...pa 99% android telefona se puni preko USB-a, mislim da to ne mozes da im oduzmes :)
Cak sta vise, ako ti ploca prepozna telefon da se puni (novije ploce) obezbedi telefonu vise struje da moze brze da se napuni, kao njegov punjac.
Sto ti to smeta? ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE MSI 970A-G46 AMD 7970 4x 4GB DDR3 1.6GHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II 1x 3TB SATA III SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
Zato sto ove baterije imaju ogranicen broj punjenja (oko 1000) i citao sam da je najbolje da se stavi do kraja da se puni, a ovako na kratko se smanjuje broj punjenja i ako to ne smeta bateriji ( ne smanjuje kapacitet).
Ne mislim generalno da ne puni preko usb-a, zato sto mora tako kad se prikljuci na punjac, nego tipa kad prikljucim na pc, tv...
:: ...pa 99% android telefona se puni preko USB-a, mislim da to ne mozes da im oduzmes : :: :: Cak sta vise, ako ti ploca prepozna telefon da se puni (novije ploce) obezbedi telefonu vise struje da moze brze da se napuni, kao njegov punjac :: :: Sto ti to smeta :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD Phenom II 955 B :: MSI 970A-G4 :: AMD 797 :: 4x 4GB DDR3 1.6GH :: 2x 320GB SATA II RAID :: 1x 750GB SATA I :: 1x 3TB SATA II :: SB Live 5.1 Digita :: Corsair 750T :: ::
Procitao sam na jednom forumu da moze da se iskljuci, ali preko nekog biosa,nisam bash najbolje razumeo, mora i neki kod da se kuca, pa zato pitam ako zna neko kako moze da mi pojazsni...
...druze, imao sam HTC Desire 3god kod mene, sad ga koristi drug sto sam mu prodao, za ovih da kazem 3god dok je bio kod mene, punio sam taj telefon minimum jednom dnevno, to dodje preko 1200 punjenja, baterija nije menjana, a izgubio je mozda nekih 5-10% kapaciteta...
Sad imam HTC One, za razliku od Desire-a gde baterija moze da se menja, ovde ne moze, mislis da se potresam za tih 1000 punjenja, telefon ce izdrzati 2 godine sta god da radim sa njim, a posle toga cu najverovatnije promeniti telefon.
Poslednja stvar o kojoj treba da brines jeste koliko punis telefon, pravila nema, ali je dobro s` vremena na vreme telefon izmrcvariti da isprazni skroz bateriju, pa je napuniti dok je telefon ugasen.
A sto se tice tog punjenja preko kompa, naravno ta opcija nije svuda dostupna, ali mislim da postoji nesto u USB podesavanjima samog BIOS-a da kazes kompu, kad neki uredjaj trazi vise od 0.5A struje, da mi uopste taj port ne isporucuje struju. A sto se tice TV-a, tu ces morati da se pomiris sa sudbinom `crkavanja` baterije buahahahaha... :)
Pozz...
Citam po stranim forumima svi izbegavaju to punjenje na kratko preko usb-a.
To stoji da nije pozeljno prazniti stalno bateriju do kraja, ali sta ako ja svaki dan po 5,6 puta povezem mob sa kompom i puni se po 5min, logicno je ce stetit bateriji.
Najveci mi je problem to sto isto kao kod tvog HTC-a baterija se ne menja klasicno, nego mora da se otvara tel, jos gore od svega toga sto ovi nasi slepci nemaju bateriju za nexus 4 niti moze da se naruci.
...slusaj, ako budes stavljao tel na 5min preko USB-a... nece baterija to osetiti, nemoj da brines...
Kao sto sam rekao, s` vremena na vreme skroz ispraznis bateriju, recimo jednom u 2 meseca, a drukcije gledaj da ne spada ispod 30-25% i nemas sta da brines...
Pozz...
:: Aj nek bude kako kazes.. :: :: Citam po stranim forumima svi izbegavaju to punjenje na kratko preko usb-a :: :: To stoji da nije pozeljno prazniti stalno bateriju do kraja, ali sta ako ja svaki dan po 5,6 puta povezem mob sa kompom i puni se po 5min, logicno je ce stetit bateriji. :: :: Najveci mi je problem to sto isto kao kod tvog HTC-a baterija se ne menja klasicno, nego mora da se otvara tel, jos gore od svega toga sto ovi nasi slepci nemaju bateriju za nexus 4 niti moze da se naruci. :: :: ::
i ja sam isto procitao na sto mesta da je bolje dopunjavati baterije na bazi Li, za razliku od starih koje je trebalo puniti i prazniti do kraja, svaki put, i koje moraju da se formiraju pre upotrebe Mislim da najveci broj zabluda potice od toga
Re: Predvidjeni max broj punjenja odnosi se na puni ciklus, full...
21.09.2013. 00:00
status: user broj poruka: 2355
...da da, o tome i pricam :) ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE MSI 970A-G46 AMD 7970 4x 4GB DDR3 1.6GHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II 1x 3TB SATA III SB Live 5.1 Digital Corsair 750TX
:: charging, a ne na dopunjavanje (ako je samo dopunjavas, za 5/10/20% kapaciteta, max broj punjenja sigurno ide na x3 ili vise).. :: :: ::
Nije sve sto procitas na netu tacno, zato se i kaze za Internet skup netacnih podataka na jednom mestu.Dok informaciju ne potvrdis vise puta ( iz razlicitih referetnih sajtova/ustanova/proizvodjaca ) nemoj da je smatras tacnom, uvek sumnjaj u podatke sa neta tj. uzimaj ih sa rezervom.
Dopunjavanje baterije nece joj smanjiti rok trajanja, vise ce joj smetati nagle promene temperature, udari i ostal mehanicka ostecenja nego punjenje praznjenje.
Meni na lg kp500 koje imam skoro 10g i baterija je fabrica jos uvek, smanjen je kapacitet na 50% ( drzala 4 dana sad drzi 2 dana ).Nikad nisam vodio racuna kako i kad je punim.Nekad stoji ceo dan na punjacu, nekad se isprazni pa je ne punim pa par dana, i dan danas radi kako treba.
Podatak 1000 punjena je dat kao marketing ili obezbedjenje ako baterija crkne da nemas garanciju ( 1000 ciklusa punjenja od 0 do 100 % ), isto imas i kod hard diskova ( mehanickih ) broj star/stop ciklusa, i sad zamisli koliko puta hdd nista ne radi i parkira galvu tj odradi stop ciklus, pa krene opet neko citanje/pisanje po istom pa se pokrene, ispalo bi da hard disk ne treba da radi duze od 1g ( opet kad stavka u garanciji, nije nas hdd los nego je win los ).
Elem sve je to pravno ogranicenje/ogradjivanje firme od tuzbi oko garancije i ostalih pravnih zavrzlama.
Gasenje punjena preko USB-a je nemoguce, cim telefon detektuje napon i struju na USB portu pocinje punjenje.Ako iskljucis napon na usb portu nemozes prenositi podatke.( mozda da probas da stavis tel na usb bez baterije, al malo verovatno da ce da radi ).
:: Zato sto ove baterije imaju ogranicen broj punjenja (oko 1000) i citao sam da je najbolje da se stavi do kraja da se puni, a ovako na kratko se smanjuje broj punjenja i ako to ne smeta bateriji ( ne smanjuje kapacitet). :: :: Ne mislim generalno da ne puni preko usb-a, zato sto mora tako kad se prikljuci na punjac, nego tipa kad prikljucim na pc, tv.. ::
Veoma tacno i pozeljno, potrazi po netu kako rade baterije bice ti jasno i zasto.
:: :: Koliko je ovo tacno :: Jer ako jeste dosta olaksava zivot, da ga ne praznim pola cuke kad ostane na 20ak :: :: :: apsolutno pogresno, sta vise aktuelne baterije je cak i pozeljno dopunjavati, a ne puniti i prazniti do kraj :: :: :: :: :: ::
Ne utice to na bateriju ,da utice sami proizvodjaci bi to iskljucili.Sama opcija turn on usb storage, ima to u vidu.
:: Veoma tacno i pozeljno, potrazi po netu kako rade baterije bice ti jasno i zasto :: :: :: :: :: :: Koliko je ovo tacno :: :: Jer ako jeste dosta olaksava zivot, da ga ne praznim pola cuke kad ostane na 20ak :: :: :: :: :: apsolutno pogresno, sta vise aktuelne baterije je cak i pozeljno dopunjavati, a ne puniti i prazniti do kraj :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.