Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Apple iPhone 5s is the fastest smartphone (benchmark)
STRANA 1 OD 1
maxxio Apple iPhone 5s is the fastest smartphone (benchmark) 20.10.2013. 14:42 T55134

status: user
broj poruka: 665
Test: Geekbench

Rezultati:
1. Apple iPhone 5s: 1410 (single core score), 2561 (multi core score)
2. LG G2: 882 (single core score), 2355 (multi core score)
3. Samsung Galaxy S4: 687 (single core score), 1939 (multi core score)
4. HTC One: 643 (single core score), 1805 (multi core score)
5. Apple iPhone 5c: 711 (single core score), 1281 (multi core score)
6. Samsung Galaxy S4 Mini: 649 (single core score), 1135 (multi core score)
7. HTC One Mini: 477 (single core score), 880 (multi core score)

Izvor:
http://www.phonearena.com/news/Apple-iPhone-5s-is-the-fastest-smartphone-according-to-benchmark-tests_id48469

`The results mean that when you swipe through menus and open apps, the iPhone 5s feels snappier than its Android competition.`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 20.10.2013. 15:39 #521297

broj poruka: 3013
veoma bitna stvar, buduci da je iphone broj jedan platforma kada je rendering u pitanju. :)

Inace nisam apple hater, imam par njihovih proizvoda, kao i nekoliko android uredjaja, a i jedan symbian, ali mi je benchmark telefona u najmanju ruku smesan. Mislim da je bitnija optimizacija os-a nego napucavanje jezgara. Apple tu vodi debelo, bez obzira na procesor.
Vodos Nisam ni ja hater, ali.... 20.10.2013. 15:45 #521298

broj poruka: 864
... da je benchmark telefona besmislen, to jeste.

Za mene je optimizacija OS-a NAJVAZNIJA stvar, da sve bude fluidno i da se odziv na komande zapravo `usporava` animacijama (nokia lumia, na primer..)

Navikavanje na interfejs, OS i ostalo je cisto subjektivna stvar, i uvek ce biti...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Svrha benchmarka... 21.10.2013. 10:47 #521412

... jeste da objektivno dokaže ono što pojedinci koji su imali prilike da uporede nekoliko platformi tvrde, a to je onaj boldovan deo iz prvog posta.

I da, niko ne renderuje na smartfonu, ali je zato za napredne korisnike u svakodnevnom korišćenju jako bitno da odziv samog sistema i aplikacija bude što bolji.

:: veoma bitna stvar, buduci da je iphone broj jedan platforma kada je rendering u pitanju. :
::
:: Inace nisam apple hater, imam par njihovih proizvoda, kao i nekoliko android uredjaja, a i jedan symbian, ali mi je benchmark telefona u najmanju ruku smesan. Mislim da je bitnija optimizacija os-a nego napucavanje jezgara. Apple tu vodi debelo, bez obzira na procesor.
Dexter013 benchmark?! 21.10.2013. 11:30 #521436

broj poruka: 17098
Telefon, ajde ponovie, TELEFON.

Na kom najbolje i najbrze rade razgovori i sms, tj. komunikacija?

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

Dejzan Re: benchmark?! 21.10.2013. 11:45 #521440

broj poruka: 3730

Telefoniranje i sms u 90% sveta vise nepostoji...
Si cuo mozda za Viber ? Whats App Skype???
Meni sim kartica samo sluzi za Viber i Whats App...
Listanje skripti,pravljenje podsetnika,slusanje muzike,igranje sad ozbiljnijih igara..
Naravno da ce se gledati Benchmark....
E moj Dex takav sam i ja bio pa sam pre 4 godine nabavio Iphone 3GS i promenio misljenje.....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Telefon, ajde ponovie, TELEFON
:: Na kom najbolje i najbrze rade razgovori i sms, tj. komunikacija
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
Dexter013 @Dejzan 21.10.2013. 11:46 #521443

Dakole i ti koristis za sms i pozive samo drugi servisi...
A koliko placas internet za taj telefon mesecno?

maniac6n3 hah 21.10.2013. 11:51 #521445

broj poruka: 126
Ovde nije bitan samo SoC već i ostale komponente kao recimo ekran i njegova rezolucija koja je manja na iphonu.Tako recimo soni s1 f sa manjom rez ekrana dere sve redom u benchevima a ima sve isto kao i z1 izuzev ekrana naravno.

Dejzan Re: @Dejzan 21.10.2013. 11:51 #521446

broj poruka: 3730

nula dinara jer de god da se krecem imam SBB Hot Spot.....
plus drugi Wi fi free spotovi...
E moj Dex Samo da znas da su me 4 puta iz telenora zvali i pitali sto sam smanjivao pakete.....
Ostajem misterija za njih .)

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Dakole i ti koristis za sms i pozive samo drugi servisi..
:: A koliko placas internet za taj telefon mesecno
maxxio Re: benchmark?! 21.10.2013. 15:13 #521494

Nije telefon, nego smartfon. Postoji razlog zašto se tako zove.

@maniac6n3

Radi se o off-screen testovima.

:: Telefon, ajde ponovie, TELEFON
:: Na kom najbolje i najbrze rade razgovori i sms, tj. komunikacija
Dexter013 Ok 21.10.2013. 15:29 #521497

Cigle su opet u modi, ali ove su tanje i pametnije, sve im je oprosteno

JovanZ re 21.10.2013. 16:16 #521509

Da kazes napredni korisnici laptopova pa i ajde. Kada su telefoni u pitanju, napredni korisnici kojima benchmark nesto moze da znaci su oni koji igraju igre, u ostalim slucajevima jedno jezgro na 1ghz ce obaviti sve ostale stvari kako treba. Pa cek ce moci i da potera dosta igara ako je gpu ok i ako uredjaj ima dovoljno memorije ( a i ako nema i to moze da se sredi root-om i swap-om - a to je ono sto pravi napredni korisnici rade - kupe prosecan telefon i iskoriste ga maksimalno, a ne da kupe najskuplji pa da se dive kako im je dobar live wallpaper.

Dejzan je rekao viber, whats app, listanje skripti, podsetnik, muzika - pa to ce da savrseno odradi svaki fon od oko 150-200 eura(a i jeftiniji). Pa cak i igre - tehnologija je dovoljno napredovala da su mid-range uredjaji veoma sposobne stvarcice. A kupiti flagship telefon da bi se igrale igre... :)

A i android je sazreo kao sistem, niti ima vise mnogo lagova niti vise toliko jede resusre.

Tuzno je stvarno sto se toliko puca na sirovu snagu a optimizacija ide dodjavola.
maxxio Re: re 21.10.2013. 18:07 #521534

Napredan korisnik je onaj koji ima potrebu/želju da iskoristi što je moguće više od trenutno dostupnih tehnoloških rešenja, nezavisno od toga o kom tipu uređaja je reč.
Flagship uređaji su oni koji u svojoj generaciji nude najviše, tj. najbolji su u ponudi konkretnog proizvođača. Verovao ili ne, postoje ljudi koji imaju veće plate od srbistanskog proseka i kojima ne predstavlja problem da sebi priušte top smartfonove poslednje generacije, da ne pričamo o mogućnostima koje imaju korisnici preko da iste te smartfonove uzmu uz određeni paket krajnje povoljno. Ljudi koje ti opisuješ nisu ni `pravi`, a još manje napredni, već korisnici sa ograničenim budžetom. Razlike između low-, mid- i high segmenta nisu kozmetičke već realne, jer bolji telefoni (uglavnom) sve rade bolje i brže u odnosu na budžetske modele, uz dodatnu funkcionalnost i opcije.

:: Da kazes napredni korisnici laptopova pa i ajde. Kada su telefoni u pitanju, napredni korisnici kojima benchmark nesto moze da znaci su oni koji igraju igre, u ostalim slucajevima jedno jezgro na 1ghz ce obaviti sve ostale stvari kako treba. Pa cek ce moci i da potera dosta igara ako je gpu ok i ako uredjaj ima dovoljno memorije ( a i ako nema i to moze da se sredi root-om i swap-om - a to je ono sto pravi napredni korisnici rade - kupe prosecan telefon i iskoriste ga maksimalno, a ne da kupe najskuplji pa da se dive kako im je dobar live wallpaper
:: Dejzan je rekao viber, whats app, listanje skripti, podsetnik, muzika - pa to ce da savrseno odradi svaki fon od oko 150-200 eura(a i jeftiniji). Pa cak i igre - tehnologija je dovoljno napredovala da su mid-range uredjaji veoma sposobne stvarcice. A kupiti flagship telefon da bi se igrale igre... :
:: A i android je sazreo kao sistem, niti ima vise mnogo lagova niti vise toliko jede resusre
:: Tuzno je stvarno sto se toliko puca na sirovu snagu a optimizacija ide dodjavola.
JovanZ re 21.10.2013. 22:16 #521579

ne slazemo se, poistovecujes napredne korisnike sa onima sa dubljim dzepom. napredan korisnik je po meni mindset a ne otvaranje za odredjen uredjaj. I nisam pricao ni o prosecnim platama ni ovde ni tamo.

Nisa siguran da li impliciras da ja ne mogu da priustim flagship ili ne, i nemam nameru da ulazim u to, ali jednostavno se ne slazemo o tome sta je napredni korisnik.

Da li je napredniji neko ko ce kupiti flagship i jednostavno ga koristiti ili neko ko ce bilo koji uredjaj rutovati, staviti custom rom, prilagoditi ga svojim potrebama i zaobici limite koje je proizvodjac odredio?

Da se razumemo, volim super iskustvo out of the box i tu mi je iphone i ipod neprevzidjen, ali android je jednostavno stvoren za eksperimentisanje.
maxxio Re: re 21.10.2013. 23:22 #521588

Entuzijazam u IT svetu ima svoju cenu i to je prosto tako, voleli mi to ili ne. Ko hoće da izvuče što je više moguće iz aktuelne generacije uređaja (bilo da je reč o graf. kartama, procesorima, smartfonovima ili nečemu desetom), taj mora da kupi najbolje što je trenutno u ponudi, a to uvek košta. Čak se može reći da je kod smartfonova situacija najpovoljnija, jer je moguće uzeti flagship krajnje povoljno kod raznih provajdera, ili čak i besplatno ukoliko imaš znanje iz te oblasti i znaš kako da ga naplatiš.

Naravno, to ne važi za Srbiju u kojoj je opšta društvena situacija krajnje poremećena i na čijem tržištu vlada potpuni haos, pa se samim tim i stvari koje su širom sveta postale deo svakodnevnice širokih masa ovde doživljavaju kao statusni simboli. U tom kontekstu sam i pomenuo platežnu moć u prošlom postu, pri čemu zaista nisam imao tebe u vidu ili implicirao bilo šta vezano za tebe lično - kako bih i mogao, kad te ne poznajem.

Samom kupovinom/nabavkom flagship uređaja se ne postaje napredan korisnik - to se podrazumeva, ali je isto tako činjenica da će svaki istinski napredan korisnik želeti da poseduje najbolje što je trenutno u ponudi, u čemu ga može omesti jedino manjak novca i ništa više...

p.s.
Prava zabava kod iPhone-a počinje tamo gde se završava out-of-the-box iskustvo, ali to je već neka druga tema...
JovanZ dobro da smo se sporazumeli :) 22.10.2013. 00:05 #521595

A za iphone/ipod pre sam bio prilicno zagrejan za modding i svasta. Zatim mi je sve to izgubilo tu neku car i onda su oni postali samo telefom i ebook reader :)

Najvise sam uzivao u cackanju nokije 6600 .) A danas aktivno koristim n81 koji sam pre dosta godina dao caletu na koriscenje i koji je oko godinu dana skupljao prasinu. I iznenadio sam se koliko je osvezenje opet koristiti symbian posle androida i ios-a. A najbolje je to sto sve sto radim na novim uredjajima perfektno odradjujem i na tom matorcu (naravno hackovanom radi instalacije unsigned aplikacija)

A da ne spominjem koliko je tada multitasking bio dobar. i to sve na tricavih 200 mhz.

Odoh ja van teme, ali htedoh reci da je nekad, makar meni, bilo mnogo lepse i zanimljivije biti napredan korisnik. Sada je najbitnije utrkivanje za megaherce. Pa sam mozda malo ogorcen kada je ova tema u pitanju.:)

Ali svakako volim sto postoji toliko dobrih aplikacija i sto su na dohvat ruke.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60434. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs