga cuvaj 05.08.2013. 16:31 #507470

Posle 3GS hteo sam Iphone 5 ..Medjutimr razocarao me....Cekam 5S Iphone 3gs sam nosio od 2009 do februara 2013.....i dao ga zeni..Uzeo sam ovo jer sam zeleo da vidim android kako izlgeda.I mogu ti reci S3 je sasvim ok fon ali sam se naviko na Iphone :)
Ako bude para boze zdravlja i da me privuce bice super...Ovako 4,4s, pomak mizeran 5 pomak ima ali opet me nije odusevio cekam sad novi ios7 i 5s :D

:: Pazi kad gadjas zenu, gledaj i da je pogodis, da ne puknes opet 35€ za dzabe..
:: Ja nosim iPhone 1G iz 2007. koji izgleda kao da je prosao III svetski rat, i 4S star skoro 2 godine, koji bez ikakve futrole i zastite, izgleda kao da je juce izasao iz Foxcona... Oba rade besprekorno, baterija na oba drzi ceo dan
:: Nek ti je sa srecom
:: A ti, Dejzane... Pa sta ti bi crni sine da uzmes tog plastikanera...? Dobro, pogresi ziv covek, to razumem, ali da neko sedi na ladan beton ili da posle Apple kupi Samsung... To vec ne mogu nikako da razumem... Bagoviti, virusopodlozni Android upakovan u plasticnu kesu za djubre....
:: EDIT: Upravo mi se zena obratila, a vezano za njen beli Samsung Galaxy SIII MINI
:: `Ovo kad mi ovako zabode, dodje mi da ga bacim, majke mi
:: Ziva istina, umro sam od smeha :-))
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
-ShonE- Re: 35 evra? 05.08.2013. 17:04 #507471

LCD+Touch = 35eur(sa zamenom)

E sad, da li je ili ne original, ne znam stvarno, ali ja razliku ne primecujem. Kapiram da verovatno nije orig. s obzirom na cenu, ali svakako je slika, rezolucija, osvetljenje, i ostalo, skroz OK, barem meni deluje.

:: Šta si platio 35 evra
:: 1. Samo original touch
:: 2. LCD + kopija toucha
:: 3. LCD + original touch
:: Nemoj da te zbunjuje visoka cena kod Samsunga S3
:: Radi se o original LCD
:: Jasno ti je da je za iPhone kopija LCD-a, ako ti je uopšte menjana
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
miki069 ... 05.08.2013. 17:14 #507474

Vratili su ti tvoj ispravni originalni LCD ili su ga zadržali?
Touch radi kao na originalu?

-ShonE- Re: ... 05.08.2013. 17:26 #507475

Nije mi nista vraceno, vidis nisam ni trazio, staklo je bilo smrckano i po odpadalo na nekim delovima, tako da kapiram i da je stari display bio za zamenu jer je 100% bio izgreban u nekim delovima, a touch mi radi super, nisam nista neobicno primetio.

:: Vratili su ti tvoj ispravni originalni LCD ili su ga zadržali
:: Touch radi kao na originalu
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
Miskonius Re: Re: Lepe vesti! 06.08.2013. 18:28 #507627

broj poruka: 4420

Sad sam video da neko na benchu oce da menja Iphone 4 za S3,
Ajde brzo, vrzo...

:: I sad nek neko kaze apple sranje i ostalo...
:: Koristio sam 3GS i sad Samsung S3 i mogu reci da sam spao sa konja na magarca....Bollje da sam cekao jos i uze Iphone 5...
:: Do duse sad ce Iphone 5s :D
:: i jos banku da pikiram :D
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: Veceras sam se malo pozabavio sa fonom, hvala ramzesIII za onaj link, pronasao sam na tube-u jos gomilu, step by step, i mogu ti reci da sam iz prve uspeo da odradim recovery, a najvise me obradovalo to sto fon savrseno radi, i sto je najvaznije sim free je, ubacio svoju karticu i sljaka. :
:: :: Pored toga sto je staklo slomljeno ekran reaguje na dodir i sve ostalo radi, tako da samo da pojurim ekran i to je to
:: :: Pozz
Dejzan Re: Re: Re: Lepe vesti! 06.08.2013. 18:49 #507631

Sad ce Iphone 5s :D
u ostalom zajedno cemo ga otpakovati :) jer znam i vidim da ces i ti da ga pazaris :D

:: Sad sam video da neko na benchu oce da menja Iphone 4 za S3,
:: Ajde brzo, vrzo..
:: :: I sad nek neko kaze apple sranje i ostalo...
:: :: Koristio sam 3GS i sad Samsung S3 i mogu reci da sam spao sa konja na magarca....Bollje da sam cekao jos i uze Iphone 5...
:: :: Do duse sad ce Iphone 5s :D
:: :: i jos banku da pikiram :D
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: Veceras sam se malo pozabavio sa fonom, hvala ramzesIII za onaj link, pronasao sam na tube-u jos gomilu, step by step, i mogu ti reci da sam iz prve uspeo da odradim recovery, a najvise me obradovalo to sto fon savrseno radi, i sto je najvaznije sim free je, ubacio svoju karticu i sljaka. :
:: :: :: Pored toga sto je staklo slomljeno ekran reaguje na dodir i sve ostalo radi, tako da samo da pojurim ekran i to je to
:: :: ::
:: :: :: Pozz
Miskonius Re: Re: Re: Re: Lepe vesti! 06.08.2013. 20:19 #507648

broj poruka: 4420
To je taj zakljucak...

:: Sad ce Iphone 5s :D
:: u ostalom zajedno cemo ga otpakovati :) jer znam i vidim da ces i ti da ga pazaris :D
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs