Skoro sam se ponovio sa novim telefonom Lg optimus l9 P760 : ) pa bih sad hteo da flesujem cyanogenmod 10.2,e sad problem je sto se time nisam bavio a kakv sam noob ima da napravim ciglu od telefona : ) Pa ako neko ima par minuta da mi napise korake beckupa staraog tj sadasnjeg rooma do instlacije novog znaci samo korake a ja cu da guglam sta je koji korak tj kako se radi.Ako neko ima neki savet jos slobodno nek napise.Unapred zahvalan na utosenom vremenu i hvala
Prvo rootuješ postojeći fabrički rom. Traži kako da odradiš root za baš tu verziju OSa koju imaš. Ne verziju Androida nego verziju OSa. Kod samsunga na primer se verzije označavaju XXKLJM. Ne znam za LG ali moguće da moraš da otključaš bootloader da bi mogao da rootuješ, proveri.
Onda instaliraš ClockworkMod Recovery. To kad uradiš odradio si 50% posla.
Nakon toga je samo potrebno da skineš Rom po želji u zip fajlu i iz ClockworkMod Recovery menija ga flashuješ. __________________ Scourge of PCBerza
U biti to je to, samo root-ujes i instalises rom po zelji. Mozes i sa ClockworkMod Recovery da odradis i backup postojeceg, ako nesto krene po zlu...Mozes iz ClockworkMod Recovery-a instalisati rom koji si prethodno smestio na mem. karticu ili iz Odin-a (one package), Bar sam ja tako radio, pa ako se nesto u medjuvremenu promenili, neka me neko ispravi dok ga nije pretvorio u ciglu i zazidao negde. :) Mada, sve se da ispraviti ukoliko ga mozes postaviti u download mod...
Imas sve detaljno na xda-developers.com
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
...ovako, pre nego sto pocnes bilo sta da radis, moras da sredis komp. Deinstaliraj sve sto si instalirao za telefon na komp. Nadji google drivere za telefon. Treba ti ADB i fastboot programi.
Kad sve to uradis, onda moras da ukljucis USB Debugging na telefonu u Developer meniu.
Kad si to odradio, pomocu ADB-a proveris da li ti komp prepoznaje telefon.
Odes do mesta gde ti je adb.exe, kliknes desnim tasterom dok drzis shift i u meniu pokrenes `Open command prompt here` ili tako nesto.
Pa kucas u cmd-u `adb devices` (bez navodnika)
ako ti na kraju ispise neki skup brojeva i slova. znaci da ti komp vidi uredjaj.
Tek tad mozes da radis resto
Idi na xda-developers.com i nadji sve sto ti treba tamo...
Pozz...
...ne treba ti LG driveri, treba ti google driveri da moze ADB i fastboot da ti radi, siguran sam da ti to pravi problem.
Pozz...
:: ...ne treba ti LG driveri, treba ti google driveri da moze ADB i fastboot da ti radi, siguran sam da ti to pravi problem :: :: Pozz.. :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: MSI 970A-G4 :: AMD 797 :: 4x 4GB DDR3 1.6GH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: 1x 3TB SATA II :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.