Činjenica koja je odavno poznata mnogim iskusnijim korisnicima high-end smartfonova, sada je i definitivno potvrđena:
`Cloud streaming kompanija Agawi, iskoristila je novi set TouchMark benchmarka kako bi utvrdila brzinu odziva ekrana telefona osetljivih na dodir. Prema ovom istraživanju, ekran iPhone 5 telefona ima duplo brži odziv na dodir u poređenju sa Android i Windows Phone konkurencijom. Koristeći kameru koja snima 240fps i poseban uređaj koji nazvan Touchscope, izmeren je App Response Time (ART) na nekoliko telefona. ART predstavlja vreme od od trenutka kada korisnik dodirne ekran, do momenta kada uređaj reaguje. iPhone 5 je na ovom testu zabeležio 55 milisekundi, što je mnogo bolji rezultat od 114 koliko je zabeležio Galaxy S4. Lumia 928 imala je rezultat od 117ms, dok je najbliži rival iPhone `petici` na ovom testu bio tri i po godine star iPhone 4.`
Re: Oduvek sam zeleo da osetim dodir - novac u rukama...
23.09.2013. 01:19
status: user broj poruka: 665
Kolega, pa reč je o high-end segmentu, a tu ovakve razlike i nisu baš male... A tek povezivanje, pobogu, kolega?! Zar mislite da ne postoji bar nekoliko načina na koje možete da se konektujete sa komšinicom koja fura iPhone?
:: Mala je to razlika, kolega, prema razlici u $ (imam u vidu mogucnost kupovine modela iz srednjeg cenovnog ranga, firm poput SljamSung i LjigaviG).. :: :: A konektivnost? Kompatibilnost sa telefonima drugih proizvodjaca, kada to zatreba (a itekako se desi da zatreba)? Moj S Advance ima i NFC, aha...
xDDD Ne zna se ko je gori, dal ovi nv/ati(amd) fanatici ili vi za apple x))
A sto se tice odziva, to me ne cudi, iP je jos na trojci primetno bolje reagovao na dodir nego bilo koji drugi touch telefon.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: :: Da se sad ne pise kako je Iphone bolji i kako ima ovo kako ima ono samo utuvite u glavu Iphone pa svi ostali... :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: ::
:: Mala je to razlika, kolega, prema razlici u $ (imam u vidu mogucnost kupovine modela iz srednjeg cenovnog ranga, firmi poput SljamSung i LjigaviG).. :: :: A konektivnost? Kompatibilnost sa telefonima drugih proizvodjaca, kada to zatreba (a itekako se desi da zatreba)? Moj S Advance ima i NFC, aha...
Bez uvrede, ali pričaš gluposti. Svaki iole potkovan gejmer zna koliko 50ms znači u online pucačinama, da ne pominjem da ghosting postaje primetan na monitorima čim je odziv veći od 10ms. Ovde se radi o uređajima kod kojih je touch jedan od primarnih kvaliteta, gde prosečan korisnik dotakne ekran bar stotinak puta dnevno. Jedna stvar je biti nezahtevan korisnik, a druga stvar praviti od sopstvene nezainteresovanosti i nezahtevnosti pravilo za sve. Odziv kod smartfonova je za mnoge korisnike jedna od najbitnijih stvari - ovaj test je namenjen upravo njima, a ne onima koji su sasvim zadovoljni sa Nokijom 3100 (što nije loše ni pogrešno samo po sebi, svakom prema željama i potrebama).
:: Tipa, jedan radi tj. reaguje za :: 0.0000001 sekund :: a drugi za :: 0.0000005 sekundi :: :: Nek je 100x brze, dzaba kad je onaj prvi neprimetno i ultra brz za bilo ciji standard :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.