Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Android vs iOS
STRANA 1 OD 2  
Lujone Android vs iOS 09.08.2013. 15:12 T54166

status: user
broj poruka: 200
Prekopirah ovo s neta ...

1. IOS Crashes more than Android http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2012/02/02/does-ios-crash-more-than-android-a-data-dive/

2. IOS has fake multitasking where you can`t download while doing anything else and apps are put into suspension when you leave them and stop running.

3. Google apps are much better on Android with better interfaces(e.g. YouTube) and more functionality (e.g. Chrome, Navigation)

4. There is no Flash player on IOS

5. Sharing is very limited on IOS where you simply don`t get the choices you get on Android

6. File Management on IOS simply isn`t there so you can`t attach anything to emails or messages

7. The Appstore may have more apps and `better` games but it doesn`t have the functionality and productivity the Play Store has. Simply because Android gives you the option if you want to give a life-saving app like Cerberus, administrator permissions

8. Flexibility and customization - Android is capable of beautiful things while still not rooted. e.g. Shortcuts that take you into specific parts of an app, Notificiation Toggles, widgets, multiple launchers etc.

9. Notifications- IOS users may miss a call, but unless they manually check the notifications bar, they`ve got no clue about it.

10. The small screen on the iPhone is up to personal preferences, but it has 4:3 aspect ratio which is old technology and makes watching videos terrible

11. The hardware is really fragile as it takes one drop to ruin everything, while the buttons often don`t work after a (long) period of time with the phone

12. Jailbreaking an IOS device gives less freedom than rooting does. People may have to downgrade to jailbreak or may lose their apps when updating to new software. How annoying is that?

13. IOS devices don`t have external memory

14. IOS devices don`t have fm radio

15. IOS devices don`t have a smartdialer

16. IPhone has lesser specs than high-end Android devices e.g. NFC thus less features( Wallet)

17. The contacts integration is much weaker on IOS

18. You don`t have the freedom to select default app for a specific action on IOS, so you can`t get e.g. Swype Keyboard

19. Emulation on Android is much wider and way better while still not rooted

20. Connectivity with devices of a different brand is unheard of at Apple- whilst on Android you can wirelessy connect to PS3, XBOX, TV, PC, controllers etc

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan ss 09.08.2013. 16:17 #508174

broj poruka: 3730
Ovako da ti odgovorim iz iskustva

1 laz NIKAD ali nikad mi nije zakocio a kamoli se restartovao

2 opet laz ima multitasking i radi super dok se skidale stvari sa itunes (muzika)
ja sam kucao mail

3 glupost ocita Android fan-a koji je i listu napravio.....

4 Flesh nepostoji jer je zastareo jos 2007 a androidu je trebala 2012 da to shvati....

5 opet laz imas mogucnosti koliko hoces samo da li ces preko maila cluda ili bluetooth(jailbrake)

6 Ovo je da puknes od smeha I FILE program svega 1 euro.... A za attachmanet jos smesnije ...

7 ovo necu komentarisati jer nema svrhe .... Ovo sto je napisano je kao kad bi rekli Intel je dobar ali AMD ima dusu......

8 Iphone je ozbiljna masina i netrabaju mu jeftine sitnice da bi privuko korisnike... Ja na S3 nemam ni jedan Widget ....
Notifikacije IOS nema ? ahahahha Ima koliko hoces i sve se lepo podese bez jailbrake...

9 Cekaj ovo je smesno pa to je na svakom telefonu... Osim sto moj S3 svetli plave boje kad je propusten poziv.... to mi nije nikakav plus i minus .... A sto se tice SMS-a Iphone ce da te podseca samo tako dok kod androida da nekazem nema..... ko zna miozda ima program ...

10 ekran mali?? 3.5 je perfekcija za saku 4.0 je sasvim dovoljan.... Za razliku od cigle 4.8 samsung s3....... A sta Android nema ekran 3.2 3.5 ??? ajde bre ........

11 evo 3.5 godina 3gs radi ko zmaj .. a sto su noviji radice jos duze... glupost....

12 HAHAHAHAHAHAHAHAH NO COMENT

13 I MNOGI ANDROIDI NEMAJU PA ??? pritom sto Iphone ima kapacitet od 64 GB sto android nemozes ni sa extrenom karticom zajedno da postigne plus sto laguje i koci kad se napuni....

14 net radio ?

15 mnogi telefoni to nemaju jer je proslost imas net radio i ceo svet

16 no coment ....

17 ahhaahahhahah icloud ???? itunes ???? hahaahhahahah

18 who cares ????

19 koga to zanima i ko se time bavi ???

20 ali zato apple u mercedesu raznim muzickim stubovima ( svim ) i Apple tv ? ajde bre

kako god sa zadovoljstvom sam ovo odgovarao a za sve IOS fanove i Android fanove
poruka glasi

imas pare i mogucnosti Iphone nemas (kao dosta nas ) Androd ili neki Iphone stariji model....

Sta je bolje nije bolje svako ima ukus ali ovo su niz gluposti iznete....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

djokosrb 1-20 09.08.2013. 16:24 #508175

broj poruka: 6876
IOS ima dosta vise aplikacija i pet puta je optimizovaniji nego android.
Pocetak i kraj prica za mene,kome je kolicina aplikacija najvaznija stvar.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

ICEsd nisam ni za jedne 09.08.2013. 20:16 #508203

broj poruka: 2158

ali statistka kaze:

http://techcrunch.com/2013/08/07/android-nears-80-market-share-in-global-smartphone-shipments-as-ios-and-blackberry-share-slides-per-idc/
gile23 ... 09.08.2013. 20:52 #508208

broj poruka: 9121
Dejzan iskreno nemas pojma sta pises, nesto si u pravu nesto nisi. Pre si mi pomenuo iCloud, evo kod mene 5GB na iCloud-u lepo nema sta, na taj iCloud mozes da nakacis fotke i neke druge gluposti, email-ove mozes da snimas, notes mozes da snimas itd. sto je lepo nema sta.

E sada hajde da to poredimo sa Google-om, integracija fotki je tesko izvodljiva sa Google Drive-om, moze nesto kroz Google+ App kako to radi nemam pojma, ali doduse na iOS-u to moze da ide na dropbox, koji je po meni must own app na bilo kom mobile uredjaju. E sada prednost Androida je full Google Docs prica koju tek sada uvodi Apple u pogledu Pages i ostalih app-ova u Cloud-u, da li ce se to placati pitanje je, kako sada stvari stoje bice dzabe za ove sa iOS uredjajima. Backup mail-ova je instant, cak se i chatovi backupuju, moguc je razgovor koji god hoces izmedju bilo kod Android-a, Desktopa, Chrome OS-a ili iOS uredjaja. Onda imas Google Picasa servis gde mozes da napravis automatsku galeriju fotki (dostupno i na iOS-u ali zamisli kroz iPhoto koji kosta 5$ ili 10$). I konacno znatno veci free storage na Google-u. Ako u celu pricu ubacimo korisnika koji koristi Google+ ti finalno dobijas sistem koji je jako dobar. Veci storage, nesto manja mogucnost editovanja dokumenata u Cloud-u koja je dostupna svima, full komunikacija izmedju prakticno svih platformi i verovatno najbolji mail client + ostali Google App-ovi od Picase i ostalih stvari iz kojih mozes direkt sa desktopa da prebacis nesto u Cloud. Apple ima u iCloud-u, isto dobre stvari kao sto su Calendari, Reminders, Notes i Photo Stream, dok je Safari moguc putem Chrome-a, Find my iPad je odskora moguc na Androidu, a ima 3-rd party app-ova koji rade svasta, od brisanja podataka, nalazenja putem GPS-a, svetljenja telefona, izbacivanja raznih poruka do cak mogucnosti da telefon posle jednog sweep-a bude neupotrebljiv, mogucnost da se GPS ne moze nikako iskljuciti, kao ni sam telefon (softverski) itd. Ne znam ime aplikacije, ali nesto tog nivoa ne postoji na iOS-u jer je sistem zatvoren.

E sad sta si lupao:

Klot sistemi se porede nema iFile nema nista, ako ces da poredis Jailbreak i root tu se prica zavrsava jer se na Android tablete moze konektovati 3G modem, flash, eksterni hard disk i sve to da radi bez problema.

Multitasking radi 15 minuta, pusti fajl od 5 gb da se skida, ostavi ga na safariju 15-ak minuta pa se vrati pa javi gde je stao :). Isto vazi za Safari kada ga nabudzis putem Jailbreak-a, posle 15 minuta prekida. To je vazilo od iOS 4 do iOS 6, u iOS 7 ne vazi jer su uveli full multitasking - citaj prekopirali sa Androida cak i sam UI.

Chrome na Androidu je bolji nego na iOS-u mnogo jer taj Chrome koristi svoj engine, dok na iOS-u se ne moze portovati svoj engine vec se mora koristiti defaultni iOS-ov engine koji je znatno losiji od Safari engine-a. Zato na iOS-u nemas Firefox ni Operu, jer njima ne pada na pamet da na neki dres engine stavljaju svoje ime. Google je to uradio jer imaju prakticno sve Google aplikacije na iOS-u pa su morali Chrome da prezentuju.

Sharing je limited jer trenutno ti mozes da uradis sharing na 4. stvari, Facebook, Twitter, Mail i Photo Stream. Na Androidu mozes da stavis sve sta ti padne na pamet, od Reddita, Google+-a do LinkedIn-a i drugih socijalnih mreza.

Klot sistemi rekli smo da iFile nema, ali ima 3-rd party file sistema na App Store-u koji ja mislim da nisu ni priblizni iFile-u po funkcionalnosti jer sama aplikacija prolazi kroz Apple ruke, ako nesto ode van njihove volje oni ga sabiju. Na Androidu to imas out of the box na klot verziji sistema, ima pak i aplikacija koje mogu poboljsati kretanje kroz file system.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 09.08.2013. 20:53 #508209

Dalje si lupio da je Play Store lose organizovan. Kardinalna greska, In App Purchase je pravio problem Apple-u gde su klinci kupovali stvari u igricama koje vrede po par hiljada $, pa su morali masovno da vracaju narodu pare. Sta je Apple uradio, stavio ispod aplikacije This App Offers in App Purchases i mozda neki nivo sa Password-om, koji verovatno nestaje ako jednom ukucas password. Dok je Google ukljucio sve ono sto iOS nema, prvo je ubacio Multiple Account support gde klincu zabranis aplikaciju, dok je sa 4.3 Androidom omogucio master adminu tableta da u posebnoj aplikaciji omoguci koji ce se leveli videti u kojoj aplikaciji. Znaci ako imas 20 nivoa koji se placaju i ti imas 3 kupljena nivoa, tvoj mali ce na svom accountu videti samo ta 3 kupljena nivoa, za ove ostale nece znati ni da postoje. In App purchase je onemogucen potpuno. Tek kada vidis sta konkurencija radi i koliko je ispred onda shvatis koliko je Apple iza konkurencije. Sa druge strane imamo savrseno organizovan store koji moze omoguciti instalaciju aplikacija cak sa browsera, imas recimo posebno okrenute aplikacije ka edukaciji, posebno redizajniran deo store-a itd. Ima to i na iOS-u, ali da bi to pregledao moras da imas sugavi iTunes i da platis sve zivo i mrtvo.

Widget nije bezvezna prica, omogucava jako veliki informacija odmah na tapetu, dok kod Apple-a za vreme moras da pokrenes poseban app, posebno vidljivo i nervira na tabletu. Notifikacije su solidne na iOS-u, ima neki visi nivo aplikacija, ali za to se mora kupiti 10$ vredan app. Mada mislim da je i Android znatno bolji u tom pogledu od iOS-a ali nisam 100% siguran u cemu, inace notifikacije su prekopirane sa Androida. Widget je po mnogima najveca prednost Androida u odnosu na iOS. A customizacija display-a mozda tebi ne treba, ali da vidis kako masa menja UI na Jailbreak-ovanom iOS-u.

Ekran jeste mali, iPhone 5 je 4.0`, sledeci iPhone je 4.3` po rumorima, sto je opet veliko u odnosu na 3.5` ekran i telefone od 4.3` do 4.5` koji su tada izlazili. Samsung cigla ce biti mala u odnosu na iPhone sa nesto vecim display-om od 4` eventualno 4.3` jer iznad telefona imas brdo neiskoriscenog prostora, dok se na GS4 koristi svaki deo telefona, skoro ceo telefon je u display-u.

Top Android Galaxy S4 ima Micro SD card slot, dok HTC One nema 16GB verziju vec 32 GB, iPhone 32GB je skuplji za 100$. GS4 sa eksternom karticom ide do 128 GB znaci duplira iPhone 5.

Net radio mozes da slusas na telefonu koji ima paket od 7000 dinara - beskonacni internet, ovako radio mozes da slusas stalno za dzabe.

NFC vise nije toliko bitan, jer ima Android neki novi sharing izmedju opet ovih iOS uredjaja, dok NFC ne zavisi od vrste uredjaja. U online placanje ce uneti revoluciju Apple.

Kontorleri - dzojstici se od iOS-a 7 mogu povezati i na iOS uredjaje, e sad da li je to moguce kao na Androidu gde mozes da vezes sve sto ti padne na pamet videcemo.

Nijedan sistem nema prednosti jedan nad drugim u Evropi, u USA dajem blagu prednost iOS-a jer je dosta biznisa odlucilo da implementira neka njihova resenja. Ali kod nas gde je sve na Androidu, od novine i ostalih cuda i imamo veliki broj aplikacija koje su okrenute nasem trzistu, nasem prosecnom korisniku bih uvek preporucio Android, a dodatna prednost je dual app support za korisnike sto razvaljuje iOS 10:1. Ukoliko se telefon koristi prvenstveno za poruke i pozive znatno manje za aplikacije moj savet je iOS, em je telefon fensi, em je fluidniji od Androida. Ali sada kada pogledam sta je sve doslo na Moto X u pogledu Google Now-a dodje ti da zaplaces sta sve Moto X moze, a iOS ne moze, ili pak koliko je sve to lakse i bezbednije u voznji koristiti nego na iOS-u. Setup koji je potreban je 0.
gile23 ... 09.08.2013. 20:54 #508210

Evo procitaj review:

http://www.theverge.com/2013/8/5/4588922/moto-x-review

Joshua Topolsky planira da uzme ovaj telefon, taj je bio chief editor u engadgetu, osnivac je theverge-a, a mislim da koristi vecinom iPhone.

iOS ima vise aplikacija jer je sistem znatno zatvoreniji od Androida, pa imamo file managera na iOS-u, aplikacije koje otvaraju posebne vrste fajlova za koje ne treba uopste app na Androidu. Onda video player koji moze da otvara vecu kolicinu tipova file-ova itd. itd. Naravno moram reci da ima dobrih aplikacija kojih ima na iOS-u, a na Androidu nema, ali opet moram reci da su to ili neke igrice (najjaca u tom pogledu je Tiny Wings) ili neke sitne aplikaciej koje masama nisu interesantne. Ono sto mase koriste ima sve na Androidu za dzabe (znatno veci broj free nego paid aplikacija na Androidu nego na App Store-u).

Novi iPhone (5s, 6) ce imati senzor za otisak prsta, koji je stvarno lepa prica jer ce omoguciti unikatno otkljucavanje telefona, kao i online placanje sto ce biti revolucija koju ce Apple uvesti i moram reci da sam odusevljen sto oni to rade. Sa druge strane imamo Google koji je uveo Google Wallet servis, ali on nikada ce se verovatno ugasiti jer Google ne moze da gura nesto kao sto to Apple radi.

I kada poredis iPhone, poredis ga sa telefonom koji kosta toliko, a to je GS4 trenutno.

Pozdrav!
gile23 ... 09.08.2013. 20:56 #508211

I da dodatak, ako ce neko da upload fotke na net, Flickr je najbolji nudi 2TB prostora dzabe, kada bi se to prebacilo u iCloud cenu, na Forbes-u su to izracunali da bi to kostalo oko 1850$ na godisnjem nivou.

Pozdrav!
Lujone ... 09.08.2013. 21:58 #508219

Pozz Gile,

Da se razumemo nisam ja pravio listu već sam je našao na xdadevelopers, inače popularnom portalu za custom romove I smartphone uopšte.

Koliko ja vidim kao novopečeni korisnik smart telefona iOS ide uz veoma specifičan harver (faktički postoji 6 iPhone`a) dok android uredjaja ima bezbroj sa raznoraznim hardverom.

Dejzan ss 09.08.2013. 22:12 #508225

Moje lupetanje je nastalo iz koriscenja oba uredjaja tako da sve sto si pisao pada u vodu...
To sto je neko tamo pisao ili ti bio placen za to zabole me....
IOS je nastao 90`s koji je kasnije sazet za mobilne uredjaje....
Ovo sto si napisao nema veze sa mozgom....
Ti hoces da kazes da najjaca firma na svetu prodaje maglu ???
Ja kapiram kompleks od Apple (koji ti vidno imas ) ali si preterao.....
Mene ne zanima sta mogu na tablete da kacim ???? JA platim aplikaciju i ne mislim .....
Poenta je da radi bez problema a to kod androida nema.... sve je ocajno odradjeno ..Store koji ti kazes da je fenomenalan je tako ocajan da evo sad sam trazio Rummy on heroj mi izbacuje GIN Rummy ... alo ko ti reko Gin ??? Sto je sistem zatvoreniji to je bolje jer oni znaju kako da ga naprave tvoje je da ga koristis i radis sta hoces sa njim....
Chrome je najvece smece od browsera osim sto ti kradu podatke dobijam i tonu spama...
I upamti pre cu da platim nego da se opterecujem glupostima.....
Apple sto napravi drgui kopiraju shvati to vec jednom....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

ZooLoo ... 09.08.2013. 22:15 #508228

broj poruka: 3975
Go Dejzan, Go Dejzan, Go Dejzan! :D

Lujone Re: Dejzan 09.08.2013. 22:29 #508233

Vidim po tvom `nadahnutom` postu da si ne samo fan več i fanboy pa neću suvišno komentarisati. Ima nekih diskutabilnih tačaka koje sam sam uočio ali ti ga brate pretera.

:: Ovako da ti odgovorim iz iskustv
::
:: 1 laz NIKA
:: 2 opet la
:: 3 glupost
:: 4 Flesh nepostoji
:: 5 opet laz
:: 6 Ovo je da puknes od smeh
:: 7 ovo necu komentarisati
:: 8 Iphone je ozbiljna masin

:: Notifikacije IOS nema ? ahahahh
:: 9 Cekaj ovo je smesno
:: 10 ekran mali??
:: 11 evo 3.5 godina .. glupost...
:: 12 HAHAHAHAHAHAHAHAH NO COMENT
:: 13 I MNOGI ANDROIDI ???
:: 14 net radio ?
:: 15 mnogi telefon
:: 16 no coment ....
:: 17 ahhaahahhahah icloud ???? itunes ???? hahaahhahaha
:: 18 who cares ????
:: 19 koga to zanima i ko se time bavi ??
:: 20 ali zato apple u mercedesu raznim muzickim stubovima ( svim ) i Apple tv ? ajde br
:: kako god sa zadovoljstvom sam ovo odgovarao a za sve IOS fanove i Android fanov
:: poruka glasi
:: imas pare i mogucnosti Iphone nemas (kao dosta nas ) Androd ili neki Iphone stariji model...
:: Sta je bolje nije bolje svako ima ukus ali ovo su niz gluposti iznete...
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
Gare87 nisam koristio licno svoj ni Android ni IOS 09.08.2013. 22:54 #508234

broj poruka: 4727
ali po meni, Android ima vise vise besplatnih aplikacija, multitasking je mnogo bolji na Androidu, ima raznovrsnih telefona I to od telefona sa jednim cpu jezgrom do telefona sa 4 jezgra I podjednako radi dobro Android na svim telefonima, cena vrlo pristupacna, udeo u prodaji Android telefona je veci(kako sam negde citao) nego li IPhone(globalno u celom svetu)......

Apple uredjaji su uglavnom napravljani za komunikaciju sa drugim Apple uredjajima isto tako I aplikacije koje su pravljenje za njih, dok Android aplikacije moze da pravi bilo ko ko malo se zainteresuje za tu oblast.....itd....

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

Daum ... 09.08.2013. 23:27 #508239

broj poruka: 12810
Kratko i jasno: nijednom mi nije iOS crashovao ni na jednom iPhonu ili iPadu.

Nikad ne secka, nikad ne laguje. Multitasking me ne zanima, ne downloadujem u pozadini na telefonu ništa. Intuitivan je, kod propuštenih poziva ili poruka samo slide odradim sa lockscreena da zovem tu osobu ili da joj direktno odgovorim u poruci.

Mogu do sutra ovako, ali Android i ja se nećemo vidjati jako dugo, ne interesuje me dosadan neintuitivan OS zasut podmenijima koji laguje.

O izboru aplikacija da ne pričam, Apple ima mnogo bolju kontrolu na marketu, nema svakavog smeća koje zagušuje play store i iOS je prva platforma za development, shodno tome najbolje igre i aplikacije prvo izlaze za iOS.

RazerBE Re 10.08.2013. 00:27 #508252

broj poruka: 224
Vidim da je ova tema zbog one moje...
Sve je ovo lepo, ali me jako pocinje nervirati ovo sranje... Nikako da se nakacim na iTunes, sve radim po PS-u... Nece ni iFunbox da prepozna device. PC mi je prepoznao bez problema iPhone... Nista ne mogu da radim sa telefonom dok ne resim ovo, a vec mi je na onu stvar dosao iPhone posle dva dana... Zbog ove sitnice.

EDIT: A sada da se malo nasmejemo ako je ovo... Sad sam procitao da je ne moguce sinhronizovati se bez SIM kartice? Ja jos nisam nabavio karticu za iPhone, pa sam bez nje... Svasta... :)

Dejzan Re: Re 10.08.2013. 02:11 #508282

Brate :D .............

:: Vidim da je ova tema zbog one moje..
:: Sve je ovo lepo, ali me jako pocinje nervirati ovo sranje... Nikako da se nakacim na iTunes, sve radim po PS-u... Nece ni iFunbox da prepozna device. PC mi je prepoznao bez problema iPhone... Nista ne mogu da radim sa telefonom dok ne resim ovo, a vec mi je na onu stvar dosao iPhone posle dva dana... Zbog ove sitnice
:: EDIT: A sada da se malo nasmejemo ako je ovo... Sad sam procitao da je ne moguce sinhronizovati se bez SIM kartice? Ja jos nisam nabavio karticu za iPhone, pa sam bez nje... Svasta... :
uroshnet re 10.08.2013. 12:39 #508320

broj poruka: 1033
Android rulz...
Iskreno misljenje, imam android. Dobar je android samo sa jacim hardverom. A sto se tice iOS-a imao sam na kratko (nedelju dana) iPhone 4, recimo da je malo brzi pri pokretanju aplikacija i multitasking je skroz dobar, toliko sam ja zapazio. A sto se tice kustomizacije itd. to je sve pitanje kakve su verzije sistema i optimizacije odradjene, za to treba puno vremena naci onaj pravi. Jedno je sigurno, koji god telefon se napuni aplikacijama i podacima bice sporiji nego li kad je poluprazan ili samo sa osnovnim stvarima.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X4 960T
CM 212 EVO
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
MSI TFIII GTX 660 2GB
KINGSTON HyperX 3K 120GB
ASUS XONAR DG
CM GX550

saxija re 10.08.2013. 13:55 #508339

broj poruka: 4016
prepisivanje jednih od drugih, po meni je android bolji nekako lakoradniji itd ali ono sto mu zameram sto do sada nisam video android koji posle duzeg koricsenja radi fluidno, a da je u pitanju stock, modovani romovi su (naravno ne svi) daleko bolje resenje nego li fabricki ali kada pricamo o stock varijanti tu je za fluidnost iPhone (OS) u dobroj prednosti, drug ima S3 i posle godinu dana mu poprilicno trzucka, moja S2 ga pere kako radi (modovan rom).

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

RazerBE Re: Re: Re 10.08.2013. 16:06 #508352

Sta reci a ne zaplakati... Ubacio sam sim karticu danas. Opet nece iTunes da prepozna uredjaj, probao sam na dva racunara... Sta da radim? Zato sto nesto ne znam, ne znaci da je lose, ali ovo je stvarno bulja sistem...

:: Brate :D ............
-ShonE- Re 10.08.2013. 21:06 #508386

broj poruka: 3529
Totalno je bezveze uopste raspravljati na ovu temu. Evo ja imam Samsung S3 i iPhone 4, i mogu da kazem da i jedan i drugi system imaju svoje prednosti i mane. Konkretno, sa moje tacke gledista iOS je dosta prostiji i jednostavniji za upotrebu, i tu nema mnogo vrdanja levo desno, to sto ima od opcija to vam je sto vam je(ukoliko se ne odradi JB pa se onda prosire i mogucnosti), dok Android ima dosta mogucnosti i opcija u samom startu pa je nekako vise za zahtevnije korisnike, one koji vole da cackaju, eksperimentisu i ubacuju sve i svasta na fon, ali sa druge strane i malo vise bagovitiji os.

Sto se tice same personalizacije, mnogo je sira i vece su mogucnosti na androidu, tu nema govora. Sve u svemu, stvar ukusa.

@RazerBE
Proveri ti taj kabl, da nije neki kinez u pitanju pa te zeza. Pozajmi negde drugi pa probaj. update-uj iTunes na PC-u. U principu nema tu sta, iTunes bi trebao momentalno da ga prepozna, cim prikljucis mob na USB. Ja sam recimo moj fon update-ovao preko recovery mod-a, i iTunes ga je prvi put, tada, prepoznao bez sim kartice.
VMARC @RazerBE 10.08.2013. 21:27 #508389

broj poruka: 9439
Tebi nesto nije u redu sa telefonom ili tim USB kablom (sto rece -ShonE-)
Ceo sistem povezivanja iPhone sa kompijuterom preko iTunesa je prost da prostiji ne moze biti.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

saxija iTunes 11.08.2013. 09:16 #508433

broj poruka: 4016
i onda ja odem na more i vodic nas kao fotka pod vodom za uspomenu i kaze dajte fleseve da vam bacim slike, ja dam flash, neko da telefon (android), a neko da iPhone, kad ono prc, sisaj za slike jer nema covek na lapu iTunes.... tuzno je to sto se toliko pro*eravaju sa tim svojim fazonima za transfer podataka, ali jbg sta je tu je, iPone da je los nije, ali da li bih ga koristio, za sada poprilicno ne.

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Milunka Re: 1-20 12.08.2013. 09:06 #508553

broj poruka: 1624
PET PUTA je prostiji sistem,sa daleko manje opcija,i sranja i optimizacija na koje smo mi u Evropi navikli,a kojim ispranim Americkim mozgovima ne treba... Zato je i brzi i deluje stabilnije...

Ja prosto nemogu da verujem da ovoliki znacaj barem vi ovde pridajete apple-u.

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.

:: IOS ima dosta vise aplikacija i pet puta je optimizovaniji nego android
:: Pocetak i kraj prica za mene,kome je kolicina aplikacija najvaznija stvar
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Milunka Re: ... 12.08.2013. 09:15 #508556

broj poruka: 1624
Imao sam samsung S2 cim je izasao,pa jedno 6 meseci,sve vreme je tu bio android 2.3.6...

Telefon - nikada ali nikada nije zakucao-zabo,bilo sta slicno,sve vreme je uvek radio munjevito,otvarao i pustao sve zivo,uz gasenje widgeta,3g-a,itd, baterija lagano postizala 2 dana...I dizajnerski,i hardverski,i softverski taj telefon je bio savrsenstvo...

Danas taj telefon ima Android kao i Samsung Galaxy s3, a bice uskoro verovatno i kao na Galaxy s4...

Nadjite mi telefon koji ima takvu podrsku kao Galaxy s2... HTC prvi ti ponudi eventualno jedan update i to je to,lg takodje....

Sa apple neznam,ali,svakako me ne zanima,jadni su mi u poredjenju sa drugim telefonima....

Sada imam Samsung Omnia HD,iz 2009. Taj telefon ima kameru 8.1 mpx,i recimo panorama slikanje...

Iphone 5 je dodao panorama slikanje i to su toliko reklamirali na sva usta,na jedan bolestan nacin koji mi je pre svega jeziv... A potom smesan jer izgleda kao da su IZMISLILI PAnoramu....

Zaista,sve sto se tice reklamiranja Apple-a,sto oni dobro znaju-americki smradovi,kako da kotrolisu njihove amere.... Ali meni je njihovo reklamiranje toliko smesno,da bi uvek mogao da ga gledam i da se smejem do sutra njihovim bolesnim umovima.Koji lako hardver koji recimo kosta 100$,za njih ce biti 300$ isto to jer,zaboga ide u Apple...
Ma suvisno dalje polemisati,ima da odem u nedogled.

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
quna ... 12.08.2013. 09:33 #508559

broj poruka: 1656
Rally automobil i limuzina, ako volis da cackas, modifikujes, kontrolises stvari i imas kontrolu onda sportski auto (android), ako ces samo da sednes i da te neko drugi bez trzanja vozi u glamuroznom pakovanju statusnog simbola, onda limuzina (iphone).

Tako da bi se ocekivalo da ljudi na forumu ljubitelja racunarske tehnika daju vecu prednost androidu. A opet trebalo bi da negoduju i na jedan i na drugi jer su im aplikacije kao i sistemi smesno ogranicavajuci za bilo koga bar malo zahtevnijeg od najobicnijeg korisnika.

i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

RazerBE Re 12.08.2013. 20:48 #508636

Definitivno je do kompa. Bio sam kod druga danas, on ima 4S. Sve sljaka kod njega, na dva kompa. Zasto nece onda na mom racunaru itunes da prepozna iphone? Obrisao sam AVG, mislio sam mozda ce mi to resiti problem. Nista... Windows 7 Ultimate 64bit imam sistem. Koje programe da obrisem? Sta radi konflikt?

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs